6 Razlogi za to, da je WordPress najboljša platforma za vaše spletno mesto

Razlog, zakaj je WordPress najboljša platforma za vaše spletno mesto

Izbira platforme je ena prvih in najpomembnejših odločitev za novo spletno mesto. Vaš sistem za upravljanje vsebin (CMS) vam bo pomagal ugotoviti, kako dobro deluje vaše spletno mesto, skupaj s številom orodij in možnostmi prilagoditve, ki so vam na voljo. Z vsemi možnimi odločitvami, ki so tam zunaj, pa je lahko premagati.


Na srečo obstaja skoraj ena možnost, ki je varna stava v skoraj vseh okoliščinah: WordPress. Ta brezplačni odprtokodni CMS je odličen okvir za izgradnjo česar koli, od preprostega bloga do uspešne spletne strani za e-trgovino. Je enostaven za uporabo, hkrati pa dovolj zmogljiv in prilagodljiv, da ustreza vašim edinstvenim zahtevam.

Če še vedno niste prepričani, preberite naprej – podali vam bomo šest trdnih razlogov, zakaj je WordPress naš CMS-jev izbor, tako da se lahko odločite bolj informirano. Poglejmo jih!

1. WordPress je brezplačen in odprtokoden

Domača stran WordPress.org

Če iščete brezplačen, a zmogljiv način za izdelavo svojega spletnega mesta, ne morete narobe z WordPressom.

Ena največjih prodajnih točk WordPressa je, da je osnovna platforma popolnoma brezplačna. To pomeni, da ga lahko preverite, ne da bi plačali privilegij, in dolgoročno boste morali skrbeti za enega manj stalnih stroškov. Če želite izkoristiti napredne funkcije, ki jih ponujajo teme, vtičniki in druga orodja, lahko izbirate med številnimi brezplačnimi in poceni možnostmi.

WordPress je brezplačen, ker gre za odprtokodni projekt. Uporaba odprtokodnega CMS, ki obstaja že toliko časa, dokler ima WordPress svoj edinstven nabor prednosti. Platforma je pogosto posodobljena, enostavna za prilagajanje in obsežno testiranje – in obstaja ogromna skupnost, ki ponuja neprimerljivo globino podpore. Ko za svoje spletno mesto uporabljate WordPress, z drugimi besedami, izbirate prilagodljivo in časovno preizkušeno rešitev, ki ne bo razbila vašega proračuna.

2. WordPress je prijazen CMS za začetnike

Nadzorna plošča WordPress.

Nadzorna plošča WordPress je intuitivna za novince in enostavna za uporabo.

Uporaba nove programske opreme katere koli vrste je lahko zastrašujoča, in če ustvarjate svoje prvo spletno mesto, verjetno ne boste imeli izkušenj s sistemi za upravljanje vsebine. Na srečo je z WordPressom enostavno začeti, tudi če ste popolni začetnik; za ustvarjanje popolnoma funkcionalnega spletnega mesta ne boste potrebovali nobenega znanja o kodiranju. Nadalje je skrbniška nadzorna plošča preprosta za razumevanje in krmarjenje, ali pišete vsebino, prilagajate nastavitve ali nameščate teme in vtičnike.

Vendar, če ste ne začetnik, ne dovolite, da vas očitna preprostost WordPressa odvrne. Izjemno močan je “pod pokrovom” in vam omogoča, da prilagodite vse vidike svojega spletnega mesta, kot se vam zdi primerno, če imate tehnične odseke.

3. Teme in vtičniki WordPress vam zagotavljajo neprimerljivo moč in prilagodljivost

Najboljši vtičniki WordPress Builder za vlečenje in spuščanje strani

Jedro WordPress ponuja številne ključne funkcije, vendar mnoga spletna mesta zahtevajo dodatne funkcije. Tu prihajajo teme in vtičniki, saj ta orodja omogočajo enostavno prilagoditev zasnove in funkcionalnosti spletnega mesta. Na tisoče je možnosti, ki jih je enostavno najti, številne pa so popolnoma brezplačne (ali presenetljivo dostopne).

Teme = Enostavno oblikovanje

Za razliko od drugih platform je WordPress oblikovanje spletnega mesta res omejeno le z vašo domišljijo. Najdete lahko teme za določene vrste spletnih mest, polne vseh oblikovalskih elementov, ki jih želite. Te možnosti, specifične za nišo, zajemajo vse, vključno s temami fotografij, temami e-trgovine WordPress, osebnimi spletnimi dnevniki in skoraj vse drugo.

Niste prepričani, kaj točno iščete? Brez problema – tu sijejo večnamenske teme! Večnamenske teme ali tematski okviri ponujajo številne funkcije, oblikovalske elemente in običajno vzorčne predstavitve, ki vam bodo ponudili več navdiha in možnosti za ustvarjanje spletnega mesta. Pogosto se oglašujejo kot najboljše možnosti za poslovno spletno stran, saj so res fantastična možnost za vse vrste spletnih mest. Nekaj ​​naših najljubših je tema Total, Divi in ​​Avada.

Vtičniki = Zmogljive funkcije

Enako velja za vtičnike – tam je orodje za skoraj vse funkcije, ki bi si jih želeli. Naj bo to kontaktni obrazec, brezplačni forum ali integracija družbenih medijev. Samo poskusite, da se ne preveč zanesete.

Čeprav so vtičniki super, jih verjetno potrebujete le nekaj, da spletno mesto dobite tam, kjer ga želite. Namestite samo vtičnike, ki jih potrebujete, in potrudite se, da ne pride do podvojenih funkcij. Na primer, WooCommerce namestite samo, če nameravate na spletno mesto dodati trgovino. Če pa želite uporabiti WordPress urejevalnik strani, izberite enega in se ga držite. Podvojeni vtičniki (na primer poskus uporabe dveh ustvarjalcev strani) lahko privedejo do konfliktov, ki lahko zlomijo vaše spletno mesto. Vse v zmernosti!

4. WordPress varnostne funkcije zagotavljajo mir uma

Wordfence Varnostni vtičnik WordPress

Vtičniki, kot je Wordfence Security, ponujajo preprost način za zaščito svojega spletnega mesta.

Ne glede na to, ali imate osebni spletni dnevnik ali veliko spletno mesto za e-trgovino, boste želeli zagotoviti, da je vaše spletno mesto varno. Jedro WordPress je zasnovano z varnostjo, zato bo pomagalo zaščititi vaše podatke in vsebino naravnost izven škatle. Poleg tega, varnostne posodobitve sproščajo redno za reševanje najnovejših vprašanj in pomislekov.

Če to ni dovolj, lahko izberete enega od najboljših varnostnih vtičnikov, da bo vaše spletno mesto še bolj varno. Obstaja veliko odličnih brezplačnih možnosti, ki bodo zaščitile vašo spletno stran z malo truda z vaše strani, na primer Varnost Wordfence. Seveda je vedno dobro sprejeti zaščito svojega dela. Večina kršitev varnosti je posledica človeške napake in ne krivde vašega CMS-a, zato upoštevajte nekaj preprostih varnostnih ukrepov za izboljšanje varnosti WordPressa na svojem spletnem mestu.

5. WordPress vam pomaga, da se visoko uvrstite v iskalnike

Vtičnik Yoast SEO

Če želite zagotoviti, da iskalniki najdejo in razumejo vašo vsebino, uporabite vtičnik WordPress, kot je Yoast SEO.

Če se odločite za izdelavo spletnega mesta, verjetno želite, da ga obišče čim več ljudi. Eden najboljših načinov za to (poleg preprostega ustvarjanja odlične vsebine) je, da učinkovito učinkovito optimizacijo iskalnikov ali na kratko izvajate SEO. Preprosto povedano, to pomeni “prepletanje” vašega spletnega mesta, tako da ga iskalniki, kot je Google, zlahka najdejo in prikažejo v ustreznih rezultatih iskanja.

Tako kot pri varnosti je tudi WordPress jedro dobro optimizirano za iskalnike. Hitrost in odzivnost spletnih mest za mobilne naprave sta na primer ključna za pravilno SEO in WordPress ima zajeti obe podlagi. Za še več možnosti lahko preverite vtičnik SEO. Priporočamo Yoast SEO, temelji na njegovi enostavni uporabi in širini funkcij. Za nadaljnji nasvet vam bo preprosto iskanje po Googlu zbralo na tone vodnikov za izboljšanje WordPress SEO.

6. WordPress ponuja neprimerljivo podporo

Uradni podporni forumi za WordPress.

Na voljo je veliko podpore na uradnem spletnem mestu WordPress, pa tudi na forumih in blogih skupnosti.

Tudi s pomočjo intuitivnega CMS-a, kot je WordPress, je izdelava spletnega mesta še vedno veliko delo. To še posebej velja, če tega še nikoli niste storili. Na srečo, kot smo že omenili, ima WordPress veliko in uspešno skupnost uporabnikov na vseh ravneh veščin. Iskanje pomoči v obliki vodnikov, nasvetov ali celo neposredne pomoči je redko težko.

Tu je le nekaj od mnogih načinov, kako dobiti podporo s svojim WordPress spletnim mestom:

 • Uradna WordPress podatkovna baza podatkov in podporni forumi
 • Spletne vadnice in tečaji WordPress (brezplačni in premium)
 • Forumi za podporo za posamezne teme in vtičnike (na primer Yoast SEO ima svoj forum)
 • WordPress blogi, kot je naš (tukaj je 40+ blogov, ki jih imamo radi)!

Ne glede na to, s čim se spopadate ali želite izvedeti, kako to storiti, bi moralo hitro iskanje po Googlu ali forumu razkriti nekoga, ki ima samo odgovor, ki ga iščete.


WordPress obstaja že več kot desetletje, in noben od teh časov ni zapravil. Ta odprtokodni CMS je pritegnil uspešno in strastno skupnost, ki zagotavlja, da je čim bolj varen, prilagodljiv, funkcionalen in posodobljen. Med ključnimi lastnostmi jedra WordPressa in tisoči tem in vtičnikov, ki so na voljo za razširitev platforme, ni veliko ne more naredite z njo.

Imate kakršna koli vprašanja, kako začeti z WordPressom? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map