50+ pogosta vprašanja o WordPressu

Pogosta vprašanja o WordPressu

Imate vprašanje? Brez problema – vsak dan dobimo vrsto vprašanj o WordPressu. Da bi si pomagali, smo mislili, da bomo delili in razširili nekaj najpogostejših vprašanj, ki smo si jih zastavili o WordPressu! Obsegali bomo številne teme, vključno z:


 • O programu WordPress
 • Namestitev WordPress-a
 • Osnove WordPress-a
 • WordPress Blogging
 • Strani WordPress
 • Prilagajanje WordPressa
 • WordPress SEO
 • Pospešite WordPress
 • Varnost WordPressa
 • Zasluži denar z WordPressom

Ne pozabite prebrati vseh pogostih vprašanj za WordPress.

Contents

Vprašanja o WordPressu

Niste prepričani, ali je WordPress pravi za vas? Tu so odgovori na osnovno vprašanje o WordPressu, kaj je to, koliko stane in še več.

1. Kaj je WordPress?

Kaj je WordPress?

WordPress je priljubljen sistem za upravljanje vsebin (CMS), ki ga lahko uporabite za napajanje svojega spletnega mesta v svojem načrtu gostovanja. WordPress omogoča ustvarjanje spletnega dnevnika, ciljne strani, spletne trgovine, foruma ali drugega spletnega mesta za uporabnike po vsem svetu.

Zmeden zaradi razlik med dvema različicama WordPressa? Oglejte si celoten vodnik na strani WordPress.com proti WordPress.org in zakaj menimo, da je WordPress.org boljša izbira.

2. Ali je WordPress brezplačen?

WordPress je brezplačna, odprtokodna spletna programska oprema, a za njeno uporabo boste morali vlagati v načrt spletnega gostovanja. Gostovanje lahko najdete za samo 1 dolar na mesec v skupnem načrtu gostovanja, vendar priporočamo, da porabite nekaj več za upravljani načrt gostovanja WordPress, da bosta namestitev in vzdrževanje spletnega mesta enostavna.

3. Ali je WordPress na voljo v mojem jeziku?

Mogoče! Trenutno je na voljo 169 jezikovnih prevodov WordPress, od tega 10 do 100% posodobljenih. Samo obiščite WordPress poligloti strani, da preverite svoj jezik ali celo prispevate k prevodu.

4. Ali moram vedeti, kako kodirati, da uporabljam WordPress?

Absolutno ne! Večina uporabnikov WordPress-a ni razvijalci, saj se vam ni treba učiti zapletenega CSS-ja ali PHP-ja, kadar obstaja veliko tematik in vtičnikov, bogatih z funkcijami, da bi lažje spreminjali svoje spletno mesto.

Namestitev WordPress-a

Ko ste se odločili za uporabo WordPress-a, je preprosto začeti. Samo namestite WordPress, nato dodajte temo in celo nekaj vtičnikov, da začnete graditi svoje spletno mesto.

5. Kako namestim WordPress?

WordPress je mogoče namestiti ročno z uporabo njihovega 5-minutni postopek namestitve, vendar večina gostujočih podjetij to precej olajša. Večina programov gostovanja v skupni rabi vsebuje namestitev z enim klikom s strani vašega glavnega računa ali cPanel. Če pa izberete upravljanega gostitelja WordPress, kot so WP Engine, Flywheel ali Kinsta, vam sploh ni treba storiti ničesar – WordPress je že vnaprej nameščen za vas.

6. Ali lahko namestim WordPress v računalnik?

Ja lahko! Z WordPressom ga imate možnost namestiti lokalno (v računalniku) v skoraj katerem koli operacijskem sistemu. Glede na vašo raven usposobljenosti lahko uporabite programsko opremo drugega proizvajalca, kot je Desktop Server ali Local, ki jo uporablja Flywheel, ali ročno namestite WordPress z uporabo MAMP, WAMP ali LAMP.

7. Kako posodobim WordPress?

Posodobitve so preproste, saj jih boste videli na nadzorni plošči WordPress. Če želite namestiti posodobitev, kliknite ikono za osvežitev / posodobitev ali pojdite na Nadzorna plošča> Posodobitve in kliknite na gumb “Namestiti zdaj.” Po končani namestitvi boste videli potrditveni zaslon, ki vas pozdravlja z najnovejšo različico WordPress-a.

8. Kakšno različico programa WordPress uporabljam?

Številka različice WordPress-a

Niste prepričani, na kateri različici WordPress-a deluje vaše spletno mesto? Preprosto se prijavite na svoje WordPress spletno mesto in v spodnjem desnem kotu armaturne plošče bi morali videti svojo trenutno različico različice.

9. Ali lahko svoje objave uvozim iz drugega spletnega dnevnika ali platforme za bloganje?

Da – vsebino lahko izvozite iz starega spletnega dnevnika in jo nato uvozite na svoj novi WordPress blog. Za popolna navodila, ki temeljijo na starem spletnem dnevniku, preglejte uradni WordPress vodič za uvoz vsebine.

10. Kako spremenim slog svojega spletnega mesta WordPress?

Najlažji način za spremembo videza vaše spletne strani WordPress je z novo temo. A WordPress tema je kot slog kože za vaše spletno mesto. Vaša tema bo vašemu spletnemu mestu dala edinstven videz, odvisno od tega, kaj je vključeno v temo, pa bo lahko dodala tudi funkcije za prilagoditve, kot so barve, pisave, meniji, pripomočki, strani, vrste objav, formati objav in še veliko več.

11. Kako namestim temo WordPress?

Namestite WordPress temo

Če želite namestiti nov dnevnik teme na svoje spletno mesto WordPress in se pomaknite do Videz> Teme> Dodaj novo. Tu lahko brskate po brezplačnih temah, ki so na voljo prek WordPress.org, ali pa kliknete na »Naloži temo« gumb za nalaganje datoteke zip za temo, ki ste jo prenesli ali kupili drugje.

12. Ko poskusim namestiti svojo WordPress temo, se pojavim napaka – kaj naj naredim?

Kar nekaj jih je pogoste napake pri nameščanju teme WordPress, najpogostejša pa je »Manjka stilska lista«. To pomeni, da ste poskušali namestiti napačno datoteko ali mapo. Vaša najboljša stava je, da dvakrat preverite, ali nalagate zip datoteko, ki jo je mogoče namestiti (ne sme biti odprta mapa ali zip vseh datotek in dokumentacije).

Druga pogosta napaka je beli zaslon, ko poskušate namestiti novo temo. To pogosto pomeni, da morate povečati omejitev pomnilnika strežnika. Nekatera gostiteljska podjetja imajo možnost v glavnem skrbniku ali cPanelu, vendar se za pomoč lahko vedno obrnete na ekipo za podporo vašega ponudnika gostovanja.

13. Kako lahko dodajam nove funkcije v WordPress?

Na spletno mesto WordPress z dodatki lahko dodate različne funkcije in funkcionalnosti. A WordPress vtičnik je v bistvu dodatek za vaše spletno mesto. Vtičniki običajno dodajo nove funkcije ali funkcionalnosti na vaše spletno mesto WordPress z malo truda. Samo namestite in konfigurirajte nastavitve vtičnikov.

14. Kako namestim vtičnik WordPress?

Namestite WordPress PLUgin

Namestitev vtičnika je zelo enostavna. Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Vtičniki> Dodaj novo. Tukaj lahko z iskanjem poiščete brezplačni vtičnik s strani WordPress.org za namestitev ali pa kliknete »Prenesite vtičnik“, Da naložite datoteko zip za vtičnik, ki ste ga kupili ali prenesli od tretje osebe.

Osnove WordPress-a

Zdaj, ko imate nameščen WordPress in pripravljen za predstavitev, naj vam predstavimo bistvena osnovna dejstva, ki jih morate vedeti o WordPressu.

15. Kako spremenim svoj logotip?

Spremenite ali naložite logotip v WordPress

Če želite naložiti nov dnevnik logotipa v WordPress in se pomaknite do Videz> Prilagodi. Glede na vašo WordPress temo boste morda videli razdelek »blagovne znamke« ali »header«, znotraj tega pa bi morali videti možnost nalaganja logotipa po meri.

Če vaša tema uporablja tematsko ploščo po meri namesto orodja za prilagajanje WordPressa, preprosto izberite svojo tematsko ploščo na glavni nadzorni plošči, poiščite razdelek blagovne znamke / glave in najti možnost za svoj logotip.

16. Kako uredim svoj WordPress meni?

Vaš WordPress meni (ali navigacija) mora vsebovati povezave do ključnih strani ali objav na vašem spletnem mestu. Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Videz> Meniji. Tukaj lahko ustvarite, uredite in dodelite svoje menije.

 • Ustvari meni: Kliknite modro povezavo, da “ustvarite nov meni” in mu dodate ime.
 • Dodaj / odstrani elemente menija: Če želite dodati strani, objave, kategorije in oznake, ki ste jih že objavili, uporabite možnosti na levi strani zaslona ali uporabite možnost povezav po meri (kar je super za povezavo do drugih spletnih mest). Če želite izbrisati element iz svojega menija, samo kliknite povezavo »odstrani«.
 • Dodelite lokacijo menija: Ko dodate povezave v svoj meni, v razdelku »Nastavitve menija« na dnu strani izberite mesto svojega menija. Te lokacije bodo odvisne od vaše WordPress teme in lokacij (glava, zgornja vrstica, podnožje itd.), Ki jih je tema določila.

17. Kako lahko uredim svojo stransko vrstico?

WordPress Pripomočki stranske vrstice

WordPress uporablja pripomočke za vsebino, prikazano v stranski vrstici. Če želite spremeniti pripomočke, odprite nadzorno ploščo in pojdite na Videz> pripomočki. Od tu lahko povlečete in spustite, da dodate, odstranite ali preuredite svoje pripomočke in uporabite posamezne možnosti pripomočkov, da prilagodite videz bočne vrstice.

Glede na vašo temo boste morda našli tudi več možnosti prilagajanja stranske vrstice pod Videz> Prilagodi> Stranska vrstica za barve, širine stranske vrstice itd.

18. Kako spremenim nogo?

Podnožja WordPress, kot so stranske vrstice, uporabljajo gradnike (razen če vaša tema vključuje nogo po meri ali nadomestno). Preprosto pojdite Videz> pripomočki da bi spremenili.

In tako kot stranske vrstice, če vaša tema vključuje možnosti po meri za stolpce v nogi, oblikovanje, avtorske pravice in drugo, jih boste verjetno našli pod Videz> Prilagodi> Noga ali znotraj tematske plošče po meri.

19. Kako spremenim geslo?

Če ste že prijavljeni v svoj WordPress račun, v zgornjem desnem kotu zaslona kliknite svoje uporabniško ime v skrbniški vrstici za skrbnike (če je skrbniška vrstica onemogočena, preprosto pojdite na Uporabniki> Vaše uporabniško ime prek armaturne plošče).

Ustvari novo geslo za WordPress

Pomaknite se na dno zaslona in kliknite možnost za ponastavitev gesla. Zapišite geslo ali ga dodajte v aplikacijo za prijavo (na primer 1Pass) in shranite.

Izgubljeno geslo

Če ste brez svojega računa, pojdite na svojo prijavno stran (običajno na vaši spletni strani.url / wp-admin), kliknite »Izgubili ste geslo?« povezavo in sledite navodilom za ponastavitev gesla po e-pošti.

In če iz nobenega razloga nobena od teh metod ne deluje, lahko geslo obnovite ročno prek phpMyAdmin ali mySQL (vendar to priporočamo le, če vam je kodiranje dobro).

WordPress Blogging

Ko bo vaše spletno mesto pripravljeno, lahko začnete dodajati vsebino. WordPress olajša dodajanje objav in strani, zato vam ni treba zastraševati. Če imate vprašanje, pa vam bodo morda ta vprašanja pomagala pri ustvarjanju prve objave v WordPressu.

Ustvarite WordPress objavo

20. Kako ustvarim novo objavo?

Če želite ustvariti novo objavo v programu WordPress, se najprej prijavite v namestitev WordPress in pojdite na Objave> Dodaj novo. Od tu lahko dodate naslov objave, vsebino, izvleček in še več. Več informacij v tem priročniku o ustvarjanju objave v WordPressu.

21. Kaj je oblika objave?

Oblika objave je slog za vašo objavo v blogu, ki običajno temelji na medijih / vsebini v objavi (slika, galerija, video, citat itd.). To možnost najdete, ko ustvarite objavo spletnega dnevnika na desni strani zaslona v meta polju “Format”. Več o tem v našem priročniku o oblikah objav.

22. Kako dodam predstavljeno sliko?

Ko delate na objavi, kliknite povezavo do »Nastavi predstavljeno sliko« v metaporočilu »Predstavljena slika«. To bo odprlo vašo medijsko knjižnico. Izberite sliko ali naložite novo in shranite.

Običajno bo vaša slika prikazana s privzetimi dimenzijami slike, vendar je odvisno od teme lahko dodatno obrezovanje (ki razreže sliko glede na višino / širino zasnove teme) ali prikaz (možnosti raztezanja, prekrivanja itd.). Poiščite dokumentacijo svoje teme, če želite poiskati te nastavitve, čeprav so pogosto v orodju za prilagajanje uporabnikov ali tematski plošči.

23. Kje izberem kategorijo in v svojo objavo dodam oznake?

Če želite izbrati kategorijo in dodati objavo v svojo objavo, pri ustvarjanju objave uporabite meta polja na desni strani vsebine. Izbirate lahko med obstoječimi kategorijami in najpogosteje uporabljenimi oznakami ali pa ustvarite nove.

24. Kako v svoje objave vstavim videoposnetke (ali zvočne)?

Obstaja več načinov za dodajanje video ali zvočnih datotek v vaše objave v WordPressu. Prva možnost je, da povezavo preprosto prilepite v vsebino objave, če je medij na seznamu podprta oEmbed možnosti (ki vključuje YouTube, Vimeo, Soundcloud in številne druge).

Druga možnost je, če vaša tema WordPress vključuje vgrajene “Možnosti objave”, ki jih lahko dodate v video ali zvok kot predstavljeni medij (namesto predstavljene slike). Če je ta možnost na voljo v vaših objavah, preprosto prilepite povezavo na svoj medij ali naložite svojo mp3 ali video datoteko.

25. Kako v svojo objavo dodam galerijo slik?

Če želite dodati galerijo slik, lahko uporabite vgrajeno možnost WordPress galerije. Preprosto kliknite gumb »Dodaj predstavnost« na vrhu vsebine objave in izberite možnost »Ustvari galerijo«. Nato izberite fotografije, ki jih želite uporabiti, in kliknite gumb »Ustvari novo galerijo«. Preden ga dokončate in vstavite, kljub temu preverite to število stolpcev in kam se slike nanašajo (če se nanašate na predstavnostno datoteko za slikovno polje, prilogo, če želite sliko odpreti na novem zavihku ali po meri URL).

Druga možnost je uporaba katere koli galerije slik ali možnosti predstavnosti, ki so vključene v vašo temo. Nekatere teme bodo vsebovale obliko objave v galeriji, pri ustvarjanju objave pa bo pod vašo vsebino prikazano meta polje »Galerija slik«. Preprosto uporabite to možnost za “Dodaj slike”, da izberete in vstavite slike, ki jih želite uporabiti v svoji galeriji.

Strani WordPress

Strani WordPressa niso enake objavam. Strani se namesto tega uporabljajo za pomembno vsebino, ki jo želite predstaviti na svojem spletnem mestu, na primer stran o obliki, kontaktni obrazec in najnovejše objave na spletnem dnevniku.

26. Kako ustvarim novo stran?

Ko se prijavite na svoje spletno mesto WordPress, se pomaknite do menija na nadzorni plošči Strani> Dodaj novo. Od tu lahko svoji strani daste ime, dodate vsebino, predstavnost, vstavite kratke kode ali celo uporabite ustvarjalca strani, da ustvarite nekaj po meri.

27. Kaj je predloga strani (in za kaj je namenjena)?

Predloga domače strani

Predloga strani za stran uporablja oblikovanje po meri. Odvisno od teme, ki jo uporabljate, boste morda imeli predloge strani za svojo domačo stran, stran v polni širini, blog, trgovino itd. Če želite izbrati predlogo strani, preprosto izberite izbiro v spustnem meniju metaografskega polja “Atributi strani”..

28. Kako nastavim svojo domačo stran?

Nastavitev branja na domači strani

Če želite nastaviti svojo domačo stran, pojdite na Nastavitve> Branje. Lahko pustite privzeto (ki je “Vaše najnovejše objave”) ali izberete možnost “Statična stran” in nastavite svojo sprednjo stran na stran, ki ste jo ustvarili kot svojo domačo stran, in dodajte stran z objavami, če jo imate.

Če želite izvedeti več o domači strani, si oglejte to objavo o nastavitvi in ​​urejanju domače strani.

29. Kako ustvarim stran s stiki?

Kontaktni obrazec 7

WordPress ne vsebuje vgrajenega obrazca za stike, vendar ga lahko preprosto dodate s pomočjo vtičnika. Priporočamo kontaktni obrazec 7 (brezplačen) ali Gravity Forms (premium). Oba vam omogočata, da ustvarite obrazec, prilagodite možnosti in ga nato s kratkim kodom vstavite v katero koli objavo ali stran (glejte primer obrazca za stik 7 zgoraj).

Prilagajanje WordPressa

WordPress je izjemno prilagodljiv in ga enostavno prilagodite svojemu osebnemu slogu. Tu so navodila, kako hitro najti ali dodati možnosti prilagoditve za vaše spletno mesto WordPress.

30. Ali lahko na svojem spletnem mestu WordPress uporabljam Googlove pisave?

Seveda! Mnoge premium teme vključujejo vgrajeno integracijo Googlovih pisav, zato morate vse možnosti najti v spodnji vrstici pisave Videz> Prilagodi> Pisave / Tipografija ali znotraj tematske plošče pod odsekom o tipografiji.

Če vaša tema ne vključuje teh funkcij, lahko vedno namestite vtičnik tretje osebe.

31. Ali lahko prilagodim svoje teme teme?

Ja! Obstajajo trije načini za prilagajanje barv in stilov.

 • Najprej se prijavite na svoje spletno mesto WordPress in pojdite na Videz> Prilagodi in preverite, ali obstajajo kakšne vgrajene možnosti, ki so del vaše teme.
 • Drugič, če ni nobenega elementa za element teme, ki ga želite prilagoditi, imate možnost namestiti vtičnik za urejevalnik CSS v živo, kot je Yellow Pencil, tako da lahko kažete, kliknete in urejate sloge.
 • Tretjič, lahko ustvarite otroško temo in sami uredite tabele stilov (priporočamo to samo, če imate kodiranje in če poznate ustvarjanje otroške teme WordPress).

32. Kako lahko prilagodim postavitve strani?

Če želite spremeniti postavitve strani ali objave, je najpreprostejša možnost ustvarjalnik strani WordPress. Ti vtičniki vključujejo preproste za uporabo gradbenike povleci in spusti, tako da lahko ustvarite strani po meri, objave in celo vrste objav po meri (na primer strani osebja ali trgovine). To funkcijo si lahko ogledate v našem vodniku za ustvarjanje strani Visual Composer.

Druga možnost je ustvariti otroško temo in ročno spremeniti temo. Izredno pomembno je, da se spomnite, da uporabljate otroško temo, sicer se bodo ob posodobitvi teme izgubile vse spremembe (pomembna sta tudi varnost in funkcionalnost teme, ki ju vedno posodabljate, zato ne zanemarjajte posodobitev!).

WordPress SEO

SEO je velik del gradnje uspešnega spletnega mesta, vendar je sprva lahko zmede. Tukaj je nekaj koristnih nasvetov, s katerimi se boste usmerili v pravo smer!

33. Kaj je SEO?

SEO je kratek za optimizacijo iskalnikov. To vpliva na uvrstitev v rezultate iskanja na iskalnikih, kot so Google, Bing in Yahoo. Vključuje kakovost dejavnikov, vključno s kakovostjo vsebine, povratnimi povezavami, strukturiranimi podatki, spletnimi mesti in drugo.

34. Ali je WordPress SEO prijazen?

WordPress je SEO prijazen, vendar ne bo opravil vsega dela za vas. WordPress je nastavljen tako, da boste olajšali upravljanje in izboljšali SEO, vendar samo premikanje spletnega dnevnika na WordPress verjetno ne bo spremenilo uvrstitve vašega iskalnika..

35. Kako lahko izboljšam svoj SEO?

Eden najlažjih načinov za izboljšanje vašega SEO je vtičnik WordPress. Priporočamo uporabo Yoast SEO, ki doda možnosti za:

 • Naslovi in ​​meta
 • Družbene povezave
 • XML zemljevidi spletnih mest
 • Krušne drobtine
 • In več

Pripravite se tudi na odličnih nasvetih za SEO na uglednih blogih, kot je Moz, Yoast, ahrefs, Backlinko ali celo nasvete WPExplorer za WordPress SEO na spletnem dnevniku.

Pospešite WordPress

Hitrost spletnega mesta je velika skrb vsakega spletnega skrbnika, ne glede na to, katero platformo uporabljate za zagon spletnega mesta. Toda z WordPressom obstaja veliko načinov, kako lahko hitro optimizirate in pospešite spletno mesto.

36. Kako lahko pospešim svoje spletno mesto WordPress?

Obstaja veliko načinov, kako lahko optimizirate in potencialno pospešite WordPress na svojem spletnem mestu. Tukaj je nekaj načinov, kako lahko danes izboljšate hitrost svojega spletnega mesta:

 • Omogoči predpomnjenje WordPress-a
 • Nadgradite svoj PHP
 • Naložite v boljše gostovanje
 • Izberite kakovostno temo
 • Očistite svoje vtičnike
 • Optimizirajte slike
 • Očistite bazo podatkov
 • Uporabite CDN

37. Kaj je predpomnjenje WordPress-a?

WordPress predpomnjenje dinamično shrani in obiskovalcem ponudi HTML različico svojega spletnega mesta. To pomeni manj obremenitve virov vašega strežnika, omejuje iskanje baz podatkov in lahko znatno pospeši čas, ki je potreben za prikaz strani.

38. Ali moram uporabiti vtičnik za predpomnjenje?

Ni vam treba uporabljati vtičnika za predpomnjenje, vendar vam lahko pomaga pospešiti spletno mesto. Pravzaprav priporočamo, da preskočite predpomnilniški vtičnik samo, če imate že vdelano predpomnjenje. V nasprotnem primeru ne bo škodilo poskusu WP Super Cache ali W3 Total Cache (dva najbolj priljubljena brezplačna vtičnika za predpomnjenje za WordPress).

39. Kaj je CDN?

CDN pomeni Network Network Content Delivery. CDN hrani kopije vašega spletnega mesta vsebino (zlasti slike, datoteke Javascript in CSS) in dostavi svojim bralcem s pomočjo omrežje strežnikov po vsem svetu. Tako, ko bralci obiščejo vaše spletno mesto, se podatki naložijo z najbližjega strežnika. CDN-ji imajo ponavadi zelo hiter odziv in čas nalaganja z minimalnimi izpadi.

Če želite preizkusiti CDN in preverite, ali bi pripomogel k vašim hitrostim v spletu, si oglejte naš seznam najboljših brezplačnih storitev CDN za WordPress. To je odličen kraj za začetek, ne da bi morali vložiti košček sprememb spredaj.

40. Kakšna je razlika med predpomnilnikom in CDN? In potrebujem oboje?

Predpomnilni vtičnik shrani in različico HTML vašega spletnega mesta, da zmanjšate zahteve po zbirki podatkov in pospešite spletno mesto. CDN shranjuje in hrani sredstva vašega spletnega mesta (slike, CSS, Javascript) za povečanje hitrosti spletnega mesta in manjšo porabo pasovne širine. Tega ni treba uporabiti, vendar morate za najhitrejše spletno mesto uporabiti oboje.

41. Ali bo upočasnilo moje spletno mesto, če namestim preveč vtičnikov?

To vprašanje vidimo veliko in odgovor je mogoče. Težava običajno ni v številu vtičnikov, ki jih namestite, temveč v velikosti, funkciji in kakovosti vtičnikov.

 • Veliki vtičniki: Vse razen vtičnikov za kuhinjsko pomivalno korito običajno vključuje funkcije za skoraj vse, kar omogoča upravljanje vtičnikov preprosto za vas kot uporabnika, vendar lahko vaše spletno mesto upočasni, ker bolj kot en sam vtičnik potem potrebuje več sredstev..
 • Konflikti vtičnikov: Najpomembnejše težave, povezane z vtičniki, so nezdružljivost ali podvojene funkcije. Nekateri vtičniki preprosto ne delujejo, če so nameščeni na istem spletnem mestu (na primer WooCommerce ne deluje z W3 Total Cache). Podobno se morate resnično izogibati podvojeni funkcionalnosti. Potrebujete samo en drsni vtičnik, en SEO vtičnik, en varnostni vtičnik itd.
 • Slaba kakovost: Morda boste naleteli na vtičnik, ki se sliši odlično, a ko se namestitev upočasni ali zaustavi vaše spletno mesto v celoti. Na žalost po spletu lebdi veliko slabo kodiranih vtičnikov, zato vedno priporočamo uporabo vtičnikov za ugledne vire (npr. WordPress.org ali CodeCanyon).

Varnost WordPressa

WordPress uporablja več kot 1 na štiri spletna mesta, zato je smiselno, da lahko občasno postane tarča. Vendar vas to ne bi smelo skrbeti, če upoštevate nekaj osnovnih nasvetov za varno spletno mesto WOrdPress.

42. Kako lahko zagotovim, da je moje spletno mesto varno?

Najboljši način, da zagotovite, da vaše spletno mesto ostane varno, je slediti nekaj preprostim korakom:

 1. Uporaba močna gesla za vse uporabniške račune.
 2. Vzemi varnostne kopije vašega spletnega mesta WordPress (tukaj je koristen vodič o tem, kako varnostno kopirati WordPress).
 3. Nadgradnja vašo namestitev WordPress, teme in vtičnike (čeprav priporočamo, da najprej preizkusite posodobitve v namestitvi localhost ali na prizorišču). Če tema ali vtičnik, ki ga trenutno uporabljate, v zadnjih nekaj letih nista posodobljena, boste morda želeli preusmeriti na novega.
 4. Ne nameščajte nezakonitih prenosov vrhunskih tem in vtičnikov, ki skoraj vedno vključujejo zlonamerno kodo (virus, neželena pošta, hekerje backdoor itd.).
 5. Samo uporaba vtičniki in teme z zanesljivih spletnih mest. Ne priporočamo prenašanja s forumov ali s spletnih mest za skupno rabo (torrenti). Če niste prepričani o zanesljivosti spletnega mesta, preverite ocene strank, ocene izdelkov in socialne račune.

43. Ali obstaja preprost način za upravljanje moje varnosti WordPressa?

Če ne želite skrbeti za svojo spletno varnost, predlagamo, da izberete dober upravljan načrt gostovanja, ki vključuje vsakodnevne varnostne kopije, požarne zidove in skeniranje zlonamerne programske opreme, da bo vaš strežnik varen. Če želite dodati dodatno plast, razmislite o varnostnem vtičniku, kot je iThemes Varnost ali Wordfence.

44. Kaj je neželena pošta?

Neželena pošta je izklopljena tema, nepomembni, neprimerni in neželeni komentarji, pingovi in ​​celo oznake družabnih medijev, ki jih boste v nekem trenutku prejeli med zagonom spletnega mesta. Običajno so to roboti in ne pravi ljudje, ki na svojem spletnem mestu puščajo komentarje.

45. Kaj lahko storim glede neželene pošte?

Ena najboljših rešitev za nadzor neželene vsebine na spletnem mestu WordPress je s pomočjo Akismet vtičnik Automattic (ustvarjalci WordPress-a). Akismet pomaga filtrirati, uničiti in preprečevati neželeno pošto z uporabo različnih vgrajenih funkcij in nastavitev. Če uporabljate modul za komentar JetPack, imate srečo – vsi komentarji se samodejno poženejo skozi Akismetove filtre.

Raje upravljate svojo spletno stran brez vtičnika? Strožja pravila za komentarje lahko omogočite na nadzorni plošči pod Nastavitve> Razprava. Če omogočite osnovne možnosti programa WordPress, da samo registriranim / prijavljenim uporabnikom dovolijo pripombe in zahtevajo ročno odobritev za vse komentarje, lahko preprečite neželeno pošto, vendar je to zamudno in lahko uporabnike odvrne od komentarjev.

Zasluži denar z WordPressom

Ali imate spletno mesto odlično za izpostavljenost, a ste vedeli, da lahko spletno mesto tudi zaslužite, tako da plača zase (in potem nekaj)? Tu je nekaj najpogostejših vprašanj

46. ​​Ali lahko zaslužim z WordPressom?

Ja lahko! Obstaja veliko načinov, kako zaslužiti denar z WordPressom – to je celotno naše podjetje, zato smo živ dokaz.

47. Kakšni so preprosti načini zaslužka z WordPressom?

Najlažji način zaslužka spletnega mesta je, da izkoristite promet na svojem spletnem mestu s ponudbo oglaševalskih spotov in priporočanjem partnerskih izdelkov ali z zagonom lastne trgovine.

 • Oglaševanje: Najenostavneje je bilo unovčiti vaše spletno mesto, tako da v svoje objave vključite oglasna mesta v glavi, stranski vrstici, nogi ali celo. To je enostavno doseči z uporabo omrežij tretjih oseb, kot sta Adsense ali BuySellAds, ali zasebno oblikovanje pogodb z oglaševalci..
 • Partnersko trženje: Ko se pridružite partnerskemu programu za izdelek, boste prejeli denarno nadomestilo za napotitev kupcev na izdelek ali podjetje. Večina programov je bodisi pavšalni znesek, ko stranka opravi nakup, ali odstotek prvega nakupa stranke.
 • Zaženite trgovino: Z WordPressom lahko prodajate svoje digitalno ali fizično blago, ponujate spletne tečaje ali celo opravljate storitve. Možnosti so neskončne – vse, kar potrebujete, je odlična ideja in ugleden vtičnik za e-trgovino, če želite začeti.

Če želite več idej, kako ustvariti dobiček na svojem spletnem mestu, si oglejte ta priročnik, kako zaslužiti z WordPressom.

48. Ali obstajajo kakšna posebna pravila, ki jih moram kot podružnica upoštevati?

Če boste na svoji spletni strani uporabljali partnerske povezave, je izredno pomembno, da upoštevate pravila FTC (Federal Trade Commission). Te so zelo pomembne in vključujejo stroge politike, ki zajemajo razkritje uporabe partnerskih povezav, sponzorirane objave (tudi na družbenih medijih), smernice za izdajo, poštene preglede izdelkov in drugo. Obiščite FTC spletno mesto za popolna posodobljena pravila in predpise.

49. Kako začnem lastno trgovino z WordPressom?

Če želite zgraditi trgovino z WordPressom, morate preprosto namestiti vtičnik za e-trgovino. Priljubljeni možnosti sta WooCommerce in Easy Digital Downloads – obe sta odlični izbiri za nove spletne podjetnike.

50. Kakšne so zahteve za trgovino za e-trgovino?

Če nameravate zagnati lastno spletno trgovino, si to zapomnite HTTPS je potreben za zbiranje podatkov o strankah, zato pred zagonom spletnega mesta ne pozabite kupiti SSL certifikata (sicer boste morali HTTP preusmeriti na HTTPS in lahko se zaplete). Prav tako boste želeli razmisliti o ustvarjanju strani za svoje Uporaba spletnega mesta in pogoji zasebnosti pa tudi a Politika vračil.

To je seveda poleg vložitve dokumentacije, ki je potrebna v vašem kraju (država, država, provinca itd.) Za prodajo izdelkov in / ali storitev.

Bonus: Vprašanja o WPExplorerju

Dobiva se veliko vprašanj o tem, kako smo naredili WPExplorer, tu pa so top 4, ki jih dobimo skoraj vsak teden:

 • Kakšno temo uporablja WPExplorer? Naš je po meri, da ga ne najdete v spletu (oprostite!).
 • Kateri avtorski okvir uporabljate? Uporabljamo poljubno avtorjevo polje, vendar toplo priporočamo vtičnik Fanciest Authorbox (ki smo ga uporabljali na našem spletnem mestu).
 • Kateri vtičnik za skupno rabo uporabljate? Na žalost je to tudi funkcija po meri, ki smo jo vgradili v naše spletno mesto, čeprav lahko ustvarite podobno iskalno vrstico za skupno rabo z Bloom ali Social Warfare.
 • Kako lahko prijavim napako za brezplačno temo WPExplorer? Na desni strani vsake strani z brezplačno temo je povezava do Github-ovega skladišča za to temo. Preprosto kliknite povezavo, izberite zavihek težave in odprite novo izdajo in ogledali se bomo!

Zavijanje

Upajmo, da smo lahko odgovorili na nekatera vaša vprašanja o WordPressu. Če vašega vprašanja ni bilo na tem seznamu, pustite komentar in potrudili se bomo, da vam odgovorimo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me