6 nasvetov za upravljanje spletnega dnevnika z več avtorji

Večina blogov se začne kot operacija ene osebe. Imate temo, ki vas resnično zanima, in odprite spletno mesto, na katerem se boste pogovarjali o njej. Čez nekaj časa spletno mesto začne rasti in preprosto ni dovolj časa, da ustvarite toliko vsebine, kot bi si res želeli, ali pa se vam zdi, da potrebuje nov glas, da osveži stvari. Če želite nadaljevati svojo rast, se odločite, da boste morali vključiti še nekaj pisateljev.


Preden svoj blog spremenite v več avtorski spletni strani, bi morali postaviti nekaj temeljnih procesov. Za lažje življenje v prihodnosti boste potrebovali stvari, kot so smernice za prispevke in uredniški koledar.

Ko spletno mesto deluje in deluje z več sodelavci, postane upravljanje vsega nekoliko težje. Obstajajo različne uredniške naloge, kot so vodenje več piscev in vsi roki za dodelitev le-teh, pa tudi zagotavljanje, da se napisana vsebina ujema z vašo vizijo spletnega mesta in je objavljena redno.

Oglejmo si nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri upravljanju spletnega bloga z več avtorji in vas ohranjali zdrave, ko spletno mesto raste.

1. Vedno delajte naprej

To je tesno povezano z vašim urejevalnim koledarjem, ki ste ga ustvarili pred zagonom spletnega mesta (ustvarili ste uredniški koledar, kajne?). Ko imate za enega spletnega mesta več piscev, je dobro, da temam dodelite vnaprej, pri čemer ima vsak rok vsaj teden dni, preden objava začne potekati v živo.

Če nadaljujete na ta način, boste imeli čas za urejanje objave, pisne povratne informacije in zagotovili, da boste na spletnem mestu pripravili vsebino nekaj tednov. Če je vnaprej načrtovano veliko vsebine, imate nato možnost, da objavljate objave v razporedu založništva, da bi zajeli vse težave, ki jih imate s pisci.

Če si boste prizadevali za naprej, boste prihranili razumnost kot kateri koli drug nasvet na tem seznamu.

2. Ustvari stran »Piši za nas«

NapišiteForUs

Če ste odprti za to, da vas pisci postavijo na plano, bi morali imeti na svojem blogu stran, ki vam olajša dostop do vas.

Ta stran mora vsebovati vse podatke, ki jih bo pisatelj potreboval, da jih pravilno umesti. To bi lahko vključevalo povezavo do napotkov za prispevke, natančen način, na katerega želite biti predstavljeni, ali preprosto le nekje, kjer lahko vnesete svoje podatke, tako da se lahko do njih.

Ta stran je orodje za lažje življenje v prihodnosti. Večja kot je vaša spletna stran, več pisateljev bo želelo pisati za vas. Če ni jasnih procesov, boste večino svojega časa prebudili po ploščah pisateljev v različnih slogih, od katerih nobeden od njih morda ni primeren za vaše spletno mesto.

3. Dodeli posameznega urejevalnika

Na začetku vašega bloga bi moral biti samo en uredniški glas. Ne glede na to, ali ste vi ali nekdo, ki ga najamete, da opravi to delo, bi morali imeti pri roki v vsaki objavi na vašem spletnem mestu. Obstajanje enega samega urejevalnika skupaj s smernicami za prispevke omogoča dosleden slog na celotnem spletnem mestu, ki bo koristil tako pisateljem kot bralcem..

Ko spletno mesto raste, boste morda morali dodati dodatne urejevalnike za različne razdelke ali preprosto zato, ker je za eno osebo preveč dela. Če imate že od začetka jasen glas za spletno mesto, potem je eden od načinov za zapolnitev teh uredniških položajev promocija vaših rednih sodelavcev, ki so pokazali njihovo kakovost. Že so vajeni delati s slogom, ki ga je določil višji urednik, in bodo lahko uveljavili, da bodo v prihodnosti vsi novi pisci zanje pisali.

4. Ustvarite bazo podatkov Writer

Na vas se bo obrnilo veliko pisateljev, ki želijo pisati za vašo spletno stran. Nekatere bodo odlične, nekatere ne. Vsekakor bi morali imeti te podatke v roki, pa tudi njihove kontaktne podatke, katere naloge so opravili ali so še neporavnane in kako jih plačati, ko bodo naloge predali..

Baza podatkov piscev je idealen način za to. Ni nujno, da je kaj fajn, lahko pa preprosto ustvarite preglednico z vsemi temi informacijami ali uporabite spletno CRM orodje.

Ko pa se približate zbirki podatkov, bi moralo biti to nekaj, kar ves čas posodabljate z vsakim novim piscem in vsako nalogo, ki jo oddate trenutnim pisateljem.

5. Komunicirajte s svojimi pisatelji

Ti mora redno komunicirajte s svojimi pisci. Ta komunikacija se lahko giblje od tega, da imate nove pisatelje, ki želijo pisati za vas, do povratnih e-poštnih sporočil do povratnih informacij o osnutkih, ki so jih poslali vaši trenutni pisci. Bolj ko komunicirate s svojimi pisci, zlasti ko prvič začnejo delati za vas, več se boste iz njih izvlekli.

Kljub temu ne želite bombardirati svojih piscev z e-poštnimi sporočili, medtem ko poskušajo napisati objavo za vas. Bi morali biti na voljo, da odgovorite na njihova vprašanja in jim pošljete povratne informacije, če jih potrebujejo.

Prav tako morate vedno takoj komunicirati z njimi, ko je naloga dodeljena in je čas, da jih plačate. Ničesar ne more olajšati delovnega razmerja hitreje kot pisci, ki bi vas morali loviti za obljubljeno plačilo.

Bodite prijazni in profesionalni in to vas bo videlo skozi večino situacij. Te komunikacije so dober način za oceno pisateljeve resnične osebnosti. Če ne komunicirajo dobro z vami, zakaj bi želeli sodelovati z njimi v prihodnje? Vedno je lažje delati z dobrim pisateljem, ki je profesionalen nad odličnim pisateljem, ki je lupljiv.

Profesionalna komunikacija z obeh strani je izjemno pomembno.

6. Predstavite svoje pisce

O tem sem že govoril, vendar uporabite vtičnik, kot je Fanciest Author Box, da predstavite vse svoje pisce. Pisatelji radi vidijo svoje ime v obrisu ali avtorjevem polju na spletnem mestu. Če imajo nekaj sredstev za povezavo do svojega dela na vašem spletnem mestu, potem od njih dobivate brezplačno trženje, ko svoje delo delijo prek družbenih medijev.

Poleg tega, da boste vsakemu avtorju dali lastni arhiv objav – kar se bo zgodilo, ko mu boste namenili posamezne prijave, namesto da bi uporabljali prijavo gostujočega avtorja -, lahko ustvarite stran avtorja, ki bo naštela vse vaše pisce in jim bila v ponos lastništva nad tem, kar pišejo . Omogočili vam bodo, da bodo delali bolj težko za vas in jim dali malo dodatnega pritiska, da vsak članek, ki ga napišejo za vaše spletno mesto, doseže najvišjo kakovost, za katero so sposobni.

Drug način za predstavitev svojih pisateljev, ki redno prispevajo, je, da jim daste “promocijo”. V okencu z avtorji jim dajte naslov, ki odraža prispevek, ki ga prispevajo na vašem spletnem mestu, in jih loči od vaših splošnih sodelavcev. Lahko bi bilo nekaj tako preprostega, kot če bi jih poimenovali “Starejši pisatelj” ali jih naredili za vodilne v določeni temi. To bo povečalo njihov profil in otežilo, da bodo izstopali iz množice, da bi opravičili dvig nad drugimi pisatelji.

Ali imate še kakšen nasvet?

Upam, da vam bodo ti nasveti pomagali pri težkem postopku upravljanja spletnega mesta z več avtorji. To nikakor ni obsežen seznam nasvetov, vendar bi morali ti nasveti slediti številnim težavam, ki se bodo pojavile.

Ali upravljate spletno mesto z več avtorji? Imate kakšen nasvet, ki ga tukaj nismo zajeli? Radi bi vas slišali v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map