5+ razlogov, zakaj bi morali poskusiti Jetpack (spet)

Če ste uporabnik WordPress-a, o katerem ste verjetno že slišali Jetpack – ko so ga pred nekaj več kot dvema letoma izpustili uporabnikom WordPress.org, so ga sprejeli z mešanico veselja in suma.


Za tiste, ki ste niso Jetpack je seznanjen z dojenčkom podjetja Automattic, ki vsebuje številne različne priljubljene funkcije (in nekatere ne tako priljubljene) v en lepo privezan paket. Nekateri ga imajo radi zaradi tega, drugi ga sovražijo.

Nisem pa tukaj, da bi sovražil Jetpack – navsezadnje ga tudi sam uporabljam. jaz ni dolgo časa sem bil pod napačnim vtisom, da ni ponujal veliko, a fant sem se motil. Čeprav ima svoje pomanjkljivosti, je Jetpacku zelo všeč in veliko funkcionalnosti, da se iz njega iztisne..

V tej objavi bom podrobno opisal le nekaj funkcij Jetpacka, vendar so moje najljubše in samo vas moram prepričati, da je to odlična možnost za vaše WordPress spletno mesto. Če veste zelo malo (ali nič) o Jetpacku, ali pa če ste ga že uporabili in misli da ti ni všeč, beri dalje. Ponuja veliko.

Preden začnemo…

Omenil sem že, da obstajajo razlogi, zakaj ljudje ne marajo Jetpacka. Če sem iskren, razumem njihovo sklepanje. Skoraj zagotovo je namenjeno kot vozilo za zagotavljanje vrhunskih storitev in je pri njegovem izvajanju lahko nekoliko premočno, vendar vedno lahko izbiro prezrete v ponudbi premium. Po mojem mnenju je naopako (tj. Vse proste funkcije) dobro vredno.

Tam je vendar samo ena stvar, ki mi ni všeč pri tem, in to je funkcija samodejnega vklopa. Če v modul Jetpack dodamo nov modul, se bo privzeto aktiviral na vašem spletnem mestu. Na srečo je za to enostavno odpraviti: samo namestite in aktivirajte ročni vtičnik za Jetpack. To preprečuje samodejno aktiviranje novih funkcij in vam daje popoln nadzor nad delovanjem spletnega mesta.

S tem ne bomo pozabili na zabavo!

1. Objavite

Če ste bloger, potem skoraj zagotovo imate račune v družabnih medijih vsaj s Facebookom in Twitterjem (če nimate, ne pišete pravilno ;-)). Ena od nalog, ki me vedno moti, je promocija novih objav prek teh računov družbenih medijev. Na srečo modul Jetpack Publicize odstrani vse težave iz oglaševanja po družbenih medijih.

Priključite svoje račune v družabnih medijih do Jetpacka …

Nastavitve skupne rabe družbenih medijev

… In vsaka nova objava bo objavljena v teh računih:

Objavi Meta Box

Kot lahko vidite, lahko ustvarite tudi sporočila po meri, ki jih želite dati v skupno rabo s svojimi ciljnimi skupinami. To je zelo gladek, zelo enostaven za uporabo in omogoča skupno rabo vaših objav popolnoma pravi.

2. Pripombe

V preteklosti sem porabil veliko časa za razmišljanje o tem, kateri sistem komentarjev uporabiti. Začel sem s privzeto (tako kot vsi), preizkusil Livefyre in nato preklopil nazaj. Po mojem skromnem mnenju tega ne moreš premagati.

Pravzaprav se izkaže, da lahko (nekako). Jetpack Comments prevzame privzeti sistem komentarjev in ga napolni s čudovito omako. Obiskovalci se lahko zdaj prijavijo in komentirajo prek Facebooka, Twitterja ali WordPress.com.

Poleg tega je oblika videti elegantna in seksi ter se ponavadi popolnoma ujema z vašo temo:

Komentarji Jetpacka

Kot lahko vidite, nadgrajeni sistem komentarjev vključuje tudi možnosti, da se obiskovalci naročijo na komentarje in nove objave (to izbirno funkcijo nadzira ločen modul za naročnine). V bistvu je komentiranje in naročanje za angažirane bralce izredno preprosto, kar je točno tisto, kar si želite.

3. Skupna raba

Skupna raba je nekaj, kar večina blogerjev (tudi jaz sem) obseden. Radi imamo tiste družbene deleže. Osebno sem velik oboževalec Digg Digg in jo bo še naprej uporabljal. Ampak jaz tudi uporabite modul za skupno rabo Jetpack:

Socialna skupna raba

Kot lahko vidite, so možnosti za skupno rabo v družabnih omrežjih videti fantastične in se lepo vključujejo, brez kakršne koli prilagoditve. Moja nastavitev vrstice Digg Digg bar ponuja samo možnost skupne rabe prek Facebooka, Twitterja in Google+, vendar izkoristim priložnost z modulom Jetpack’s Sharing, da bralcem omogočim številne možnosti.

Poleg tega namestitev teh gumbov za skupno rabo deluje kot lep opomin na njihovo možnost skupne rabe, če je uporabnik slep za plavajočo stransko vrstico Digg Digg.

4. Kontaktni obrazec

Vsi blogerji potrebujejo kontaktni obrazec in Jetpack dostavi na tej strani. Preprosto aktivirajte modul in na zaslonih Objava / stran se prikaže nov gumb:

Kontaktni obrazec

Pritisnite gumb in dobili boste preprost in intuitiven zaslon, iz katerega lahko sestavite kontaktni obrazec:

Kontaktni obrazec

Ko končate, kliknite gumb, da dodate obrazec in to je to! Zdaj lahko ljudje hitro in enostavno stopijo v stik. Pa ne samo to, ampak če imaš Akismet nameščeni na vašem spletnem dnevniku, se obrazci za kontaktne obrazce izvajajo prek sistema za preprečevanje neželene pošte, tako da boste dobili samo pristna sporočila.

5. WordPress.com Statistika

To mi je prihranilo nekaj časa, odkar sem ga namestil. Čeprav skoraj zagotovo uporabljate Google Analytics ali drug paket Analytics, kot je Klikni (Uporabljam oboje) je modul WordPress.com Stats (v bistvu še en paket analitike) dobro vredno aktivirati.

Zakaj? Ker podatke o analitiki dobite neposredno na nadzorni plošči WordPress:

WordPress.com Statistika

Nadzorna plošča WordPress ima toliko potenciala v smislu, da postanete centralizirana lokacija za vse podatke, ki jih želite videti vsak dan, in če dodate WordPress.com Stats v mešanico, je to še toliko bolj funkcionalno.

Ker se vsaj enkrat na dan vpišem na svojo nadzorno ploščo, da preverim komentarje in prenose svojega informacijskega izdelka (prek odličnega pripomočka Easy Digital Downloads Dashboard), je pametno vključiti analitiko, tako da mi ni treba vzeti čas za prijavo v ločeno storitev. Še bolje je, da WordPress.com Stats ne dodaja dodatnega bremena na vaš strežnik.

In tu je še veliko več ….

Tukaj samo praskam po površini. Trenutno Jetpack sestavlja najmanj 25 različnih modulov, od katerih ima vsak pomembno vlogo, če želite njegovo funkcionalnost. Drugi poudarki vključujejo:

 • Obvestila prek orodne vrstice na sprednjem delu spletnega mesta
 • Možnost spletnega dnevnika prek e-poštnega odjemalca
 • Dodatni pripomočki za stransko vrstico
 • Preverjanje črkovanja, sloga in slovnice na umetni inteligenci
 • Celotne galerije s komentarji in meta podatki
 • Samostojni urejevalnik CSS
 • Mobilna tema
 • WP.me ​​krajšalec URL-jev

Poleg tega jih je še več. Za večino blogerjev bo na voljo več modulov, ki bi vam lahko koristili, zato vas pozivam, da raziščete!

Počakaj …

Morda imate nekaj vprašanj o Jetpacku (in prosim, da jih postavite v spodnjem razdelku s komentarji), vendar se mi zdi več kot večina: Ali ne morete s WordPress.org prenesti posameznih vtičnikov, ki ponavljajo večino Jetpackovi moduli?

Moj odgovor na to bi bil da in ne. Da – nekatere funkcionalnosti modulov Jetpack se podvajajo s samostojnimi vtičniki. Na primer že sem omenil vtičnik Digg Digg – moj najljubši za skupno rabo v družabnih omrežjih. Potem je tu Kontaktni obrazec 7; izjemno priljubljen vtičnik za kontaktne obrazce. Seznam se nadaljuje.

Vendar Jetpack ponuja nekaj, česar drugi vtičniki morda ne: Praktično vam zagotavljajo lepo in dobro kodirano funkcionalnost, ki jo boste v dogledni prihodnosti nenehno posodabljali. To je ogromno koristi in ne tiste, ki jo je treba zanemariti.

Vsak modul Jetpack, ki ga uporabljam, se je brez težav integriral v teme mojih blogov. Dodana funkcionalnost je vedno videti super in se obnaša točno tako, kot smo pričakovali. Kaj manj bi pričakovali od Automattica? To Zame je glavno prodajno mesto Jetpack – praktično zagotovilo, da dobivate kvaliteten izdelek.

Zdaj bi rad dobil svoj mnenje o Jetpack-u, zato izkoristite to priložnost, da svoje mnenje seznanite v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map