AI in WordPress: Kako lahko umetna inteligenca pomaga vašemu spletnemu mestu

AI in WordPress: Kako lahko umetna inteligenca pomaga vašemu spletnemu mestu

O njem govorite v dnevnih novicah in še več v tehnoloških revijah in blogih. V porastu umetne inteligence so ljudje, ki razmišljajo o robotih, ki so prevzeli svet, kot so nam pokazali znanstvenofantastične knjige, filme in televizijske oddaje. Vendar je umetna inteligenca ali AI veliko več kot to. Da, avtomobili in kioski za samooskrbo začnemo videti v maloprodajnih trgovinah, zagotovo pa ste videli umetno inteligenco, ki se širi po več panogah, kot so medicina, izobraževanje, raziskave ali celo AI in WordPress.


Vaša prva misel bi lahko bila: “Katere elemente WordPressa bi lahko nadomestili z umetno inteligenco?”

Najbolj kakovostne vsebine pišejo pisci in raziskovalci. Spletni oblikovalci od strank zahtevajo podrobna navodila za manipuliranje s kodo in prilagajanje elementov, kot so tipografija, barve in slike. Ali lahko računalnik postane tako napreden, da bi ta delovna mesta zastarela? Mogoče v prihodnosti, toda do zdaj so to precej težke naloge, ki jih je treba podvajati z AI.

Vendar je AI tehnično že nekaj časa v svetu WordPressa in spletnega oblikovanja na splošno. Nekatera orodja za preverjanje črkovanja se med tipkanjem naučijo nagnjenosti in priporočila za izboljšanje pisanja. Na voljo je tudi veliko orodij za kuriranje vsebine za sestavljanje prej ustvarjenih člankov za blog ali glasilo. Enako lahko rečemo za številna orodja za analitiko, ki globlje proučijo, od kod prihajajo vaše stranke in kako jih boste morda lahko vrnili na svoje spletno mesto.

Skratka, AI do neke mere že obstaja. Očitno obstajajo bolj napredne oblike AI, kot pri podjetjih, ki izdelujejo robote, ki se lahko sprehodijo in se naučijo odpirati vrata. Vsekakor bomo videli več napredka na področju AI, saj se nanaša na WordPress.

Kaj pravzaprav je umetna inteligenca (in kako se povezuje v WordPress Web Design?)

Zdaj se umetna inteligenca vrti okoli nečesa, kar se imenuje strojno učenje. To pomeni, da stroj dokonča naloge, ki jih običajno opravljajo ljudje in se sčasoma nauči, da te naloge izpolni bolje, tako kot bi človek. AI ima prednosti in slabosti. Optimisti vidijo umetno inteligenco kot način za nadomestitev tistih delovnih mest, ki jih ljudje ne obravnavajo kot zaželene ali smiselne. Številni ljudje tudi menijo, da je AI mogoče uporabiti kot dopolnilno tehnologijo, zato ne bi nujno zamenjala zdravnika v operacijski sobi, temveč ji pomagala pri varnejšem in hitrejšem izvajanju operacije..

Po drugi strani skeptiki menijo, da bo umetna inteligenca nadomestila vsa delovna mesta, da bi ugotovili, kdo bo finančno imel koristi od teh strojev in kaj bodo vsi počeli s svojim življenjem. Potem je seveda ideja znanstvene fantastike, kako stroji postanejo čutni in prevzamejo svet ali zasužnjijo človeštvo.

Ne glede na to, kako zmerni ali skrajni so vaši pogledi na AI, je eno gotovo: AI je tu, da ostane. Ne samo to, ampak že vidimo številne vtičnike in teme, ki uporabljajo umetno inteligenco.

Nekateri vtičniki, ki se opirajo na AI, so precej uporabni za ustvarjanje vsebine in pospešitev postopka spletnega oblikovanja. Vtičniki in integracije, ki temeljijo na AI, so v industriji dokaj novi, zato jih ni slabo preizkusiti in videti, kako delujejo za vašo organizacijo, vendar ni nobenih zagotovil. Na primer, nekateri od teh razvijalcev vtičnikov lahko kadar koli nehajo izdajati posodobitve. Nekateri od njih morda ne bodo delovali tako, kot ste pričakovali.

Vendar je AI navdušujoč, zato želimo orisati nekatere načine, kako lahko pomagate vam in vašemu spletnemu mestu WordPress.

Znebite se teh neželenih komentarjev

Eden najbolj priljubljenih vtičnikov za WordPress je Akismet, to je primeren uvod v to, kako lahko AI pomaga pri iskanju vašega spletnega mesta WordPress. Če niste seznanjeni z Akismetom, je dejansko eden od vtičnikov, ki so vnaprej nameščeni z vsako namestitvijo WordPressa.

Zato ga lahko celo imate, ne da bi se tega zavedali. Akismet je popoln reševalec blogerjev in vseh uporabnikov WordPressa. Zakaj? Ker če ste kdaj zagnali WordPress brez Akismet-a, veste, kako neumni so komentarji neželene pošte.

Ti komentarji upočasnijo vaše spletno mesto in vas pustijo, da ročno presejate nered. Zato Akismet uporablja strojno učenje in AI, da odstrani komentarje neželene pošte, ki se ne bi smeli pojavljati na vašem spletnem mestu. Akismet izve, kateri boti najverjetneje zadenejo vaše spletno mesto, in deluje v ozadju, ne da bi opazili.

Izboljšajte svoj SEO

Če uporabljate vtičnik, kot je Yoast SEO, veste, da tudi predlaga izboljšave vaše vsebine na podlagi napisanega. Ima nekaj elementov strojnega učenja, toda vtičnik WordLift dejansko analizira vašo vsebino s pomočjo AI.

AI in WordPress

Glavna razlika med orodjem za strojno učenje, kot sta Wordlift in Yoast SEO, je, da Wordlift ustvari graf znanja za vaše spletno mesto. Zato so priporočila za SEO prilagojena vaši vsebini. Kul je, da prejmete več dejstev in številk, s katerimi lahko svoje SEO in obvladate boljše objave na spletnem dnevniku.

Samodejno prevajanje glede na uporabnika

Mnoga spletna mesta imajo večjezične zmogljivosti. Toda lažji način prevajanja WordPressa je izkoriščanje prednosti, ki jih poganja AI Google Language Translator. Vtičnik namestite na stransko vrstico ali s kratko kodo, nato pa začne delovati, spoznava svoje obiskovalce in vsebino na vašem spletnem mestu – zato zagotavlja kakovostnejše prevode.

Dajte v skupno rabo vsebino

Večina blogerjev ve, kako pomembne so “povezane objave”, da uporabniki preberejo več člankov. Na voljo je veliko povezanih vtičnikov za objave, pri katerih nekateri uporabljajo strojno učenje, da bi videli, katera od vaših drugih objav se nanaša na prebrano.

Povezane objave za WordPress avtorja Biblio je dobra izbira, saj algoritmi AI razkrivajo ustrezne članke. The Recomendo plugin je še en povezan vsebinski vtičnik z AI. Glavna razlika je v tem, da lahko delite vse vrste sorodnih vsebin, ne le objav v blogu.

Imejte AI Power svoj klepet v živo

Čeprav ne bi bil navdušen nad tem, da bi AI in WordPress omogočil celoten klepet s podporo strankam, je to smiselno za tista enostavnejša vprašanja, na katera bi lahko odgovorila umetna inteligenca, in človek sprosti čas za pogovor z drugimi strankami.

Brezplačni klepet v živo + 24/7 avtomatizirani bot stori ravno to, tako da opravi preproste naloge in pošlje stranke v pravo smer. Na primer, morda iščejo določen izdelek ali morda potrebujejo kupon, ki je trenutno aktiven. Skupaj z učenjem, ki ga izvaja po aktivaciji, vam lahko vtičnik ustvari lastne odgovore v pločevinkah, ko se pojavi določeno vprašanje..

Razumejte, katera čustva čutijo vaši bralci

Watsonfinds je vtičnik WordPress z uporabo IBM Watson AI. Morda ste videli reklame o Watsonu, a nimate pojma, kaj počne. Watsonfinds v smislu WordPress-a ocenjuje, kako se počutijo vaši bralci, ko gledajo vašo vsebino. Dobi čustveno oceno, ki temelji na določenih besedah ​​in stavkih, uporabljenih v vsebini.

Kako lahko AI in WordPress pomagajo vašemu spletnemu mestu?

Kot lahko vidite, je v WordPressu veliko koristi za AI. Nekateri še vedno delujejo, vendar vam predlagamo, da jih preizkusite, da vidite, kako se odzivajo.

Če imate kakršna koli vprašanja o AI in WordPressu ali kakršne koli druge predloge, za katere menite, da bi jih morali vključiti na naš seznam, nas obvestite v spodnjih komentarjih. Radi bi slišali vaše misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map