5 razlogov, zakaj se vaše spletno mesto WordPress ne uvršča v Google

5 razlogov, da se vaš spletni portal WordPress ne uvršča visoko v Googlu

Ustvarili ste spletno mesto WordPress in prebrali veliko člankov “Kako” za optimizacijo iskalnikov. Počutite se dobro, kje stoji vaše spletno mesto, zato ga uradno zaženete. Zdaj morate le počakati, da Google indeksira vaše spletno mesto in si ogledate, kje se uvršča vaše spletno mesto … toda zakaj še vedno ugotovite, da vaše spletno mesto WordPress ni uvrščeno v Googlu?!


Morda je minilo nekaj časa – morda nekaj mesecev, morda leto ali več – in še vedno ne morete mimo tretje strani. Kaj delaš narobe? Tu so dobre in slabe novice. Dobra novica je, da je vaša nizka razvrstitev verjetno posledica težave, ki jo je mogoče enostavno spremeniti. In slaba novica? Samo nekaj časa si boste morali ogledati, če popravek pomaga pri uvrstitvi.

Tu je nekaj najpogostejših razlogov, zakaj se vaše spletno mesto WordPress ne uvršča v Googlu.

1. Vaše WordPress spletno mesto ima šibko vsebino

1. Vaše WordPress spletno mesto ima šibko vsebino

Za Google sta vsebina in povezave dva najpomembnejša dejavnika razvrščanja. Če nimate dobre vsebine, vaše spletno mesto WordPress nima veliko možnosti za uvrstitev. Ogromno elementov gre v to ustvarjanje “dobre” vsebine. Če želite svojo vsebino čim boljše uporabiti, kot kontrolni seznam uporabite naslednje:

 • Informativne narave – Vaša vsebina naj bralcu pusti občutek, da so se ga nekaj naučili in da svojega časa niso zapravili.
 • Slovnično pravilno – Upoštevajte pravilno angleščino in ne pozabite na napake, kot so tipkarske napake, fragmentirani stavki, ločila in drugo.
 • Dolgotrajna – Vsebina mora biti najmanj 400 besed, največ uspešnih pisnih vsebin pa je 1.000 besed ali več.
 • Svežina – Koliko je stara vaša vsebina? Ali svoj blog pogosto posodabljate z novo vsebino? Nikoli ne bo posodabljanja spletnega mesta z novo vsebino težava, ki bi lahko vplivala na vašo uvrstitev. Prizadevajte si, da bi nekaj posodobili vsaj enkrat na mesec,
  in po možnosti tedensko.

Če na teden zagotavljate svežo kakovostno vsebino, vam ne bo treba skrbeti, če se ne boste uvrstili med enega izmed najpomembnejših Googlovih dejavnikov.

2. Spremenili ste svoje trajne povezave

2. Spremenili ste svoje trajne povezave

Permalink se nanaša na stalno povezavo do strani na vašem spletnem mestu ali blogu. Želite, da so ti opisni in čim pogosteje vključite ključno besedo, na katero je usmerjena stran ali objava.

Če imajo vaše trajne povezave dodatne bite, kot je “? P = 3282949” ali če so predolgi, ali vsebujejo zaustavitvene besede (npr. “In”, “z,” ali “naredi”), jih je treba spremeniti, da bodo bolj človeške in strojno berljivi. Če pa to storite narobe, bo Google izgubil sled in jih izgubil.

Če morate v nekem trenutku spremeniti svoje trajne povezave, potem lahko spremenite svoje trajne povezave, ne da bi pri tem žrtvovali svojo uvrstitev..

3. Spletno mesto ni mobilno odzivno

3. Spletno mesto ni mobilno odzivno

Malo več kot polovica prometa na spletnem mestu se ustvari prek mobilnih telefonov. Spletni oblikovalci imajo izziv izdelati eno spletno mesto, da bi zadovoljilo več brskalnikov na različnih napravah – zato mnogi naredijo spletna mesta “odzivne.”

„Odzivno“ spletno mesto se bo prilagodilo formatu, ki je uporabniku prijazen za določeno napravo. Spletno mesto, ki ni prijazno do uporabnika, bo Google odstranil med iskanimi poizvedbami na mobilnih napravah. Google se ukvarja s promocijo spletnih mest z veliko uporabniško izkušnjo.

Če želite preveriti svoje spletno mesto, uporabite Googlova Orodje za prijazno mobilno testiranje. Povedal vam bo, ali je vaše spletno mesto prijazno za mobilne naprave in vas opozoril na kakršne koli težave (na primer strani, ki se delno nalagajo), tako da boste vedeli, kaj odpraviti. In če ugotovite, da vaš trenutni dizajn WordPress ni optimalen za vaše bralnike mobilnih naprav, razmislite o prehodu na eno najboljših poslovnih tem WordPress – ki so v celoti odzivne na večini naprav.

4. Vaše spletno mesto ni vidno iskalnikom

4. Vaše spletno mesto ni vidno iskalnikom

Če se vaše spletno mesto WordPress ne uvršča v Googlu in šele začenjate z WordPressom, vam morda niso poznane številne možnosti prilagajanja nastavitev spletnega mesta. Možno je, da ste nekaj spremenili, ne da bi se zavedali, kako bi bilo vplivajo na optimizacijo vašega iskalnika.

Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress in se pomaknite do Nastavitve> Nastavitve branja in se pomaknite navzdol do Vidnost spletnega mesta. Izbrati je treba možnost »Dovoli iskalnikom, da indeksirajo to spletno mesto«.

Prepričajte se, da počistite polje za vidnost iskalnika

Če je ni izberite, izberite ga in nato dovolite nekaj časa, da Google indeksira vaše spletno mesto in preverite, ali se uvrstitev vaše strani izboljša.

Če je je Izbrano boste morda morali počakati še nekoliko dlje ali boste morda naleteli na drugo težavo.

5. Nisi ti, to so tvoje ključne besede

5. Nisi ti, to so tvoje ključne besede

Ključne besede so pomembne za optimizacijo iskalnika in pomoč pri razvrščanju strani, vendar če se uporabijo napačno, lahko dejansko naredijo več škode kot koristi. Tu so tri najboljše prakse, na katere morate biti pozorni:

 • Ne nalagajte ključnih besed – Polnjenje ključnih besed vključuje polnjenje odstavkov s ključnimi besedami, na katere poskušate ciljati. Vsebina, polnjena s ključnimi besedami, bere slabo in nenaravno. Uporabljati želite ključne besede, vendar na naraven način, da berete in povzdignete svoje misli in točke skozi celoten kos.
 • Uporabite ključne besede z dolgim ​​repomKljučne besede z dolgim ​​repom so dolge tri ali štiri (morda celo več) besed in so bolj natančne glede na to, kaj želi kupec. Te ključne besede je lažje uvrstiti. Poleg tega bodo kupci, ki uporabljajo te ključne besede, verjetno še naprej v nakupovalnem ciklu, saj točno vedo, kaj želijo.
 • Ne poskušajte se uvrstiti v preveč konkurenčne ključne besede s šibkim spletnim mestom – Če se poskušate uvrstiti le po ključnih besedah ​​z visoko stopnjo konkurence, verjetno izgubite na drugih spletnih mestih. Zato je najbolje začeti ciljati na ključne besede z nizko ali srednjo konkurenčnostjo. Ko se začnete uvrščati po njih, lahko preučite ključne besede z večjo konkurenco. Prepričajte se, da najprej opravite raziskavo!

Če želite malo pomoči pri uporabi ključnih besed, razmislite o uporabi vtičnika. Odlična možnost je Yoast SEO, ki vključuje možnost ključne besede za fokus. Ko nastavite ključno besedo, na katero se želite osredotočiti, boste lahko analizirali gostoto ključnih besed, uporabo v naslovih, če je ključna beseda v vašem URL-ju itd. Plus, če nadgradite na Yoast SEO Premium, lahko ciljate na 5 ključne besede na strani, kar omogoča še enostavnejšo optimizacijo.

Delajte k višji uvrstitvi

Te podatke uporabite za izvajanje revizija na vašem spletnem mestu in preverite, ali nevede sabotirate uvrstitev svojega spletnega mesta. Nekateri popravki so lahko “lažji” ali “hitrejši” od drugih, vendar bodo vsi pomagali. Ne pozabite, da boste morali za katero koli od njih Google nekaj časa (pomislite na nekaj tednov), da prilagodi uvrstitev.

Imate nasvete za dodajanje? Ali vprašanje o enem od razlogov, ki smo jih obravnavali, zakaj se vaše spletno mesto WordPress ne uvršča v Googlovem omeni? Pustite opombo v razdelku s komentarji in začnite pogovor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map