3 Manj znani nasveti za upravljanje slik v WordPressu

manj znani nasveti za upravljanje slik WordPress
 1. 1. Vrhunski vodnik za upravljanje slik WordPress
 2. 2. Trenutno bere: 3 Manj znani nasveti za upravljanje slik v WordPressu
 3. 3. WordPress Image SEO Napake in kako jih odpraviti

Dobrodošli v drugi objavi v Vrhunski priročnik za upravljanje slik v WordPressu. Prva objava je bila o tem, da začnemo na desni nogi. Izvedeli smo, kdaj uporabljati format slike JPG ali PNG (čeprav z natančnimi primeri) in nekaj nasvetov o pravilnem nalaganju zalog slike.


V današnjem prispevku si bomo ogledali nekatere bolj tehnične vidike vzdrževanja in upravljanja slik na vašem mestu WordPress.

 • Kaj se zgodi z vašimi slikami, ko spremenite URL mesta ali premaknete strežnike?
 • Kaj pa, če imate na svojem spletnem mestu več avtorjev in jih nekateri povezujejo z zunanjimi slikami? Kako dobite, da se te slike gostijo na vašem strežniku?
 • Kaj se zgodi, ko nekdo hotlinks vaše slike? Btw kaj je hotlinking?

To je nekaj vprašanj, na katera bomo odgovorili v današnji objavi. Kot vedno z našo serijo objav, začnemo s tem, zakaj in nato prešli na kako. Začnimo!.

Nasvet # 1: Upravljanje slik z posodobitvami URL-jev spletnega mesta

To je ena najpogostejših napak pri uporabnikih WordPressa.

Kdaj se spremeni URL mesta WordPress?

Toda najprej moramo razumeti kdaj URL spletnega mesta se bo verjetno spremenil. Sledijo trije najpogostejši scenariji.

1. Prehod na novo ime domene

URL spletnega mesta se posodobi, ko spremenite ime domene. Moz je bil na primer znan kot SEOMoz. Z novo blagovno znamko so morali posodobiti vse obstoječe URL-je slik, PDF-jev, partnerske povezave itd. Od seomoz.com do moz.com

2. Spreminjanje namestitvenega imenika WordPress

URL spletnega mesta se spremeni tudi, ko spremenite lokacijo namestitve WordPress. Pravzaprav je to eden najpogostejših primerov tam.

WordPress se namesti v nov privzeti imenik, imenovan blog. Številni prvi uporabniki WordPress-a nevede končajo z namestitvijo WordPress-a v example.com/blog.

Šele pozneje spoznajo, da želijo WordPress premakniti v korensko domeno, tj. example.com. (Če ste podjetje za izdelke ali storitve, ki je v poznejših fazah vključilo trženje vsebine, se boste povezali.)

Ko se WordPress premakne v korenski imenik, se URL spletnega mesta spremeni iz example.com/blog samo example.com. Vsaka slika, PDF (ali kakršna koli predstavnostna datoteka v tej zadevi) bi izgledala nekako takole:

 • STAR: example.com/blog/ebook.pdf
 • NOVO: example.com/ebook.pdf

3. Premik med strežniki za prikazovanje in produkcijo (v živo)

To je razširjeno na spletnih dnevnikih z veliko prometa ali spletnih mestih za e-trgovino, kjer kakršna koli napaka povzroči padec konverzij. Migracijo na odzivni strežnik in z njega je lahko zelo preprosto, če uporabljate upravljani gostitelj, kot sta WPEngine ali Flywheel. (Btw, mi v WPExplorerju že tri leta zapored uporabljamo WPEngine in se nikoli nismo soočili z izpadi!)

Do težave pride, ko nekdo naloži sliko ali povezavo do neke objave z URL-jem strežnika za uprizoritev. Ko spletno mesto prenesete nazaj na strežnik v živo, se povezave uprizoritvenih slik uporabljajo za slike, ki so bile naložene v okolju uprizoritvenega strežnika. Zato se je temu treba izogniti. Če menite, da bi lahko nekdo iz vaše ekipe naložil vsebino v prizorišču, lahko uporabite popravek, ki ga bomo želeli deliti spodaj.

Na podobno opombo boste nekateri morda spraševali – No, kaj je škoda pri uporabi povezav s strežnikom? Ne bo prihranilo pasovne širine s trenutnega / spletnega mesta v živo?

Ne moti se, če tako mislite. Vendar se v resnici to redko zgodi. To je razlog:

 1. Odmevni strežnik običajno deluje na manjših virih. Hitro bi ogrožali hitrost spletnega mesta, kar bi negativno vplivalo na uporabniško izkušnjo.
 2. V veliko primerih se korenska povezava strežnika za prikazovanje / preizkušanje spreminja – kar lahko privede do tone prekinjenih povezav. Predstavljajte si vadnico s 3000 besedami z razbitimi posnetki zaslona povsod. Kako bi se počutil??
 3. To bi tudi negativno vplivalo na vašo podobo SEO. Ne pozabite, da je iskanje slik v Googlu še vedno vir organskega prometa. Če slika ne spada v vašo domeno – izgubite brezplačni organski promet in SEO točke!

Kaj poskušamo rešiti?

Zdaj, ko vemo kdaj URL spletnega mesta WordPress je spremenjen, poglejmo primer, kje je potencialni prostor za napako. Povezave, ki so bile samodejno ustvarjene (na primer partnerske povezave), se ne soočajo s težavo. Povezave, ki so bile ročno prilepljene v objave in strani (na primer notranje povezave, slikovne povezave itd.), Je treba ročno posodobiti.

Vse slike uporabljamo v svojih objavah in na straneh. Tipičen primer slikovne povezave je:

http: //mywpsite.tld/wp-content/uploads/year/month/image-name.png

Ko se URL spletnega mesta vašega WordPress spletnega mesta spremeni, so izvorne povezave vseh slik naj bi spremeni tudi v:

http: //newwordpressdomain.tld/wp-content/year/month/image-name.png

Ne samo slike, vse povezave (vključno s povezavami med objavami, predstavnostnimi datotekami, PDF-ji itd.) Morajo biti posodobljene.

V redu, izgleda, da smo o zadevi podrobno razpravljali. Zdaj si oglejmo, kako odpraviti težavo enkrat za vselej. Kot vedno imamo tudi vtičnik WordPress za reševanje!

Velvet Blues posodobite URL-je

 • Najprej prenesite in namestite Velvet Blues posodobite URL-je
 • Po aktivaciji pojdite na Orodja nadzorne plošče WordPress> Posodobite URL-je stran za konfiguracijo nastavitev vtičnika.

Zamenjava URL-jev v WordPressu – z dovoljenjem vtičnika Velvet Blues Update URLs

Spomnite se, kako smo uporabili Poiščite in zamenjajte funkcija Microsoft Word? No, to je v bistvu tisto, kar počne vtičnik! To je najdbe stare URL-je na strani ali objavo vsebine in nadomešča z novimi naslovi URL. Tako se slikovne povezave posodabljajo v vseh vaših objavah.

Poleg tega lahko funkcijo vtičnika razširite tako, da poiščete / zamenjate URL-je v povezavah do spletnih mest, izvlečkih, prilogah, poljih po meri in meta oknih.

Sledi nekaj primerov starih URL-jev na vašem spletnem mestu:

 • Če bi se premaknili s strežnika za odpiranje, bi bil stari URL nekaj takega: hostname.com
 • Če ste spreminjali / posodabljali ime domene, preprosto uporabite novo ime spletnega mesta.
 • Če ste kot protokol uporabili “https”, “http” nadomestite z “https”.

V našem primeru smo zamenjali stari URL iz http://seomoz.com do https://moz.com. Ko vnesete star in nov URL, preprosto kliknite na Posodobite URL-je ZDAJ. Vtičnik bo pregledal vse svoje objave in strani ter uporabite njeno iskanje in nadomestite čarovnijo. Vsi vaši URL-ji bodo posodobljeni na Nov URL vrednost

Besedna previdnost: Skeniranje in zamenjava več objav in strani bi lahko bila veliko vira, še posebej, če bi imel vaš WordPress blog stotine objav. Če bi izbrali vse možnosti optičnega branja (povezave do spletnih mest, izvlečki itd.), Bi se poraba virov znatno povečala. Številne posodobitve URL-jev na celotnem spletnem mestu lahko zaradi začasne uporabe virov začasno ustavijo vaš gostovalni račun. To vprašanje bi bilo najbolj razširjeno pri ponudnikih gostovanja v skupni rabi. Zato priporočam malo previdnosti pri zagonu vtičnika.

Nasvet # 2: Uvoz zunanjih slik v WordPress

Zunanje slike so tiste, ki niso gostovane v vašem strežniku. V tej vadnici bomo izvedeli, kako hitro in učinkovito uvoziti vse zunanje slike na svoje spletno mesto WordPress.

Za jasnost predpostavimo, da slike uporabljamo s ustrezne licence (v nasprotnem primeru bi lahko v celoti razpravljali!).

Za hitro povzetje sta tu dva razloga, zakaj ne bi smeli uporabljati zunanjih slik na našem mestu WordPress:

 • Potrošijo pasovno širino drugih ljudi, kar ni pošteno.
 • Škoda naše slike SEO rezultati.

Oglejmo si to objavo. Precej težko je razumeti, ali objava z zunanjim urejevalnikom uporablja zunanjo sliko ali ne.

WordPress Visual Editor

Razen če se seveda ne premaknemo na Pogled besedila urejevalnika WordPress.

Pogled besedila urejevalnika WordPress in razkrivanje izvorne kode HTML vsebine objave.

Vidimo, da ta slika dejansko gostuje na imgur.com – priljubljenem spletnem mestu za gostovanje slik. Da bi to odpravili, moramo:

 • Prenesite sliko
 • Naložite ga v WordPress
 • Posodobite povezavo v objavi

Si lahko predstavljate, da bi v vseh objavah ponavljali vse te korake za vsako sliko? Samo iskanje vseh zunanjih slik bi trajalo nekaj dni! Torej mora obstajati rešitev, kajne? Ali pa to izpostavljam samo zato, da vas razočaram?

Seveda ne! Obstaja rešitev. In kot vedno, je to nadvse brezplačen vtičnik WordPress.

Kako uvoziti zunanje slike v WordPress

Ena prvih stvari, ki mi je všeč pri tem vtičniku, je njegovo ime. Jasno, jasno in natančno. Za začetek prenesite in namestite Uvoz zunanjih slik vključiti. Aktivirajte vtičnik in se pomaknite na Nadzorna plošča WordPress> Mediji> Uvozi slike

Morali bi videti takšno opcijsko:

Uvoz zunanjih slik WordPress vtičnikov

Če opazite v spodnjem desnem kotu, boste videli, da je vtičnik že določil objave, ki vsebujejo zunanje slike.

V našem primeru smo ta vtičnik vodili v uprizoritvenem okolju, zato imamo samo eno objavo, z eno zunanjo sliko.

Vse kar morate zdaj storiti je, da kliknete Uvozi slike zdaj za začetek postopka. Po zaključku boste videli podobno potrditveno sporočilo o celotnih uvoženih slikah.

Po želji lahko izberete tudi slike, ki temeljijo na imenu domene. To je koristno, če imate posebne povezave za prenos slik (s plačljivih zunanjih spletnih mest za gostovanje slik, kot je Photobucket), ki jih ne želite zamenjati.

Ko je uvoz slike končan, če preverimo predstavnostno galerijo, bi videli vse uvožene slike.

Slike se samodejno uvozijo in shranijo v knjižnico WordPress Media.

Ok, slike so uvožene v predstavnostno galerijo WordPress. Kaj pa vsebina objave? Ali še vedno kažejo na stari URL slike? Absolutno ne!

Vtičnik nadomešča tudi povezavo slikovne datoteke z novim URL-jem, to je povezavo do vaše domene!

Po uvozu se slikovne povezave tudi posodobijo.

Vpliv na uspešnost: Podobno kot pri težavah s porabo virov, o katerih smo razpravljali v vtičniku za posodabljanje URL-jev, tudi pri uvozu zunanjih slik v WordPress porabite pravičen delež strežniških virov. K sreči je razvijalci sprejel ukrepe za nadzor nad uporabo strežnika. Vtičnik pregleda največ 50 objav na klic (tj. Ko obiščete ali osvežite stran z nastavitvami vtičnika). Prav tako omeji največje število slik na 20 na uvozni klic.

Nasvet # 3: Kako preprečiti vročo povezavo slike v WordPressu

Preprosto povedano, vroče povezovanje pomeni potepanje po mestu ob Uberjevi rezervaciji drugega. Premisli. Za potovanje rezervirate Uber in neznanec nekako ukrade vašo rezervacijo in jo uporabi po svoji volji. Plačate njihove vožnje. Zdaj pa si predstavljajte, če kdorkoli lahko vzamete vašo Uber rezervacijo – uporabite jo, kolikor dolgo želijo – in tega ne morete storiti prekleto.

No, slikovna povezava je nekoliko podoben. Ljudje fotografirajo vaše slike in jih uporabljajo na svojem spletnem mestu. Pridobijo si slavo in na koncu plačaš njihove račune. In ničesar ne moreš storiti.

Počakaj! Zadnja vrstica ni resnična. Ti lahko naredi nekaj o tem. Konec koncev je to WordPress! Verjetno razmišljate, da bo “Ah Sourav uvedel nov vtičnik”. Bazzinga! Nisem.

1. Konfigurirajte spletni strežnik za preprečevanje vročih povezav (Apache ali NGINX)

Vaš spletni strežnik je dovolj, da drugim ljudem preprečite vročo slikovno fotografijo. Dva najpogostejša spletna strežnika sta Apache in NIGNX. Če kot spletni strežnik uporabljate Apache, lahko preprečite vročo povezavo slike v WordPressu tako, da v datoteko .htaccess dodate nekaj vrstic kode. Leta 2013 sem napisal kratko vadnico o tem – velja še danes.

Če pa kot strežnik wes uporabljate NGINX, dodajte naslednji delček kode v konfiguracijsko datoteko NGINX.

lokacija ~. (gif | png | jpe? g) $ {
valid_referers noben blokiran .yourwebsite.com;
če ($ invalid_referer) {
povratek 403;
}
}

Zamenjati yourwebsite.com z dejanskim domenskim imenom.

Na kratko, ta delček kode preprečuje vroče povezave datotek GIF, PNG in JPG / JPEG. Do teh datotek bo dostopna samo vaša domena in nihče drug. Če nekdo poskuša povezati do teh 3 datotek, se prikaže napaka 403.

Tu je kratka podrobna razlaga odrezane kode.

 1. V prvi vrstici so določeni formati slik. Tudi tukaj lahko dodate video formate, kot je mp4.
 2. V 2. vrstici piše NGINX, da morajo biti dovoljene zahteve iz vaše domene. Če ga zahteva katera koli druga domena, jo blokirajte.
 3. V 3. vrstici NGINX pove, kaj naj stori, če je zahteva z onemogočene domene
 4. V vrstici 4 je NGINX pozvan, naj vrže prepovedano napako HTTP 403, če je pogoj v vrstici # 3 izpolnjen.
 5. Vrstice 5 in 6 pravilno zaprejo kodo, tako da se izvrši!

Podobno, če želite preprečiti vročo povezavo celotnega imenika, obstaja tudi delček kode.

lokacija / prenosi / {
valid_referers noben blokiran .yourwebsite.com;
če ($ invalid_referer) {
povratek 403;
}
}

Zamenjajte / naložite / z imenikom, ki ga želite preprečiti, da bi bilo vroče povezavo. V našem primeru smo izbrali privzeti WordPress prenosi imenik. Če ste kot večina nas, bi vse svoje slike, PDF datoteke in druge predstavnostne datoteke naložili s privzetim programom za prenos datotek WordPress, ki bi datoteke nato postavil v mapo / uploads /. Tako z zaščito glavne mape preprečujemo, da bi bili vsi in vsi prenosi na vroči povezavi.

2. Uporabite CDN za preprečevanje vročih povezav slike v WordPressu

Presenečeni? Tako sem bil tudi jaz, ko sem prvič prebral o tem. Vsi smo slišali za CloudFlare kot enega najboljših brezplačnih CDN-jev tam. Ali ste vedeli, da so ponudili tudi brezplačno zaščito s povezavo?

Če želite omogočiti zaščito po hitri povezavi, preprosto pojdite na nadzorno ploščo računa CloudFlare, ki ji sledi Scrape Shield. Pritisnite gumb na VKLJUČEN in nastavite.

Če uporabljate Cloudflare, lahko preprosto omogočite zaščito pred vročo povezavo pod Scrape Shield v vašem računu. Ker je Cloudflare popolnoma proxy storitev, vam ni treba skrbeti, da bi omogočili zaščito s hitro povezavo na izvornem strežniku.

Če uporabljate vrhunsko storitev CDN, kot sta StackPath CDN ali KeyCDN, morate ustvariti ustrezna pravila za napotitve na območje in jih uveljaviti. KeyCDN ima a čudovita vadnica o tem je vredno prebrati.

3. Uporabite vtičnik: Vtičnik WP za varnost in požarni zid

Če se raje ne mešate s kodo .htaccess in si želite, da bi bil na voljo vtičnik, ki bi lahko skrbel za poslovanje – no, imate srečo.

Oglejte si Varnost in požarni zid WP vse v enem vključiti. Z več kot pol milijona aktivnih namestitev ima ta vtičnik na tone bistvenih varnostnih funkcij WordPressa.

Tu je tisto, kar morate storiti, da aktivirate funkcijo preprečevanja slikovnih povezav.

Kako preprečiti vročo povezavo slike v WordPressu z uporabo varnostnega vtičnika All in One WordPress

 • Prenesite in namestite vključiti.
 • Aktivirajte in nadaljujte Nadzorna plošča WordPress> Varnost WP> Požarni zid in kliknite na Prepreči vroče povezave
 • Označite majhno potrditveno polje na dnu in kliknite na Shrani nastavitve.

In to je to. Vroče utripanje slike je od zdaj naprej.

Zaključek

Za zaključek te objave naj hitro preberemo vse, kar smo se do zdaj naučili.

 1. Kako posodobiti, raje nadomestite stare URL-je z novimi. Rešitev je imeniten vtičnik Velvet Blues posodobite URL-je.
 2. Nato smo se naučili, kako uvažati zunanje slike v WordPress. Številni kolegi blogerji so to storili vsaj enkrat v življenju! Spet je bila rešitev v vtičniku, imenovanem Uvoz zunanjih slik.
 3. Oba vtičnika, omenjena v zgornjih dveh scenarijih, imata z njimi povezan učinek. Te vtičnike bi morali zagnati previdno.
 4. Nazadnje smo si ogledali, kakšna je vroča povezava slike, in videli dva načina, kako to preprečiti. Ena je bila z dodajanjem nekaj vrstic kode v vtičnik .htaccess, druga pa z uporabo a varnostni vtičnik.

Vprašanje – kaj mislite o teh nasvetih? Našli kaj koristnega? Imate kaj boljšega za ponuditi? Tudi, kako so vam všeč serije doslej? Povejte nam v spodnjih komentarjih in spremljajte naslednji del nadaljevanke.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map