4 popravki za beli zaslon smrti v WordPressu

Ste se ob odpiranju spletnega mesta WordPress že kdaj zagledali v prazen zaslon? Pred časom je vse dobro delovalo in nenadoma se je stran obrnila prazno! Mogoče je tudi, da se spletna stran WordPress nalaga lepo, a nadzorna plošča ni. Takšne situacije, ki jih skupnost WordPress rad imenuje zloglasne Beli ekran smrti – in to je ena izmed the najbolj moteče stvari o WordPressu.


Če še niste naleteli na ta izraz še – potem ste eden od srečnežev. Danes bomo govorili o različnih simptomih belega zaslona smrti (recimo WSOD) in se naučili zdravljenja za vsako težavo.

Prva stvar je prva WSOD je anomalija, ki izhaja iz različnih razlogov. Če boste imeli srečo, bi vaš poseben primer sodil pod pogosti simptomi – za katere so na voljo že pripravljeni popravki. Če pa ne morete ugotoviti vzroka težave, je bolje, da ste v rokah strokovnjaka za WordPress.

4 razlogi (in rešitve) za Beli zaslon smrti WordPress

Dobra novica pa je, da so možnosti, da bo vaš incident WSOD sodil v neznano kategorijo, zelo majhne. Najpogosteje vzrok WSOD spada v tri splošne kategorije. Ta vadnica opisuje preproste in lahko sledite korakom za odpravo vseh vzrokov za WordPress White Screen of Death.

Razlog # 1: Vprašanja, povezana s vtičniki

wp-wsod-r2

Namestili ste nov vtičnik, posodobili starega ali poskušali spremeniti aktivnega.

Popravi: Onemogočite enega ali vse vtičnike

V večini primerov lahko pride do spora med vašo trenutno aktivno temo in vtičnikom, ki ste ga pravkar namestili. V takšnem primeru lahko ta vtičnik preprosto onemogočite in vse bi moralo biti v redu. Vendar obstaja težava. Kako boste onemogočili vtičnik, ko vaša nadzorna plošča WordPress ne deluje?

Če uporabljate WordPress že več kot pol leta, ne preberite naslednje vrstice. Poskusite si zamisliti rešitev. Namignil vam bom – ali ima nekaj povezave z dostopom do svojega imenika WordPress vtičnikov prek FTP? Si dobil? Ja? Kudos! Ne? Brez problema – preberite naprej, vendar obljubim, da boste po pregledu rešitve udarjali po čelu! Tukaj gremo.

Kako onemogočiti WordPress vtičnik prek FTP?

Onemogočanje vtičnika WordPress prek FTP je res preprosta naloga. Predpogoj morate imeti dostop do FTP s pravilnimi dovoljenji do vašega WordPress imenika.

OPOMBA: Večina ponudnikov gostovanja vam omogoča FTP dostop. Če pa ste WordPress namestili v VPS ali strežnik v oblaku, obstaja verjetnost, da v VPS niste namestili FTP strežnika. V takšnih razmerah boste morali namestiti odprtokodni odjemalec FTP, kot je proftpd ali vsftp. Na spletu je več vaj in predlagam, da si preberete tisto, ki uporablja operacijski sistem vašega strežnika. Če na primer izvajamo VPS, ki temelji na Ubuntuju, bi bil naš iskalni izraz “Kako namestiti proftpd na Ubuntu”.

Ko je ta korak očiščen, je čas, da vtičnik onemogočite.

 1. Na strežnik FTP se prijavite ustrezen račun
 2. Pomaknite se do namestitvenega imenika WordPress
 3. Vnesite wp_content / vtičniki mapo
 4. V mapi vtičnikov boste našli več map z znanimi imeni. Vsaka mapa predstavlja vtičnik.
 5. Poiščite in izberite mapo s pravilnim imenom vtičnika
 6. Preimenujte ga v drugo, vendar prepoznavno ime. Na primer, če je ime vtičnika (tj. Mape) akismet, potem bi ga morali preimenovati v kaj takega _akizemet ali akismet_disabled.
 7. Izberite poljubno ime, ki ga želite. Prepričajte se le, da se ne spopada z imenom drugega vtičnika in je pozneje prepoznaven.
 8. Preimenovanje mape bo trajno onemogočilo vtičnik.

Ko zaključite te korake, zaženite brskalnik in preverite, ali se spletno mesto nalaga. Če je težava rešena – kudos!

Kako onemogočiti vse vtičnike WordPress naenkrat?

Če želite onemogočiti toliko vtičnikov, lahko sledite zgornjemu postopku. Če pa želite naenkrat onemogočiti vse vtičnike, bi to trajalo veliko časa. Obstaja veliko lažji način – preimenovanje mape z vtičniki (na kaj takega) plugins_old) in ustvarite novo, prazno mapo z oznako vtičniki. V bistvu bi to naenkrat onemogočilo vse stare vtičnike. Vtičnike lahko premikate enega za drugim iz plugins_old mapo v vtičniki, in jih aktivirajte posamezno.

Ko ste spremenili določeno datoteko vtičnikov, ki je povzročila WSOD, preprosto onemogočite vtičnik prek FTP in spletno mesto bi moralo znova delovati. Vedno je dobra praksa, da spremenite vtičnike na varnostnem mestu. (Pojdi na zaključek rešitve).

Razlog št. 2: Vprašanja v zvezi s temami

wp-wsod-r1

Podobno kot vtičniki imajo tudi težave, povezane z WSOD, povezane s temami.

Popravi: Onemogoči temo

Oglejmo si nekaj najpreprostejših vzrokov:

Nove tematske namestitve

Namestitev nove teme lahko ustvari konflikt z obstoječim vtičnikom – klasičnim konfliktom tema-vtičnik. V takem primeru morate preprosto onemogočiti novo aktivirano temo in WordPress bi se samodejno vrnil na privzeto temo. Prepričajte se, da niste izbrisali privzete teme ( dvajset-nekaj tema). Če imate, naložite temo v teme mapa v wp_content.

Kako onemogočiti temo prek FTP v WordPressu?

Ta postopek je skoraj podoben postopku onemogočanja vtičnika, edina razlika je, da morate odpreti wp_content / themes mapo namesto vtičniki mapo. Pomaknite se do teme mapo in preimenujte mapo z določeno temo, da jo deaktivirate.

Slabo kodirane teme

Večkrat bi lahko večje posodobitve WordPressa po reki poganjale slabo kodirane teme. Slabo kodirana in zastarela tema morda ne bo delovala z najnovejšo posodobitvijo WordPress-a. WPExplorer se ponaša z lepo oblikovanimi kakovostnimi temami – dobili so veliko strank v Themeforest (samo poglejte njihov portfelj), in oni so eden izmed redkih ljudi, katerih teme zaupam.

Če je vaša tema takoj po posodobitvi WordPressa prenehala delovati, obstaja velika verjetnost, da je tema kriva. Izključite temo in stvari bi se morale vrniti v normalno stanje.

Spreminjanje teme

WordPress ne mara buggy kode. Zanaša se na niz dobro zgrajenih predmeti kode, ki deluje v sozvočju. Če je eden od teh delov (ne da bi ga zamenjali s objektom OOP), povejte temo function.php datoteka, napake v delovanju, WordPress ne bo deloval. To vodi do WSOD.

Običajno so teme iz skladišča WordPress ali cenjenih razvijalcev natančno preizkušene proti takim napakam. Tema neposredno iz polja ne bi imela nepravilno delujoče datoteke function.php. Če dobite WSOD, ko namestite takšno temo, gre najverjetneje za konflikt teme.

Ko spremenite ali posodobite temo, lahko to privede do nepravilne kode, kar nas potegne v osrčje težave, tj. WSOD. Če želite to odpraviti, lahko spremenjeno datoteko zamenjate s staro kopijo (predpostavljam, da ste vzeli varnostno kopijo). V vsakem drugem primeru lahko naložite izvirne datoteke s temami.

Razlog # 3: Preseg omejitve pomnilnika

wp-wsod-r3

Ta situacija je klasičen pokazatelj, da ste prerasli svojega trenutnega ponudnika gostovanja. Količina prometa na vašem spletnem mestu zahteva več virov – ki jih vaš trenutni gostitelj ne more zagotoviti. Čas je za nadgradnjo. To je dobra novica – vaše spletno mesto raste

Popravi: Povečajte omejitev pomnilnika

Poskusite povečati omejitev pomnilnika PHP, tako da spremenite wp-config.php mapa. Preprosto dodajte naslednjo vrstico:

definiraj ('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');

Omejitev pomnilnika na 64 MB mora biti dovolj za skupne gostitelje. Če težava še vedno obstaja, se posvetujte s ponudnikom gostovanja.

Poceni spletni gostitelji

Ta težava je pogosta tudi pri poceni spletnih gostovanjih, ki žrtvujejo kakovost. Da bi dosegli dobiček, se ti gostitelji vdrejo v čim več strank na enem strežniku. Posledično se količina virov (na primer RAM) na stranko znatno zmanjša. To vodi do WSOD. Če ste v načrtu gostovanja proračuna, ki vam ne bo več dovolil povečanja omejitve pomnilnika, boste morali svoj načrt nadgraditi.

Razlog # 4: Neznani vzroki

wp-wsod-r4-neznani vzroki

Vzroka WSOD včasih ni mogoče natančno določiti, kar nas pripelje do popravka. V takšnih časih boste morali ugotoviti izvor težave.

Popravi: Omogočite način WP_DEBUG

Na dnu polja preprosto dodajte naslednje vrstice wp-config.php mapa:

poročanje o napaki (E_ALL);
ini_set ('display_errors', 1);
define ('WP_DEBUG', res);

To sporoči WordPressu, da prikaže vse napake, ki se zgodijo na izhodnem zaslonu. Te podatke lahko uporabite za določitev vzroka WSOD.

Zaključek

Beli zaslon smrti je ena tistih neizogibnih težav, s katerimi se mora spoprijeti vsak uporabnik WordPress-a. Seveda, če uporabljate WordPress.com, potem takšnih težav ne bo nikoli, vendar ima svoj nabor omejitev.

upravljano gostovanje wordpressa

Če želite, da vam ni treba skrbeti za takšne težave s gostovanjem, je na voljo popravek – Upravljavec WordPress gostovanja. Upravljavci ponudnikov gostovanja v WordPressu so specializirani za vprašanja, povezana z WordPressom in WordPressom. Mi v WPExplorerju uporabljamo WPEngine in smo z njim zelo zadovoljni – samo poglejte, kako hitro se naloži naše spletno mesto. ��

Če vaš proračun dopušča in želite biti brez vseh vprašanj, povezanih z gostovanjem, vam bo všeč upravljanje gostovanja iz WPEngine ali Media temple ali enega ali drugih priporočenih ponudnikov gostovanja. Kot vedno bi radi slišali vaše misli! Kakšna je vaša zgodba WSOD?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map