5 pogostih vprašanj po zagonu programa WordPress

5 pogostih vprašanj po zagonu programa WordPress

Ustvarjanje novega spletnega mesta WordPress je navdušujoče in izpolnjujoče, in če smo iskreni, več kot malo stresno. Tudi z enostavno sledenjem seznamu pred zagonom spletnega mesta. A dela še ni konec.


Tudi če imate vrhunski postopek nadzora kakovosti, je nekaj težav, ki jih je težko zaznati pred zagonom novega spletnega mesta. Spodaj je 5 najpogostejših težav, ki se pojavijo na spletnih mestih WordPress, potem ko spletno mesto zaživi, ​​in nasveti, kako jih hitro odpraviti.

1. Oddaje glede neželene pošte na obrazcih za stike

12 najboljših vtičnikov za preprečevanje neželene pošte za WordPress 2019

Težko je določiti, kakšna raven zaščite pred neželeno pošto je potrebna, preden spletno mesto zaživi. Neželena pošta – naj bo neželena ali naravnost škodljiva – je danes v spletu tako razširjena, da se ji je težko povsem izogniti, zelo pogosto pa je, da je lastnik spletnega mesta preplavljen z oddajo neželene pošte kmalu po zagonu.

Obstajata dva pogosta načina za boj proti točkovnim botom: medene lončke in kapthe. Honeypots se nanaša na način dodajanja polja v obrazec, ki je skrit za uporabnike, vendar ga boti izpolnijo. Za spletna mesta v programu WordPress obstaja veliko priljubljenih vtičnikov obrazcev, kot sta Gravity Forms in Contact Form 7, ki ponujajo preproste korake za omogočanje medenic.

Druga možnost je, da v obrazec dodate captcha, ki od uporabnika zahteva, da sestavi malo uganko in dokaže, da ni robot. Možnosti Captcha so se z leti izboljšale in Google recaptcha zdaj ponuja nevidno kaptho z različnimi nastavitvami. Nekatera spletna mesta lahko zahtevajo tako medene lončke kot tudi kaptolo, da zmanjšate veliko število prispevkov (na srečo so na voljo različni vtičniki proti neželeni pošti).

2. Počasno delovanje zaradi konfiguracije gostovanja

Najboljši WordPress gostovanje za vaše spletno mesto

Učinkovitost je bila kritična usmeritev za vsako WordPress spletno mesto, odkar hitrost mobilne strani postane Google faktor razvrstitve v letu 2018. Slabi časi nalaganja strani in izpadi lahko močno vplivajo na novo spletno mesto, vendar je treba sprejeti več korakov za ublažitev morebitne škode.

Začnite z izvajanjem predhodnih testov hitrosti in zmogljivosti preoblikovanje spletnega mesta na proizvodnem strežniku. Ti začetni preskusi lahko odpravijo kakršne koli prihodnje težave, toda post-start testi bodo dali najbolj natančne rezultate, še posebej, če gre za spletna mesta z velikim prometom.

Če vidite počasne čase nalaganja strani, najprej ocenite konfiguracijo gostovanja. Ali je spletno mesto na strežniku v skupni rabi z omejenimi viri? Ali lahko strežnik upravlja s količino prometa?

Ker večina spletnih oblikovalcev in razvijalcev sledi najboljšim praksam za optimizacijo slik, ponavadi na novem mestu ne boste našli optimizacije slike kot krivca za najboljšo uspešnost.

Večina preizkusov zmogljivosti bo razbremenila odzivni čas strežnika in ta meritev lahko pomaga natančno določiti, ali morate spremeniti nastavitve gostovanja ali storitve. Poleg zmogljivosti boste morda želeli prvi 30 dni po zagonu preizkusiti sistem za spremljanje uptime.

3. Indeksiranje napak z Google Search Console

Poročilo o pokritju indeksa Google Search Console

Težave z indeksiranjem se pogosto pojavljajo pri novih spletnih mestih, zlasti za spletna mesta z velikimi spremembami strukture URL-jev in številnimi preusmeritvami. Google Search Console je odlično orodje za iskanje napak pri indeksiranju.

V Google Search Console pregledajte Poročilo o poročilu o indeksu in poglejte v razdelku za odpravljanje napak za morebitne napake. Tu je nekaj najpogostejših sporočil o napaki, ki se lahko pojavijo po zagonu novega spletnega mesta:

 • Strani blokirajo robots.txt
 • Stran ni označena
 • Stran ima težavo s pajkanjem
 • Predloženi URL je 404
 • Oddan URL je 404

Za kakršne koli napake, povezane z nastavitvijo robots.txt ali brez nastavitve indeksa, vedno preverite, ali je splošna nastavitev branja na spletnem mestu WordPress za »odvračanje iskalnikov od indeksiranja tega spletnega mesta« po zagonu odkrita. To je lahko preprosta, a pomembna napaka novega spletnega mesta.

Za določene URL-je strani, označene kot brez indeksa, boste morali pregledati nastavitve spletnega mesta in ali nekatere strani ne smejo biti nobenega indeksa ali jih je treba prilagoditi. Težavo s plazenjem v poročilu o indeksu pokritosti je težje rešiti. The Orodje za pregledovanje URL-jev v Google Search Console je najboljši način za zbiranje več podatkov o tem, kaj lahko povzroča težavo.

Če je odkritih kakih 404 napak, je ključnega pomena, da jih odpravite čim prej. Številne 404 napake lahko škodujejo obstoječim uvrstitvam na spletnih straneh. Poleg teh običajnih sporočil o napakah lahko Google Search Console razkrije dodatne podatke, kot so napake pri mobilnosti in ocene uspešnosti, ki so lahko koristni tudi za oceno po zagonu.

4. Nepravilna predstavljena slika za skupno rabo v družabnih omrežjih

Kako ustvariti slike skupne vsebine za socialne medije

Ustvarjanje novega spletnega mesta je neverjetna marketinška priložnost, seveda pa boste želeli deliti čudovito novo spletno mesto na družabnih medijih in različnih marketinških kanalih.

Preden kdo ali kdo pritisne gumb za skupno rabo, preverite predstavljeno sliko za domačo stran. Preizkusite skupno rabo URL-ja spletnega mesta na platformi za družabne medije in si oglejte, katera slika in besedilo prikazujeta URL.

Če še niste pregledali nastavitev skupne rabe v družabnih omrežjih, je zelo pogosto, da platforma, kot je Facebook, potegne naključno sliko z domače strani, svojo vznemirljivo objavo pa spremeni v razočaran predogled novega spletnega mesta.

Te nastavitve lahko prilagodite na več načinov. Facebook in več platform uporabljajo protokol odprtega grafa. Lahko uporabite Odpiranje razhroščevalnega grafikona na Facebook orodje za prikaz trenutnih informacij, ki jih platforma uporablja pri skupni rabi URL-ja domače strani. Ko prilagodite protokol odprtega grafa na svoji domači strani, lahko z orodjem za odpravljanje napak očistite Facebook predpomnilnik za URL.

The Yoast SEO je še eno koristno orodje za nastavitve skupne rabe v družabnih omrežjih. Brezplačni vtičnik vključuje razdelek o družbenih medijih za Facebook in Twitter. Ker gre za dve glavni platformi socialnih medijev, bo določitev nastavitev za te platforme pogosto zagotovila, da je spletno mesto videti super, če ga delite z drugimi. Lahko pa uporabite te nasvete za ustvarjanje skupnih slik za družbene medije (ročno ali s pomočjo vtičnika).

5. Manjkajoče ali napačne kode za sledenje

Kako namestiti Google upravitelja oznak za WordPress

Večina analitičnih platform in oglaševalskih kampanj se za zbiranje podatkov na vašem spletnem mestu opira na sledilne kode. Pri preoblikovanju obstoječega spletnega mesta se morda ne zavedate ali se spomnite, da so bile te kode za sledenje v preteklosti postavljene in jih morda ne bodo pozabile premakniti na novo spletno mesto.

Morda boste uporabili več marketinških kampanj, da bi sovpadli z uvedbo novega spletnega mesta. Če napačne kode za sledenje ali pozabite dodati, lahko povzroči več težav, vključno z večjimi zamudami pri zbiranju podatkov, ko jih najbolj potrebujete.

Če za upravljanje vseh sledenja uporabljate Googlov upravitelj oznak, boste na spletnem mestu pogosto imeli kodo Google Tag in vse dodatne kode za sledenje znotraj upravitelja oznak. Če pa na novem spletnem mestu manjkate primarno kodo Google upravitelja oznak, bi to lahko povzročilo izgubo podatkov na številnih platformah za sledenje.

Kot element na seznamu po zagonu si oglejte katero koli analitično ali sledilno programsko opremo, kot je Google Analytics, takoj po zagonu in nato še 30 dni kasneje. Poiščite nepravilnosti in padce podatkov. Večina kod za sledenje je dodana v glavo spletnega mesta, tako da lahko pregledate tudi kode glave za obstoječe ali manjkajoče kode.

Izogibajte se težavam po zagonu

In na voljo imate: 5 nalog za nadzor kakovosti po zagonu, ki vam pomagajo, da se izognete čim več težav po zagonu.

Konec koncev je zagon spletnega mesta velikanski dosežek in nedvomno bi raje uživali v gladkem jadranju, namesto da se prepirate s težavami, ki se jih je mogoče izogniti.

Ste po zagonu spletnega mesta naleteli na kakšne druge težave? Ali imate dodatne nasvete po zagonu, ki jih želite deliti? Sporočite nam v razdelku za komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map