5 vrst podpore, ki jih potrebuje vsak spletni oblikovalec

5 vrst podpore, ki jih potrebuje vsak spletni oblikovalec

Upravljanje spletnega mesta ni enostavno, še manj pa, če ste na čelu lastnega samostojnega oblikovalskega podjetja. Poleg kreativnega dela se pričakuje, da boste žonglirali tako na svojem spletnem mestu kot tudi na potrebe svojih strank.


Ne glede na to, ali ste sami ali imate za seboj ekipo, lahko postane preveč. Nenehne tehnične motnje, padec prometa obiskovalcev ali zlonamerna programska oprema, s katero niste opremljeni, vas lahko pustijo brezupne in frustrirane.

Toda obstajajo še drugi kraji; če se trudite ostati na vrhu vseh teh vprašanj, je uporaba specializirane podporne ekipe odličen način, da se postavite na noge – tako da lahko pozabite na te težave in se vrnete k oblikovanju!

1. Podpora spletnemu gostovanju

Podpora spletnemu gostovanju

Spletni oblikovalec ni nič brez spletnih mest in vsa spletna mesta potrebujejo gostovanje. Če pride do tehničnih težav, je prvi, ki se posvetuje, pogosto ponudnik gostovanja. Običajno je brezplačna in večina ponuja 24-urno podporo.

Ne pozabite, da mora biti izbira trdnega gostitelja glavna prednostna naloga. Tisti, ki ima koristno podporo, brezplačne varnostne kopije, osnovne varnostne in SEO funkcije ter WordPress optimizacijo, so stvari, na katere morate biti pozorni. Za nepotrebne funkcije vam ni treba navajati na stotine. Kvečjemu ga boste morali povečati le z varnostno programsko opremo ali dodatno SEO optimizacijo.

Na kratko: poiščite spletnega gostitelja, ki ponuja večino ali vse, kar potrebujete. Podpora, ki je pripravljena sodelovati z vami, je nujno potrebna, vsi dodatki, ki odpravljajo potrebo po varnostnih kopijah tretjih oseb ali varnostnih paketov, pa so tudi odlični.

Lahko greste za večja podjetja, kot sta Siteground ali Bluehost, vendar je včasih odločitev za manjše podjetje bolje, ker lahko nudi specializirano podporo.

Običajno priporočamo upravljano gostovanje WordPressa, saj v večini primerov dobite tisto, za kar plačate. Naš najboljši izbor je WP Engine (to je tisto, kar pooblašča WPExplorer), ki ponuja odličen klepet v živo in potrjeno podporo. Glede na načrt, ki ga izberete, nudijo tudi telefonsko podporo za načrte rasti in ravni. Druge odlične možnosti vključujejo Kinsta in Flywheel (čeprav lahko preverite naš najboljši WordPress gostovalni seznam, če želite videti več).

Pazite na družbo s prijazno ekipo, ki ponuja podporo po e-pošti in telefonu. Preverite spletna mnenja za dobra podjetja, ki dajejo prednost storitvam strankam in ne boste šli narobe.

2. Podpora za teme in vtičnike

Podpora za teme in vtičnike

Če uporabljate teme ali vtičnike, ki so jih izdelali tretji razvijalci, lahko v določenem trenutku naletite na težave ali konflikte. Odrežite slike, izginejo objave na spletnem dnevniku in podobno. To se lahko lotite pri razvijalcu in pogosto z veseljem pogledajo in ponudijo predloge. Večina vrhunskih tem ali vtičnikov vsebuje forum ali vsaj komentarje, kjer lahko objavite svojo težavo. Ko prosite za pomoč, ne pozabite biti iskreni. Če ste sami spremenili ali prilagodili, se prepričajte, da je razvijalci seznanjen, da vam bodo lažje pomagali.

Če se težava pokaže globlje, kot vam lahko pomagajo, ali pa preprosto želite namensko ekipo, bo značilna podporna storitev WordPress delovala v redu. Prepričajte se le, da ponujata podporo za teme in vtičnike. Dve podjetji sta WPFixIt, storitev za hitro popravljanje z enkratno pristojbino in WPMaintainer, s svojo cenovno, vendar zelo profesionalno oblikovalsko ekipo.

3. Posodobitve in tehnična podpora za WordPress

Posodobitve za WordPress in splošna tehnična podpora

Če uporabljate WordPress, verjetno že zdaj veste, da upravljanja ni vedno enostavno. Vsak dan je treba vtičnik posodabljati, spletno mesto je treba prepletati, vsake toliko pa eksplodira. To velja tako za vaša spletna mesta kot za spletna mesta vaših strank. Ste oblikovalec! Morali bi delati na izdelavi novega spletnega mesta ali teme, ne bi se ukvarjali z manjšimi tehničnimi težavami.

Na srečo obstaja veliko vzdrževalnih storitev za WordPress, ki te ročne naloge manj otežujejo in omogočajo, da se vrnete k zabavnim stvarem. Primeri vključujejo Maintainn, WP Curve, WP Butler in drugo (samo kliknite povezavo, če si želite ogledati več). Izberite tistega, ki nudi storitve, ki jih potrebujete v prvi vrsti in hkrati, medtem ko boste ostali v razumnem proračunu. Koliko vam je vreden čas?

Kot dodatno opombo: čeprav morda ne bo mogoče samodejno posodobiti vtičnikov za vas, bo vaše podjetje, ki gosti, morda še vedno pomagalo. Poiščite gostitelja, ki podpira WordPress in ponuja pomoč pri kakršnih koli težavah, s katerimi lahko naletite na njegovo uporabo. Vsi gostitelji ne nudijo podpore za WP, zato preverite, ali je seznanjen s platformo, preden se obrnete na njih po pomoč.

Splošna tehnična podpora

Ne uporabljate WordPressa? Tehnična podpora morda ne bo poceni. Skoraj vsak spletni oblikovalec pozna nekaj HTML-ja, CSS-ja ali Javascripta – toda ko pride do večjih težav, morda ne veste, kaj storiti.

Preden se odločite za svetovalca za IT, poiščite ocene zunaj mesta in poglejte, kaj imajo uporabniki povedati. To bi lahko pomenilo razliko med izbiro podjetja, ki ni nič vredno, celo odkrito prevaro ali kakovostno naložbo.

4. Varnost spletnega mesta in varnostne kopije

Varnost spletnega mesta in varnostne kopije

Ko svoje spletno mesto postavite tam, se odprete za morebiten napad. Nedolžna spletna mesta se lahko spremenijo v vektorje za distribucijo zlonamerne programske opreme, ali pa odkupi programska oprema lahko sprejme ključne datoteke in zahteva plačilo. Čeprav so te situacije redke, opominjajo na pomen spletne varnosti.

Na srečo so varnostne funkcije ponavadi v paketu z drugimi IT storitvami. Če ste se odločili za varnost ali pa ste se odločili preskočiti splošno tehnično podporo, je morda tisto, kar potrebuje vaše spletno mesto za zaklepanje.

Zaradi varnosti toplo priporočamo Sucuri – podporni paket, ki je izjemno dostopen za vse, kar ponuja. Lahko kupite tudi požarni zid, ki je opremljen z DDoS zaščito. Čeprav obstaja veliko dodatkov in način za izboljšanje varnosti WordPress-a, je profesionalna storitev, kot je Sucuri, vrhunska obramba (za vas in vaše stranke).

Tako kot pri IT podjetjih, preverite ocene, preden investirate v varnostno ali varnostno kopijo.

Varnostne kopije

Ena od najpomembnejših stvari, ki bi jo moral narediti vsak lastnik spletnega mesta, je vzdrževanje varnostne kopije spletnega mesta, čeprav je pogosto prezrto. Ne boste vedeli, koliko ste zamudili te slike ali objave na spletnem dnevniku ali datoteke z zbirko podatkov, dokler jih ne odstrani virus ali naravna katastrofa ali kakšna druga nesreča. Toplo priporočamo, da se naučite, kako lahko varnostno kopirate WordPress sami, naj bo to v priročniku ali s storitvijo, kot je VaultPress.

Večina tehničnih servisnih paketov ima varnostne kopije, zato morda ne bo treba za to porabiti več. Gostitelji, varnostne storitve, tehnični podporni paketi – več kot verjetno je, da je eden izmed njih vrgel to ključno lastnost. Če se vam posreči, poiščite storitev, kot je Nega strani WP. Vsakodnevne varnostne kopije, več cenovno dostopnih načrtov, veliko prostora… To je vse, kar morate iskati.

5. SEO podpora

Podpora za SEO

Za izboljšanje vašega WordPress SEO je potrebno veliko dela; najbolje je, da to počnete iz nič, ne pa na sredini. Vendar pa so storitve, ki jih lahko ponuja SEO optimizacija, neprecenljive za večje število obiskovalcev spletnega mesta.

Med iskanjem strokovnjaka za SEO je pomembno, da bodite pozorni na varljive prakse, ki lahko poškodujejo vaše uvrstitve v iskanju ali vas v celoti odstranijo iz motorjev.. Ta vodnik Google orisuje le nekaj senčnih praks, na katere lahko naletite.

Vendar naj vas to ne odvrne. Bodite prepričani, da vedno predhodno opravite raziskave o podjetju. Želeli bi, da bi za to lahko priporočili določeno podjetje, vendar če sem iskren, je odvisno od vašega podjetja in lokacije. Če ste picerija, vam bo boljše pri lokalnih strokovnjakih za SEO – verjetno ljudje s pisarno v vašem mestu. Tam bi morali poznati območje in vam pomagati pri usmerjanju ključnih besed, kot sta »najboljša pica Toronto« ali »pica v centru mesta Toronto«, če ste tu. Spletna podjetja (kot je WPExplorer) imajo verjetno odlične rezultate z oddaljenim podjetjem, najbolje pa s tistim, ki je specializirano za njihovo panogo. Za WPExplorer bi iskali nekoga, ki razume nišo WordPress. Idejo dobite.

Brez več nesreč

Ne glede na to, ali imate dobro uveljavljeno podjetje ali samostojno osebo, ki se prvič poda na svobodno usposobljenost, je v obeh primerih pomembno, da imate podporno mrežo, ki vas bo ujela, ko je kriza.

Zagotavljanje, da je vaš izbrani spletni strežnik koristen in namenjen svojim strankam, lahko dela čudeže. Če pa boste potrebovali malo dodatne podpore, je tam veliko podjetij več kot pripravljenih, da odpravijo obremenitev. Kot že omenjeno, preverite mnenja (ali se celo obrnite na podjetje neposredno) in se prepričajte, da je tisti, ki ga izberete, pravi za vas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map