8 nasvetov za ustvarjanje vsebine dolge oblike z WordPressom

Nasveti za ustvarjanje vsebine dolge oblike z WordPressom

Članki o WordPressu z dolgo obliko so odličen način, da svojim bralcem zagotovite poglobljene informacije o določeni temi. Na splošno imate le trenutek, da pritegnete pozornost svojega bralca. V nasprotnem primeru bodo prešli na nekoga, ki jim lahko da, kar hočejo. Če jih zanima določena tema, je tisto, kar želijo, dragoceno, razumljivo in enostavno za krmarjenje po informacijah.


Pomen pojasnjene vsebine dolgih obrazcev

Kar zadeva WordPress, se članki z dolgo obliko navadno nanašajo na tiste, ki so daljši od 1000 besed. Zakaj bi si toliko časa vzeli čas za ustvarjanje vsebine? No, obstaja nekaj razlogov.

Najprej poveča čas na mestu. Daljša je kopija, dlje bo uporabnik porabil aktivno branje strani (ali več strani) na vašem spletnem mestu.

Iskalniki prav tako dajejo prednost vsebini z dolgo obliko. Po navedbah Backlinko, objave, ki se uvrščajo na prvo stran Googlovih rezultatov iskanja, imajo neverjetnih 1.890 besed. Če torej želite višje uvrstitev, je osredotočanje na daljše vsebine dobra strategija.

Poleg tega je vsebina z dolgo obliko bolj skupna. Z izboljšanjem dolžine člankov lahko povečate tudi svoje račune v družabnih medijih (in promet).

Medtem ko so prvi razlogi bolj na SEO, obstajajo tudi razlogi za ustvarjanje daljših vsebin za vaše občinstvo. Na primer, celotno uporabniško izkušnjo na vašem spletnem mestu. Preprosta navigacija po vsebini dolge oblike omogoča uporabnikom preprosto iskanje informacij, ki jih iščejo. To ustvarja pozitivno izkušnjo, ki jih pogosto sproži, da se naslednjič, ko iščejo odgovor, vrnejo neposredno na vaše spletno mesto.

Kako torej ustvarjate vsebino z dolgo obliko z WordPressom? Spodaj ponujamo 8 nasvetov, s katerimi lahko izkoristite in ustvarite najboljši vpliv za svoje WordPress spletno mesto z daljšimi članki.

1. Izberite desno temo

Pišete za svoje bralce, zato se prepričajte, da jim dajete teme, ki jih dejansko zanimajo. Oglejte si, katere vrste stvari iščejo, ali si oglejte najpogostejša vprašanja, ki vam jih postavljajo. Zagotavljanje teh dragocenih informacij omogoča bralcem razlog, da se zaupajo vate in vas vidijo kot avtoriteto na tej temi.

Eden od načinov za to je, da obiščete Quora in vidite, katera vprašanja se postavljajo v vašo nišo. To vam lahko pove, kaj vas občinstvo zanima. Nato lahko s svojim analitikom na družbenih medijih storite enako in preverite, katere teme so v trendu. Forumi in podobni spletni prostori pogosto storijo trik, če je vaš proračun za raziskave nizek.

Moz Pro SEO nabor orodij

Z Google Trends in Google News lahko vidite tudi, kaj ljudje iščejo in berejo največ. Če imate na voljo več denarja, uporabite nekaj najboljših orodij za raziskovanje tem in trendov. Moz je odlična možnost, s pomočjo katere lahko vsebinsko trženje in SEO dvignete na naslednjo raven.

2. Namen zimzelene vsebine

Seveda bo nekaj tem, ki bodo potekle potek veljavnosti ali pa bodo v velikem povpraševanju le kratek časovni okvir. Tovrstne vsebine so običajno sporočila za javnost, splošne posodobitve dogodkov ali česar koli drugega, kar se dogaja z blagovno znamko, objave in tako naprej. Obstajajo tudi komentarji o trenutnih dogodkih ali objavah na spletnem dnevniku, ki so povezani s trendi, ki bodo minili – samo spomnite se razprave “Laurel vs Yanny” ali “White and Gold vs Black and Blue Dress”. Številne blagovne znamke so skočile na trend in o njem objavljale, vendar to niso bile dolge objave na blogu, ker niso zimzelene. O teh stvareh lahko pišete, vendar je najbolje, da si prizadevate za teme, ki so lahko preizkusne. V ustvarjanje te vsebine boste vložili veliko časa in truda, zato boste želeli čim več časa in koristi od nje..

CoSchedule brezplačni vtičnik WordPress

Obstaja veliko orodij, ki jih lahko uporabite, eden najboljših primerov pa je vtičnik CoSchedule, s pomočjo katerega lahko načrtujete svojo vsebino in različne posodobitve, tako da bo vaša vsebina vedno ostala sveža in zanimiva za vaše bralce. To priročno orodje vam omogoča sodelovanje s svojo ekipo in dodeljevanje nalog, pregled nad celotno tržno strategijo, veste, kateri so najboljši časi za objavo itd..

3. Uporabite Orodja za urejanje in lektoriranje

Pisanje ni vedno enostavno, še posebej ko gre za urejanje in lektoriranje vsebine, ko končate. Veliko je slovničnih napak ali pravopisnih napak in te niso nikoli dobre za vaš ugled. Toda na srečo obstajajo orodja, ki vam lahko pomagajo, da se na tem področju izboljšate.

Pomoč pri pisanju slovnice

Slovnica je orodje, ki ga verjetno poznate, saj ga uporablja več milijard ljudi, in je eno izmed ključnih orodij katerega koli pisatelja. Na Gramatiko se lahko zanesete, da bo intuitivno preveril vse vaše slovnične in črkovalne napake, ločilne napake in slogovne napake. Njegova uporaba presega vse privzete lektorje, kot so tisti, ki jih najdete v Wordu ali Google Dokumentih. Brezplačno je, vendar če prejmete plačljivo različico, lahko preprosto preverite, ali je v njem plagiat in še boljše analizirate vsebino.

Lektoriranje brezplačnega vtičnika WordPress

Prosti vtičnik za lektoriranje, Scribit, je na drugi strani vtičnik, ki ga lahko uporabite neposredno v WordPressu. Lahko ga nastavite tako, da poudari vse vaše napake, medtem ko tipkate ali pa se te napake lahko pojavijo v ločenem oknu. Dodate lahko posebno terminologijo, tako da je prilagojena in pripravljena za uporabo.

Brezplačni WordPress vtičnik za preverjanje stilov

Končno, Checker Style Style je vtičnik, ki vam pomaga ustvariti nabor pravil, ki jih bodo morali ustvarjalci vsebine upoštevati, kar vam omogoča dosledno kakovost vsebine v celotni strategiji trženja vsebine. Zajema lahko vse, od ločil do oblikovanja.

4. Naj bo vsebina skupna

Ljudje radi delijo vsebine, ki se jim zdijo zanimive in za katere mislijo, da bi jih enako zanimali tudi drugi. Omogočite preprosto skupno rabo svoje vsebine, da razširite svoj doseg in vpliv člankov z dolgo obliko. Kot pri vseh stvareh WordPress, imate tudi med različnimi vtičniki za skupno rabo.

Vključite socialne medije z AddThis

AddThis ponuja nekaj vtičnikov, ki jih lahko uporabite za večjo skupno rabo vsebine. To je odlična platforma, ki vam omogoča hitro in enostavno dodajanje plavajočih gumbov za skupno rabo, gumbe za sledenje družabnim profilom in celo sorodne objave. Če želite uporabiti vtičnike in si ogledati analitiko za vsebino, ki je v skupni rabi, referenčne mreže, oglede strani in več, se boste morali prijaviti za brezplačni račun AddThis..

Candy Social Widget

Če pa iščete enostavnejšo možnost, razmislite o vtičniku Social Candy Widget. Doda intuitiven ustvarjalec socialnih pripomočkov, ki ga lahko uporabite za dodajanje želenih povezav v socialnem profilu do katerega koli območja, pripravljenega za gradnike. Izbirate lahko med 25 socialnimi omrežji, 3 slogi gumbov in prilagodljivimi dimenzijami.

5. Formatirajte svojo vsebino

Bralci želijo enostavno prebavljivo vsebino, v kateri lahko hitro najdejo natančen podatek, ki ga iščejo. Odličen način, da jim pomagate pri tem, je oblikovanje vsebine z jasnimi naslovi, podnapisi in seznami, tako da bodo lahko prelistali članek z dolgim ​​obrazcem in hitro našli točno temo, ki jo iščejo.

Prenesite enostavno kazalo

Morda boste želeli razmisliti tudi o dodajanju vsebine. Za vsebino z dolgimi oblikami je to bralcem pogosto izredno koristno. Če vaša tema WordPress ne vključuje te funkcije, bo vtičnik, kot je Easy Content of Content, naredil trik. Ta vtičnik je natanko tako oglašen – enostaven način za dodajanje vsebine v svoje objave ali strani. Vtičnik deluje samodejno tako, da zgrabi glave. Z vključenimi možnostmi izberite slog vsebine, oblikovanje krogle, hierarhično podporo, gladko drsenje in drugo.

6. Dodajanje vizualnih materialov je obvezno

Odličen način za pridobivanje informacij med bralci je z vizualnimi gradivi, kot so infografike, grafikoni ali druge slike. Popolne so za zgoščevanje informacij v preprost format. Tudi če slike niso potrebne, je dobro, da jih vseeno dodate in razdelite dolgotrajno besedilo.

Izdelovalec infografik - iList

iList Infographic Maker je WordPress vtičnik, ki vam lahko pomaga ustvariti vizualizacijo podatkov in informacij, ki so videti dobro, in takoj pritegne pozornost bralca. Ustvarite lahko čudovite sezname, infografike, grafikone in grafikone, kar lahko pomembno vpliva na vašo strategijo vsebinskega trženja.

Vision Interactive - Image Map Builder za WordPress

Vision Interactive Image Builder vam omogoča, da naredite več s svojimi slikami – dodajte besedilo, opombe, povezave, oblike, črte in druge stvari, ki vam bodo pomagale razjasniti svojo točko in navdihniti ljudi. V nekaj sekundah lahko ustvarite interaktivne slike, brošure in zgodbo.

Vizualizator: Upravitelj tabel in grafikonov za WordPress

Končno uporabite tabele in grafikone vizualizatorja, da ustvarite interaktivne grafikone, grafikone in druga orodja za vizualizacijo, ki lahko občinstvu pomagajo razumeti podatke, ki jih predstavljate. Uporaba je zelo preprosta in lahko uporabite več kot 9 vrst grafikonov. Vsi grafikoni so interaktivni in odzivni, kar bo še boljše za vaše obiskovalce.

7. Pridobite promocijo

Če ste pritegnili pozornost bralca in se vam zdi pomemben in zanesljiv vir informacij, lahko začnete promovirati izdelke in storitve, ki jih ponujate. Ko jim daste dragocene informacije o neki temi, boste morda želeli ponuditi svoje storitve, da bi ustvarili rešitev za vprašanje, s katerim so se prvotno obrnili na vas.

Ena od možnosti je dodati klic k dejanju (ali CTA). Na voljo je veliko WordPress vtičnikov za poziv k akciji. S temi lahko bralce usmerite v obrazec za prijavo na glasilo, stran s cenami, kontaktni obrazec za stik itd.

Če vaše spletno mesto vsebuje tudi trgovino za e-trgovino, boste morda lahko uporabili kratko kodo za dodajanje sorodnih izdelkov v svoje besedilo. Na primer, če uporabljate WooCommerce, lahko uporabite in prilagodite bližnjico [products] za prikaz ustreznih elementov glede na kategorijo, SKU, priljubljenost itd. (Glejte celoten seznam Spremenljivke za kode WooCommerce če želite izvedeti več).

8. Ustvarite s SEO v mislih

Seveda, da bi dosegli največ bralcev, morate imeti visoke uvrstitve iskalnikov. Če želite to doseči, morate imeti SEO optimizirano vsebino.

Najprej boste začeli z raziskavami ključnih besed. Googlov načrtovalec ključnih besed je odlično orodje za odkrivanje in raziskovanje ključnih besed, pa tudi za presojo vaše konkurence.

Vtičnik Yoast SEO

Ko pa se odločite za ciljne ključne besede, besedila ne boste želeli polniti. To se pogosto izkaže kot nerodno in nenaravno (za bralce in iskalnike). Yoast je odličen vtičnik, ki vam omogoča dodajanje teh ključnih besed in preverjanje berljivosti. S tem zagotovite, da se nič ne sliši nenaravno in pomaga optimizirati vsebino za vaše bralce (in bote iskalnikov). Poleg tega je vtičnik priročen za dodajanje pomembnih funkcij SEO na vašo spletno stran, vključno z zemljevidom zemljevidov in drobtinami. Izkoristite vse prednosti pri vaših prizadevanjih za WordPress SEO, da si zagotovite uvrstitev člankov v dolgi obliki.


Ko želite ustvariti članke o WordPressu z dolgo obliko, ne pozabite upoštevati te nasvete med postopkom ustvarjanja. Članki z dolgo obliko vsekakor imajo svoje mesto in služijo svojemu namenu; Ko boste pravilno opravili, boste videli odlične rezultate.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map