Ali bi morali na svoje spletno mesto WordPress dodati plačljivo članstvo?

Ali bi morali na svoje spletno mesto WordPress dodati plačljivo članstvo?

Če že nekaj časa blogirate, ste verjetno poskusili z uporabo prikaznih oglasov zaslužiti svoj blog. Toda uporaba prikaznih oglasov ni tako donosna niti enostavna, kot je bila nekoč. Glede na raziskave, razmerij med prikazi in kliki prikazovalni oglasi v zadnjem času upadajo. Če želite zanesljiv način zaslužka na svojem spletnem mestu, je uporaba plačljive vsebine prek plačanega članstva izvedljiva rešitev.


V tem članku bomo govorili o tem, zakaj bi morali razmisliti o plačljivi vsebini, prednostih in slabostih ustvarjanja območja, ki je samo za člane, za plačano vsebino, in deliti nasvete, kako olajšati postopek prehoda.

Kaj je plačana vsebina in zakaj je treba upoštevati

Plačljiva vsebina je vsaka vsebina, ki je nameščena za plačljivim zidom na “članskem območju” vašega spletnega mesta. To so lahko dodatni članki, naložljivi delovni zvezki, predloge, kontrolni seznami, avdio, video ali katera koli druga vrsta vsebine, ki vašim bralcem doda dodatno vrednost. Lahko ga uporabite tudi v povezavi s sestavljanjem e-poštnega seznama in ga promovirate s stisnjenimi stranmi, pojavnimi okni in drugimi trženjsko usmerjenimi strategijami, ki jih morda že izvajate.

Če boste pravilno opravljeni, vam lahko plačana članarina pomaga pri izstopu iz preostale panoge, unovčite spletno mesto ali dodate drug vir prihodka. Pomaga vam lahko tudi za večjo angažiranost na vašem spletnem mestu, hkrati pa vam omogoča, da gradite boljše odnose s strankami. Spodaj bomo podrobneje obravnavali prednosti.

Bralcem lahko ponudite ekskluzivne vsebine

Če članom dodate del plačljive vsebine, lahko svojim obstoječim bralcem ponudite ekskluzivno vsebino, ki dopolnjuje tisto, kar že obstaja. Vaša obstoječa vsebina daje boljše zaznavanje vrednosti in lahko uporabite karkoli, od različnih medijev, kot so avdio in video, do preprostih kontrolnih seznamov ali predlog.

Doda še en vir prihodka

Če že prodajate izdelke ali storitve, območje s plačano vsebino redno dodaja drug prihodek. Za dostop lahko zaračunavate mesečno, letno ali celo četrtletno ali pa ustvarite različna plačana članarina, ki omogoča dostop do različnih vrst vsebine.

Pogon zavzema in pospešuje odnose.

Območje, ki je samo za člane, bralce vrne na vaše spletno mesto, tako da lahko dostopajo do vsebine, ki je na voljo. Če območje svojega člana združite s vtičnikom, kot je bbPress proti BuddyPress, lahko svoje člane vpletete v razprave in jim omogočite, da ne sodelujejo samo z vami, ampak tudi z drugimi člani.

Kakšne so slabosti plačanih članov?

Brez dvoma lahko dodajanje plačanega članstva z izključno člani samo vsebino koristi za vaše spletno mesto. Vendar pa je nekaj, kar morate upoštevati, preden začnete skočiti.

Razvijanje dodatne vsebine lahko zamudno

Če nameravate ponuditi območje s plačano vsebino kot bonus brezplačno dostopnih vsebin, ne pozabite, da boste morali nameniti nekaj svojega časa za pripravo in razvoj dodatnih vsebin. Kot blogerji in lastniki podjetij nam že primanjkuje časa, zato če ne morete posvetiti nekaj časa svojemu urniku za več vsebine, ta rešitev morda ni za vas.

Plačana vsebina lahko igra vlogo v vaši SEO lestvici

Ko na hitro opravite, lahko postavitev celotne vsebine za plačilni zid negativno vpliva na vaše SEO. Če je vsa vaša plačana vsebina nastavljena na noindex, Google ne bo imel interesa pošiljati ljudi na vaše spletno mesto. Preprost način za odpravo tega je, da ponudite odlomke svoje vsebine, preden zaščitite preostalo vsebino in zagotovite, da lahko obe strani indeksirajo iskalniki.

Člansko območje zahteva dodatno vzdrževanje

Na koncu ne pozabite, da bo za člane potrebno dodatno vzdrževanje. To je še en vtičnik za posodobitev in zagotovitev, da se lepo igra z drugimi vtičniki, ki so že na vašem spletnem mestu. Prav tako boste morali poskrbeti, da neregistrirani uporabniki ne bodo mogli dostopati do plačljive vsebine ali zlorabiti, kar lahko zahteva nekaj dodatnih varnostnih korakov.

4 nasveti za prehod na plačljivo vsebino

Posodobite WordPress

Če ste ugotovili, da je prehod v plačljivo vsebino prava izbira za vaše spletno mesto, je nekaj nasvetov, s katerimi bo postopek nemoteno doživel tako za vas kot za bralce..

1. Sporočite svojim bralcem veliko obvestila

Preden nenadoma preklopite, bralcem pojasnite, zakaj ste se odločili, da boste za dostop do dodatne vsebine vnaprej plačali. Oglejte si, kaj lahko pričakujejo, in postopoma prehajate v plačane vsebine. Če jih vnaprej obvestite, vam lahko razumejo vaše sklepanje in postavijo vsa vprašanja, ki bi jim pomagala pri odločitvi, ali želijo vlagati v plačano vsebino.

2. Nekatere vsebine naj bodo brezplačne

Razmislite o tem, da nekatere vsebine pustite brezplačne, da se lahko novi obiskovalci seznanijo z vašo blagovno znamko, preden se prijavijo za dostop do plačljive vsebine. Brezplačno vsebino lahko uporabite tudi za privabljanje prometa na svoje spletno mesto in promocijo plačane.

3. Bodite pripravljeni pomagati svojim uporabnikom

Ko uvajate plačano članstvo, poskrbite, da vaši člani poznajo plačilne pogoje, pravilnike o preklicu in kako lahko stopijo v stik z vami. Razmislite o ustvarjanju strani s pogostimi vprašanji, kjer lahko dobijo takojšnje odgovore ali dodate vtičnik za Live Chat na strani za prijavo.

4. Izberite pravi vtičnik

Nazadnje se prepričajte, da ste izbrali pravi vtičnik za zaščito plačane vsebine. WordPress vtičnikov za članstvo ne manjka, ki bi to lahko rešili za vas, vendar poskrbite, da bodo imeli funkcijo, ki jo potrebujete. Tu je nekaj funkcij, ki jih je treba iskati:

  • Možnost prikaza statistike prihodkov – s tem boste lahko izmerili uspešnost svojega spletnega mesta in katera vsebina ali načrti so najboljši, da boste lahko v prihodnosti dodali več tega
  • Različni načini plačila – ena najslabših stvari, ki bi jo lahko naredili, je ponudba enega načina plačila. Ljudje so zelo zaščitniški s svojimi finančnimi podatki, zato poskrbite, da boste ponudili več načinov plačila, da bodo lahko izbrali tistega, s katerim se počutijo najbolj udobno
  • Fleksibilne cene – če ste šele začeli, izberite vtičnik, ki lahko podpira območje vaših članov, ko še naprej raste, namesto da takoj vlagate v najdražji načrt. Tako boste dolgoročno prihranili denar in se temu ustrezno prilagodili.
  • SEO prijazen – izberite vtičnik, ki ne bo maskiral ali prikrival vaše vsebine v iskalnikih, hkrati pa še vedno omogoča neplačnikom, da si ogledajo predogled vsebine.
  • Možnosti prilagoditve – izberite vtičnik, ki se bo brezhibno integriral z vašim spletnim mestom in ohranil prepoznavnost blagovne znamke, tako da bodo vaši bralci lahko prepoznali razdelek s plačano vsebino kot območje vašega spletnega mesta.
  • Sposobnost ravnanja s prejemki in povračili – ukvarjanje s plačili ni enostavno, zato se odločite za vtičnik, ki vam omogoča, da ne samo zbirate plačila, temveč tudi pošiljate potrdila svojim uporabnikom. Prepričajte se, da lahko po potrebi izplačate nadomestila ali preprosto prekličete naročnino in nadzorujete dostop vseh članov.

Še vedno niste prepričani, kateri vtičnik uporabiti? Tukaj je naša glavna priporočila, da na svoje spletno mesto WordPress dodate plačljivo članstvo.

Omeji vsebino Pro za WordPress

Omeji vsebino Pro je eden izmed najboljših vtičnikov za članstvo. Nastavite preprosta brezplačna ali plačana članarina in naročnine, sledite uporabnikom in podaljšujete podatke z vgrajenim poročanjem ali dodajte več funkcij z dodatki za oblikovanje obrazcev, BuddyPress, podružnični sistem upravljanja AffiliateWP, e-trgovina z enostavnimi digitalnimi prenosi, nadzor oglaševalske akcije, bbPress in še več Preberite naš pregled Omeji vsebino Pro, če želite izvedeti več.

Člankovni vtičnik ČlanPress WordPress

Info & DownloadView Demo

Naše drugo priporočilo je Članica – popoln vtičnik za članstvo na spletnem mestu in upravljanje naročnine. MemberPress je hiter in enostaven za namestitev. Preprosto namestite, dodajte načrte ali ravni članstva, izberite svoje plačilne poti in dodajte povezave za registracijo / prijavo na svoje spletno mesto. Vtičnik vključuje tudi integracijo e-pošte, nastavitve kuponov ali popustov, vgrajeno analitiko in še več. Še vedno ni naprodaj? Oglejte si, kako enostavna je uporaba v našem pregledu MemberPress.

Prenesite članarino in omejitev vsebine - plačane članske naročnine

In nazadnje – Plačljive članarine Pro je še ena možnost. Ta vtičnik ponuja hiter način sprejemanja plačil, ustvarjanje naročninskih načrtov, dodajanje obrambnega zida premium vsebini in še več. Plus združljivost WooCommerce, enostavna uporaba kratkih kod in vgrajena poročila so ta vtičnik odlična izbira. Obstaja a brezplačna različica na voljo, ki jih lahko uporabite za preizkušanje voda, ali pa si lahko (tako kot druge možnosti, ki smo jih omenili) ogledate naš pregled plačanih naročnin za člane, če si želite ogledati več funkcij vtičnikov.

Toda to je samo vrh ledene vtičnike vtičnika za članstvo. Obstaja na tone super WordPress vtičniki za članstvo, vzemite si čas za branje funkcij in združljivosti vtičnikov (ker boste želeli, da deluje s kakršnimi koli vtičniki, ki ste jih trenutno namestili na svojem spletnem mestu WordPress) in najpomembnejše nedavne preglede strank za vsakega, da najdete vtičnik, ki je pravi za vas.


Dodajanje plačljive vsebine na vaše spletno mesto je odličen način, kako pritegniti bralce in ovrednotiti svojo vsebino. Vendar pa je potrebno malo dodatnega vzdrževanja in časovnih vlaganj, da se splača. S pomočjo nasvetov v tem članku se boste lažje odločili, ali boste prešli na plačljivo vsebino.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me