5 bistvenih računovodskih nasvetov za WooCommerce

5 bistvenih računovodskih nasvetov za WooCommerce

Računovodstvo je lahko boleče, vendar vsi vemo, da je to nujno. Če želite, da vaše podjetje raste (ali celo nadaljuje), morate imeti svoje številke v redu in se pripraviti na vsako davčno sezono.


Ali vam misel o davčni sezoni povzroča stres in tesnobo? Ali se bojite pripravljati davčne obrazce za vašo spletno trgovino WooCommerce? Ali menite, da ne vidite svojih poslovnih vpogledov, kot bi morali, ker vodite računovodstvo v preglednici.?

Če je odgovor pritrdilen, je morda teh 5 bistvenih računovodskih nasvetov WooCommerce ravno tisto, kar potrebujete! Izvedite te nasvete in odlično boste pripravljeni, ko pride na vrsto davčna sezona!

Preden vas prevzamejo, nam to predgovorimo z besedami, da nasveti, ki smo jih opisali spodaj, ne bodo dodali dodatnega dela v vaš že zaseden urnik. Pravzaprav vam bodo verjetno zmanjšali delovno obremenitev! Izvedite naše predloge spodaj in v naslednji sezoni obdavčitve boste dvignili noge s kozarcem vina v roki.

Ste pripravljeni na potapljanje? Začeli bomo z osnovami!

1. Določite pravila o davku na promet in Nexus

Pri postavitvi spletne trgovine in pripravi na prodajo svojih izdelkov ali storitev je ena prvih stvari, o katerih morate razmišljati, davki. Čeprav to ni najbolj privlačna tema, jo je treba obravnavati. Sprva se lahko zdi ovira, vendar vam WooCommerce ponuja številne vire za podporo pri davku. Dobra novica je, da ko boste ugotovili svoja pravila o davku na promet, boste to lahko konfigurirajte WooCommerce za zaračunavanje davka na promet samodejno!

Določite pravila o davku na promet in Nexus

Opomba – potrdite polje, da najprej omogočite davčne stopnje in obračune pod Splošnimi nastavitvami, da omogočite kartico Davčne nastavitve.

Priporočamo sestanek z računovodjo, da zagotovite, da v celoti razumete svoje davčne obveznosti. Vaša lokacija podjetja, izdelki, ki jih prodajate, in davčna povezava bodo določali davčne stopnje, ki jih morate zaračunati. Upoštevajte, da se lahko razlikujejo glede na državo, državo in državo.

Mogoče vam ni treba pobirati prometnega davka ali pa ste eden od srečnežev, ki vsem strankam zaračuna nastavljeno stopnjo. Če niste, boste morda morali izračunati in pobirati davek na podlagi kupčevega naslova za pošiljanje. V tem primeru močno priporočamo, da si vzamete čas za pregled in določitev davkov.

… In to nas pripelje do naslednjega koraka!

2. Nastavite davčna pravila v WooCommerce ali uporabite vtičnik za davčno upravljanje

Ko določite svoje davčne obveznosti, je čas, da v svoji spletni trgovini nastavite svoje davke. WooCommerce ponuja možnost samodejnega zaračunavanja prometnega davka za vsako naročilo. Samodejno lahko izračuna in obračuna davke na podlagi kupčevih izdelkov, naslova za pošiljanje in / ali vaših davčnih con. To pomeni, da lahko WooCommerce vsakič, ko nekaj prodate, samodejno zaračuna ustrezen prometni davek.

Če je vaše podjetje davčni vez zahteva, da zaračunate prometni davek na podlagi kupčevega naslova za pošiljanje ali v več državah ali državah, morda boste morali določiti na stotine davčnih pravil (pa tudi zagotoviti, da so ta vedno posodobljena). V tem primeru se lahko vtičnik za samodejni obračun davka izkaže za izjemno koristnega.

Nastavitve vtičnika TaxJar

Vtičniki, kot so TaxJar in Avalara AvaTax bo samodejno upravljal z vsemi vašimi davčnimi izračuni – in celo pomagal pri poročanju in vložitvi teh davkov. Nato bodo te podatke posredovali skupaj in zagotovili, da bo prometni davek pravilno zaračunan v vašem naročilu za WooCommerce.

Kateri vtičnik za obračun davka bi morali izbrati? TaxJar in Avalara sta najbolj priljubljeni možnosti. Predlagamo, da ocenite oba glede cen in funkcij, da ugotovite, kaj najbolje deluje za vaše podjetje. Morda boste ugotovili, da so cene TaxJarja nižje, vendar Avalara ponuja več funkcij.

3. Sinhronizirajte podatke WooCommerce z računovodsko platformo

Zdaj, ko ste pripravljeni zaračunati svoj davek na promet, je naslednje vprašanje: kako boste to spremljali? Morali boste biti sposobni predstaviti in obračunati obračunani davek na promet, pri čemer boste morali biti prepričani, da so navedene številke točne. Naš najboljši nasvet za spremljanje vašega davka na promet, skupaj z drugimi pomembnimi podatki, kot so prihodki od prodaje, je sinhronizacija vaših podatkov z računovodsko platformo.

Sinhronizirajte podatke WooCommerce z računovodsko platformo

WooCommerce je platforma za e-poslovanje, ne računovodska platforma. Ne zagotavlja ravni zbiranja računovodskih podatkov, ki jo morate pripraviti na davčno sezono ali za ogled ključnih vpogledov v vaše poslovanje. Vendar lahko vse svoje podatke WooCommerce vnesete v računovodsko platformo, da natančno spremljate svoje finance in vse svoje podatke na enem mestu.

Najbolj priljubljena računovodska platforma je Hitre knjige. Obstaja več različnih različic QuickBooks, najbolj priljubljena pa je QuickBooks Online. Do te platforme lahko dostopate od katere koli naprave in kadar koli. QuickBooks ponuja neverjetno uporabne funkcije, kot je enostavno sledenje stroškov (samo fotografirajte potrdilo!), Kot tudi možnosti izdajanja računov.

QuickBooks vas bodo stali med 40 in 70 dolarjev mesečno in bodo hitro plačali sami v znesku časa in dela, ki vam ga prihrani. Pravzaprav se lahko na koncu avtomatizira veliko dela, ki bi ga morali plačati računovodji.

Ustanovitev vašega podjetja QuickBooks običajno traja približno 30 minut, zato predlagamo, da se med ustanavljanjem najboljših praks srečate z računovodjo..

Ko nastavite QuickBooks, lahko začnete v QuickBooks vnašati svoje podatke o prodaji WooCommerce. Čeprav lahko tehnično lahko ročno vnesete svojo prodajo v WooCommerce, lahko traja kar nekaj časa, če imate več kot nekaj naročil. Na srečo obstajajo načini za avtomatizacijo tega procesa!

Sinhronizacija QuickBooks za WooCommerce s strani MyWorks

QuickBooks Sync za WooCommerce s strani MyWorks bo samodejno sinhroniziral vse podatke WooCommerce z vašo računovodsko platformo QuickBooks.

Naše najboljše priporočilo je, da svoje podatke WooCommerce sinhronizirate s QuickBooks samodejno s pomočjo QuickBooks Sync za WooCommerce s strani MyWorks Software. Sinhronizacija bo prevzela vso vašo prodajo, stranko, izdelek, zaloge, podatke o plačilih in več ter jih sinhronizirala v QuickBooks. Vse se bo zgodilo samodejno in v realnem času, pri čemer ne boste potrebovali dodatnega časa napora.

Rezultat? Vsi vaši prodajni podatki se bodo samodejno sinhronizirali s QuickBooks-i in jih pravilno razvrstili! Nato lahko sledite svojim prihodkom, odhodkom, stroškom blaga in še več! Ravni zalog bodo celo posodobljene med WooCommerce in QuickBooks!

4. Sledite in poročite ključne številke

Sledenje in poročanje o ključnih podatkih

Ko sinhronizirate trgovino WooCommerce z računovodsko platformo, kot je QuickBooks, boste lahko bolj natančno spremljali svoje zdravje s sledenjem pomembnim številkam. Te ključne številke vključujejo vaše prihodke, odhodke, stroške prodanega blaga in dobiček.

Računovodske platforme neverjetno enostavno vodijo ta poročila, QuickBooks pa celo ustvari pregledne nadzorne plošče, ki vam omogočajo, da na prvi pogled spremljate zdravje svojega podjetja. Kot smo že povedali, boste s sinhronizacijo vaših prodajnih podatkov WooCommerce v svojo računovodsko platformo imeli točne številke ves čas in posledično boste lahko kadar koli spremljali zdravje vašega podjetja!

Priporočamo zagon poročil in uskladitev računov pogosto. To je tako, kot da bi šli k zdravniku – najbolje je, da se redno prijavljate in odkrijete morebitne težave, preden se pojavijo!

Ena najpomembnejših številk, ki jo morate spremljati, je vaš denarni tok. Če še nimate ločenega poslovnega računa, predlagamo, da ga ustvarite. Če bodo vaše poslovne finance ločene od vaših osebnih financ, bo vse veliko lažje. Najlažji način, da zagotovite, da vaše podjetje zasluži, je opazovanje vašega denarnega toka. Spremljajte, kaj pride, in spremljajte, kaj se izkaže, da boste prepričani, da boste lahko pravočasno izpolnili vse finančne obveznosti.

Nato priporočamo tudi sledenje vašim popis in stroški prodanega blaga. To je ključna številka za razumevanje, kaj dejansko prodajate od vsakega prodanega izdelka. Morda boste celo ugotovili, da z nekaj prodaje izdelka izgubljate denar! QuickBooks lahko to enostavno izračuna za vas, tako da boste morali paziti na številke.

Druga pomembna je stroški! Vaša računovodska platforma bo lahko razvrstila tudi vaše stroške – zato bodite pozorni na skupne številke in posamezne številke. Prav tako predlagamo, da svoje stroške uvrstite v fiksne ali spremenljive.

Nato sledite skupnemu znesku prodaje in dobička, še pred davčno sezono. Upoštevati morate svoje davčne izdatke, ki prihajajo v davčno sezono, in denar nameniti za njihovo pokritje.

5. Spoznajte svoje roke

Kako razvrščati WordPress objave v velikem obsegu

Če zamudite rok, je kot izostati rojstni dan – razen davčne blagajne ne bodo nikoli pozabile narobe, ki ste jo storile! Poiščite svoje roke, jih dodajte v koledar, nastavite alarme in naredite vse, kar si morate zapomniti. Obstajajo celo premium storitve, kot so Koledar skladnosti LegalZoom ki jo lahko uporabite, da nadzirate svoj urnik poročanja. Ne pozabite vložiti pravočasno!

Upoštevajte, da boste morda morali celo vložiti četrtletne davke. Če niste prepričani, se posvetujte s svojim računovodjem. Oni so vaš najboljši prijatelj, ko gre za številke!

Medtem ko lahko svoje računovodstvo oddajate zunanjim virom, če se pripravite pred časom in postavite samodejne sisteme, vam naslednjič, ko pride davčna sezona, ne bo treba skrbeti! Zdaj se lahko poslovite od tistih računovodskih glavobolov in škatel s polnimi prejemki ter pozdravite brezhibno in brezskrbno računovodstvo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map