Ali bi morali narediti aplikacijo za svoje podjetje WordPress?

Če bi naredili aplikacijo za svoje podjetje WordPress

To vprašanje se poraja kar precej in popolnoma je odvisno od vaših odgovorov na nekaj dodatnih vprašanj.


Izdelava mobilne aplikacije samo zato, ker menite, da gre za nov poslovni trend, ni dobra ideja. Ne samo da lahko mobilne aplikacije postanejo drage, ampak pogosto postopek samo otežite svojim strankam.

Na primer, restavracija lahko na svoji mobilni spletni strani že vsebuje stran s kuponi in povezavo za rezervacijo. Torej, kaj bi bilo smiselno prisiliti kupce, da naložijo aplikacijo, ki počne isto?

Ali bi morali narediti aplikacijo za dopolnitev vašega podjetja WordPress? Poglejmo.

Že bi morali imeti odzivno spletno mesto WordPress

Če trenutno ne delujete z mobilnim odzivnim mestom WordPress, je zdaj čas, da ga dobite. To v bistvu pomeni, da se vaše spletno mesto postavi na svoje mesto in ustvari uporabnikom prijaznejše gumbe, slike in velikosti pisave, če si jih ogledate na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu.

Če niste prepričani, ali se vaše spletno mesto odziva, pojdite na Google test prijazen za mobilne naprave, prilepite v svoj URL in pritisnite Zaženite test gumb. Google vam pove, če je vaše spletno mesto prijazno za mobilne naprave.

Če ni, priporočam, da poiščete novo temo WordPress (seveda priporočamo temo Total WordPress, ker je samo to – skupni paket, vključno z odzivnimi, pripravljenimi na RTL in prijazno do SEO). V nasprotnem primeru bodo rezultati iskanja trpeli.

Naslednji korak je ogled vašega odzivnega mesta WordPress na telefonu in tabličnem računalniku. Oglejte si vmesnik in preverite, ali ima vse funkcije, ki jih želite iz mobilne aplikacije.

Včasih vam ni treba plačati dodatnega denarja za mobilno aplikacijo, še posebej, ker od strank zahteva, da naložijo dodaten korak pri nalaganju aplikacije.

Ali obstaja funkcija, ki jo potrebujete za boljše delovanje z mobilno aplikacijo?

Veliko je funkcij mobilnih aplikacij, ki jih preprosto ne morete podvojiti z mobilnim odzivnim spletnim mestom. Na primer, ena najpogostejših lastnosti, ki jo vidite, je program nagrajevanja. Nekatera podjetja povezujejo nagrade s kreditnimi karticami, medtem ko druga izdelujejo edinstvene kode kupcev, ki jih je mogoče skenirati kadar koli v register.

Druga značilnost, ki sem jo videl v mobilnih aplikacijah, je sistem rezervacij. Večina časa se na odzivnih spletnih mestih postopek rezervacije spremeni v nekaj veliko bolj zapletenega, kot bi moral biti. Chipotle je na primer ustvaril aplikacijo, ki ljudem omogoča, da prek aplikacije naročajo, nato pa lahko preskočijo vrstico, ko prispejo. Ne predstavljam si odzivnega spletnega mesta z enakimi funkcijami.

Večja funkcija mobilne aplikacije, ki je ne morete podvajati z odzivnim spletnim mestom WordPress, je potisno obvestilo. Ne samo to, ampak potisno obveščanje je na splošno eno največjih zaslužkarjev pri mobilnih aplikacijah.

Ali bi mobilna aplikacija koristila vašim strankam?

V redu, zato ste se odločili, da želeno funkcijo lahko opravite samo z mobilno aplikacijo.

Zdaj je vprašanje: Ali bo ta funkcija dejansko pomagala vašim strankam?

S potisnimi obvestili boste poslali dragocene kupone ali kup oglasov, ki jih stranke ne zanimajo?

Ali je program nagrad dovolj priročen in dragocen, da lahko stranke preučijo mobilno aplikacijo in jo dosledno uporabljajo?

Ali imate sredstva za trženje aplikacije?

Če uporabnikov ne prenesete, da naložijo vašo mobilno aplikacijo, ni razloga, da bi ga imeli na prvem mestu. Videla sem, da več majhnih maloprodajnih podjetij izdeluje impresivne aplikacije. Imel sem naročnika golf igrišča, ki je naredil aplikacijo in v prodajalni objavil znak s prednostmi prenosa.

Tip je imel celo QR kodo za hitro skeniranje in prenos. Težava je bila le v tem, da nekateri delavci prodajalne nikoli niso omenili znaka.

Vendar pa je en delavec vsakemu igralcu golfa pojasnil prednosti aplikacije. Zanimivo je bilo, da smo lahko preverili čas, v katerem so ljudje prenesli aplikacijo, ko je ta določen uslužbenec delal. 90% prenosov je prišlo, ko je ta oseba oskrbovala prodajalno.

Skratka, biti morate pripravljeni z načrtom trženja svoje aplikacije.

Včasih je WordPress spletno mesto zgrajeno za blog ali spletno storitev, ki ima uporabnike z vsega sveta. V tem primeru se boste morali tržno bolj osredotočiti.

To lahko vključuje:

 • Trženje po e-pošti
 • Google Ads
 • Facebook objave
 • Blogging

Vendar lokalna podjetja z mobilnimi aplikacijami ne želijo uporabnikov po vsem svetu. Poskušate samo prepričati svoje trenutne in nove stranke, da prenesejo aplikacijo.

To pomeni, da se večina trženja aplikacij zanaša na vas in vaše zaposlene. Trženje po e-pošti, socialni mediji in lokalni usmerjeni oglasi bodo še kako koristni, toda naslednja področja trženja bodo zmanjšala število ljudi, ki naložijo vašo aplikacijo:

 • Usposobljeni zaposleni, ki ljudem pokažejo, kako prenesti aplikacijo
 • Nekakšen bonus za prijavo, kot je BOGO
 • Znak v registru z QR kodo in omembo vašega spletnega mesta (ker veliko ljudi ne ve, kako uporabljati QR kode)
 • Dobro premišljen načrt digitalnega trženja

Kako spremeniti svojo WordPress spletno stran v aplikacijo

S pluginom seveda! Dva priljubljena načina za pretvorbo trenutnih mest WordPress v mobilne aplikacije sta MobiLoud in AppPresser.

Edina težava, ki jo imam s temi WordPress v pretvornike aplikacij, je, da se rezultati ne razlikujejo veliko od rezultatov odzivne različice spletnega mesta. Zdi se, da pretvorniki ustvarjajo gumbe in zavihke, ki so prijazni za mobilne naprave, vendar če to že imate na odzivnem spletnem mestu, to v bistvu otežujete za uporabnike, saj bodo morali potem aplikacijo prenesti iz trgovine z aplikacijami.

Vendar je to funkcionalnost golih kosti teh vtičnikov za pretvorbo.

MobiLoud vam na primer ponuja stvari, kot so potisna obvestila in dodatne funkcije aplikacij, od 69 dolarjev na mesec. Veliko vprašanje je, ali je cena vredna ali ne, zato je pomembno, da si ogledate, katere funkcije dobite, in upoštevate, ali boste z aplikacijo zaslužili.

Na primer, premijska različica MobiLoud lahko dejansko postane boljša možnost kot eden izmed naprednejših namenskih ustvarjalcev aplikacij spodaj.

Zakaj?

 • Starter paket znaša 120 USD na mesec. To se sliši strmo za majhno podjetje ali zagon.
 • Toda večina naprednih ustvarjalcev aplikacij spodaj vam ne bo prihranila veliko denarja.
 • In MobiLoud zagotavlja, da vzdržujete trenutno blagovno znamko spletnega mesta WordPress.
 • Nato z plačilom 120 USD na mesec prejmete push obvestila.

Potrebno bo nekaj testiranja, vendar naslednji scenarij za hrenovke ni redkost:

 • Na vaši stojnici s hrenovkami se v času kosila proda približno 100 psov.
 • Vsak hrenovka vam prinese 3 USD dobička.
 • To pomeni, da morate le še 40 kupcev na mesec pridobiti 120 USD na mesec.
 • Ker se potisna obvestila lahko pošljejo na podlagi lokacije v določenem času, se zdi 40 strankam na mesec popolnoma izvedljivo (še posebej, ker bi lahko v času izven največjih ur ustvarili omejene ponudbe).

Zato morate razumeti, kaj bo aplikacija storila za vas in ali ta potisna obvestila zagotavljajo vrednost za vas in vaše stranke..

Ta 120 dolarjev na mesec bi bil morda nerazumen blogu, ki prodaja le nekaj e-knjig na mesec, tako da je popolnoma odvisno od vašega podjetja in dela, ki ga vložite v trženje.

Več naprednih ustvarjalcev aplikacij s čudovitimi orodji

Te možnosti ne pretvorijo vašega spletnega mesta WordPress. Namesto tega začnete s predlogami in dobite veliko več funkcij, kot sta iBuildApp ali BuildFire. Seveda pa je na spletnih mestih, kot sta Toptal in Upwork, na tisoče usposobljenih razvijalcev, ki so pripravljeni pomagati na uro.

Če bi naredili aplikacijo za dopolnitev svojega podjetja WordPress?

Skozi seznam vprašanj se odločite, ali je aplikacija prava ali ne:

 • Ali vaše odzivno spletno mesto že ustreza vašim potrebam po mobilnih napravah?
 • Ali obstaja funkcija, ki jo je mogoče bolje opraviti z mobilno aplikacijo?
 • Bi vam aplikacija prinesla denar?
 • Bi koristilo vašim strankam?

Po tem bi morali imeti svojo odločitev. Sporočite nam, ali nameravate narediti aplikacijo za svoje podjetje WordPress. Če želite še več nasvetov, si oglejte naš vodič o tem, kako spremeniti spletno mesto WordPress v aplikacijo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map