5 preprostih korakov za izbiro teme WordPress

Izbrali ste ime domene, izbrali odličnega spletnega gostitelja in se naučili, kako uspešno namestiti WordPress. Zdaj je čas, da izberete poseben videz vašega spletnega mesta.


WordPress uporablja vrsto različnih tem, da pomaga lastnikom spletnih strani strukturirati in predstaviti svojo vsebino. Čeprav je lahko privzeta tema videti dovolj privlačna (tema dvajsetih sedemnajst je precej osupljiva, še posebej, če dodate nekaj bistvenih vtičnikov), je na voljo dobesedno na tisoče drugih, ki bodo vašemu spletnemu mestu omogočili edinstven spin. Čeprav je množica tem, ki jih lahko izbiramo, navdušujoča, je lahko tudi nekoliko presenetljiva. Vaše spletno mesto je v bistvu podobno vaši globalni vizitki, zato je treba odločitve, ki jih izberete, narediti previdno.

Torej, kje začnete izbrati to popolno temo iz vseh možnosti? Tu je pet preprostih korakov za zmanjšanje izbora, dokler prava tema ne postane jasen zmagovalec.

1. Odločite se, ali boste šli z brezplačno ali premijsko temo

Izberite Brezplačno ali premium WordPress temo

Na voljo je na tone brezplačnih tem WordPress Directory, ki lahko delujejo za številne vrste spletnih mest. Vendar je na splošno priporočljivo, da uporabite vrhunsko temo, ki ponuja raven prilagajanja, ki jo potrebujete. Teme Premium WordPress so s kopico dodanih prednosti pred brezplačnimi. Običajno so na voljo s podporo za stranke, se posodabljajo pogosteje, ponavadi imajo več funkcij in jih lahko prilagodite svojim potrebam lažje kot brezplačne teme.

Če se odločite za nakup svoje teme, bodite pozorni na to, ali vam bomo zaračunali enkratno pristojbino (Themeforest, Creative Market, Templatic itd.) Ali na podlagi naročnine, bodisi mesečno ali letno (na primer Elegantne teme ali samo Themify našteti jih nekaj, imenovati jih nekaj). Slednja možnost vam omogoča, da izberete katero koli temo, ki vam je všeč pri določenem založniku. Očitno morate pogledati svoj proračun, da boste lažje ugotovili, koliko ste pripravljeni (in sposobni) porabiti za premijsko temo.

Običajno več ko plačate temo, več funkcij lahko pričakujete. Večina premijskih tem se giblje od 29 do 89 dolarjev, zato jih ni tudi strašno drago. Plus premium teme pogosto vključujejo premijsko podporo, tako da, če imate vprašanje, lahko postavite razvijalca, namesto da se zanašate na brezplačne forume WordPress.org. Ker je vaše spletno mesto velika naložba, si boste vsekakor želeli vzeti čas za premislek o svojih možnostih in ugotoviti, katera tema je prava za vas.

2. Temo WordPress prilagodite svoji panogi

Prilagodite svojo WordPress temo svoji panogi

Morda se zdi, da ne morete razmišljati, vendar je to prvi in ​​najpomembnejši dejavnik, ki ga morate upoštevati. Izberite temo, ki se nanaša na vašo panogo ali podjetje. Spletno mesto s cvetno temo ne bi imelo veliko smisla za mizarsko podjetje. Namesto tega bi mu nekaj bolje ustrezalo les z ozadjem v ozadju teme. Tako kot spletna stran podjetja za avtomobilske dele bi se lahko dobro ujemala s temo, ki vključuje avtomobile. Če potrebujete pomoč pri izbiri teme, si oglejte nekaj teh objav pri WPExplorerju:

  • Kako zgraditi cerkveno spletno mesto z WordPressom
  • Najboljše medicinske teme WordPress za zdravnike
  • Najboljše nepremičninske teme WordPress
  • Najboljše teme WordPress portfelja
  • Mora imeti teme, ki so podobne Pinterestu, WordPress

Prepričajte se, da ne glede na izbrano temo natančno odraža storitve in vrednosti vaše blagovne znamke. Preprosto povedano: ne zamenjujte svojih obiskovalcev!

3. Določite združljivost brskalnika

Določite združljivost brskalnika teme WordPress

Pomembno je zagotoviti, da je nova izbrana tema združljiva z vsemi brskalniki. Različni obiskovalci vašega spletnega mesta bodo najverjetneje uporabljali različne brskalnike, zato je nujno, da nobenega ne upoštevate. Mnogi tehnološki oblikovalci lahko zaradi težav z združljivostjo predlagajo ignoriranje starejših brskalnikov, kot je Internet Explorer, saj vse več uporabnikov ta brskalnik opusti v prid novejšim različicam, kot je Google Chrome. Vendar je še vedno veliko internetnih deskarjev, ki se zanašajo na starejše brskalnike, zato bodite pozorni na združljivost brskalnika s temo, ki jo nameravate uporabiti za svoje spletno mesto..

Preden se lotite določene teme, jo preizkusite v številnih brskalnikih. Če spletna stran že deluje in deluje, je najlažji način, da to preverite v storitvi Google Analytics in preverite, katere brskalnike vaši obiskovalci uporabljajo za dostop do vašega spletnega mesta. Kvote so, da boste morali preveriti vse glavne brskalnike, vključno z Firefoxom, Safarijem, Google Chromeom in Internet Explorerjem.

Google Analytics bo določil tudi tiste, ki jih uporablja večina vaših obiskov. Lahko uporabiš Browsershots.org da preizkusite brskalnike, ko veste, na katere se morate baviti. Vse, kar morate storiti, je, da izberete brskalnik in različico, ki bi jo radi preizkusili, in Browsershots.org bo ustvaril test na vsaki. Nato se prikažejo rezultati, ki jih morate oceniti.

4. Izberite temo, ki jo je preprosto urediti

Izberite WordPress temo, ki jo je enostavno urediti

Upajmo, da bo vaše podjetje še naprej raslo. In tako se bodo na poti sprejele številne spremembe. Morda boste začeli ponujati nove izdelke ali storitve pozneje po izbiri ali se v nekem trenutku odločiti, da se preselite. Vaše spletno mesto mora biti v koraku z vsemi spremembami v vašem podjetju, zato je pomembno izbrati temo, ki jo je enostavno urejati.

Običajna napaka je, da izberete temo, ki zahteva, da se potopite v kodo in spremenite vse okoli, da bi naredili preprosto spremembo. Obstaja ogromno tem, ki so tam zunaj, in čeprav lahko izgledajo neverjetno, so lahko tudi precej zapletene za urejanje. Izgleda, da niso vse. Namesto tega izberite temo, ki vam omogoča, da z nekaj preprostimi kliki miške spreminjate spremembe.

Če želite preveriti možnosti prilagajanja teme na ožjem seznamu, boste želeli preveriti, ali so funkcije, kot so barvne možnosti, vrste objav, raznolikost postavitve bloga in strani, ki jih vsebuje, in ali nekatere posebne funkcije, ki jih potrebujete (na primer koledar, prikaz portfelja itd.) prihajajo z njim.

Ugotovite, ali ima tema tudi kratke kode ali ustvarjalca strani. Te vam omogočajo, da v svojo objavo in strani dodate določene funkcije ali elemente strani. Čeprav je na voljo na voljo več vtičnikov (lahko si ogledate naš seznam najboljših vtičnikov za ustvarjanje kratkih kode in strani, če si želite ogledati le nekaj), ki vam pomagajo pri prilagajanju spletnega mesta, je veliko lažje, če je že vključena osnovna funkcionalnost, ki jo potrebujete – zato so številne močne možnosti prilagajanja vgrajene v našo skupno temo WordPress.

5. Poglejte tehnično podporo in posodobitve

Podpora za temo WordPress

Za izbrano temo je treba ponuditi tehnično podporo, zlasti če jo plačujete. Pod podporo mislimo na pomoč pri odpravljanju napak v temah in posodobitvah – ne na temo prilagoditev, če potrebujete prilagajanja, morate razmisliti o najemu razvijalca teme WordPress ali uporabi storitve, kot je Elto, saj to presega področje podpore.

Določene teme programa WordPress bodo na voljo z e-poštno podporo, medtem ko bodo druge ponudile forum samo za poizvedbe. Določiti morate, katera možnost je prava za vas. Ali ste v redu s časom čakanja, povezanim z odgovori na forumu, ali potrebujete bolj časovno občutljivo komunikacijo? Ugotoviti morate tudi, kdaj je bila zadnja posodobitev teme opravljena in koliko posodobitev je bilo izvedenih po prvotni izdaji teme. Dobre teme se pogosto posodabljajo, še posebej, ko se izdajo nove različice WordPress-a (na primer, tema Total WordPress iz WPExplorerja se nenehno posodablja, da je združljiva z najnovejšo različico WordPress-a in vključuje najnovejše funkcije, kot je gradnja sprednje strani ).

Z aktualnimi temami vam je bolje. Ne želite tvegati plačila samo za to, da bi zlomilo vaše spletno mesto, ko se pojavi nova različica WordPress-a. Prepričati se morate, da razvijalci za izbrano temo ostanejo na tekočem in bodo svoje teme posodabljali..

Bonus nasvet: preberite ocene

Ko menite, da ste izbrali temo, si vzemite nekaj minut za branje mnenj drugih blogerjev in lastnikov spletnih mest. V Googlu poiščite ime teme in ime razvijalca. Ugotovite, kaj imajo drugi ljudje o tem povedati. Tisti dodatnih pet minut raziskovanja bi vam lahko prihranilo veliko bolečine!

Zaključek

WordPress je eno najlažjih načinov za razvoj in krepitev vaše spletne prisotnosti. Tudi tisti, ki niso tehnološko pametni, lahko spletno mesto v nekaj urah razgrnejo z uporabo WordPress-a kot svoje izbirne platforme. Samo sledite tem hitrim in preprostim korakom, da izberete idealno temo za svoje spletno mesto, da bo izstopala iz paketa!

Zdaj bi rad vedel, kako izbirate temo za svoje spletno mesto? Ali so vam zgornja merila pomembna? Ali je vključena druga meritev? Spodaj delite svoje misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me