cPanel vs Plesk za WordPress uporabnike

cPanel in Plesk sta danes najbolj znani nadzorni plošči. Oba imata vrhunski nabor funkcij in vsekakor sta pred vsemi ostalimi. Vsak tekmuje na istem trgu s cPanelom, ki ima zaradi svoje priljubljenosti rahlo prednost. Danes bom primerjal cPanel in Plesk drug ob drugem. Do konca članka lahko najbolje presodite, katera nadzorna plošča je najboljša za upravljanje lastnega prodajalca ali gostovanja WordPressa.


cPanel za WordPress

cPanel mora biti najbolj priljubljena nadzorna plošča na zemlji. Skoraj vsak uporabnik, ki je vsaj enkrat gostil spletno mesto, to ve. Je eno najlažjih za upravljanje in tam je bila že od nekdaj. Na njem je več kot 70 milijonov spletnih strani, ki se uporabljajo v več kot 70 državah. Čeprav so to impresivne številke, to ne pomeni nujno, da je cPanel najboljša rešitev za gostovanje WordPress-a. Vendar pa plošči daje prednost, saj že vsi vedo, kako jo lahko uporabljajo.

Cenitev

Če želite gostovati na svojem spletnem mestu z uporabo cPanela, morate vedeti, da se je model cen v zadnjem času spremenil in je bil sprejet z negativnimi reakcijami po vsej državi. Prejšnji model cen je bil odličen za vsakega začetnika, skrbnika in celo pro uporabnika. Ni določil nobene omejitve glede števila računov, ki bi jih lahko ustvaril, in sicer za ceno, ki bi znašala 35 USD. Ta načrt je mogoče uporabiti tudi na katerem koli oblaku, VPS ali celo namenskem strežniku.

Novi model oblikovanja cen na drugi strani močno omejuje količino računov. The Solo in Administrator načrti so neuporabni, če nameravate uporabljati svoj strežnik. Preprosto ne moreš. Za majhne strežnike v oblaku so lahko koristni, odvisno od tega, kaj načrtujete. cPanel omejuje znesek na račune in vsak račun lahko ima eno domeno. Vidite, da sta načrta Solo in Admin zelo omejena.

The Pro načrt omogoča le do 30 računov in bo služil vsem uporabnikom, ki želijo razširiti svoje poslovanje, toda Premier načrt je tam, kjer začnejo stvari iti na jug. The Premierno načrt stane 45 dolarjev, poleg tega pa imate omejitev na 100 računov. Po doseganju te omejitve boste morali plačati 0,20 USD za vsak nov račun. Če nameravate uporabljati velik strežnik s strankami, boste morda zanj plačali veliko ceno. Vsaka gostiteljska družba z več kot 300 računi bo plačala približno 85 USD v primerjavi s 35 USD.

Poleg tega manjši načrti ne bodo mogli dopuščati gostovanja cPanela na namenskem strežniku, zato bo običajni uporabnik, ki želi le 20 spletnih mest v enem samem računu na svojem namenskem strežniku, plačati polno ceno 45 USD. da jo uporabimo. Definitivno ni dobra poslovna praksa.

Osnove

Če odložimo pošastno nov licenčni model, cPanel ponuja veliko. Začel bom z osnovami.

Nadzorna plošča je razdeljena na uporabniško nadzorno ploščo WHM in cPanel. V tem članku se bom osredotočil izključno na odjemalec cPanel, saj bo to tisti del, ki ga boste največ uporabljali. Lahko bi raziskoval prihodnje WHM in ga primerjal s Pleskovim zaledjem v prihodnjem članku.

Podobna plošča za stranke je čista in se lahko v nobenem trenutku spremeni iz temne v svetlobo. Najpomembnejši deli za vsako namestitev WordPressa so upravitelj datotek, upravljalnik MultiPHP in PHPMyAdmin, kamor boste naložili / ustvarili svojo bazo podatkov.

Upravitelj datotek

Čeprav je upravitelj datotek prenovljen z novim slogom, ostaja dober stari upravitelj datotek, ki ga vsi ljubimo / sovražimo. Upravitelj datotek vam omogoča ustvarjanje map in datotek, njihovo premikanje, spakiranje in odpakiranje datotek ter brisanje. Velika večina dejanj se izvede prek miške, vendar sprejme nekaj vnosa s tipkovnice, na primer tipko za brisanje.

Namestitev WordPress-a na cPanel ni tako preprosta, če vam primanjkuje Softaculous Installerja, ki je vtičnik tretje osebe, ki ga je mogoče namestiti na cPanel, da olajša bolečine pri namestitvi. Ker to ni del cPanela, tega vtičnika ne bom pregledal. Če ustvarite novo namestitev WordPress, boste morali ročno naložiti zip datoteko za WordPress in jo razpakirati na novo domeno v mapi public_html, ki bo tista, ki je vidna v spletu.

Urejanje datotek je z Upraviteljem datotek enostavno in omogoča tudi ogled datotek z barvno kodo, odvisno od vrste datoteke, ki jo izberete v zgornjem meniju.

DNS

Zone urejevalnik vam bo omogočil ustvarjanje, spreminjanje in brisanje vnosov DNS na cPanel. Čeprav je enostaven za uporabo, ni tako intuitiven, če ste navajeni dodajati vnose v DNS.

Ta način boste morali uporabiti za dodajanje zapisa za svoje spletno mesto v primeru, da potrebujete ali dodate zapise CNAME za preverjanje veljavnosti domene, če želite na primer uporabiti SMTP storitve tretjih oseb.

Mysql

Možnost Mysql Databases vam bo omogočila ustvarjanje, spreminjanje in brisanje baze podatkov. Postopek je dovolj preprost, vendar vam ne bo omogočil nalaganja varnostne kopije baze podatkov, ko ga ustvarite, kar boste morali storiti, če nameravate naložiti končno spletno mesto v cPanel.

Postopek vam omogoča, da ustvarite bazo podatkov, ustvarite uporabnika in nato dodelite bazo uporabniku. Celoten postopek je za novorojenca pravilen, za strokovnjaka pa ne tako kul.

Uvoz baze podatkov je kraj, kjer cPanel pokaže, da je tam grd obraz sploh ni uvoznik! Za uvoz baze podatkov boste morali uporabiti stari stari phpMyAdmin, ki sploh ne bo uporabil večreznega navoja, kar pomeni, da je velik uvoz baze podatkov lahko težava s cPanelom, saj bi bil postopek lahko zelo počasen in traja nekaj časa, da končate.

E-poštna sporočila

Del cPanela po e-poštnih računih je najboljši del. Nastavitvi je zelo enostavno slediti in vam omogoča enostavno ustvarjanje računov. Vsak račun je mogoče upravljati iz Preverite pošto lahko izberete celo spletno storitev, ki jo želite uporabljati. The Povežite naprave Gumb vam bo v bistvu povedal, kako v napravi nastaviti parametre cPanel, odvisno od vrste naprave, ki jo nameravate uporabljati.

WordPress

cPanel ima zdaj možnost samodejne namestitve WordPressa z namestitvijo modula cPanel drugega proizvajalca za WordPress. Dolga leta je bila na voljo absolutno edina možnost namestitve programa Softaculous Apps.

Namestitveni program vam bo omogočil skoraj namestitev WordPressa z enim klikom, skoraj ker morate še vedno konfigurirati nekatere nastavitve, da začnete namestitev.

Orodje cPanel WordPress najdete v programski opremi za spletna mesta in vam omogoča enostavno namestitev WordPress-a, vendar z omejenim nadzorom nad svojim spletnim mestom. Softaculous tretji modul je še vedno boljši.

Več stvari

cPanel ima nekatere dodatne funkcije. Plošča omogoča nadzor pasovne širine, preverjanje dostopa do surovega omrežja, ima urejevalnik metric, IP Blocker in dostop do SSH (odvisno od aktivacije za ta račun). Plošča je na voljo v več jezikih, brez omejitev glede izbire in lahko samodejno namestite SSL potrdila z avtomatskim potrdilom cPanel Comodo. Kadar koli ustvarite novo domeno, cPanel bo zanjo izdal potrdilo. To vedenje lahko spremenite v WHM, vendar predvidevam, da se tega nihče ne bo hotel dotakniti, saj je v bistvu brezplačen SSL za vse. Uporaba Let’s Encrypt je prav tako podprta, vendar ni nastavljena privzeto.

Poddomene

Ustvarjanje poddomene na cPanelu je tako enostavno kot klik na gumb.

Za to ne bo potrebna nobena druga konfiguracija. Ta modul lahko uporabite tudi za nastavitev preusmeritve za ta poddomena.

Rezerva

Čarovnik za varnostno kopiranje deluje po pričakovanjih, kar vam omogoča ustvarjanje varnostne kopije za celoten račun.

Rezervna rešitev na cPanel ima več omejitev. Čeprav so zdaj podprte inkrementalne varnostne kopije, ne morete nastaviti varnostne kopije za datoteke domene, bazo podatkov in e-pošto posebej, morate ustvariti popolno varnostno kopijo, da jo lahko pozneje obnovite. Prenesete lahko ločene varnostne kopije domačega imenika in baze podatkov, vendar vam to ne bo omogočilo pozneje obnoviti. Prav tako ni mogoče uvoziti določenih varnostnih kopij s samega strežnika, na voljo so samo celotne varnostne kopije računa za neposredno obnovo.

Multi PHP

Izbirate lahko med najrazličnejšo različico PHP-ja na sami nadzorni plošči, stikalo naj traja le nekaj sekund in se izvede prek konfiguracije v .htaccess domače mape.

cPanel podpira do PHP 7,3 in nižje do PHP 5,6, čeprav je PHP 5.6 zdaj opuščen.

Izvedba

Čeprav je bil cPanel skozi življenjsko dobo izdelka že več posodobitev. Podjetje še vedno noče pravilno izvajati nginx. Zgodnja alfa je pripravljena za preizkus, vendar ni nikjer blizu ravni, ki jo trenutno imajo druge nadzorne plošče. To pomeni, da čeprav je cPanel enostaven za uporabo, ima na voljo več možnosti in je dobro znan, zmogljivost ne bo dobra v primerjavi z drugimi ploščami, ki uporabljajo nginx. Če želite vedeti, zakaj je nginx tako dober za WordPress, preberite moj drug članek tukaj.

Čeprav ima cPanel načrte za nginx, podjetje ne mara tega spletnega strežnika in mu zgodnja podpora trenutno ne more priporočiti. To pušča cPanel samo z uporabo Apache. Ni veliko optimizacije, ki bi lahko strežnik cPanel, ki poganja Apache, spremenila bolje kot drug strežnik, ki poganja drugo nadzorno ploščo z izvornim nginxom. To morate upoštevati, preden boste na cPanel polni. Za nekatere domene to morda ni težava, toda za zelo gneča spletna mesta z veliko obiski je to lahko odločilen dejavnik.

Zapiranje cPanela

Imamo nadzorno ploščo, ki je res enostavna za uporabo in to vedo vsi. Omogočil vam bo brez težav prilagoditi vse lastnosti gostovanja, imel uporaben rezervni sistem z omejitvami in vam bo omogočil brez težav preklapljanje med različico PHP. Negativne točke se vrtijo zaradi pomanjkanja podpore za nginx, ustreznega uvoznika baz podatkov (prisiljava vas, da uvažate baze podatkov neposredno iz phpMyAdmin-a, kar je po današnjih standardih nerazumljivo), pomanjkanja poliranega upravitelja WordPress-a, lahkega kloniranja ali uprizarjanja bodisi modela licenciranja to je postalo slabše, ki bi ga industrija lahko omislila.

Plesk za WordPress

Plesk je bil pred nekaj meseci neposredna konkurenca cPanelu. To trdim zato, ker je lastnik podjetja Plesk, Oakley Capital, kupil cPanel. To pomeni, da sta obe nadzorni plošči v lasti istega podjetja. Čeprav so neposredni konkurenti, bodo morda ponudili različne možnosti, da se ne bojo med seboj. To tudi ni dobra novica, saj bi nedavni model oblikovanja cen zelo lahko pomenil, da bo prišel tudi Plesk naslednji, kar bi lahko pomenilo katastrofo za nas.

Lani Plesk je imel nekaj nasprotij, ko so se odločili, da bodo spremenili model cen in za vsako licenciranje zaračunali več, vendar so ga primerjali zdaj s cPanelom, veliko boljša alternativa. Prekrižani prsti ne naredijo nobene nove spremembe licenciranja, da bi posnemali to, kar so storili s cPanel.

Cenitev

Plesk ponuja vstopno točko v izdaji Web Admin za do 10 domen, kjer cPanel ponuja en račun z eno domeno. Že od začetka lahko vidite, da Plesk ponuja veliko več. Spletna različica je tik pred Solo računom na cPanel. V bistvu imate 30 polnih domen z neomejenimi poddomenami za isto ceno, za katero dobite samo en račun / domeno v solo načrtu cPanel. Smešno!

Spletna različica Pro presega omejitev domene na 30. Vendar je to še vedno nizek znesek za porabnika, tudi brez omejitve računa. Plesk poddomene ne bodo štele glede na omejitev domene in lahko jih imate toliko, kot želite. Vsi načrti se lahko uporablja na namenskem strežniku čeprav. Tako vam ne bo treba kupiti različice Web Host, da boste lahko namestili nadzorno ploščo na svoj namenski strežnik. Opomba – s cPanelom tega ne morete storiti, zaradi česar boste morali kupiti licenco Premier. Še večja zmogljivost je izdaja spletnega gostitelja. Cena je enaka kot licenca Premier na cPanelu. Razlika je v tem, da namesto da bi račune omejili na 100, nimate omejitev na računih ali domenah.

Vsi načrti Pleska imajo WordPress Toolkit, ki je v bistvu božji za katerega koli WordPress managerja (počakajte, ko vam pokažem, zakaj kasneje).

Osnove

Plesk je drugačen kot cPanel in v nekaterih pogledih je veliko lažji za upravljanje. Vmesnik ima dva različna pogleda: pogled gostovanja in uporabnikov napajanje. V gostovanje pogled, meni, ki ga trenutno vidite, je razdeljen na Načrte storitev / naročnine, kupce in domene. V Power User View, tisti idealen za večino uporabnikov, ki ne gostijo podjetij, boste videli samo domene, baze podatkov in upravitelja datotek skupaj s konfiguracijsko ploščo (Service Management). Oba pogleda omogočata nadzor nad vsem iz enega vmesnika. To je v nasprotju s cPanel, ki deli poglede s WHM (root control) in pogledom cPanel (stranka).

V glavnem oknu so prikazani tudi Nadzor odhodne pošte, stranke, naročnine in načrti storitev. V načinu napajanja uporabnika prikazuje količino domen, pošte in tako naprej.

Pogled domene je v obeh načinih enak in je na voljo na vhodni točki posamezne nadzorne plošče. Če ste stranka, si lahko ta pogled ogledate tudi za vaše domene. To je podobno kot pri preprodajalcu na cPanelu. Toda Plesk je veliko bolj udoben, saj omogoča več domen na vsakem računu. Ker cPanel tega ne zahteva in morate ta račun določiti kot prodajalca.

V naročninskem meniju je podrobno prikazan lastnosti vaše domene z vsem, kar je v svojem kompaktnem oknu. Informacije so strožje in bolje organizirane od cPanela.

V glavnem oknu lahko nadzorujete vse od različice PHP, dnevnikov, dostopa do FTP, nastavitev pošte, upravitelja datotek, potrdil, ki jih zagotavlja Let’s Encrypt, napredne konfiguracije (vključen je nginx), prepisujete pravila in DNS. Vse je tukaj, bolje razporejeno, tesnejše in z boljšo postavitvijo kot na cPanelu, kjer je vse skupaj pomešano.

Upravitelj datotek

Upravitelj datotek je res sijajen. Ne le da deluje popolnoma enako kot cPanel, temveč je hitrejši, porabi manj virov brskalnika, lahko brez težav ureja resnično velike datoteke in omogoča spakiranje, razpakiranje in nalaganje datotek. Edina točka, kjer je cPanel boljši, je nalaganje datotek. Plesk je ponavadi počasnejši in ne bo dovoljeval velikih prenosov datotek, kjer ga lahko na cPanel nastavite tako rekoč brez omejitev.

Urejanje datotek je resnično zmogljivo in kompaktno. Pojavi se v istem oknu, struktura imenika / datoteke pa je prikazana v glavi.

DNS

Plesk vam omogoča enostavno dodajanje vnosov DNS. Nima tipičnega urejanja cPanel. Vsak vnos je urejen posebej, kjer lahko na cPanelu urejate po skupinah (ena točka za cPanel). Urejanje je tudi enostavnejše. Ni vam treba dodati končne pike ali paziti, kako besedilo objavite, saj urejevalnik DNS običajno odpravi neskladja pred posodabljanjem vnosov.

WordPress Toolkit

Ena najmočnejših točk v prid Pleska je imeniten pripomoček WordPress. Orodje je preprosto briljantno. Omogočil vam bo hitro ustvarjanje namestitve WordPressa, spreminjanje gesel, odstranjevanje namestitve, skeniranje obstoječe WordPress namestitve, da jih dodate v sistem, klonirate, kopirate in naredite uprizoritev z enim klikom!

WordPress Toolkit vam bo omogočil tudi rokovanje z varnostjo s kompletom potrditvenih polj, ki jih lahko omogočite / onemogočite. Hitro lahko omogočite tudi način vzdrževanja, indeksiranje iskalnikov, način odpravljanja napak in aktivirate zaščito gesla, vse z enim klikom. Če ste namestili Plesk z native nginx lahko kot spletni strežnik omogočite predpomnjenje nginx. To dodaja neverjetno povečanje učinkovitosti ne le na vašem spletnem mestu, temveč tudi na strežniku z enim samim preklopom.

Sposobnost kloniranja, kopiranja in nastavitve uprizoritve je izjemnega pomena. To je ena najmočnejših točk pri uporabi Pleska namesto cPanela. Tudi tu se stvar ne konča. Lahko dodate vtičnike in teme in lahko celo konfigurirate “pakete” kot niz vtičnikov in nabor tem za enostavno namestitev z enim klikom za katero koli novo spletno mesto.

Napredne možnosti

Za tiste, ki so na strani uporabnikov energije, ima Plesk nekaj neverjetnih možnosti za optimizacijo vašega spletnega mesta. Že od začetka lahko Apache in nginx namestite skupaj, uporabljate pa jih lahko v številnih kombinacijah. Na primer: Apache kot spletni strežnik, Apache kot spletni strežnik z nginx kot proxy, nginx kot spletni strežnik in nginx kot spletni strežnik s predpomnilnikom nginx. Kul desno?

Naravni način nginx je za spletno mesto enostavno omogočen, če preprosto onemogočite način proxy, ki bo izklopil Apache in nato z uporabo PHP-FPM z Nginxom. Tega s cPanelom še ni mogoče doseči. Prav tako lahko omogočite predpomnjenje nginx in vnesete vsa dodatna pravila nginx, ki jih želite, v dodatne direktive nginx. Uporabljajo se takoj, ko kliknete gumb Uporabi.

Nadzor SSL

Potrdila se obravnavajo prek Let’s Encrypt v partnerstvu s podjetjem Plesk. Ne morete izdati samo neomejenih potrdil za svoje domene, lahko izdate tudi potrdilo o nadomestni kartici za glavno domeno. Raje imam Pleskov način ravnanja s certifikati, saj lahko nadzirate postopek, v nasprotju s cPanel, ki samodejno izda potrdila. Na cPanelu lahko postopek onemogočite, vendar ga ne morete nadzirati sami. Del za obnovitev se opravi samodejno, vendar lahko tudi prisilno obnovite, kar je super za vsakega uporabnika energije.

Multi PHP

Gumb Multi PHP omogoča nadzor različice PHP, za katero želite, da se vaše spletno mesto izvaja. Postopek izvajamo interno, brez uporabe .htaccess, saj v tem primeru uporabljamo nginx. Dopolni 5 sekund in FPM obravnava vse aplikacije.

Na voljo je tudi nova različica 7.3, ki jo je mogoče namestiti iz menija za posodobitve paketov na Plesku.

E-pošta

Meni za pošto je dovolj preprost, omogoča ustvarjanje nove e-pošte, ravnanje naprej in konfiguriranje nadzora odhodne pošte. V tem meniju lahko preverite tudi svojo spletno pošto.

Izvedba

Plesk vsebuje seznam procesov, ki vam omogoča spremljanje procesa v realnem času. To je podobno kot pri WHM-ju, vendar se je veliko lažje posvetovati, saj ni videti kot besedilo na strani linux-a kot na cPanelu. Poenotenje iste plošče pomeni tudi, da lahko v uporabniškem načinu napajanja vse to preverite v istem vmesniku. Velik bonus! V cPanelu se morate vrniti na WHM, če ste na cPanelu upravljali svoje spletno mesto v pogledu domene.

Rezerva

Nadzorno kopiranje sistema Plesk je močno boljše od tistega v cPanelu. Dovoljeno vam je ustvariti popolne varnostne kopije, inkrementalne varnostne kopije, dodati zunanje storitve shranjevanja, kot so Dropbox, Google Drive ali FTP strežnik. Osnovne možnosti so brezplačne, na primer lahko dodate dodatek Google Drive in ga konfigurirate za ustvarjanje varnostnih kopij neposredno v Googlovem disku.

Toda funkcionalnost urnika zahteva dodatno dovoljenje za mesečno naročnino. Sejem je pravičen. Lokalna varnostna kopija in varnostna kopija FTP sta brezplačna, za varnostno kopijo lahko celo določite določene čase. Zanimiv del je, da postopek obnovitve omogoča obnovitev določenih delov, na primer samo domenskih datotek, samo e-poštnih sporočil ali celo samo baze ali naenkrat, kjer lahko na cPanelu opravite le popolno obnovitev. To je še posebej koristno.

Izvedba

Kot sem že pojasnil, Plesk vam omogoča, da kot glavni spletni strežnik uporabljate nginx ker cPanel ne bo To samo po sebi daje Plesku prednost v primerjavi s čisto zmogljivostjo. Poleg tega vam trenutna različica omogoča tudi, da omogočite in prilagodite predpomnjenje nginx. Kateri od njih lahko izboljša delovanje vašega spletnega mesta tudi brez uporabe predpomnilnika WordPress. To je Pleska postavilo nad zmogljivost cPanela. Poleg tega je to sanje uporabnika energije, saj omogoča konfiguriranje vseh teh parametrov, ne da bi se vam bilo treba prijaviti tudi v korenskega uporabnika linux.

Zavijanje Pleska

Plesk je očitno sijajen izdelek. Omogoča vam, da imate toliko domen, ki jih želite, ni omejeno z računom in vam ni treba nastaviti uporabnika kot preprodajalca. To Plesk spremeni v veliko lažji sistem. Še posebej, če želite obdelovati več domen hkrati, kjer na cPanelu morate to storiti stranka cPanel in cPanel WHM, kar je resnično bolečina.

Plesk vključuje tudi WordPress Toolkit. To je ena najboljših stvari, ki sem jih videl na nadzorni plošči. Tako skoraj v vseh pogledih prehitevamo cPanel, da zdaj enostavno ne morem upravičiti stroškov cPanela. Za vsakega uporabnika električne energije je izbira res brez možganov. Imate veliko boljši nadzor nad WordPressom, možnost neposrednega klona / kopiranja / uprizarjanja, zmožnost da omogočite Apache ali Nginx kot spletni strežnik, zmešajte z nginx kot proxy ali celo nginx predpomnilnikom in vse to, medtem ko uporabljate centralizirano nadzorno ploščo.

Pogledi uporabnikov gostovanja in napajanja so odlični za prilagoditev plošče tudi vašim potrebam. Možnosti varnostnih kopij so tudi boljše, saj lahko ustvarite načrtovane varnostne kopije v lokalni in FTP ter celo zunanje storitve (kot so Amazon, Google Drive in Dropbox) kot spremljevalnik varnostnih kopij. Prav tako lahko obnovite določene elemente, kot so datoteke domene, elektronska pošta ali samo baza podatkov. Kar je samo po sebi odlično, če imate težavo s vtičniki ali ne uspete posodobiti.

Z negativne strani se ne da veliko govoriti. Licenciranje je bilo vprašanje, ki je bilo predhodno novemu licenci cPanel, vendar trenutno ni vprašanje.

Ali je cPanel ali Plesk boljši?

Ker sem že vrsto let v poslu za gostovanje in ko sem preizkusil vsako nadzorno ploščo, je moja izbira jasna. Plesk ponuja enake stvari, kot jih počne cPanel ampak bolje. Vsak vidik je boljši. Boljši vmesnik, boljša postavitev, boljše upravljanje domen, veliko izboljšan sistem varnostnih kopij, resnično močno orodje, kot je WordPress Toolkit, in možnost, da imate Apache in nginx ali celo nginx same kot svoj glavni spletni strežnik. Edino, kar trenutno lahko ponuja cPanel, je poznan videz. Zame je vse ostalo na Plesku boljše.

Če upoštevate tudi model licenciranja, postane celotna razprava sporna. Plesk za isto ceno ponuja več. Če ste še vedno na strani cPanel, vedite, da plačujete za prepoznavnost blagovne znamke. Toda v času pisanja je Plesk zdaj boljši izdelek. Če nameravate gostovati na lastnih spletnih mestih WordPress in si želite najboljši panel tam, bo Plesk zagotovo vaš novi najboljši prijatelj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map