8 načinov, kako se vključiti v skupnost WordPress

Mreženje

Obstaja več načinov, kako se vključiti in vrniti skupnosti WordPress.


WordPress je projekt z odprto kodo, kar pomeni, da je osnovna programska oprema in ogromno orodij za njeno razširitev popolnoma brezplačna za uporabo in spreminjanje. Ta etos sega na vse vidike programske opreme in podpornih informacij.

Skupnost združuje skupine, da ustvarijo dodatke k WordPressu, ga prevedejo v različne jezike in pomagajo pri napredovanju vseh vidikov osnovne programske opreme.

Vendar prispevek skupnosti ni omejen samo na razvijalce tam. Kdor se želi vključiti, lahko najde način, kako si pomagati. Vse, kar resnično potrebujete, je račun WordPress.org in želja, da se zataknete.

Obstaja veliko načinov, kako se lahko vključite in tukaj bomo preučili nekaj od njih.

1. Razvijte brezplačen vtičnik ali temo

To je najpogostejši način vračanja skupnosti WordPress. Skupnost lahko uporablja na tisoče brezplačnih tem in vtičnikov v shrambi WordPress. Da vam pokažem ogromno raznolikosti, ki se ustvarja, jih preučim skozi vse in vsak mesec izpostavim svoje najljubše vtičnike in teme.

To ni možnost za tiste, ki niso pripravljeni ostati dolgoročno zavezani. Vsaka ustvarjena tema ali vtičnik bo potreboval nenehne posodobitve, da se zagotovi, da so brez napak in združljivi z vsako novo različico osnovne programske opreme.

Mimogrede, za razvoj vtičnikov in tem vam ni treba biti razvijalec. Sodeloval sem z razvijalcem, da sem ustvaril dva vtičnika (s še dvema na poti).

Seveda – stalo me je malo denarja, vendar sem ustvaril vtičnike, za katere sem imel osebno potrebo in pomagajo drugim ljudem. Prav tako ne škodi mojemu ugledu v skupnosti WordPress.

Razvijanje vtičnikov in tem je pogost začetni korak za številne udeležence pri ustvarjanju lastnega podjetja, ki prodaja premium izdelke za WordPress. To je najbolj zahtevna raven prispevka, vendar na koncu ne da bi se ljudje odpovedali svojemu času za ustvarjanje tem in vtičnikov..

2. Odgovorite na vprašanja o podpori na forumih

Podporni forumi so odličen način za vključitev v skupnost. Vedno obstajajo novi uporabniki WordPress-a, ki iščejo pomoč in vodenje, ob pomanjkanju moderatorjev pa je morda to eno izmed najboljših krajev, da začnete z vračanjem. Morda ne misli ste strokovnjak za WordPress, vendar če imate kakršne koli izkušnje, se bodo pojavila vprašanja, na katera boste lahko odgovorili (če upoštevamo, da veliko večino vprašanj postavljajo absolutni začetniki).

Trenutno je ogromno odprtih niti, zaradi katerih se lahko odločimo, kje bomo začeli nekoliko zastrašujoče. Dober način, da pristopite k temu, je razmišljanje o težavi, ki ste jo nedavno imeli z WordPressom, ki ste ga lahko rešili. S pomočjo funkcije iskanja na forumih poiščite ljudi, ki sprašujejo o isti težavi, in si zapišite tako, kot ste odpravili.

Če želite izvedeti več o sodelovanju s forumi za podporo, ta stran razloži vse, kar morate vedeti.

3. Vzdrževanje dokumentacije

Datoteke

Kodeks vsebuje vse, kar morate vedeti o WordPressu. Nenehno se posodablja in od prostovoljcev potrebuje popravljanje napak, pregled strani in dodajanje novih člankov za razširitev dokumentacije WordPress, še posebej ob izdaji novih različic.

Vedno obstajajo zahteve za posodobitev kodeksa. Če menite, da bi vas to lahko pritegnilo, poglejte Smernice za prispevke Codexa in se vključi.

4. Delo na prevodu WordPress

WordPress GUI deluje privzeto v ameriški angleščini, vendar lahko uporablja druge jezike.

Če govorite več kot en jezik, je morda idealen način vračanja WordPressu pomoč pri prevajanju osnovne programske opreme v vaš jezik. To je še posebej pomembno, če WordPress še ni na voljo v vašem jeziku. Poleg dela s programsko opremo si lahko pomagate tudi s prevajanjem številnih strani Codexa v drug jezik.

Če želite pomagati pri prevodu WordPress-a, lahko več informacij o njem najdete na strani Stran s poligloti.

5. Razvijte uporabniški vmesnik WordPress

Če vaše sposobnosti ležijo bolj na področju oblikovanja, potem velja Ekipa uporabniškega vmesnika morda idealen kraj za vaše talente. Ta ekipa se osredotoča na razvoj in oblikovanje uporabniškega vmesnika WordPress.

Stalno se pogovarjajo o oblikovanju in testiranju uporabnikov z ljudmi, ki v skupini uporabniškega vmesnika ponujajo vzorce svojih idej. Če je nekaj o trenutnem uporabniškem vmesniku, s katerim se ne strinjate, in bi ga radi spremenili, je ta skupina ta argument, da predstavi ta argument.

6. Izboljšajte dostopnost WordPress-a

Če vi ali nekdo, ki ga poznate, uporabljate pomožno tehnologijo, je morda pomoč ekipi za dostopnost popolno mesto, da se vključite.

Ta ekipa deluje na pomožni tehnologiji v jedru WordPress in vedno išče povratne informacije. Sporočite jim morebitne težave, ki ste jih morda imeli, in kakršne koli ideje, ki bi morda morali izboljšati programsko opremo.

Če vas to privlači, sledite navodilom Naj bo WordPress dostopen blog in tam pustite komentarje njihovih razprav.

7. Pomagajte rasti skupnosti

WordCamp

Obstaja več WordCamps in na stotine srečanj WordPressa, ki se vsako leto dogajajo po vsem svetu. Ti dogodki so idealno mesto, da se člani skupnosti zberejo na enem mestu, da delijo informacije o razvoju, oblikovanju in vseh vidikih WordPress-a (preverite, kaj Carrie povzema svoje izkušnje na WordCampu v San Franciscu 2013, ali poglejte, zakaj se prijateljica Pippin udeleži WordCamps-a ).

Če se v vaši bližini trenutno srečuje srečanje ali WordCamp, lahko stopite v stik z organizatorji in ponudite pomoč.

Če v vaši bližini še ni srečanja ali WordCampa, zakaj ne bi poskusili začeti?

Vodenje srečanja ali WordCampa ni lahka naloga in zahteva veliko dela pred in med dogodkom. Če to razmišljate, bi bilo zelo dobro, da se z drugimi člani spletnega mesta Make WordPress Community vprašate za nasvet in podporo..

Dogodki v skupnosti niso omejeni na fizične lokacije. Obstajajo številni forumi, IRC klepeti in spletne delavnice, ki so namenjeni prostovoljcem v stiku s skupnostjo.

8. Donirajte Fundaciji WordPress

Če vas skrbi, da nobena od zgornjih možnosti ni za vas – ne glede na to, ali nimate časa ali spretnosti, da bi si pomagali na katerega koli od teh načinov – vam je na voljo še ena možnost. Fundacija WordPress je dobrodelna organizacija, ki je zadolžena za nadaljnje razvijanje WordPressa kot odprtokodnega projekta.

To je neprofitna organizacija, ki ima blagovno znamko WordPress, financira različne odprtokodne projekte in je izobraževalna organizacija za WordPress in odprtokodni razvoj.


Govorili smo o več možnostih, s katerimi se lahko vključite v skupnost WordPress, vendar obstaja veliko drugih načinov, kako prispevati. Da bi se v skupnost vključili vsi res potreba je imeti željo, da se vrnejo. Potem morate samo ugotoviti, kako to lahko storite na način, ki najbolje ustreza vašim talentom.

Vaš prispevek k skupnosti bi lahko bil v obliki pregledov tem in vtičnikov ali pa bi lahko sodelovali z oblikovalskimi in uporabniškimi vmesniki za izboljšanje videza WordPressa. Vaš prispevek bi lahko celo temeljil na vaši želji, da bi WordPress osvojil nove uporabnike in jim pomagal začeti. Možnosti, ki so vam na voljo, resnično niso omejene.

Ste se na nek način vrnili skupnosti WordPress? O tem bi radi slišali v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map