25+ pogostih napak v WordPressu, ki se jih je treba izogibati

Kot kustos vsebine je ena največjih in najbolj nerodnih) napak, ki sem jih naredil leta 2014 ponovite znane napake ko je prišel WordPress in bloganje na splošno. Vsako novo leto zahteva nove resolucije. Nekateri (poskusite) shujšati – “Do konca letošnjega leta bom tehtal 130 kilogramov”, nekateri pripravljajo avanturistične načrte – “Definitivno grem v skok s skokom v marec”, medtem ko se nekateri odločijo, da bodo končno zavezali vozel – “Čas je, da ga opustimo”! Ne gre za mesec dni, naj na seznam dodamo še resolucijo – “WordPress napake, ki se v letu 2015 (ali prihodnja leta) ne smejo ponoviti”.


Z WPExplorerjem prispevam že več kot leto dni, letos pa želim začeti s povsem novo serijo objav, ki obravnava najpogostejše napake v WordPressu. Začnemo z ogledom 5 ključnih dejavnikov, ki se ukvarjajo z zagonom spletnega mesta WordPress, in prehajamo na priporočila, ki bodo dolgoročno obrodila sadove. Te dobro znane točke je mogoče zlahka uvrstiti v kategorijo “tam, naredil to”, vendar pazite, da jih ne ponovite tako kot jaz. Ne pozabite, da se tudi trenirano oko na trenutke utrudi.

Contents

Napake in rešitve v WordPressu

Na spletu boste našli veliko člankov, ki obravnavajo podobna vprašanja, o katerih nameravam razpravljati v prihodnjih objavah. Vendar sem našel en vidik, ki je pri večini manjkal – an poglobljeno pojasnilo. Zakaj? Zakaj ne? Kakšne so posledice? Kakšne rešitve? Alternativa? Primeri?

To so vprašanja, ki sem si jih zastavljala, ko sem brala te članke. Vsako skupno vprašanje nameravam razpravljati, po dolžini, da boste lahko dobro razumeli zadevo.

Vse točke, obravnavane v tej objavi, izhajajo iz izkušenj, eksperimentiranja in seveda lekcij, pridobljenih iz preteklih napak. Poskušal sem predstaviti čim več primerov, da boste lahko pridobili praktične izkušnje in povezali, kar ste prebrali, z dejanskimi scenariji. Prosim, da ta članek shranite v bralnik brez povezave, na primer Instapaper ali Pocket, in ga preberete v prostem času. Zato se samo usedite, sprostite in uživajte v članku.

1. Ne vzemite varnostne kopije

Ste se že kdaj znašli razmišljati – Hej, to je novo spletno mesto, komaj imam vsebine. Pozneje me skrbi za varnostno kopijo. Dragi prijatelj, naj ti povem, da je eden od teh ključnega pomena napake, ki jih lahko naredite v svoji karieri WordPress. To bi vas lahko stalo malo denarja, a veliko denarja ali v najslabših primerih, vse. Pojavile so se zgodbe o ohlajevanju hrbtenice spletnih podjetnikov (blogerjev, kuratorjev vsebin itd.), Ki so se izgubili na tisoče dolarjev, samo zato, ker so preložili rezervno kopijo.

Načrtovanje in zagotavljanje varnostnih kopij je ena od temeljnih odgovornosti spletnega skrbnika iz katere koli discipline. Ko gre za WordPress, je za vajence prostor za napake omejen. Ko pa se spustite na tehnično plat stvari, na primer spreminjanje teme ali konfiguriranje naprednega vtičnika, lahko:

 • Uniči videz spletnega mesta
 • Varnostne luknje v pristanišču
 • Rdeči beli zaslon smrti

Nenadomestljivi incidenti so precej pogosti in ne morete biti ves čas prav. Tako je varnostno kopijo nujen previdnost. Če ste eden od tistih, ki mislijo, da WordPress samodejno varnostno kopira vaše podatke – se motite. Več o pogostih mitih o varnostni kopiji WordPress-a si preberite v mojem članku – 10 WordPress Backup Zgodb, ki lahko ubijejo vaše spletno mesto.

Rešitev:

Na voljo je veliko brezplačnih in vrhunskih rezervnih vtičnikov WordPress, ki imajo različne funkcije. Če nameravate imeti več WordPress spletnih mest, je VaultPress najboljša izbira. Zasnoval ga je in vzdrževal Automattic (podjetje, ki stoji za našim najljubšim CMS) in mu zaupajo milijoni uporabnikov. Nekateri izmed naših najljubših rezervnih vtičnikov WordPress vključujejo:

 1. VaultPress (premija)
 2. BackupBuddy iz iThemes (premium)
 3. NazajWPUp (prost)

2. Testiranje novih izdelkov na spletnem mestu v živo

Testiranje na spletnem mestu v živo

Mnogi ljudje to ponavljajo na videz neškodljiva, a uničujoča napaka. Recimo, da imate spletno mesto WordPress v živo in želite namestiti rezervni vtičnik – recimo BackWPUp, potem ko ste prebrali mojo zadnjo točko (ja!). Toda odločite se, da boste vtičnik namestili neposredno na spletno mesto v živo – samo zato, da prihranite dodaten napor.

Kaj pa, če gre kaj narobe in morate spletno mesto postaviti za nekaj ur brez povezave, da popravite novo, brez primere škodo? Pa poglejmo nekateri stvari, ki jih boste izgubili:

 1. Organski promet iz iskalnikov
 2. Neposredni napotitveni promet
 3. Pridružitveni dohodek
 4. Kliki oglasov
 5. Pretvorbe in prodaja
 6. E-poštna sporočila za prijavo
 7. Izgubite uvrstitev iskalnega iskalnika – ko Google preusmeri iskalca na vaše spletno mesto in ugotovi, da je brez povezave, samodejno izgubite SEO točke

Z drugimi besedami, izgubili boste promet in denarja!

Rešitev:

Če se ukvarjate s preizkušanjem novih tem in vtičnikov na svojem mestu WordPress, predlagam uporabo eksperimentalne kopije spletnega mesta v živo. Najboljši primer bi bil uprizoritveno območje v WPEngine. Preprosto ponovi a Najnovejši kopijo spletnega mesta WordPress kot drugo namestitev, da lahko eksperimentirate. Če kar koli prekinete, lahko preprosto obnovite iz zadnje delovne varnostne kopije.

Če vaš gostitelj nima dostopa do prizoriščnega območja (zato vedno priporočamo uporabo odličnega gostovalnega okolja WordPress), predlagam, da nastavite svoje območje uprizoritve (prihaja vadnica). Eksperimentirajte z novimi izdelki in storitvami v preizkusni namestitvi. Ko je nov dodatek pravilno konfiguriran na vašem spletnem mestu, ga preprosto združite s svojim spletnim mestom v živo.

3. Ne zagotavljate varnostne kopije WordPress-a

Zagotavljanje varnostnih kopij spletnega mesta

Ali kot to rad rečem: varnostno kopijo.

Ja, tako je. Popolna varnostna kopija in shranjevanje na trdem disku vašega računalnika je enako dobro kot varnostno kopijo na opraskem DVD-ju. Najzanesljivejši način je, da naložite varnostno kopijo v oblak – in na voljo imamo veliko (brezplačnih) možnosti – Dropbox, Box, SkyDrive itd. Priporočamo brezplačno NazajWPUp vtičnik ali VaultPress – oboje samodejno naloži varnostno kopijo v oblak.

4. Ne uporabljam Permalinks

Ne uporabljam Permalinks

Povezave niso nič drugega, kot je strukturiran URL vašega spletnega mesta. WordPress privzeto uporablja to stalno povezavo:

www.wpexplorer.com/?p=

Spomnimo se, da bo ta struktura nenehno delujte, ne glede na dodajanje novih struktur permalink. Priporočamo, da uporabite uporabniku prijazno strukturo URL-jev, ki vsebuje ključne besede. Tako si bodo obiskovalci bolje zapomnili URL in izboljšali uvrstitev v iskalnikih. Razmislite o mojem članku o pregledu MaxCDN. Oba naslednja URL-ja delujeta, drugi pa je bolj zapomnjen in deluje dobro za iskalnike.

 1. https://www.wpexplorer.com/?p=30951
 2. https://www.wpexplorer.com/maxcdn-review-best-cdn-wordpress/

Rešitev:

Mi v WPExplorerju uporabljamo in priporočamo uporabo Ime objave struktura stalne povezave.

 • Če želite spremeniti stalne povezave prek skrbniškega področja WordPress, mora biti datoteka .htaccess zapisljiv.
 • Storiti to, WordPress uradno priporoča da spremenite dovoljenje datoteke .htaccess v 644.
 • Če nimate dovoljenja za posodobitev .htaccess prek skrbniškega področja, vam bo WordPress dal kodo za izbrano strukturo stalne povezave, tako da boste ročno posodobili datoteko .htaccess. Nato lahko ročno posodobite datoteko .htaccess prek upravitelja datotek vašega računa gostovanja ali z odjemalcem protokola za prenos datotek (FTP).

5. Uporaba poceni spletnega gostovanja

Poceni spletno gostovanje Pitfall

Večina ljudi priporoča uporabo skupnega gostitelja, ko začnete s svojim WordPress spletnim mestom. V preteklosti smo uporabljali BlueHost in zelo priporočam. Čeprav stane približno 5 USD na mesec, nekateri poskušajo poiskati nova podjetja za gostovanje, ki so jih videli na različnih forumih za gostovanje. Razlog je, da so poceni. (Nekateri celo ponujajo gostovanje paketov za 1 dolar na mesec!).

Težava s poceni podjetji za spletno gostovanje

Dobiš tisto, kar plačaš. Poceni gostiteljska podjetja ponavadi poplavijo strežnike z enim preveč računov strank. En trk prometa (ali napad DDoS) in celotna grozda (vključno z vsemi spletnimi mesti v tej grozdi) je propadla! Takšna gostiteljska podjetja imajo tudi zelo nizko mejo tolerance do prekomerne uporabe virov.

Prenesite povezane objave za WordPress

Klasičen primer je Sorodne objave Vtičnik za WordPress. Povezane objave poizvedujejo po podatkovni zbirki WordPress, da ugotovi objave, ki so povezane z določeno objavo (recimo XYZ) z uporabo iskalnih parametrov, kot so oznake in kategorije. Posledično objavljene objave so nato prikazane pod trenutno objavo (XYZ). Ta tehnika služi kot odlično sredstvo za izboljšanje sodelovanja uporabnikov in zmanjšanje stopnje obiskov ene strani na vašem mestu WordPress.

V zadnjem času zahteva postopek iskanja YARPP pomembne poizvedbe do baze podatkov WordPress, ki se poveča s številom objav, oznak in kategorij na vašem mestu WordPress. Več poizvedb = večja obremenitev strežnika = počasnejše spletno mesto.

Težava je v tem, da se ta prekomerna uporaba zgodi samodejno in ne morete omejiti količine strežniškega vira, ki ga vtičnik lahko uporablja. (Če bi lahko, bi bilo super). Ampak ti si odgovoren za vire, ki jih uporabljate. Ko presežete določeno mejo, nadzornik strežniških virov zabeleži prekomerno uporabo / zlorabo virov v vašem računu. To ponovite nekajkrat in vaš račun bo samodejno blokiran.

Zato se vedno odpravite na priporočena spletna gostovanja in ko pride čas, se pomaknite na zmogljivejšo rešitev, kot je VPS ali še bolje, upravljano WordPress gostovanje.

6. Namestitev preveč vtičnikov

omrežno vozlišče

V našem zadnjem članku smo govorili o tem, kako lahko vtičnik YARRP povzroči prekomerno uporabo strežniških virov, kar lahko privede do zaustavitve vašega skupnega računa za gostovanje. Podobna težava se pojavi, ko namestite in aktivirate veliko nepotrebnih vtičnikov – tisti, ki jih redko uporabljate.

Pomembno je spoznati razliko med nameščen vtičnik in an aktiviran vtičnik. Vsi vtičniki imajo dve stanji – aktivirano in deaktivirano.

 • Ko privzeto namestite vtičnik (ne glede na način namestitve – nalaganje FTP ali prek upravitelja vtičnikov), ostane vtičnik izključen. Vtičnik morate ročno aktivirati, da lahko deluje.
 • Drugo stanje je aktivno stanje, kjer je vtičnik aktiven in deluje na vašem mestu WordPress

Neželeni učinki se začnejo pojavljati, ko imate več aktivnih vtičnikov. Obstajata lahko dva glavna problema:

 1. Konflikti med vtičniki in temami vtičnikov – Določen vtičnik (ali tema) morda ne bo deloval zaradi nekaterih omejitev, ki jih nalaga drug vtičnik (ali tema). Naj vam predstavim programski koncept, imenovan medsebojna izključenost. En vtičnik (ali tema) se lahko zadrži za določen vir (za nedoločen čas) in drugim ne dovoli uporabe tega vira. Če želi drug vtičnik dostopati do vira, ne more, ker je prej blokiran. Tako novi vtičnik ne bi deloval.
 2. Vtičniki Buggy – V shrambi WordPress je na voljo veliko vtičnikov. K temu lahko prispeva kdorkoli – začetnik programer ali strokovnjak z desetletjem izkušenj s programiranjem. Razlika je v kakovost kode kjer bi se slednji nedvomno odlikoval. Zato se moramo izogibati vtičnikom z majhnim številom prenosov. Tudi če to storimo, se prepričajte, da se preizkusite v poskusni namestitvi

Rešitev:

 • Držite se cenjenih in priljubljenih tem in vtičnikov
 • Uporabi potrebno število vtičnikov (poskusite ga čim manj znižati)
 • Izklopite neuporabljene vtičnike
 • Izogibajte se nalaganju vtičnikov, ki niso na voljo v shrambi WordPress
 • Preverite združljivost vtičnikov z vašo trenutno različico WordPress
 • Pred namestitvijo vtičnika z večjo funkcionalnostjo izvedite popolno varnostno kopijo
 • Poskusite ustvariti poskusno nastavitev spletnega mesta WordPress in vanj vstaviti vtičnike

Nekateri boste morda vprašali – Ali je v redu, da namestimo toliko vtičnikov, kot želimo, in aktiviramo tiste, ki so nujno potrebni? Odgovor na to odlično vprašanje bi bilo – na vaše presenečenje – št! To je razlog:

Nekateri vtičniki, na primer WordPress SEO vtičnik Yoast, zahtevajo določeno knjigovodstvo. Različni parametri SEO, prilagojene nastavitve itd. Vse te informacije so shranjene v vaši bazi podatkov WordPress.

Večina vtičnikov ustvari nove vnose v vašo WordPress bazo podatkov v trenutku, ko jih aktivirate. Ko namestite preveč teh vtičnikov, po nepotrebnem zakrkne velikost baze podatkov. Pozneje, tudi če deaktivirate vtičnik – bodo na novo ustvarjena polja v WordPress bazi še vedno obstajala. Zato se prepričajte, da razmislite, katere vtičnike aktivirate.

7. Pogoste spremembe teme

šivanje-ozadje-oksana-kovach

Teme so oblačila na mestu WordPress. Nekatere teme z bogatimi funkcijami, kot je tema Total WordPress, je mogoče uporabiti v tisoč različnih projektih – vsak z edinstveno postavitvijo. Čista, dobro organizirana tema bo naredila čudeže za vaš menjalni tečaj.

Med novimi blogerji (ali lastniki spletnih mest) je običajna praksa, da skačejo iz ene teme v drugo. Ko gre za WordPress, je skušnjava le preveč! Imate na tisoče lepo izdelanih prost teme – na dosegu roke!

Seveda novi WordPress uporabniki ne bodo zadovoljni s temo, ki so jo namestili, in bodo nagibali k preklopu tem – v iskanju popolne. Spomnim se števila tem, ki sem jih preklopil med gradnjo mojega prvega bloga – 27!

Tu je nekaj nasvetov, ki bi jih želel upoštevati:

Tega ni popoln tema!

Zdaj pa preučimo del “zakaj”.

Tehnični del

prilagodite wp temo

Tako kot vtičniki tudi nekatere teme, bogate s funkcijami, vključujejo dodatne lastnosti, kot so nastavitve po meri, glasovanje, ocene itd. Če želite shraniti te nastavitve, bi bilo treba ustvariti nove tabele ali polja v bazi podatkov WordPress. Podobno kot v primeru vtičnikov, ko namestite preveč tem, se enak učinek prenese naprej. Končno imate nabito bazo podatkov s podaljšanim časom odziva.

Psihološki vidik

shutterstock_186351248

Ko nekdo obišče vaše spletno mesto, se v glavi samodejno registrira slika. Če kakovost vsebine in dizajn je dober, zaslužiš eno točko v mislih obiskovalcev. Ko ista oseba znova obišče vaše spletno mesto (ob drugem času in vidi isto zasnovo), se bo njegov spomin osvežil. Nato boste dosegli zadetek dva ugled kaže v njegovem umu. Tako si boste ustvarili ugled spletnega mesta.

Zdaj razmislite o alternativi. Recimo, da ste nadaljevali s spreminjanjem teme. Če obiskovalec ob drugem obisku vidi popolnoma drugačen dizajn, se njegov spomin ne osveži. Vaš prejšnji vtis je izgubljen in ustvarjen je nov vtis. Vse vaše prej nabrane točk vtisov so izgubljeni.

Faktor blagovne znamke

shutterstock_140282785

Končno je tu še vidik blagovne znamke. Vsako spletno mesto ali podjetje mora stremeti k uveljavljanju svoje blagovne znamke. Ko ste ustvarili blagovno znamko svojega podjetja, ni omejevanja vašega uspeha. Na primer vzemite Elegantne teme. Njihov monarhsocialni vtičnik je že od dneva njegove predstavitve dobil izjemen odziv spletne skupnosti. Poskusiti moramo ohraniti eno samo temo, povezano z našim spletnim mestom / blagovno znamko.

8. Namestitev WordPress-a v podmapo z imenom „wordpress“

Wordpress mapo

Veliko namestitvenih programov WordPress Auto, kot je Softaculous, namesti WordPress na kateri koli način. Nekateri mislijo: “Ker nameščam WordPress, bi ga moral namestiti v ustrezno (imenovano) mapo” Ne! To ni prav!

Če nameravate spletno mesto zagnati z enim samim CMS (WordPress), ga morate vedno namestiti v osnovni imenik – tj. Brez uporabe podmape. Dobro premislite, izgleda www.wpexplorer.com način bolj strokovno kot www.wpexplorer.com/wordpress

Edini čas, ko bi ustvarili drugo mapo za novo namestitev WordPressa, je, če uporabljate drugačen CMS za svoj poslovni portfelj in WordPress za blog. Tudi v tem primeru se mapa z imenom “blog” sliši veliko bolje kot “wordpress”.

9. Uporaba “administratorja” kot uporabniškega imena

skrbniško geslo

Med namestitvijo WordPress je privzeto uporabniško ime administrator. Ti mora zagotoviti da uporabljate drugo uporabniško ime. Če pustite privzeto uporabniško ime ‘admin’, je resna varnostna vrzel v WordPress-u, pri čemer se upošteva nedavni napad brutalne sile na več kot polovico mest WordPress.

Ko imate kot uporabniško ime ‘administrator’, hekerjem omogoči brezplačen prehod. Polovica njihovega dela (tj. Ugibanje pravilnega uporabniškega imena) je opravljena. Vse, kar morajo storiti, je, da uporabijo vrsto napadov brutalne sile, da ugibajo geslo. Ko končajo, vstopijo v vaše spletno mesto, ukradejo vaš e-poštni naslov, plačilne dnevnike in v bistvu uničijo tisto, kar ste ustvarili tako dolgo. Če že imate skrbnika kot uporabniško ime – ne skrbite, posebej sem v ta namen naredil vadnico – Kako izbrisati uporabniško ime WordPress ‘admin’.

10. Uporaba šibkih gesel

zadnji pas

To se morda zdi neumno. Toda praktično gledano ljudje še vedno veliko uporabljajo ranljiva gesla. Če bi uporabili močna gesla, potem Twitter ne bi objavil seznama od 370 prepovedanih gesel. Močno geslo mora imeti v sebi vedno te tri znake:

 1. Velike črke
 2. Mala črka
 3. Številke
 4. Posebni liki

Razumem – to je nepomembno si je zapomniti ta nora gesla, kot so 6efH & 9sD2! LP. Kot rešitev lahko uporabimo brezplačno spletno orodje za upravljanje gesel, kot je LastPass, ki ima razširitve za skoraj vse spletne brskalnike, mobilne operacijske sisteme in samostojno aplikacijo Mac. Načelo je preprosto – v to orodje shranite vsa zapletena gesla in si jih morate zapomniti samo eno geslo za dostop do njega.

11. Ignoriranje posodobitev WordPress-a

wordpress-posodobitve

Ključnega pomena je, da svoje WordPress spletne strani posodobite takoj, ko postanejo dostopna. To je razlog:

 • Vsakodnevno nove hrošče, ranljivosti in nasvete za izboljšanje učinkovitosti odkriva in poroča svetovna skupnost razvijalcev. Ti predlogi so pregledani in vključeni v prihodnjo izdajo WordPress-a.
 • Če je ranljivost dovolj strežniška, potem je to takojšen posodobitev je izdana.
 • Z vsako večjo izdajo WordPress-a so predstavljene tudi zanimive nove funkcije, kot je odličen urejevalnik slik WordPress (ki mimogrede omogoča obrezovanje in spreminjanje velikosti slik na poti).

Kaj se zgodi, če ne posodobim WordPress-a?

 • Ignoriranje posodobitev WordPress pomeni ne odpravljanje znani ali identificirani varnostne vrzeli. To ne naredi nič drugega kot olajša delo hekerja. Kaj se zgodi potem? Ugotovite v naslednjem naslovu!
 • Zamudite nove naloge in posodobitve za izboljšanje učinkovitosti.

Posledice hakiranega spletnega mesta:

Oglejmo si nekaj posledic hakiranega spletnega mesta WordPress:

 • Vaš e-poštni seznam (eno najpomembnejših sredstev v kaj spletno mesto) ukradeno in bombardirano z neželeno pošto. Da bi se poslabšali, lahko ta e-poštni seznam prodajo tudi drugim kupcem na črnem trgu.
 • Vaše spletno mesto je lahko okuženo tudi z zlonamerno programsko opremo. To pa bo okužilo kdorkoli kdo obišče vaše spletno mesto. Najslabši del je, če ne veste, da je vaše spletno mesto vdrlo – to povzroči največ škode, ki vam jo povzroči iluzija varnosti.
 • Učinek vdrtega mesta je najbolj katastrofalen, ko vodite spletno mesto s članstvom. Ljudje ki plačati za ogled vsebine spletnega mesta se okužijo njihovi osebni računalniki / naprave in kršita njihova zasebnost.
 • Ko Google vaše spletno mesto prepozna kot domensko okuženo z zlonamerno programsko opremo, se uvrstitev uvrsti na streho. Obnovitev iz domene na črni seznam je neverjetno boleč in drag postopek.
 • Včasih bodo ljudje morda celo morali ustavi se svoje poslovanje in iti za povsem novo blagovno znamko!
 • Skratka, ko se enkrat vdre, ugled in vse prihodnji obeti so nepovratno uničeno.

Rešitev

Očitno sredstvo je proaktivno posodabljanje vašega spletnega mesta WordPress. Hvala novemu Samodejne posodobitve ozadja funkcijo (ki je bila uvedena s programom WordPress 3.7), ljudem ni treba skrbeti za posodabljanje svojega spletnega mesta. V ozadju skrbi WordPress.

Če uporabljate storitve gostovanja Upravljanega WordPressa, kot je WPEngine, ste že doživlja eno od najboljši WordPress storitve v industriji. WPEngine ne samo, da samodejno posodobi vaše jedro WordPressa, tudi posodobitve so fino uglašen v skladu s specifikacijami in varnostnimi ukrepi njihovega strežnika, tako da boste dosegli zadnje učinke in povečanje varnosti.

Če se vaše spletno mesto zaradi nesrečnega obrata dogodkov zlomi, priporočam najem profesionalnih razvijalcev varnosti WordPressa, kot so Sucuri za čiščenje. Oh, in sem že omenil, vam WPEngine tudi daje brezplačno čiščenje kramp?

12. Piratske teme in vtičniki

gusarska ladja2

Soočimo se s tem – za vsako novo temo ali vtičnik, objavljen v Themeforest (ali na katerem koli večjem trgu WordPress za to zadevo), je piratska ali “razveljavljena” različica izdelka na voljo v veliko spletna mesta za prost.

Zakaj mislite, da bi nekdo kupil temo za 75 dolarjev in vam jo podaril brezplačno?

Nekateri se morda zavedate, da te piratske teme / vtičniki niso gosti v Themeforest. Gostijo jih v storitvah za skupno rabo datotek ali v kibernetskih blokatorjih. Malo sem predstavil takšne “cyberlockers”, če vas zanima.

411 o spletnem mestu:

 • Cyberlockerji so storitve, ki brezplačno gostijo vaše datoteke.
 • Njihov glavni vir prihodka so oglasi in premium računi.
 • Oglasi so prikazani na strani za prenos datoteke.
 • Premium računi dajejo prednost prenašalcem, kot so hitra / neprekinjena hitrost prenosa in nič “čakalnega časa” pred prenosom.
 • Nekateri cyberlockers tudi “uploaders” plačajo miniscule znesek 2-5 USD za vsakih 1000 prenosov datoteke, ki jih prejme.
 • Slab del: Nekateri cyberlockers prikazujejo zlonamerne oglase, ki vsebujejo veliko zlonamerne programske opreme. Njihovi gumbi za prenos so namerno zavajajoče, da bi vas prevaral s klikom zlonamernega oglasa.
 • Vključujejo tudi veliko pojavnih oken in pojavnih oken, ki povzročijo uničenje v vašem sistemu, če ni nameščen ustrezen antivirus..

To je jus nekaj nevarnosti prenosa s spletnega mesta. To seveda ne pomeni vsi kibernetske blokatorje uporablja v nezakonite namene. MediaFire je odličen primer dobre storitve za skupno rabo datotek in jo milijoni uporabljajo v zakonite namene.

Vračanje k razveljavljenim temam WordPress …

Če bi izračunali dohodek, ustvarjen s temi nepoštenimi sredstvi, bi ugotovili, da podjetje ni dobičkonosno. S tem povezana tveganja so veliko večja od donosnosti naložbe. Vprašati se je treba – kaj je ulov?

Bodite prepričani, tam je eno. In tudi to je grdo! The končni razlog za nalaganjem razveljavljenih tem in vtičnikov v vstavite zlonamerno kodo na svoje spletno mesto. To ustvarja tisto, kar hekerji in izkoriščevalci imenujejo “zadaj“V vašem strežniku. Ko heker pridobi vstop na svojem spletnem mestu, si vem neskončne možnosti.

Moralna policija, pripravljenost …

To je ravno razlog, zakaj nikoli ne nameščate razveljavljenih / piratskih tem in vtičnikov. Razvijalci postavijo nekaj sto ur dela, razvijanja, vzdrževanja in posodabljanja svojega izdelka. Ne želim pridigati, a naslednjič, ko izdelek brezplačno prenesete, se samo postavite vase njihove čevlje in si oglejte, kako se počutite.

13. Brezplačne teme iz senčnih virov

7034829-lepa-črno-bela fotografija

Tako kot “razveljavljenih tem” jih je tudi nekaj “prost” WordPress teme, ki pojaviti biti neškodljiv. Ne mislim na tisoče tem v uradnem skladišču tem WordPress. Za vse teme, poslane v repozitoriju, veljajo stroga izbirna merila, ki, bodite prepričani, vključujejo pregled škodljive kode.

Govorim o tistih, ki jih najdete na nikoli slišanih spletnih mestih, in vam ponujajo “brezplačne lepe teme WordPressa”. Prišlo je do incidentov, ko so bile te „brezplačne teme“ naložene z zlonamerno programsko opremo. Praviloma naložite brezplačne teme z:

14. Ne onemogočite brskanja po imeniku

To ni toliko varnostna vrzel, kot previdnostni meri. Brskanje po imeniku se preprosto nanaša na brskanje po vsebini map v spletnem korenskem imeniku. Brskanje po imeniku bi morali onemogočiti iz več varnostnih razlogov. Prosimo, poglejte ta vadnica, kjer sem razpravljal o teh težavah in opisal, kako onemogočiti brskanje po imeniku v WordPressu in še nekaj drugih nasvetov!

15. Ne nameščajte varnostnega vtičnika

ithemes varnost

Za konec imamo še osvetlitev te objave – varnostni vtičnik. Veliko sem že govoril o varnosti, posledicah vdora v vaše spletno mesto itd. Danes želim opozoriti na nekaj ključnih izrazov.

 • Obstajajo obilo znanih in neznane ranljivosti, ko gre za WordPress
 • Veliko jih je odvisno od vašega gostovanje okolja in način namestitve WordPress.
 • Reševanje vsake od teh ranljivosti je najmanj mučna naloga.
 • Poleg tega veliko uporabnikov WordPressa nima tehnične podlage, potrebne za obdelavo in izvajanje varnostnih ukrepov.

Zato priporočamo a varnostni vtičnik. Vzemimo iThemes Varnost na primer Vtičnik reši vse zgoraj omenjene težave in ohranja vaše spletno mesto varno.

Za dodatne varnostne ukrepe, ki so običajno potrebni za članska mesta, lahko plačate premijo. Ko začnete ustvarjati prihodke iz svojega spletnega podjetja, je dobra praksa:

 • Preklopite na upravljano okolje gostovanja WordPress
 • Naročite se na premium varnostni vtičnik, kot je iThemes Security Pro

16. Ne optimiziranje slik

neoptimizirana slika

Optimizacija slike je eden temeljnih dejavnikov, ki igrajo hitrost, uspešnost in uporabniško izkušnjo spletnega mesta. Prva stvar, ki jo nekdo vidi v objavi na spletnem dnevniku, je slika glave. Učinek je bolj globok, če se slika ozadja uporablja kot ozadje besedila – na primer, oglejte objave v Srednja.

Rezultat je najpomembnejši, če vzpostavite popolno ravnovesje med kakovost in količina.

Kakovost se nanaša na kontekstualno uporaba slik. Slike v glavi vašega spletnega dnevnika bi morale biti relevantno, trenutno in se lahko povežejo z bralcem. Izbira pravice slike slike zahteva veliko možganskih neviht. Oglejte si Carlyjevo predstavitev na kako izbrati dobro sliko za nekaj praktičnih nasvetov.

Količina se nanaša na tehnične vidike slike – kot so dimenzija, velikost, odzivna lastnost, oblika itd. Upoštevati je treba veliko dejavnikov in o njih sem podrobno razpravljal v članku Tehnike optimizacije slike WordPress..

17. Uporaba privzetega ali brez favicon-a

favicon

Favicon je majhna slika, ki je prikazana v levem kotu naslovne vrstice spletnega brskalnika. Pomemben dejavnik blagovne znamke, ko gre za vašo spletno stran. Morda se boste vprašali, zakaj poudarjam pomembnost blagovne znamke. Tukaj je razlog.

Blagovna znamka 101

Blagovna znamka spletnega mesta razvija čez čas. Osredotočiti se moramo na izdelek najprej, namesto da bi porabili čas in denar za domišljijske logotipe in transparente, da bi jih delili na družbenih medijih. Vendar to ne pomeni, da lahko blagovno znamko zanemarimo.

Tudi če imate odličen izdelek, se nihče ne bo več oziral, če je vaša blagovna znamka navadna. Z drugimi besedami –

Blagovna znamka je, kako pritegnete pozornost

Ko imate pripravljeno spodobno količino vsebine, delati glede vaše blagovne znamke. Preživeti čas in denar na njem. Če proračun dopušča, ne pojdite za 5 $ grafičnega oblikovalca – večina je amaterjev, ki želijo hitro zaslužiti (brez zamere). Ko imate logotip za svoj izdelek / spletno mesto, ga lahko uporabite kot svoje profile socialnih medijev. Priporočljivo je, da uporabite isti logotip kot spletna stran spletnega mesta. To še izboljša izboljšanje prepoznavnosti vaše spletne strani! Če delate na majhnem projektu in potrebujete hiter popravek, lahko najdete veliko brezplačnih spletnih mest, kot so IconFinder.

18. Ne odstranjevanje privzetih objav

privzete objave

Ena od temeljev za WordPress je objavljanje v spletu intuitiven postopek. Po teh korakih WordPress takoj po končani namestitvi ustvari nekaj vzorčnih stvari. Ti vzorci naj bi vam pomagali začeti z WordPressom – da bi dobili občutek, kako vse izgleda. Vključujejo:

 1. Objava z naslovom „Pozdravljen, svet
 2. Stran z imenom »Vzorčna stran
 3. Komentar na naslov »Pozdravljen, svet“Objava
 4. Privzeta kategorija imenovana »Nekategorizirano” za “Pozdravljen, svet“Objava

Ti vzorci bi morali izbrisati, preden svoje spletno mesto indeksirate / pošljete iskalnikom. Na žalost, na tisoče spletnih mest pozabi izbrisati vzorčno objavo in stran. Tako je na tisoče kopij istih podatkov v vse teh spletnih strani.

To je slabo. Lahko uganite zakaj? No, predvsem zaradi dveh razlogov:

 1. Ker (nenamerno) gostite podvojeno vsebino, na vaše ocene SEO negativno vplivajo. V nekaterih primerih veljajo celo za neželeno pošto,
 2. Izgleda res nestrokovni in se zdi, da ste do svojih obiskovalcev neprevidni.

Rešitev

Če vzorčnih objav niste izbrisali, to storite takoj. Obiščite Google Webmaster Central, poiščite vzorčne strani s seznama indeksiranih strani in podajte zahtevo za de-indeks. To bo pospešilo postopek odstranitve strani iz indeksa vašega spletnega mesta.

19. Objavljanje nepopolnih objav

nepopolne objave

Da, nekateri to počnejo. Če ste eden od njih, toplo priporočam. To je razlog:

 1. Ko objavite objavo, WordPress samodejno pokliče številne iskalnike, ki sčasoma začnite kazati svojo stran. Ko bodo stran indeksirali, je naslednja iteracija za indeksiranje enako stran se običajno zgodi po dolga Odvisno je tudi od tega, kako priljubljeno je vaše spletno mesto. V tem intervalu lahko objavite svojo objavo z novo vsebino, vendar rezultati se ne bo odražalo, dokler veliko pozneje. To v bistvu škodi vašim SEO akcijam.
 2. Ko ljudje obiščejo vašo spletno stran prek kanalov družbenih medijev in ugotovijo, da so vaše objave napol dovršene, jih so bo zapustil vaše spletno mesto – in se mu celo začel aktivno izogibati.

Rešitev

Včasih ni mogoče vse vsebine objaviti naenkrat. V eni objavi je lahko preprosto veliko vsebine in / ali premalo časa ali pa preveč preveč vsebine. Rešitev je preprosta –

Delite in osvojite – razdelite ga na manjše postove

Ta tehnika deluje res dobro. Pri WPExplorer uporabljamo kombinacijo dveh stvari:

 1. (Res dolge) objave smo razdelili na primer na dva dela
  • Marketinški nasveti za teme WordPress – 1. del
  • Marketinški nasveti za teme WordPress – 2. del
 2. Ustvari novo post-serija. Vzemite za primer to serijo objav. Vsak teden delim novo vsebino o napakah začetnika programa WordPress. To ohranja publiko angažirano in ni mi treba skrbeti, da bi vse to zapisali naenkrat.

Študija primera – MacRumors

Res kul in nekoliko drugačna izvedba post serija idejo naredi MacRumors. Zajemajo najnovejšo tehnologijo podjetja Apple – preden jih Apple uradno zažene. Na primer, preverite njihovo pokritost na iPhone XR. Priložena je glavna stran, ki na prvi pogled zajema vse informacije. Nato se preprosto poveže vse prej povezana vsebina pod “Časovnica”.

NASVET: Vedno lahko eksperimentirate z različnimi tehnikami objav in urnikov in uporabite tisto, ki najbolje deluje z nišo vašega spletnega mesta.

20. Ne uporabljajte odzivnega oblikovanja

rwd

Google je začela bolje razvrščati spletna mesta, odvisno od tega, kako dobro delujejo na mobilnih napravah. Zelo kmalu gredo kaznovati spletna mesta, ki niso odzivna na mobilne naprave. Skoraj vsaka brezplačna tema WordPress (pozabite premijo), ki je danes objavljena je mobilno odziven.

Njegova 2015. In za to ni opravičila.

Če na spletnem mestu čudežni čudež ne odgovarja mobilnim, pojdite naprej in ga posodobite. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri tem –

 • Če ste agencija s številnimi težavami z blagovno znamko, najemite profesionalnega oblikovalca, ki bo vašo trenutno WordPress temo preusmeril na okvir, kot sta okvir Genesis ali Total. To bo v prihodnosti neizmerno koristno.
 • Če vaša tema nima odzivne različice in ne želite spremeniti teme, lahko uporabite mobilni modul Jetpack, ki preprosto ustvari različico spletnega mesta, optimizirano za mobilne naprave / tablične računalnike.

Vendar v takem primeru oblikovanje vašega spletnega mesta ne bo skladno (različne zasnove in barvne sheme v različnih napravah). To lahko negativno vpliva na vaša prizadevanja za blagovno znamko zaradi nedoslednosti. Zato je zelo priporočljivo, da dobite standardno temo WordPress, ki temelji na HTML5 (tj. V bistvu odpornost na prihodnost) in ima ustrezno odzivno različico.

21. Ne uporabljajte otroških tem

WordPress otroške teme

Na začetku WordPress začetniki nimajo tehničnega znanja, kako začeti spreminjati videz teme WordPress. Zato raje prehajajo iz ene teme v drugo. O tem smo govorili v drugem delu te serije, točka 7. Ko dobite občutek, kako stvari delujejo okoli WordPressa, boste morda želeli začeti eksperimentirati s stvarmi.

To je super, toda poskusite se spomniti našega malega pogovora o preizkušanju novih stvari na spletnem mestu WordPress v živo (1. del, točka 2). Recimo, da upoštevate vsa ta pravila in začnete spreminjati temo na sekundarni (ali klonirani) WordPress namestitvi. Vendar pa obstajajo nekaj narobe s tem. Ne uporabljate otroške teme.

Otroške teme 101

A WordPress otroška tema je razširitev matične teme. Vse atribute podeduje iz nadrejene teme in ji doda lastne spremembe. (Spremembe, ki jih kodirate, seveda).

Razmislite o primeru, ko ne uporabljate otroške teme. Neposredno urejate matična tema. Recimo, da želite urediti družino pisav teme in postavitev. Verjetno bi začeli urejati teme stylesheet.css in function.php datoteke. Tu se skriva težava.

Standardne teme WordPress se nenehno posodabljajo, da izbrišete napake, izboljšate delovanje, odstranite zastarele elemente, dodate nove funkcije ali preprosto sledite najnovejši različici WordPress-a. Tako kot je pomembno, da posodobite svoje jedro WordPressa, morate tudi posodobiti svojo WordPress temo.

Ko posodobite nadrejeno temo, so vse spremembe na tej temi izgubljen. Po posodobitvi bodo vse spremembe teme, ki ste jih naredili, izgubljene. Zato je priporočljivo, da nenehno med spreminjanjem teme uporabite otroško temo.

Ko uporabljate nadrejeno temo, se vsa koda iz nadrejene teme samodejno podeduje. Dodate lahko nove lastnosti ali spremenite obstoječe (na primer družino pisav). Lastnosti, ki jih imate ne spremenite vrnitev na prvotno definicijo (ki so definirane v nadrejeni temi), saj so že podedovane.

Ugodnost

 • Vse spremembe teme so organizirana v datoteko.
 • Ko je nadrejena tema posodobljena, se nove funkcije samodejno podedujejo na vašo otroško temo.
 • Posodobitve dobite brez izgube lastnih sprememb.

WordPress otroške teme so res enostavna za gradnjo. Za začetek si oglejte uradni kodeks WordPress.

22. Ne uporabljajte predpomnilnika WordPressa

WordPress predvajanje

Če shranite svoje WordPress spletno mesto, znatno izboljša zmogljivost in dolgoročno porabi manj strežniških virov. To je super za izboljšanje rezultatov SEO, saj Google ljubi hitre spletne strani. Poleg tega vaši obiskovalci radi postrežejo s hitro hitro spletno stranjo (kar izboljša uporabniško izkušnjo), hkrati pa na vaš strežnik zagotavljajo minimalno obremenitev. Tole je idealno za okolja gostovanja, v katerih se delijo strežniški viri. Imamo celo serijo o predpomnjenju WordPress-a, ki razlaga, kaj je, kako deluje in kako ga izvajati.

23. Ne moderiranje komentarjev

Moderiranje komentarjev

Komentarji začnejo pritekati s strani najprej dan samo v naslednjih okoliščinah:

 • Vaša vsebina je predstavljena v Redditu ali Diggu
 • Prejema viruse na družabnih medijih
 • Svoj blog objavite prijateljem in družini
 • Že imate ogromno e-poštno bazo, v kateri objavite svoje novo spletno mesto

V vseh drugih primerih je stalen pretok komentarjev čas. Odvisno je tudi od tega, kako privlačna je vaša vsebina ali kako zaključujete svoje objave. V vsakem primeru, ko začnejo prihajati komentarji, morate začeti moderirati komentarje. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri tem –

 • Na primer namestite vtičnik za preprečevanje neželene pošte, Akismet.
 • Lahko uporabite tudi vtičnik za upravljanje komentarjev, kot je Disqus ali Livefyre. To vam prihrani breme nameščanja vtičnikov za družabne prijave
 • Ne odobrite vseh komentarjev, ki se pojavijo na vaši poti. Preberite komentar. Če gre za vabo povezav, spremenite ime komentatorja. Če nekdo, ki je imenovan “best hair spa boston”, piše “hvala, sem ugotovil, da je to zelo vpogledno”, to običajno pomeni, da ima bot (uporablja se za množično komentiranje) dober algoritem!
 • Ko začne čakalna vrsta neželene pošte ali raztrgani komentarji zacveteti, jo izpraznite. To bo zmanjšalo velikost vaše WordPress baze podatkov, saj so v njej shranjeni vsi komentarji (neželena pošta ali kako drugače).

24. Neustrezno ravnotežje med kategorijami in oznakami

07-KATEGORIJE-Oznake

Medtem ko se oznake hitreje indeksirajo, bo dolgoročno dobro strukturirano spletno mesto vedno zmagalo. Nekateri strokovnjaki za SEO pravijo, da uporabite čim več oznak. “Naslov delovnega mesta? Uporabi ga kot oznako! “

Naredi si uslugo in ne poslušaj jih. Zaupajte le spletnim blogom avtoritet, kot so Moz, SEJ ali Matt Cutts vedo, o čem govorijo. Tukaj je splošno pravilo, ko gre za oznake in kategorije. Ker smo tukaj večinoma navdušenci nad WordPressom, vzemimo to za primer.

Recimo, da ima naše spletno mesto naslednje kategorije –

 • Nasveti
 • Vadnice
 • Seznami tem
 • Mnenja izdelkov
 • Mnenje

Kopljete lahko globlje s podkategorijami. Na primer Nasveti kategorijo je mogoče izboljšati Varnostni nasveti, Nasveti za uspešnost in Nasveti za zaslužek. Kako boste izpopolnili svoje spletno mesto, je odvisno samo od vas.

Z oznakami na drugi strani je treba ravnati občutljivo. Naj bo število oznak minimalno. Upravljajte jih temeljito. Če se na primer vaše spletno mesto osredotoča na varnost, raje uporabite varnostne nasvete kot oznako in ne kot kategorijo. Razmislite o naslednjih objavah:

 • Pregled varnostnega vtičnika WordPress
 • Zaokrožitev brezplačnih varnostnih vtičnikov za WordPress
 • Vadnica o .htaccess nasvetih za izboljšanje varnosti
 • (Mnenje) Zakaj mora biti varnost WordPress prednostna naloga

Vse te objave imajo eno skupno stvar – varnost. Vsak od njih spada v drugo kategorijo. Tako namesto dodelitve več kategorij vsaki od teh objav objavite eno kategorijo in “varnostne nasvete” kot oznako!

Nobene “popolne” rešitve ne bi uporabili – oznako ali kategorijo? Pomembno si je zapomniti, da nobenega od njih ne pretiravate. Google postaja samo pametnejši. Igrajte sejem igre (kar bo nedvomno trajalo veliko časa in truda). Na koncu dneva bo vaše spletno mesto zaznalo zanemarljiv padec prometa, medtem ko se drugi razblinijo ob izdaji novega algoritma iskanja.

Zadnja dva nasveta sta mi najljubša. Zavezujem jih, saj sem prepričan, da je 99% uporabnikov WordPressa v prvem poskusu.

25. Indeksiranje spletnega mesta po namestitvi

Indeksiranje spletnega mesta po namestitvi

V zadnjih fazah namestitve WordPress-a vam dodeli majhno potrditveno polje, ki glasi »Dovoli iskalnikom, da indeksirajo moje spletno mesto«. V tem trenutku nimate nobene vsebine, ki bi jo lahko indeksirala, kajne? Tudi če ste načrtovali vse, obstaja velika verjetnost, da boste spremenili nekatere funkcije, kot so oznake in kategorije.

Moj nasvet je, da počistite to polje med namestitvijo. Ko imate pripravljene 2-3 objave, razveljavite nastavitev. To je mogoče storiti od WP nadzorna plošča> Nastavitve> Branje > Dovoli iskalnikom, da indeksirajo moje spletno mesto. Ko končate, še ne objavite objave!

Pojdite na Google / Bing Webmaster Central in ročno registrirajte svoje spletno mesto. Ko je zahtevek oddan, se vrnite in objavite objavo. WordPress bo zdaj objavil vse iskalnike o vaši novi objavi.

Ta nasvet je bolj predlog, ki se ga naučimo iz praktičnih izkušenj. Iskalniki zelo dobro dajo prednost vsebini vašega spletnega mesta. Ko bodo videli, da manjka del vsebine ali objava / stran, jo bodo sčasoma odstranili! To je samo zato, da vam omogoči nov začetek vašega novega poslovnega podviga.

26. Bonus tip – začnite graditi svoj seznam e-poštnih sporočil

Začnite graditi svoj seznam e-poštnih sporočil

Preden sem prebral blog Jon Chowa, nisem vedel, kako pomemben je seznam e-poštnih sporočil. Ne delajte iste napake kot jaz! E-poštne novice so eden najpomembnejših vidikov vsakega spletnega poslovanja! So zimzelen vir prometa na zahtevo, ki se samo povečuje. Brezplačno si lahko ogledate brezplačno s programsko opremo za trženje e-pošte, kot je MailChimp.

Nazaj k tebi

S tem se zaključuje naša post serija. Moral sem podoživeti tisti čarobni trenutek, ko sem dobil svojega prvega e-poštnega naročnika ali tisti prvi komentar na svojem blogu. Zdaj, ko gledam nazaj na napake, jih ne obžalujem. Ker jaz naučil od njih. In danes jih delim z vami. Če ste že storili več ali vseh teh napak, se ne počutite slabo (niti za trenutek).

Zakaj pademo, mojster Wayne?

V takšnih časih me Alfredovo vprašanje navdihuje. Batmanov odgovor pomlajuje mojo dušo –

Da vstanem in se spet borim

Ne bom vas prosil za komentar, ker to že imate (kot vedno). Hvala za to! Upam, da ste se naučili nekaj novega iz te serije objav. Če imate zgodbo za povedati ali namig, ki jo želite deliti, bomo z veseljem slišali!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map