22 Pretvorba ubija napake na vašem spletnem mestu WordPress

Napake pri pretvorbi ubijanja na vašem spletnem mestu WordPress

Ali ste vedeli, da 63% spletnih trgovcev optimizira spletna mesta na podlagi svoje intuicije, ne pa preizkušenih praks? Za razliko od nekaj let nazaj, ko konkurenca ni bila tako živahna, vodenje privlačne spletne strani pa je bilo dovolj za privabljanje širšega občinstva, je danes situacija toliko drugačna. V sodobnem svetu ima oblikovanje vaše spletne strani pomembno vlogo pri povpraševanju, ki ga pritegne med vašo ciljno publiko, in pri pretvorbi, ki jo bo dosegla..


Domača stran vašega spletnega mesta je prvo mesto, kjer bodo vaše stranke pristale po prihodu vašega vira v iskalnike. Stopnje konverzije vašega spletnega mesta so močno odvisne od zasnove domače strani. Zato vedno pogosteje tržniki posvečajo posebno pozornost elementom, ki jih vsebuje glavna stran. Statistični podatki to kažejo samo 22% spletnih trgovcev je z zasnovo svojih domačih strani zadovoljen. Kaj pa preostali 78%? Katere so najbolj razširjene napake pri ubijanju konverzij, ki bi se jim morali izogniti na spletnih mestih WordPress?

Napaka 1: Prikazovanje novic o podjetju na domači strani

To je ena najpogostejših napak, ki jo počnejo sodobna podjetja. Medtem ko posodabljate svoje spletno mesto z novicami podjetja, lahko povečate zaupanje uporabnikov v to, kar počnete. Vendar ne dodajajte dolgih seznamov posodobitev naravnost na domačo stran.

Kako torej novice, prikazane na domači strani vašega spletnega mesta, uničijo pretvorbo? Ko vaše spletne strani dostopajo do spletnih mest iz iskalnikov, želijo vaše potencialne stranke odkriti vaše ponudbe in storitve, namesto da bi brskale samo po novicah v vašem podjetju. Ljudje vas bodo morda zanimale novice vašega podjetja, potem ko bodo dovolj vedele o stvareh, ki jih imate na voljo. Kot spletni prodajalec na trgih bi moral biti vaš glavni cilj privabljanje spletnih strank za povečanje konverzij.

Kar nekaj svetovno znanih blagovnih znamk dodaja posodobitve glede na korporativne novice in posodobitve prek svojih blogov. Vsakič, ko se zgodi kaj novega in izjemnega, to objavijo na svojih blogih. Še ena možnost, za katero se lahko odločite, je dodajanje ločene točke »novice« na navigacijsko ploščo vašega spletnega mesta.

Napaka 2: Počasno nalaganje strani

51% kupcev v ZDA trdijo, da so počasna spletna mesta glavni razlog, da jih iščejo na različnih mestih in naročajo podobne izdelke / storitve. Hitrost nalaganja strani vašega spletnega mesta je izjemnega pomena, ko gre za povečanje stopnje konverzije.

Tudi hitrosti nalaganja spletnega mesta so pomembne za Google. Iskalnik sledi uporabnikovim vedenjem v spletu, da ugotovi, ali je vaše spletno mesto vredno boljših uvrstitev v iskalnikih. Že en sekundna zamuda lahko na vašem spletnem mestu povzroči kar 7% upad konverzij. Preizkusite uspešnost svojega spletnega mesta in po potrebi prilagodite (imamo kup objav o pospeševanju WordPress-a, zato si oglejte).

Napaka 3: Slaba navigacija

Navigacijska plošča vašega spletnega mesta je prehod ključnega uporabnika na vse strani vašega spletnega mesta. Slabo zasnovana navigacijska plošča bo zavajala vaše stranke, zaradi česar bo trpel vaš menjalni tečaj. Tudi najbolj eleganten meni ne bo deloval. Namesto tega pomislite na njegovo funkcionalnost. Ljudje bodo pričakovali, da bodo na vrhu strani našli vodoravno vrstico menija. Čeprav se morda sliši kot nekaj, kar ni popolnoma edinstveno, kupci pričakujejo, da bodo na vašem spletnem mestu našli točno to.

Preprosta navigacija

Prekomerni ali nadpovprečni spustni meniji se lahko pojavijo nadležen. Študije kažejo, da ljudje hitro pregledujejo vsebino vašega spletnega mesta. Torej, vsak del podatkov morajo videti na prvi pogled. Zato izbira spustnih menijev ni najboljša možnost.

Napaka 4: Zamašena domača stran

Napaka, ki jo pogosto lahko najdemo na spletnih straneh, je krpanje domačih strani z nepotrebnim besedilom in slikami. Pravilo prvega vtisa vedno deluje. Enako se ukvarja s spletnim oblikovanjem.

Jamilin

Tudi če imate ustrezno optimizirano stran v smislu metapodatkov in ključnih besed, bo prekrivanje strani vašega spletnega mesta s preveč besedil le zmanjšalo stopnjo konverzije. Naj vsako besedo šteje. Besedila naj bodo jasna in jedrnata.

Med tekstopisci se v teku razpravlja o tem, kakšna dolžina besed naj bi vsebovala. Nekateri menijo, da kratka in jedrnata besedila najbolje delujejo, drugi vztrajajo, da imajo daljše kopije večje možnosti, da svoje misli predstavijo ciljni publiki. Pravzaprav oba pristopa delujeta. Želimo, da upoštevate, da mora biti kopija vaše domače strani pravilno SEO optimizirana in vsebovati kopijo, kjer se vsaka beseda in besedna zveza uporablja do potankosti.

Napaka 5: Samodejno predvajanje avdio / video vsebin

Tako avdio kot video vsebine se uporabljajo z namenom rasti konverzij na vašem spletnem mestu. V sodobni dobi, ko je konkurenca vse močnejša, ko se več podjetij poveže preko spleta, je ključnega pomena iskanje novih načinov dostave vaše vsebine občinstvu. Ena izmed najnovejših novosti je podcast. Vendar pa morate biti previdni pri uporabi avdio in video materialov na straneh vašega spletnega mesta.

Na svojem spletnem mestu ne predvajajte samodejno avdio in video posnetke. Spomnite se svoje reakcije, ko ste slišali nekaj čudnih zvokov, ki prihajajo od nikoder, ko pristanete na spletni strani. Namesto da bi pritegnili pozornost uporabnikov, te ljudi odvrnejo od vaših podatkov. Če na svoje spletno mesto dodate avdio in video posnetke, naj ljudje sami odločajo. V nasprotnem primeru lahko samodejno predvajanje uniči vaše pretvorbe.

Napaka 6: Preveč CTA

Samo 47% na spletnih mestih so prikazani jasni CTA-ji, ki imajo stranke največ 3 sekunde za ogled.

Ko gre za pretvorbo obiskovalcev spletnih strani v kupce, je treba upoštevati predvsem razumevanje njihovih vrednosti, izvora in ciljev. Preveč CTA-jev, dodanih na eno stran, lahko povzroči paralizo kupcev.

V zvezi s pravilnim nameščanjem CTA-jev na eni strani ni pravila, ki bi ustrezalo vsem. En vrh postavite na vrh strani, drugega pa lahko nekje na dnu (glejte spodnji primer). Če imate dolgo kopijo, dodajte še en gumb nekje na sredini besedila. Zaženite A / B teste, da boste našli najboljše mesto CTA na svojem spletnem mestu.

Napaka 7: Zanemarjanje blogov

Blog je glavni vir organskega prometa na vaši spletni strani. Google ljubi bloge bolj kot vse druge vrste spletnih virov, ki so na voljo v spletu. S pomočjo uradnega bloga se lahko približate vsakemu obiskovalcu, ki pride na vašo spletno stran.

CTA

Napaka, ki jo naredi veliko podjetij, je skrivanje svojih blogov pred občinstvom. Naj bo na voljo obiskovalcem. Dodajanje povezave do vašega spletnega dnevnika v glavi spletnega mesta je delovni nasvet za pravilno optimizacijo spletnega mesta, kar bo povzročilo večje število potencialnih strank.

Napaka 8: Uporaba množičnih slik

Slike pomagajo obiskovalcem vaše spletne strani, da bolje razumejo besedila. Slike so odlične. Govorijo glasneje kot besede in poskrbijo za boljše razumevanje vašega sporočila. Ne smete pa pozabiti na pravilno optimizacijo vizualne vsebine. Če so prevelike velikosti in težji od katerega koli drugega elementa spletne strani, je verjetno, da se bo s tem zmanjšalo hitrost nalaganja vašega spletnega mesta, kar ubija konverzije.

Sprejemljiv korak: naj se vsaka slika ujema z velikostjo slikovnih pik, ki je prikazana na zaslonu 1366 × 768.

Napaka 9: Postopek v naklepni blagajni

Če se konverzije na vašem spletnem mestu končajo s plačilom, poskrbite, da je optimizirano za vse vrste naprav. Vse pogosteje ljudje kupujejo prek zaslonov svojih ročnih naprav. Torej, okorno plačevanje je bolj verjetno, da bo zapuščalo nakupovalni voziček, ne pa nakup.

Da se to ne bi zgodilo, ga oblikujte absolutno minimalistični slog. Strankam omogočite svobodo, da izberejo prave podatke s spustnimi spustnicami, namesto da se soočajo s potrebo po vnosu vsakega znaka. Možnost shranjevanja njihovih podatkov za nadaljnje reference bo velika prednost pri vračanju kupcev.

Napaka 10: Brez osredotočanja na oblikovanje več naprav za podporo postavitve

Če vaše spletno mesto ni dostopno z različnih namiznih in ročnih naprav, vam ne bo prineslo želenega povečanja stopnje konverzije. Prepričajte se, da se lahko vsa vsebina, ki je na voljo na straneh vašega spletnega mesta, brezhibno prilagodi vsem velikostim zaslona. Če se želite osvoboditi potrebe po razvoju ločenih različic spletnega mesta za mobilne telefone in tablične računalnike, lahko to uporabite odzivne teme WordPressa. Tako boste prihranili vaš čas, denar in energijo pri razvoju spletnega mesta, ki se bo pretvorilo.

Napaka 11: Zlomljene povezave

Če nekdo najde vaše spletno mesto prek spletnih iskalnikov in v meta opisu prebere, da prodajate vtičnike WordPress, ko pa sledijo tej povezavi, pa se odpre na drugo ali 404 stran, se ta oseba skoraj ne bo vrnila na vašo spletno mesto in postanite vaša stranka. Torej, kadar dodate povezave do strani svojega spletnega mesta ali razširite povezave v spletu, se prepričajte, da nobena ni pokvarjena in vodi do pravega cilja. Če jih imate nekaj, lahko vedno uporabite naš vodič za odpravljanje pokvarjenih povezav na vašem WordPress spletnem mestu.

Napaka 12: Osredotočanje na 1 vrsto vsebine

Vsebine ni enake velikosti, ki bi bila všeč vsakemu obiskovalcu vašega spletnega mesta. Ni niti enega formata, ki ustreza vsem. Da bi vaša spletna stran pritegnila različne sloje uporabnikov, ustvarite vsebino v več formatih. Prav tako lahko poskusite pretvoriti objave blogov v tweete, infografike, GIF-ove, diaprojekcije, videoposnetke itd. Vzemite »paketni« pristop k svoji vsebini, tako da se bo vaše občinstvo lahko odločilo o tem, kakšno vrsto vsebine želi distribuirati..

Napaka 13: Uporaba fotografij fotografij

Nobeno spletno mesto ne more iti brez vizualnih vsebin. Slike so postale ključni del vsakega spletnega projekta. Kot smo že omenili v tej objavi, vam vizualni materiali pomagajo učinkoviteje sporočiti poslovne ideje. S pomočjo slik lahko spletno občinstvo bolj zajamete in s tem zagotovite boljše prepoznavnost blagovne znamke. Vendar pa skoraj ne boste nikoli dosegli želenega učinka, če delite fotografije delnic na straneh svojega spletnega mesta.

Slike slik lahko pokvarijo verodostojnost vašega podjetja. Če dodate fotografije veselih, nasmejanih obrazov nekaterih družin ali članov ekipe, ki nimajo odnosa do vašega podjetja, boste občinstvu poslali nesmiselno in celo napačno sporočilo. Vsaka slika, ki jo delite, mora biti verodostojna in ustrezna. Uporabite vsako sliko z razlogom in potisnite vsako stranko k konverziji.

Napaka 14: Ni hierarhije

Samoumevno je, da bi morala biti vsa vsebina, ki jo delite na straneh vašega spletnega mesta, berljiva in hitro skenirana. Ne le, da bi morale biti slike pomembne za vašo vsebino, ampak tudi organizirane v jasno hierarhijo.

Arvorecer

Če ne naložite strani svojega spletnega mesta z jasnimi in informativnimi naslovi, ljudje na prvi pogled ne bodo mogli dobiti sporočila, ki ga želite poslati. Posledično se lahko počutijo nekoliko zmedene z odsotnostjo neposrednega sporočila.

Napaka 15: Brez zaupnih kazalnikov

Velika napaka je, da ne naložite svojega spletnega mesta s kazalniki zaupanja, kot so pregledi drugih strank ali odobritev družbe. Tudi če strani svojega spletnega mesta naložite z najbolj dobro napisanimi marketinškimi besedili, nič ne bo boljše vplivalo na vašo ciljno publiko kot ocene, ki so jih pustile vaše obstoječe stranke. Pomembni so tako pozitivni kot negativni pregledi. Tako boste povečali verodostojnost vašega podjetja in bodočim strankam olajšali naročilo izdelkov ali storitev pri vas.

Vsa mnenja, ki se delijo na straneh vašega spletnega mesta, naj bodo resnična sporočila ljudi, ki so preizkusili vaše storitve. Ti naj vključujejo ime osebe, ki je besedilo sestavila, in njegovo / njeno fotografijo. Če se imate s čim pohvaliti (na primer pregled, ki ga je poslala svetovno znana oseba), omogočite dostopnost tudi svojim strankam.

Napaka 16: Pisanje samo za SEO

Ko delate besedila za svoje spletno mesto, pomislite na ljudi, ki jih bodo brali. Vaša publika niso roboti, zato poskrbite za zagotavljanje vrednosti za vsakega kupca, ki doseže vašo platformo.

Ena najpogostejših napak, ki jih spletni tržniki delajo, je pisanje samo za iskalnike, polnjenje besedil z ogromnim številom ključnih besed, s čimer želijo pritegniti več prometa. To je velika napaka Medtem ko pišete za ljudi, si povečujete možnosti za bolj ekološki promet in zvišujete stopnjo konverzije.

Napaka 17: Manjkajoče ciljne ciljne strani

Ko oseba na vaše spletno mesto naleti prek spletnih iskalnikov, pričakuje, da bo našel vir, ki bo ustrezen ključni besedi, ki jo je vnesel v iskalno vrstico. Ciljna ciljna stran lahko to nalogo upravlja bolje kot karkoli drugega. Na primer, če je oseba iskala tečaje joge za otroke, bo vodenje na domačo stran vašega fitnes kluba slaba ideja. Dajte svojim obiskovalcem točno tisto, kar potrebujejo. To bo hkrati zmanjšalo stopnjo obiskov ene strani in povečalo konverzije.

Napaka 18: Neuspešno iskanje pregledov

Če imate veliko odjemalsko bazo, kjer na vašo spletno stran mesečno prihaja od sto do tisoč prodaj, zakaj ne prosite svojih zadovoljnih strank, da zapustijo pregled o svojih izkušnjah pri delu z vašo blagovno znamko? Kadar je le mogoče, se povežite s strankami, tako da lahko obiskovalci vaše spletne strani vidijo, da so ocene, ki jih delijo na straneh vašega spletnega mesta, verodostojne. Poleg tega ocene, ki jih ustvarijo kupci, zagotavljajo višje uvrstitve vašega spletnega mesta v spletnih iskalnikih, saj veljajo za enega od preverjenih virov organskega prometa.

Napaka 19: Neplačevanje v zvezi s socialnimi mediji

To je ena najbolj spornih tem med strokovnjaki za spletno trženje. Medtem ko nekateri vztrajajo pri ogromni vrednosti, ki jo družbeni mediji prinašajo lastnikom podjetij, drugi pravijo, da ni tako nujno, kot si nekateri mislijo. Ne glede na to, ali vam bodo družbeni mediji pomagali doseči višjo uvrstitev na SEO, vam to še vedno lahko pomaga pri usmerjanju prometa na spletno mesto.

Zberite podatke o svojih strankah in jih poskusite doseči na platformah družbenih medijev. Ko objavljate posodobitve iz svojega zaloga in jih delite s svojimi sledilci, je verjetno, da bo več ljudi spremljalo vašo povezavo in celo naročilo katero od vaših svežih objav.

Napaka 20: Manjkajoči podatki o stiku na vašem spletnem mestu

Kolikokrat ste ustvarili spletno stran, na kateri ni bilo ničesar, razen obrazca za stik na strani za stike? Kaj pa, če imate kakršna koli vprašanja glede kakovosti ali uporabe določenega izdelka? Kako lahko osebno pridete do predstavnikov podjetja? Da bi vaše stranke lažje stopile do vas, dodajte kontaktne podatke v glavo ali spodnjo stran vašega spletnega mesta ali na posebno stran s kontaktnim obrazcem. Ne pozabite dodati svoje telefonske številke in naslova svoje fizične lokacije. Na tak način lahko tudi povečate verodostojnost vašega podjetja v očeh vaših bodočih strank.

Napaka 21: Manjka polje za iskanje

Poleg funkcionalnega glavnega menija mora vaše spletno mesto vsebovati iskalno polje v živo, ki jih bo preneslo neposredno na informacije, ki jih potrebujejo. Postavite ga na vrh strani, poleg vodoravne vrstice z meniji.

Za lažje uporabnike lahko izboljšate iskanje v živo s funkcijo Ajax. Zaradi tega bodo ljudje vneseni na seznam predlaganih rezultatov iskanja, ko vnesejo iskalno zahtevo. To bo znatno izboljšalo uporabnost vašega spletnega mesta in ljudem pomagalo najti želene izdelke v nekaj sekundah.

Napaka 22: Uporaba preveč barv

Barvna shema vašega spletnega mesta mora biti dobro uravnotežena in vsebovati največ 3 barve. To sta lahko komplementarni barvi iz barvnega kolesa, od katerih sta dve nevtralni, tretji pa bolj živahni, ki se uporabljajo za poudarjanje najpomembnejših področij. Uporabite drzne barve, da poudarite CTA in naslove. Tako bodo uporabniki nenamerno usmerjeni v najpomembnejše elemente, kar naj bi vam pomagalo tudi povečati stopnjo konverzij na vaših spletnih mestih..

Končne misli …

Ko delate na oblikovanju svojega spletnega mesta WordPress, ne pozabite, da mora biti ena stvar, ki jo mora imeti skupaj z vašo strategijo spletnega trženja – zgraditi na način, ki pretvori. Izogibajte se zgoraj omenjenim 22 najpogostejšim napakam pri ubijanju. Učinkovito oblikujte postavitev svojega spletnega mesta z jasno opredeljenimi poudarki, pravilno barvno shemo, opaznimi CTA-ji, berljivimi naslovi in ​​manj besedila. Ustvarite svoje spletno mesto in svojo strategijo spletnega trženja z uporabnikom v mislih.

Če vse to upoštevate in uporabljate svoj spletni dizajn, boste v najkrajšem času videli želeno povečanje stopnje konverzije.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map