5 najboljših alternativ WooCommerce

Najboljše WooCommerce alternative

Ko gre za prodajo česar koli na spletu, ni dvoma, da je WooCommerce najbolj priljubljen beg. Z skoraj 60 milijoni prenosov se skoraj 30% podjetij odloči za izdelavo spletne trgovine. Zakaj ni težko ugotoviti, zakaj – WooCommerce je enostaven za namestitev, uporabo in prilagajanje. Poleg tega na stotine razširitev uporabnikom omogočajo dodajanje funkcij po želji. Glede na to, WooCommerce morda ni najbolj primeren za vsa spletna mesta. Morda manjka le ena funkcija, ki je za vaše spletno mesto izredno pomembna. Torej, kaj vas ustavlja pri preverjanju konkurence in iskanju najboljših alternativ WooCommerce?


Za razliko od WooCommerce so nekatere od teh nadomestnih rešitev gosti programsko opremo za e-trgovino, kot sta Shopify in BigCommerce. Obstajajo pa tudi druge, ki so lastne rešitve za e-trgovino, podobne WooCommerce. Mednje spadajo Magento in OpenCart.

Gostovana programska oprema za e-trgovino je paket, ki je pripravljen na uporabo, pri katerem vam ni treba skrbeti za gostovanje ali varnost. Večja je tudi raven podpore. Po drugi strani je samoplačniška programska oprema za e-trgovino nekoliko bolj D-I-Y. Potrebujejo vas, da začnete z odličnim gostovanjem v WordPressu, prenesete in namestite programsko opremo, kot sta WordPress in WooCommerce, in jo prilagodite tako, da ustreza zahtevam vaše spletne trgovine. Velika prednost pri tem je, da imate popoln nadzor nad prilagajanjem in podatki v trgovini.

Začnimo iskati nekaj najboljših alternativ WooCommerce.

1. Enostaven digitalni prenos

Začeli bomo z Easy Digital Downloads, vtičnikom, ki je zasnovan posebej za prodajo digitalnega blaga v spletu. Skoraj v trenutku se bo vaše spletno mesto WordPress spremenilo v spletno digitalno trgovino, saj je vsaka pomembna funkcija, ki je potrebna za ta namen, vgrajena v vtičnik. Zlahka boste lahko prodali svoje teme, e-knjige, glasbene albume, vtičnike ali datoteke PDF in zanje plačevali brez težav, samo z osnovnim vtičnikom.

Najboljše možnosti za WooCommerce - Dodatni digitalni prenosi

Za vse dodatne funkcije so na voljo brezplačne in plačljive razširitve (vključno z razširitvami tretjih oseb). Uporabite jih za dodajanje prehodov za plačila, izdajanje računov, sporočanje, dodajanje mnenj, pojavna okna in še veliko več.

Kar je bolj privlačno je, da je osnovni vtičnik brezplačen, medtem ko lahko razširitve kupite posamično (tako kot WooCommerce). Razširitve lahko kupite tudi v svežnjih, ki se začnejo pri 99 USD na leto.

Dodatni digitalni prenosi intuitivno gradijo strani digitalnih izdelkov. Priložena je preprosta stran za plačilo, s katero sta PayPal in Amazon Payments na voljo takoj. Z 40+ razširitvami plačil je vtičnik združljiv z večino tem in vtičnikov WordPress. Vključuje tudi vgrajen podružnični sistem, analitiko, sisteme popustov in povračil ter drugo.

Če se sprašujete, ali WooCommerce dovoljuje prodajo digitalnih izdelkov, se prepričajte. Morali pa boste skozi nekaj nastavitve in izbire možnosti. Z dodatnim digitalnim prenosom jedrni vtičnik skrbi za celo vrsto funkcij, povezanih s prodajo digitalnih izdelkov. Sem spadajo trženje, upravljanje računov strank, nalaganje datotek, kode za popust, integracija podružnic in nakupovalna košarica. Mnoge od teh funkcij so plačljive razširitve, ko gre za WooCommerce. Poleg tega, če ne prodajate fizičnih dobrin, bodo funkcije v trgovini WooCommerce, povezane s prodajo fizičnih dobrin, po nepotrebnem natrpale vaš zaledje.

Ali to pomeni, da fizičnih izdelkov ne morete prodati z Extra Digital Downloads? Sploh ne, dodatki vam bodo pri tem pomagali.

Naj povemo tako – če prodajate predvsem fizično blago, je WooCommerce bolj primeren. Če pa so filmi, glasba, programska oprema, digitalni dokumenti, fotografije ali licence vaš spletni kruh in maslo, bi morali biti Extra Digital Downloads vaša najboljša izbira.

2. Shopify

Shopify je gostiteljska rešitev, ki skrbi za več kot pol milijona lastnikov spletnih trgovin, tako velikih kot majhnih. Vsakdo lahko brezplačno preizkusi to razširljivo programsko opremo 14 dni, ne da bi predal podatke o kreditni kartici. V nekaj minutah boste lahko vzpostavili spletno trgovino in bili pripravljeni sprejemati naročila in plačila z vsega sveta.

Shopify

Na koncu preizkusnega obdobja lahko izbirate med načrti, ki se začnejo od 9 USD na mesec (Lite) do 299 USD na mesec (Napredno). Če ste operater na ravni podjetja, vam bo ekipa Shopify prilagodila načrte za vas. Za večino začetnikov bi moral biti osnovni paket v višini 29 dolarjev na mesec. Zlahka boste lahko dodali nove prodajne kanale, upravljali izdelke in zaloge. Poleg tega boste lahko v enem koraku izpolnjevali tudi naročila ter spremljali trende prodaje in rasti.

Shopify je opremljen z nadzorno ploščo, ki vključuje popolnega graditelja e-trgovine, z gostovanjem, imeni domen, oblikovanjem, temami in trženjem. Ko uporabljate Shopify Payments, ni posebnih pristojbin za transakcije.

Če želite prodajalno, ki odraža vašo blagovno znamko, lahko nadaljujete in jo zgradite z lahkoto povleci in spusti. Za izboljšanje funkcije trgovine je na voljo 100+ pripravljenih tem za mobilne naprave, medtem ko je na voljo več sto aplikacij za izboljšanje funkcij trgovine. Če se zaradi kakršnega koli razloga zataknete, boste veseli podpore predhodno odobrenih strokovnjakov, ki vam bodo pomagali prilagoditi zasnovo in funkcije. Čas trajanja mirovanja je vsaj ob podpori za uro.

Če ste začetnik, ki se ne želi ukvarjati z gostovanjem ali zaščito ali obdelavo plačil, vendar si želite popolnoma funkcionalno dobro prodajalno, je Shopify varna stava.

WP Shopify WordPress vtičnik

Shopify je združljiv tudi z WordPressom. Uporabite lahko gumb Shopify Buy ali pa vam olajša življenje z namestitvijo WPShopifyja. Ta priročen vtičnik sinhronizira z vašo trgovino Shopify, uvaža vaše izdelke in vključuje možnost vstavitve gumba za nakup.

3. Gumroad

Gumroad vam pomaga prodati skoraj vse, kar želite na spletu – digitalno ali fizično blago, naročnine in celo prednaročeno blago. To je odličen kraj za prodajo, če se ustvarjalni niz začne izvajati v vas in ga želite dati v komercialno uporabo. Tako umetniki, fotografi, oblikovalci in pisci – pozorneje pozorni na to platformo e-trgovine. Uporabniki programa WordPress lahko uporabijo pomoč a vključiti vgraditi Gumroad na svoja spletna mesta.

Gumroad

Če je digitalno blago vaš forte, boste veseli, da lahko ponudite več različic svojega izdelka, ustvarite licenčne ključe in ponudite kode za popust. Če na izdelke preprosto dodate znak »+«, lahko kupce tudi prosite, da plačajo, kar želijo. Če želite zagotoviti, da vaš izdelek ni v skupni rabi, obstaja vgrajeno preprečevanje zlorabe, žigosanje PDF-ja ali izklop prenosov.

Z dostopom do knjižnic vsebine in licenčnih ključev za programsko opremo boste enostavno prodali vse vrste ponavljajočih se naročnin in načrtov članstva. Tudi kupci bodo zadovoljni z možnostmi plačila in preprostim plačilom. Ustvarili bodo lahko račun in vso vsebino obdržali na enem mestu ali ga usmerili v svoj Dropbox ali Kindle ali katero koli drugo standardno destinacijo.

Gumroad ima funkcije, ki nudijo popolno podporo tudi pri prodaji fizičnih izdelkov. Gumroad ima vse od različic izdelkov in pametnih omejitev prodaje do določitve stopenj dostave, popustov in tekočih prodajnih ponudb..

Tu se ne ustavi – Gumroad vaše izdelke vidno občinstvu, kjer koli že so. Prilagodljivi predogledi za družbene kanale, kot sta Facebook in Twitter, in prilagojeni URL-ji za vaš izdelek za spodbujanje trženja blagovnih znamk so nekateri od načinov, kako to doseči. V kombinaciji z zmogljivo analitiko boste spoznali, kaj deluje za vas in kaj ne. Samodejni delovni tokovi vam pomagajo, da ostanete angažirani s svojimi strankami z zahvalo, posodobitvami in več.

Gumroad je brezplačen za začetek, vendar kot vi nadgradnja za profesionalne lastnosti, plačujemo 10 USD na mesec. Za prodajo, ki poteka prek programa Discover, je treba plačati dodatnih 10%.

Gumroad WordPress vtičnik

Gumroad je s WordPressom tudi zelo enostaven za uporabo. Če ne želite uporabljati kode, samo namestite njihov brezplačni vtičnik. Vtičnik vključuje enostavno kratko kodo, s katero lahko dodate Gumroad prekrivanje in vdelate pripomočke za svoje izdelke.

4. ČlanPress

Če iščete prodajo naročnin ali članstva, resnično ne potrebujete pogledati onkraj MemberPress-a. S tem vtičnikom je na voljo skoraj vsa funkcija, ki je potrebna za to – digitalni prenosi, strani s cenami, upravljanje naročnin, vsebina kapljanja in ustvarjanje kode kupona. Še več, vtičnik olajša integracijo vaše kode po meri z njo. Tako se lahko odločite za poljubno prilagoditev.

Članica

ČlanPress vam omogoča, da odvisno od naročnine članov, nadzorujete dostop do svojih objav, videoposnetkov, virov in drugih vrst vsebine. Popolnoma se integrira z WordPressom za upravljanje vsebine, forume in skupnosti. Prav tako se brez dodatnih stroškov integrira z drugimi tretjimi rešitvami za obdelavo plačil, podružnično trženje in še več.

Za prodajo članstva ali naročnin z uporabo WooCommerce boste morali kupiti več ločenih razširitev in to lahko postane dražje kot MemberPress. Medtem ko MemberPress izstopa po odlični podpori strankam, WooCommerce ponuja večje število prehodov za plačila.

Storitve so na voljo v treh načrtih – osnovni načrt v višini 129 dolarjev na leto, načrt Plus v višini 249 dolarjev na leto in načrt za 349 dolarjev na leto. Obstaja tudi 14-dnevna garancija za vračilo denarja. MemberPress je zanesljiva rešitev za vse, ki želijo prodati članarine, naročnine, tečaje ali digitalne izdelke.

5. Magento

Magento je popolna samostojna platforma, ki vključuje vsako zaželeno funkcijo e-trgovine in nudi visoko stopnjo prilagoditve. Verjetno ne boste nikoli več iskali razširitve z Magento. Za razliko od WooCommerce-a ni enostavno nastaviti ali prilagoditi in mnogi od nas bodo morda potrebovali strokovnjake za to.

Magento

Magento je primeren za velika podjetja, ki imajo hitro rast. Z lahkoto lahko zadovolji napredne potrebe e-trgovine v operacijah, ki segajo na mednarodne trge. Najpomembneje je, da vam omogoča, da uporabite mobilni pristop, s katerim se dotaknete rastočega trga mobilnih nakupov.

Magento 2 WordPress Integracija

Svojo trgovino Magento lahko preprosto vključite v WordPress s pomočjo vtičnika. Magento2WordPress Druga možnost je Integracija izdelkov Mag, ki ponuja preprost seznam izdelkov.

Žal Magento ni poceni, cene pa niso takoj vidne. Najverjetneje boste morali izkoristiti storitve partnerjev za izvajanje in stroški se razlikujejo glede na to, koga izberete. Varneje je iti s partnerjem s certifikatom Magento, saj je platforma zapletena z rednimi posodobitvami in spremembami. Obstaja tudi brezplačna odprtokodna možnost, ki pa je v funkcijah precej omejena.

Katera je za vas najboljša alternativa WooCommerce?

WooCommerce je čudovita rešitev za večino trgovin. Toda, kot sem že rekel, je mogoče, da je ena od teh možnosti WooCommerce morda bolj primerna. To je zlasti v primeru, ko se vtičnik v glavnem poravna z glavnimi izdelki vaše trgovine. Odločitev nato postane lažja – Easy Digital Downloads za digitalne izdelke, Gumroad za ustvarjalce, MemberPress za prodajo članstva, Magento za velika / hitro rastoča podjetja in Shopify za tiste, ki potrebujejo vse poskrbljeno.

Kakšne misli imate? Ali bi priporočili drugo možnost e-trgovine? Radi bi vedeli, kaj mislite!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me