4 preprosti koraki za učinkovito ustvarjanje vsebine v WordPressu

Ko je vse povedano in storjeno, vsebina je tisto, kar poganja uspeh bloga. Ne razumite me narobe – oblikovanje in promocija sta sestavni del, vendar brez vsebine nimata nobenega razloga. Zato večina uporabnikov WordPress-a (razvijalci in podobno razen tega) porabijo več časa za ustvarjanje vsebine v WordPressu kot karkoli drugega.


Kot tak, se splača imeti učinkovit postopek za ustvarjanje vsebine v WordPressu. Kot nekdo, ki blogira za življenje – vsak dan pišem več kot 4000 besed za WordPress spletna mesta – sem sčasoma razvil tisto, za kar se mi zdi, da je metodičen in racionaliziran potek dela za ustvarjanje vsebine. V tej objavi jo želim deliti z vami.

Sestavljen je iz štirih korakov, ki jih morate upoštevati po vrstnem redu. Ko boste spustili načela in namestili potrebne vtičnike, bi morali ugotoviti, da je vaš postopek ustvarjanja vsebine veliko hitrejši in učinkovitejši.

1. korak: Očistite svoj delovni prostor

Brez skrbi – ne govorim o vašem fizični delovni prostor. Za namene te objave lahko ta ostane neurejena (ali čista!), Kot je trenutno.

Pravzaprav mislim na vaš “virtualni” delovni prostor – to je na strani WordPress “Dodaj novo objavo”. Za mnoge od nas je to nered premalo izkoriščenih funkcij in neuporabljenih pripomočkov. Prva stvar, ki jo morate storiti, je reševanje tega vprašanja.

Verjetno že veste za funkcijo kuhinjskega pomivalnega korita v urejevalniku besedil TinyMCE:

Kuhinjsko pomivalno korito

… Če pa ne, se prepričajte, da to omogočite zdaj. Zakaj bi razvojna ekipa WordPress-a želela privzeto skriti te dragocene funkcije oblikovanja, pa je tu. Verjetno večinoma tega urejevalnika besedil dejansko ne boste več uporabljali (več o tem kasneje), vendar ne škodi, če imate možnosti za urejanje v zadnjem trenutku itd..

Zdaj pa preidimo na neuporabljene gradnike – kakšno vrednost so za vas? Vse, kar počnejo, je prepletanje vaše strani in po mojih izkušnjah je zamaknjena stran ovira za učinkovito pisanje. Če se želite znebiti nereda, samo kliknite kartico »Možnosti zaslona« v zgornjem desnem kotu strani in odstrani vse, česar ne potrebuješ:

Možnosti zaslona

Brez skrbi – vedno se lahko vrnete in ponovno aktivirate pripomočke, za katere se odločite stori potreba. Kot tak se splača biti agresiven – morda boste presenečeni, kaj lahko storite brez.

Na mojem blogu imam samo naslednje privzete pripomočke:

 • Kategorije
 • Oznake
 • Izvleček

Nato nekaj potrebnih vtičnikov:

Če se počutite resnično ljubosumni, lahko pripomočke trajno odstranite (vključno s tistimi, ki jih ne morete odstraniti na kartici »Možnosti zaslona« z uporabo ta vadnica)

Prav tako boste želeli vzeti minuto, da te pripomočke premestite naokoli, tako da so zlahka dosegljivi. Ali se ne počuti bolje?

2. korak: izberite orodje za pisanje

Če se še vedno spopadate s privzetim urejevalnikom besedil TinyMCE, morate vedeti, da obstajajo daleč na voljo boljše možnosti. Prva (in še posebej moja najljubša) je privzeta funkcija v jedru WordPressa. Govorim o urejevalniku brez razdvajanja (DFE):

The Distraction Free Editor

Minimalistična nebesa

Ne morem razumeti, koliko izboljšanja je v primerjavi s standardnim urejevalnikom besedil. Za igranje imate veliko več nepremičnin na zaslonu in koristi od – kot že ime pove – okolja, ki je brez motenj. Poskusi; boste morda presenečeni, koliko vam je ljubše.

Ena pogosta pritožba glede DFE je, da manjka veliko možnosti oblikovanja, ki so na voljo v standardnem urejevalniku besedil. Vendar to vidim kot priložnost, da izboljšate svojo učinkovitost z učenjem številnih bližnjic na tipkovnici, ki vam bodo omogočile veliko hitreje napišite v WordPress.

Zdaj pa na moj najljubši način. Če se počutite posebej avanturistični, predlagam, da si ogledate Markdown. je izjemno intuitiven označevalni jezik – kot HTML (vendar veliko bolj preprosto). Z uporabo Markdowna se izognete dražljivim napakam, ki so prisotni v TinyMCE in DFE, in imate popoln nadzor nad ustvarjanjem vsebine. To je izjemno enostavno naučiti – morda vam bo všeč.

Glede na vašo platformo je moje priporočilo MarkdownPad (PC) ali Byword (Mac). Zdaj uporabljam Byword za pisanje te objave:

Besedna beseda za Mac

Ko končate s pisanjem objave v storitvi Markdown, preprosto kopirajte svojo vsebino (kot HTML) in jo prilepite v urejevalnik HTML WordPress. To je vse, kar je potrebno!

3. korak: Optimizirajte svoje objave za iskalnike

V tej objavi se ne bom spuščal v zapletenosti optimizacije iskalnikov (SEO) – pravzaprav sem obravnaval to temo pred kratkim tukaj pogostih napak SEO. Vendar pa, se splača zagotoviti, da ste ustrezno opremljeni, da maksimirate SEO svojega mesta na spletnem mestu.

Priporočam, da namestite naslednja dva vtičnika:

 1. WordPress SEO by Yoast
 2. Števec naslovov

Če ste prebrali moje že omenjene objave o SEO, boste vedeli vse o prvem vtičniku – kar se mene tiče, je WordPress SEO by Yoast obvezen za kaj Uporabnik WordPress-a. Kar zadeva števec naslovov objave, je preprost vtičnik, ki vam omogoča, da hitro vidite, koliko znakov sestavlja naslov vaše objave:

Števec naslovov

Ker se Google ponavadi skrajša kateri koli naslov objave, ki je večji od 65 znakov, je v veliko pomoč kot referenčno orodje.

4. korak: Ustvarite kontrolni seznam

Ko končate potek ustvarjanja objav, priporočam, da ustvarite kontrolni seznam, na katerem boste lahko delali. Ker verjemite mi – če delate vse prav stvari, potrebovali boste seznam, da jih boste spremljali.

Tu je kopija mojega kontrolnega seznama:

 1. Izberite naslov
 2. Preverite konkurenco ključnih besed in po potrebi uredite naslov
 3. Članek o raziskavah in načrtih
 4. Dodajte kategorijo in oznake
 5. Izpolnite podatke o SEO (ključna beseda fokus, naslov SEO, meta opis)
 6. Napišite prvi osnutek
 7. Uredi in poudarjajo ključne fraze
 8. Dodajte slike in atribucije
 9. Lektor
 10. Prilepite v WordPress
 11. Izvedite analizo strani (s pomočjo vtičnika WordPress SEO) in po potrebi uredite članek
 12. Dodajte odlomek
 13. Predogled in končno branje
 14. Objavi

To je veliko zapomniti, kajne? Še dobro, da imam kontrolni seznam, ki lahko učinkovito preuči vse stvari. Izvedite nekaj takega in presenečeni boste nad tem, kako lažje je objavljati vsebino v WordPressu.

Zdaj pa piši!

Zdaj veste vse jaz glede ustvarjanja vsebine v WordPress-u, torej kaj čakate? Čas je, da izpeljem svoje ukrepe in začudim!

Rad bi vedel, kaj menite o mojih metodah. Vsi komentarji, predlogi in konstruktivne kritike so dobrodošli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map