9 razlogov, da nikoli ne izberete brezplačnega gostovanja za WordPress

Pri prvi gradnji spletnega mesta WordPress bi večina izmed nas izbrala priporočenega gostitelja WordPressa, medtem ko bi nekateri morda razmislili o brezplačno gostiteljico WordPress. Navsezadnje WordPress.com ponuja brezplačen načrt, zakaj torej ne bi WordPress.org?


Prav? Ne preveč.

Pojasnimo eno stvar. Danes jih obstaja nekaj brezplačne gostitelje programa WordPress da dejansko delajo. Vendar pa tveganje povezano z brezplačnim gostiteljem popolnoma ni vredno nič cene. Ta članek vam pove, zakaj. Bom govoril o pogoste pasti uporabe brezplačnega gostitelja WordPress in priporočamo nekaj brezplačnih alternativ.

Zveni dobro? Začnimo.

V tem razdelku sem razložil vsak dejavnik tveganja s primeri iz standardnih poslovnih praks in hevristike. Upoštevajte, da ne vse brezplačni gostitelji bodo imeli vse teh vprašanj, vendar večina od njih je zelo verjetno vsaj nekaj težave.

1. Varnostne ranljivosti v brezplačnem gostitelju WordPress

Brezplačni gostitelji WordPress nimajo sredstev, da bi zaposlili mrežne inženirje in notranje strokovnjake za varnost. S slabim požarnim zidom in neustreznimi varnostnimi protiukrepi je prosti gostitelj ranljiv za zunanje omrežni napadi, zaradi česar je to prakso za začetnike hekerjev.

Drugič, ker je vstopna omejitev brezplačnega gostitelja programa WordPress skoraj enaka (za prijavo ne potrebujete niti kreditne kartice), bi se uporabniki ali boti z zlonamernimi nameni zlahka prijavili za brezplačni račun gostovanja. Ker vaša namestitev WordPressa stoji na istem strežniku, ste ranljivi za notranji napadi.

Najslabša vrsta napadov je tihi – tisti, katerih obstoj ni znan do trenutka, ko se razkrijejo. Naj navedem primer:

 • Predstavljajte si izpopolnjeno zlonamerno programsko opremo, ki na vašem spletnem mestu ostane neopažena in se prav tako varnostno kopira v načrtovanem postopku varnostne kopije WordPressa.
 • Ko je pravi čas, zlonamerna programska oprema napade. To bi lahko bilo, ko ste zbrali večje število naročnikov na glasila, ali ne daj Bog, če imate kupce v svoji spletni trgovini.
 • Zlonamerna programska oprema ukrade podatke vaših strank (vključno s podatki za prijavo) in jih uporabi za nešteto zlonamernih namenov.
 • Če stranka uporablja isto geslo na drugih spletnih mestih, je vpliv slabši.

Glede na to je možnost, da nekdo zažene trgovino WooCommerce na brezplačnem gostitelju WordPress, zelo malo verjeten. Bistvo je bilo, da vam predstavimo stvari, ki bi lahko šle narobe, in vas naložite v varnost WordPressa, tudi če uporabljate plačljivi gostitelj.

2. Vprašanja uspešnosti

Vemo, da imajo gostitelji WordPress-a težave z uspešnostjo, zlasti kadar pride do povečanja prometa ali če kdo zlorabi vire skupnega strežnika..

Zdaj si predstavljajte primer z brezplačnimi gostitelji, kjer lahko absolutno vsakdo dobi račun, ne da bi zapravil niti denarja. Obstaja velika možnost, ki jo bo imelo vaše spletno mesto WordPress občasni izpadi in zelo slaba splošna učinkovitost.

3. Omejeni viri strežnika

Gostitelji v skupni rabi imajo denar za nakup zmogljivih strežnikov in ponujajo svojim najemnikom (ljudem na istem strežniku v skupni rabi) neomejen prostor na disku, visoko kvoto za V / I delovanje in neomejeno pasovno širino (podvrženo pravilom poštene uporabe).

Brezplačni gostitelji preprosto nimajo tega proračuna! Kot rezultat, ste zaljubljeni malo prostora na disku (včasih komaj dovolj, da namestite svoje WordPress vtičnike), omejena pasovna širina, in (zelo) majhna največja velikost nalaganja datoteke.

Posledično na vaše spletno mesto morda ne boste mogli naložiti velikih slik ali pomembne predstavnostne datoteke (recimo 5MB PDF), zato bodo vaša prizadevanja neuporabna. In ugani kaj? Res se ne moreš pritoževati.

Brezplačni gostitelji imajo tudi zanimiv poslovni model, kjer se vam zaračunajo nerealne zneske denarja za preproste nadgradnje na primer dostop do FTP ali povečan prostor na disku. Temu pravimo prodaja, o katerem bomo razpravljali pozneje v tem članku.

4. Samodejne varnostne kopije WordPress so nagnjene k napaki

Vedno smo poudarjali pomen varnostnih kopij WordPress-a in kako so lahko včasih reševalne. Večina priporočenih gostiteljev v skupni rabi, kot sta BlueHost in SiteGround, ponuja avtomatizirano varnostno kopiranje R1Soft varnostnega kopiranja vašega gostovalnega računa. Brezplačni gostitelji ne.

V brezplačnem gostitelju WordPress, tudi če konfigurirate samodejno varnostno kopijo z recimo UpdraftPlus, obstaja velika možnost, da delo cron (planer) ne bo uspelo. Tudi če planer preide, obstaja možnost, da opravilo oddaljenega prenosa ne bo uspelo zaradi napake v omrežju ali največjih časovnih omejitev izvajanja PHP. Vedno boste morali preveriti, ali je bilo varnostno kopiranje WordPress-a dejansko uspešno.

5. Malo ali nič podpore strankam

Tu bodimo resnični – brezplačni gostitelji vam ne dolgujejo nobene oblike podpore strankam. Če se ne odzovejo, ne morete ničesar storiti (razen prestaviti na plačljivega gostitelja!)

6. Neizogibna in nepovratna prekinitev storitve

V preteklih letih je bilo veliko brezplačnih gostiteljev programa WordPress. CodeInWP je naredil raziskavo, kje so preizkusili, ali brezplačni gostitelji WordPress dejansko delujejo. Na njihovo presenečenje so jih nekateri tudi storili. Vendar nekaj let naprej do leta 2019 dva od teh štirih gostiteljev (50%) odpovesta.

Brezplačni gostitelji programa WordPress, ki v letu 2019 niso več funkcionalni, študija CodeInWP

Brezplačni gostitelji programa WordPress, ki v letu 2019. ne delujejo več. Vir slike: CodeInWP

In ugani kaj? Nisem presenečen!

Najslabši možni scenarij – obstaja možnost, da vaš brezplačni gostitelj WordPress čez noč izgine, brez opozorila in komunikacije. Ne veš kdaj ali tudi če se vračajo. In če imate srečo – na oddaljeni lokaciji boste imeli shranjeno popolno varnostno kopijo programa WordPress, s katero lahko obnovite spletno mesto.

7. WordPress e-poštni naslovi in ​​kontaktni obrazci ne bodo delovali

Velika težava z brezplačnimi gostitelji je slaba dostava e-pošte. Natančneje, nezmožnost pošiljanja e-poštnih sporočil s strežnika gostovanja. Ker brezplačni gostitelji vsem omogočajo, da se prijavijo za račun, zlonamerni roboti uporabljajo te strežnike za pošiljanje cele količine neželene pošte. Posledično so glavni ponudniki e-pošte na črnem seznamu IP-jev brezplačnih gostiteljev, tako da so vsa e-poštna sporočila, ki izvirajo iz teh IP-jev, samodejno poslana v neželeno pošto.

Zato večina brezplačnih gostiteljev ali onemogoči možnost pošiljanja e-pošte s svojih strežnikov ali, če je omogočena, so možnosti e-poštnih sporočil, da pridejo do mape »Prejeto«, precej majhne..

 1. To je še posebej problematično, če e-poštna sporočila sistema WordPress, na primer e-poštna sporočila za ponastavitev gesla in odgovori kontaktnega obrazca, ne bodo dostavljena v vašo mapo »Prejeto«. Sledijo dve rešitvi:
 2. Do odgovorov obrazca za stik lahko dostopate prek nastavitev vtičnika na nadzorni plošči WordPress.
 3. Težavo s dostavo e-pošte lahko v celoti rešite tudi z uporabo posebnega vtičnika SMTP, kot je WP Mail SMTP, ki dostavi e-poštna sporočila sistema WordPress prek Storitev SMTP na primer SendGrid ali Mailgun.

8. Poddomene, oglasi in SEO

Večina brezplačnih ponudnikov gostovanja v WordPressu vam bo omogočila uporabo poddomene le, če želite ohraniti njihovo trženje. Če želite povezati domeno po meri, bo to plačljiva nadgradnja.

Enaka je narava z oglasi. Brezplačni gostitelji bodo svoje oglase prikazovali na vašem spletnem mestu WordPress (zakaj jih ne bi?) In ne dovolijo prikazovanja lastnih oglasov. Tudi če to storijo, vas ne bo nikoli odobrilo večje oglaševalsko omrežje (na primer Google AdSense) z uporabo spletnega mesta, katerega URL je poddomena.

Nazadnje, ko gre za WordPress SEO, je tukaj nekaj načinov, kako brezplačni gostitelj WordPress-a škoduje vašemu SEO:

 1. Na spletnem mestu je poddomena s slabim DA. Vidnost iskalnikov je tu že izgubljena.
 2. Preobremenjeni strežniki vodijo do daljših obremenitev strani, kar ovira vašo SEO oceno.
 3. Obstaja možnost povezava kmetija, kjer ima vaša glavna domena na stotine, če ne na tisoče odhodnih povezav do drugih senčnih / neupravičenih domen. Rezultat – zelo negativen vpliv na vašo SEO.
 4. (Ta vzame torto) Če Google zazna znana zlonamerna programska oprema na vašem spletnem mestu bo samodejno na črni seznam. Ko je na črni seznam, to je zadnji žebelj v krsti SEO. Od tega spletnega mesta lahko ponudite ponudbo! Vaša edina možnost bi bila, da začnete znova z novo domeno in (upajmo) plačljivim gostiteljem WordPressa.

9. Precenjene cene prodaje in otežene migracije

 • Eden od glavnih (in zakonitih) načinov brezplačnih gostiteljev je zaslužiti prodaje. V bistvu zaračunavajo previsoke cene za manjše nadgradnje, na primer povečan prostor na disku ali pasovno širino prenosa.
  • Manj legitimno je denar, vključno s prodajo podatkov o strankah, kot so e-poštni seznami znanim neželenim osebam ali “seznama kupcev”.
 • Nazadnje, če ali ko se odločite za selitev svojega spletnega mesta stran od brezplačnega gostitelja, lahko postopek selitve po nepotrebnem zaplete.

Boljše alternative brezplačnemu gostitelju programa WordPress

Na začetku tega članka sem omenil, da bom delil boljše alternative za brezplačno gostovanje v WordPressu, ki so tudi brezplačne. Tukaj je nekaj:

WordPress.com (brezplačno)

wordpress.com brezplačna ciljna stran

Verjeli ali ne, brezplačno spletno mesto WordPress.com je veliko boljša izbira kot uporaba brezplačnega gostitelja WordPress. Dve omejitvi sta:

 1. Podpora samo za poddomene brezplačnega računa WordPress.com.
 2. Oglasi se občasno prikazujejo na vašem spletnem mestu.

Dobra novica je, da dobite zelo zanesljivo spletno mesto, čas delovanja in zmogljivosti, dostop do desetine odličnih brezplačnih tem in najboljše od vsega – vi ste že v ekosistemu WordPress! Vse, kar morate storiti, da pretvorite svoje spletno mesto v profesionalno (in odpravite vse omejitve):

 1. Nadgradnja na plačljivi načrt, začenši s 5 USD na mesec oz
 2. Selitev na samostojno spletno mesto WordPress, ki se začne pri približno 2,95 dolarja na mesec

Priporočljivo za: WordPress.com brezplačno je odličen za majhna portfeljska mesta, priložnostne blogerje, hobiste in za izmenjavo splošnih posodobitev s prijatelji in družino.

Skupno gostovanje WordPress – BlueHost (2,95 $ / mesec)

BlueHost je eden izmed najbolj priljubljenih ponudnikov gostovanja WordPress, ki ga priporoča WordPress.org. Pooblasti več kot 2 milijona spletnih mest WordPress in ponuja eno najbolj dostopnih storitev skupnega gostovanja na trgu.

Priporočljivo za: Ljudje, ki so pripravljeni vložiti malo v svoj projekt, in na priporočen način izdelati novo spletno mesto WordPress. Zabavno dejstvo – če vložite denar, je večja verjetnost, da boste predani svojemu projektu!

VPS gostovanje – DigitalOcean (5 USD / mesec)

Če želite poizkusiti z WordPressom ali potrebujete malo dodatne moči, je DigitalOcean VPS (znan tudi kot kapljica) odličen gostitelj.

Priporočljivo za: Ljudje, ki iščejo dodatno zmogljivost gostovanja z nizkim proračunom (ena skodelica kave).

Cloudways – Upravljanje gostovanja v oblaku (10 USD / mesec)

Gostovanje vašega mesta WordPress na spletnih mestih za računalništvo v oblaku, kot sta AWS ali Google Cloud, je za nekatere morda nekoliko težavno. Tukaj prihaja Cloudways. Upravlja strežnik v oblaku in tako zagotavlja, da je vaše WordPress spletno mesto v vrhunskem stanju.

Priporočljivo za: Ljudje, ki iščejo visoko zmogljiv WordPress gostovanje, z možnostjo izbire ponudnika gostovanja v oblaku po lastni izbiri.

Nadomestne besede, ki niso WordPress

Danes obstaja več sto brezplačnih in plačljivih alternativ za WordPress. Večina jih ponuja oglaševanje, ki ga podpira oglaševanje freemium, podobno WordPress.com, druge pa so CMS, podobno kot WordPress.org.

Vsaka od teh brezplačnih možnosti ima različno podporo funkcij, kot sta podpora domeni po meri in možnost prikazovanja oglasov. Uporabili smo nekaj teh platform in priporočamo Blogger, Tumblr, Dribbble, Adobe Portfolio (brezplačno, če imate aktivno naročnino Adobe Creative Cloud), Wix in Weebly.


Ste se kdaj vprašali? zakaj nekateri izberejo brezplačnega gostitelja WordPressa? Na dva razloga, ki si jih lahko omislim:

 1. Mnogi ljudje razmišljajo o izbiri brezplačnega gostitelja, ker poskušajo hobi in niso prepričani o dolgoživosti projekta. Zato se ne želijo zavezati k plačljivemu načrtu. V takih primerih je vedno boljši izbrati priporočeno alternativo, takšno brezplačno spletno mesto WordPress.com.
 2. Nekateri bi morda radi preizkusili samostojno spletno mesto WordPress, ne da bi dejansko kupili načrt gostovanja. Gostitelji v oblaku, kot sta DigitalOcean in AWS ponudite velikodušno preizkusno obdobje, ki je kot nalašč za takšne aplikacije.

The Lowdown

Če povzamemo, denar, za katerega mislite, da boste prihranili z brezplačnim gostiteljem WordPress, je v resnici prevara. Čas, ki ga boste porabili za odpravljanje težav, povezanih z varnostjo spletnega mesta, uspešnostjo in splošno zanesljivostjo, bo na koncu vas stane veliko več. Brez brezplačnega kosila ni nič takega, in to je vedno tako z brezplačnim gostovanjem v WordPressu.

Če ste resno na svojem spletnem mestu WordPress in se želite zanj zavezati, je tako vedno boljši za začetek s priporočenim gostiteljem WordPress. Začnejo se pri približno 3 USD / mesec, kar je manj od cene ene skodelice kave.

Ste v preteklosti uporabljali brezplačno gostiteljico WordPress? Kakšne so bile vaše izkušnje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map