8 preverjanj za izvajanje, ko je vaše spletno mesto WordPress nedelo

8 preverjanj za izvajanje, ko je vaše spletno mesto WordPress nedelo

Morda ne morete dostopati do nadzorne plošče ali strani za prijavo na svojem mestu WordPress. Ali pa vaše spletno mesto preprosto ne deluje tako, kot običajno. Če se to zgodi, je verjetno, da je vaše spletno mesto WordPress nedosegljivo.


Brez skrbi – morda obstaja preprost odgovor, zakaj vaše spletno mesto ne deluje. Ta kratek seznam predhodnih pregledov vam lahko pomaga ohraniti glavo, ko je vaše spletno mesto WordPress propadlo. Najboljše od tega, da lahko te preglede izvedete sami, preden zaprosite za pomoč.

1. Izključite napačne povezave

Prvi korak se prepričajte, da so vse vaše povezave prave in priključene v ustrezne vtičnice / vrata. Prepričajte se, da ste pravilno povezani z internetom. Dva dni si ne želite razbiti glave in ugotovite, da ste žice prekrižali.

2. Ali si samo ti?

Pogosto se zgodi, da je težava lahko splošno vprašanje, ki prizadene številne druge uporabnike. Obstajajo lahko tudi drugi, ki poskušajo ugotoviti, ali je njihova spletna stran WordPress prosta

Če želite izvedeti, ali je temu tako, poskusite z nekaj spletnimi storitvami Dol za vse ali Samo zame. To orodje preverja vaše spletno mesto z več lokacij, tako da če je težava z računalnikom, boste to vedeli. Preprosto vnesite URL za katero koli spletno mesto in vedeli boste, ali je tudi to spletno mesto prepovedano. Drugo orodje, ki naredi skoraj isto stvar, je Ali je to spletno mesto navzdol.

Spletno mesto je propadlo - Ali ni

Če odkrijete, da ne morete dostopati do svojega spletnega mesta, bi morali biti naslednji postanki Whatsmydns. ASpletnega mesta ni mogoče najti“Ali podobna napaka na splošno pomeni, da se vaš DNS ni posodobil. To orodje vam bo pomagalo ugotoviti, zato tega preverjanja ne smete preskočiti, če ste nedavno zamenjali DNS na svojem spletnem mestu. Upoštevajte pa, da lahko spremembe DNS za posodobitev običajno trajajo od 6 do 72 ur.

Če je vaš DNS posodobljen, morate naslednje poskusiti in prisiliti stran, da se znova naloži. Če želite to narediti, kliknite Ctrl + F5 v sistemu Windows (in Cmd + R na Macu). To vam omogoča dostop do vaše spletne strani neposredno s strežnika, mimo svojih predpomnjenih strani.

Nato si oglejte spletno mesto z različnih lokacij s pomočjo proxy spletnih mest. Če si spletnega mesta ne morete ogledati na ta način, je zelo verjetno, da imate težave z omrežjem.

In nazadnje, lahko tudi sproti hranite zavihke na svojem spletnem mestu. Obstaja veliko orodij, kot so Pingdom na voljo za ta namen. Ta orodja preverjajo stanje vašega spletnega mesta tako, da v pogostih časovnih presledkih pingujejo z več lokacij in vas obvestijo, če na vašem spletnem mestu pride do izpada..

3. Preverite veljavnost domene

Ime domene, ki ste ga kupili ob zagonu spletnega mesta, ima datum poteka. Ste zamudili obvestilo o podaljšanju naročnine? Čeprav številni Registrarji podaljšajo veljavnost za približno 30 dni po datumu izteka roka, ga pritisnete, če imate večja pričakovanja.

Številni spletni gostitelji združujejo storitve registracije domen z gostovanjem. Če pa to ni pri vas, morate preveriti, ali je vaša naročnina posodobljena.

Kdo je

Namenjen Kdo je in vir v URL-ju vašega spletnega mesta. Hitro boste vedeli, ali je registracija vaše domene še vedno živa, kot tudi številne druge podrobnosti o domeni vašega spletnega mesta.

4. Nedostopna spletna stran

Včasih se lahko zgodi, da vaše spletno mesto res ni navzdol, samo da do njega ne morete dostopati. To je morda posledica samodejnih posodobitev, če WordPress ne izvede pravilno.

V takih primerih lahko poskusite dostopati do svojega spletnega mesta s pomočjo teh hitrih popravkov:

 • WordPress se ne posodablja v celoti: Včasih lahko takoj po poskusu posodobitve programa WordPress pride do napake v rednem vzdrževanju, ko poskušate naložiti katero koli stran. Najverjetneje je to zato, ker je prišlo do časovne omejitve, preden je lahko WordPress izšel iz vzdrževalnega načina. WordPress ustvari .vzdrževanje datoteko med postopkom posodabljanja, kar pomeni, da je vaše spletno mesto v vzdrževanju. To datoteko morate odstraniti s svojega spletnega mesta, če jo želite ponovno uporabiti. Do tega časa boste verjetno prejemali samo sporočila kot “Namestitev ni uspela“Ali”Na kratko ni na voljo za načrtovano napako vzdrževanja v WordPressu“. Čeprav je vedno dobro prebrati več o varni posodobitvi WordPress-a.
 • Nepravilna dovoljenja datotek: Za pravilno delovanje samodejne posodobitve so pomembna pravilna dovoljenja datotek. WordPress uporablja htdocs / Yoursite / wp-content / nadgradnja imenik za temproarno datoteko, ki jo ustvari med namestitvenim postopkom in jo je treba pisati. Ko to storite, poskusite znova samodejno posodobiti.
 • Izklopite varen način: Poskusite izklopiti varen način httpd.config datoteko in nato znova zaženite Apache.
 • Izberite ročno posodobitev: Če se zgodi, da dobite “Usodna napaka“, Izberite ročno posodobitev.

Drugi razlogi so lahko izčrpan pomnilnik PHP ali časovna omejitev strežnika in tukaj boste morali opraviti nekaj težav z WordPressom..

5. Začasni račun

Večina storitev gostovanja blokira vaš račun, če je bil nekaj časa neplačan. Običajno boste od gostitelja dobili e-poštno sporočilo, s katerim boste vedeli, kdaj plačilo ni bilo opravljeno, zato je mogoče, da ga je spodrsnilo. Prepričajte se, da so podatki za obračun posodobljeni, da se izognete prekinitvi storitev gostovanja.

6. Vaš strežnik ne deluje

Če ima vaš strežnik izpad, do vašega spletnega mesta sploh ne boste mogli dostopati. Medtem ko boste morda dobili sporočilo, da bo vaš strežnik v času zastoja, boste včasih v temi – na to je enostavno pozabiti. Vsaka uporaba virov, ki intenzivno uporabljajo strežnike, ki presegajo omejitve pasovne širine, lahko povzroči tudi, da se vaše spletno mesto zmanjša.

Začnite s preverjanjem, tako da preprosto osvežite stran, in če gre za začasno težavo, se bo najverjetneje sam odpravil.

Nato razmislite, ali je gostovalna storitev / paket, ki ste ga izbrali, pravi za vaše spletno mesto. Če ste se odločili za poceni spletno gostovanje, je mogoče, da gostiteljski strežniki ne nudijo vaše zadostne podpore za 100-odstotno upodabljanje. Prekinitev se lahko zgodi pogosteje pri cenejšem gostovanju, ki ga ne podpira ustrezna infrastruktura, in vaša edina rešitev je, da ga počakate ali se oglasite pri telefonu pri ponudniku storitev. Lahko pa se odločite za prehod na kakovostne storitve gostovanja, kot je Bluehost (kjer lahko bralci WPExplorer izkoristijo 63-odstotni popust) ali na rešitve gostovanja, ki jih upravlja WordPress, kot je WP Engine.

Status strežnika Bluehost

Storitve, kot je Bluehost, vas redno obveščajo o izpadih strežnika, lahko pa obiščete tudi cPanel in preverite stanje vašega računa. Ponovno je dobro, da nastavite avtomatsko orodje za nadzor nadgradnje in takoj, ko boste obveščeni o izpadih, se obrnite na ponudnika gostovanja.

7. Konflikt teme ali vtičnika

Teme in vtičniki Dubiuos, ki se ne igrajo dobro med seboj ali z jedrom WordPressa, vas lahko tudi odrežejo od WordPress-a. Eden od načinov za preprečevanje tega je nakup kakovostnih tem in vtičnikov s cenjenih trgov.

Kakovostni vtičniki

Dobro mesto za iskanje vtičnikov WordPress je naš lastni seznam najboljših vtičnikov WordPress.

Številni avtorji si vzamejo težave, da opozorijo na znane konflikte njihovega izdelka z drugimi temami ali vtičniki. Preden jih namestite, si vzemite čas za njihovo iskanje. In če imate kakršne koli dvome o združljivosti, vprašajte razvijalca.

8. Postali ste prekaljeni

Če že dolgo uporabljate spletno mesto, boste zagotovo vedeli, da je varnost spletnega mesta stalna vaja. Bistvo je, da ostanemo nekaj korakov pred negativci. Zlonamerni boti se večkrat trudijo, da bi vstopili z nizom visokofrekvenčnih poskusov in včasih uspeli (torej potreba po močnih geslih in zaščiti vašega skrbniškega področja). V takšnih primerih in v primerih napadov na DoS se mora ponudnik gostovanja okrepiti, da boste ostali zaščiteni. Z njimi boste morali tesno sodelovati in jim dati vse informacije, ki so vam na voljo.

Lahko se tudi zgodi, da boti ali hekerji uspejo in prevzamejo vašo spletno stran. Če želite preveriti, ali je vaše spletno mesto vdrlo, zaženite preverjanje spletnega mesta Sucuri in si oglejte rezultate, ki jih dobite.

Sucuri SiteCheck

Če na vašem spletnem mestu ni zlonamerne programske opreme, ki bi vplivala nanjo, pojdite po njih Pogosta vprašanja o WordPress Codexu in poskusite zbrati več informacij o tem, kaj povzroča, da gre brez povezave ali čudno deluje.

Zavijanje

Če ste zaprti na svojem spletnem mestu, je lahko mučna izkušnja. Obstaja več načinov, kako ugotoviti razlog, zakaj je vaše spletno mesto WordPress propadlo. Oboroženi s temi informacijami lahko poskusite stvari nastaviti sami. Poleg tega obstajajo številne kakovostne objave, ki vam pomagajo pri odpravljanju težav z WordPressom, vključno s kodeksom WordPress. In če ugotoviš, da tega ne zmoreš sam, lahko vedno zaprosiš za zunanjo pomoč.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map