5 hitrih nastavitev za povečanje blogov

5 hitrih nastavitev za povečanje blogov

O zaslužku na spletu je veliko odličnih stvari, vendar je ena od njih dejstvo, da si lahko določite merljive cilje in jih izmerite z veliko natančnostjo. Na primer, če želite znižati stopnjo obiskov za 5%, samo izvedite ukrepe, za katere mislite, da bodo pomagali. Za spremljanje učinka uporabite storitev, kot je Google Analytics, nato sperite in ponovite.


Ko imate ustaljeno občinstvo ali bazo strank (tudi razmeroma majhno), so priložnosti za nastavitev spletnega dnevnika za povečanje konverzij in dohodka skoraj neomejene. Pogosto lahko dosežete več z istim trudom, če nastavite tisto, kar že imate, v nasprotju z iskanjem novih obiskovalcev.

To je nekaj, kar sem začel resno jemati v zadnjih nekaj mesecih, ko sem posnel svoj spletni dnevnik, da sem povečal število konverzij, in na koncu tudi svojo spodnjo vrstico. V tej objavi želim deliti z vami nekaj izjemno hitrih in preprostih popravkov, ki jih lahko naredite, da povečate svoj uspeh bloganja.

Pomen sledenja

Preden začnemo, moram navesti, kako pomembno je, da imate natančno sredstvo za sledenje vseh meritev, ki so pomembne za nastavitve.

Na primer, če boste izvajali poteg, za katerega upate, da bo povečal vašo naročnino na glasilo, boste občasno želeli vedeti, koliko novih naročnikov pritegnete. Vendar ste tudi boste želeli izvedeti število obiskovalcev vašega spletnega dnevnika v istem obdobju, da boste lahko ustvarili stopnjo konverzije v odstotkih teh obiskovalcev. Povečanje števila naročnikov po e-pošti ne pomeni nujno, da je vaš posnetek deloval – lahko je le, da ste pritegnili več obiskovalcev.

Da vam bom pomagal na tej strani, bom vsako predelavo zaključil s priporočili za meritve, ki jih morate spremljati.

Naredite korak za korakom

In samo še ena stvar, preden se lotimo dobrih stvari – se prepričajte, da izvajate in sledite samo enemu popotovanju. Če hkrati izvajate več popravkov, lahko pozitivni (ali negativni) učinki “navzkrižno kontaminirajo”, in ne boste imeli pojma, s katerim prepletanjem ste dosegli kakšen rezultat.

Hitrost, s katero lahko dobite prepričljive rezultate, se resnično zanaša na to, koliko prometa dobite na svojem blogu. Izberete lahko en eksperiment na teden ali morda en mesec, če nimate veliko prometa. Predvajajte ga na uho in poglejte, kako gre vaš prvi poteg.

V redu, to je dovolj uvodnih besed – pojdimo na te poteg!

1. Povečajte število objav v spletnem dnevniku na svoji prvi strani

Sliši se precej dolgočasno, kajne? Kakšna razlika bo to vplivala na konverzije ali dohodek? No, kar zadeva prizadevanje za izvajanje tega popravka glede na potencialno korist, je pravzaprav precej velika razlika.

Najprej ne pozabimo, da je povečanje ali zmanjšanje števila objav v spletni dnevniki na domači strani preprosto, če je vaš blog prva stran. To lahko storite v približno 5 sekundah z navigacijo do Nastavitve> Splošno na nadzorni plošči WordPress:

Povečajte število objav v spletnem dnevniku na svoji prvi strani

Če za svojo domačo stran uporabljate ustvarjalnik strani, bo sprememba števila blogov odvisna od ustvarjalca, ki ga uporabljate. Na primer, če uporabljate temo Skupaj (ki vključuje ustvarjalca vizualnih strani WPBakery), boste želeli urediti število prispevkov na kartici »Poizvedba« za vašo mrežo:

Povečajte število objav v spletnem dnevniku s svojo stranjo Builder

To je verjetno najhitrejši potek, ki ga boste kdaj naredili. Zdaj pa pogovorimo o potencialnih koristih.

Obstajata oba argumentata, ko gre za to, koliko objav na spletnem dnevniku bi morali imeti na svoji prvi strani. Nekateri bi rekli, da bi morali imeti večjo številko (recimo 10), ker bralcem to omogoča brskanje po več vaših objavah, ne da bi morali klikniti drugo stran. Drugi bi trdili, da manj objav v blogih pomeni manj časa za nalaganje (in vsi vemo, kako pomembno je pospešiti WordPress), kar pomeni srečnejše obiskovalce. Za utemeljitev tega drugega argumenta je ogromno podatkov.

Kot pri večini tovrstnih vprašanj je tudi ključno, da priznate obe strani argumenta in nato preizkusite. Če imate na svoji domači strani le 5 objav v dnevnikih, poskusite 10 in obratno. Morda poskusite še bolj ali manj, odvisno od tega, kako pustolovski se počutite.

Meritve (samo naslovnica): stopnja obiskov ene strani, čas na spletnem mestu, strani na obisk in povprečno trajanje obiska

2. Uporabite ročne izvlečke

Ta predlog neposredno sledi prejšnjemu in lahko ublaži strah pred nalaganjem mamuta. Še posebej, če boste na svojo domačo stran vključili veliko objav v blogih.

Kadar gre za prikazovanje objav v arhivski obliki (npr. Na domači strani ali strani z kategorijami), obstajajo na splošno trije načini:

 1. Prikaži celotno objavo
 2. Prikažite samodejno določen odlomek (npr. 100 znakov)
 3. Prikažite ročno ustvarjen odlomek

Osebno sem ljubitelj možnosti tri. To obiskovalcu omogoča, da prebere hiter pregled vsake objave na vaši domači strani, ne da bi se moral poglabljati v celotno vsebino, razen če ne želi. Mislim, da je to popoln kompromis.

Večina dobrih tem vam omogoča, da ročne odlomke dodate na enega od dveh načinov.

Oznaka WordPress Read More

Najprej lahko dodate oznako »Preberi več« (Alt + Shift + T) na mestu v svoji objavi, za katerega želite, da se odlomek konča.

WordPress izvleček Metabox

Ali pa vstavite svoj izsek po meri v meta okno »Izvleček« na zaslonu Uredi objavo.

Meritve (samo domače / arhivske strani): stopnja obiskov ene strani, čas na spletnem mestu, strani na obisk in povprečno trajanje obiska

3. Naj bo vaš osnovni CTA vidnejši

V primeru, da se sprašujete, CTA pomeni „Poziv k dejanju“ – element, ki obiskovalce spodbuja, da izvedejo želeno dejanje. To je lahko naročanje na vaše novice, nakup vašega informacijskega izdelka ali kaj drugega v celoti.

Čeprav imate na svojem blogu več CTA-jev (čeprav upajmo, da jih ni toliko, da bi jih bilo preveč), bi morali imeti enega, ki je pomembnejši od ostalih. Za mnoge je to obrazec za naročanje po e-pošti. Ta “primarna” CTA mora biti čim bolj vidna. Če ni, ga poravnajte tako, da je. Predlogi vključujejo:

 • To je najbolj barvit element na strani
 • Premikanje nad pregibom (kar lahko povzroči ogromno povečuje klik)
 • Postavite ga na vrh stranske vrstice
 • Če ga postavite nad glavno vsebino
 • Premik v pojavno okno

Zato izberite eno od zgornjih (ne pozabite – ne več kot enega!) In preizkusite rezultate. Morda vas bo prijetno presenetilo.

Meritve (na vseh straneh, kjer se prikaže CTA): želeni rezultat CTA (npr. nov naročnik), skupno število obiskovalcev vašega spletnega dnevnika in prvega, deljenega z drugim (da dobite odstotek stopnje konverzije)

4. Dodajte vidno povezavo na glavno stran »Denar«

Verjetno je na vašem blogu določena stran, ki ustvari več dohodka (neposredno ali posredno) kot katera koli druga. To je lahko nekaj kot “Viri” stran. Ali pa morda izdelek. Ne glede na to bi morali biti dostopni obiskovalcem. Ker morda ni smiselno dodajati v glavni meni, lahko dodate vidno povezavo v svoji stranski vrstici, nogi ali po možnosti v glavi (odvisno od videza vaše strani). Tako se bo vaša povezava prikazala na najbolj možnih straneh.

Pod izrazitim resnično mislim na grafično. Ne bi smela biti zgolj druga besedilna povezava – izstopati bi morali tako, kot to počnejo vaši CTA (ker je v bistvu CTA kot kateri koli drug).

Dober primer tega je vrstica s klicem, ki jo WPExplorer uporablja na vrhu strani:

WPExplorer Main Barlo Callout

Jasno izstopa v primerjavi z drugimi povezavami na strani ali meniju.

Meritve: obiski strani z denarjem, skupnim številom obiskovalcev vašega spletnega dnevnika in prvega, razdeljenega z drugim (da bi dobili odstotek klikov)

5. Povečati prepoznavnost družbene delitve

Upam, da imate na svojem minimalnem dnevniku vtičnik za skupno rabo na svojem blogu. Toda v resnici lahko naredite veliko več, če želite na svoj blog privabiti socialne napotnice.

Preprosto dejstvo je, da se veliko ljudi ne bo tako zbadalo pri skupni rabi vaše vsebine, razen če bi jih naredili zares preprosto (in vabljivo) zanje. Moraš biti vreden njihovega časa.

Obstajata različni načini, kako to lahko storite, vendar sta tu dva enostavna.

AddThis Social Plugin

Poskusite plavajoče gumbe za skupno rabo. Dober vtičnik so gumbi za skupno rabo programa WordPress od AddThis. Namestite in podpirate več kot 200 kanalov v družabnih medijih in je enostavno. Obiskovalci vaše spletne strani bodo imeli na voljo veliko možnosti za skupno rabo z AddThisom.

Blog objava družabni delež

Ali vključite gumbe za skupno rabo na vrhu in / ali na dnu vsake objave. Ta možnost je lahko vgrajena glede na vašo WordPress temo. Na primer s skupno temo WordPress, do katere boste krmarili Videz> Prilagodi> Blog> Posamezna objava in uporabite »Elemente enojne postavitve«, da omogočite modul Social Share. Nato jo preprosto povlecite in spustite, kamor želite. Ali je to pred predstavljeno sliko ali po vaši glavni vsebini. Poleg tega je ta funkcija vključena tudi v JetPack vtičnik – preprosto morate omogočiti iz Jetpack> Nastavitve> Skupna raba.

Več o teh taktikah lahko izveste v nedavni objavi, ki sem jo opravil pri usmerjanju prometa na vaš blog s Twitterja. Začnite izvajati te potegne (in vse ostalo, kar vam lahko pričara domišljija) in analizirajte rezultate.

Meritve: število napotitev socialnih medijev na vaš blog, skupno število obiskovalcev vašega spletnega dnevnika in prvo, deljeno z drugim (tj. ali se odstotek družabnih obiskovalcev vašega spletnega dnevnika poveča zaradi prepleta?)

Strganje površine

V tej objavi sem predstavil nekaj preprostih popravkov, ki jih lahko naredite za pospešitev konverzij na blogu. A dejstvo je, da je tam veliko več. Na primer, sploh nisem omenjeno orodja za testiranje po delih, kar je zagotovo najučinkovitejša oblika nastavitve. Optimizacija vašega spletnega dnevnika bi morala biti nenehen postopek in zgornji preobrati bi morali biti šele začetek.

Glede na to bi rad vedel, ali imate na svojem spletnem mestu kakšne svoje predloge za izvajanje preobratov, ki lahko povečajo konverzije in dohodek. Če je tako, prosimo, da delite z nami v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map