Deset možnih razlogov, zakaj obiskovalci zapuščajo vaše spletno mesto

Deset možnih razlogov, zakaj obiskovalci ne marajo vaše spletne strani

Kako pogosto ste pristali na katerem koli spletnem mestu in zadeli Nazaj gumb v brskalniku skoraj takoj? Ali to počnejo tudi obiskovalci, ko pristanejo na vaših spletnih straneh? Če se stopnja obiskov ene strani na vašem spletnem mestu povečuje in stopnja konverzije pada, potem je čas, da ugotovite razloge, zakaj obiskovalci ne marajo vašega spletnega mesta.


Zakaj bi ravno zato obiskovalci lahko zapustili vaše spletno mesto? Za iskanje razlogov vam ni treba iskati daleč. Morda se jih zavedate številnih, toda tukaj je kratek ožji izbor pomembnejših.

1. Vaše spletno mesto je preveč počasno

Hitrost nalaganja spletnih strani je v internetu velika težava. Noben obiskovalec se noče družiti čakati, da se naloži vaša domača stran. Pravzaprav mu lahko postavite številko – dve sekundi. To je čas, v katerem večina obiskovalcev pričakuje nalaganje strani. Celo eno sekundo zamude lahko pomeni 7-odstotno znižanje konverzij. Amazonu, a ena sekunda zamude pomeni letno izgubo v višini 1,6 milijarde USD.

hitrost spletnega mesta

A ni razloga, da bi moralo biti tako, glede na to, da lahko veliko pospešite svoj WordPress. Natančna izbira teh pravil vam lahko pomaga izboljšati hitrost vašega spletnega mesta.

2. Preveč pojavnih oken

Da, vsi vemo, da so pojavna okna odlična za konverzije in ne rečem, da jih morate odstraniti s svojega spletnega mesta. Sploh ne – samo, da jih preudarno uporabljate. Drugače se bodo vaši obiskovalci preprosto odselili, najverjetneje na konkurenčno spletno mesto.

Zdaj lahko uporabite veliko pojavnih oken, ne da bi pri tem škodovali SEO-ju svojega spletnega mesta. Za začetek lahko,

 • Preden začnete bliskovito pojavno okno, bralce s svojo vsebino vključite nekaj časa
 • Vedno jim dajte možnost, ki jih je enostavno najti, da bodo pojavna okna zavrnjena
 • Skrivanje pojavnih oken pred povratnimi obiskovalci

Sprejemljivi vmesni oglasi

Google pravzaprav ne jemlje prijazno do pojavnih oken, ki obiskovalcem uporabljajo vaše spletno mesto, na primer velike lepljive oglase. Izhodna okna z namenom, da bralnik niso tako moteča, in če morate uporabiti pojavna okna, morate resno razmisliti o prehodu na njih.

3. Vaše spletno mesto ni prijazno za mobilne naprave

Število ljudi, ki dostopajo do interneta z mobilnih telefonov prehiteli število uporabnikov namizja. Torej še ni čas, da ustvarite spletna mesta, ki so tudi prilagojena za prikaz na mobilnih napravah?

Da bi uporabnik imel dobro izkušnjo s svojim spletnim mestom na mobilnem telefonu, morate poskrbeti, da se mu zaradi boljšega ogleda ne bo treba pripenjati ali povečevati. CTA in gumbe CTA je treba enostavno najti, ne da bi bili postavljeni preblizu drug drugemu. Obstaja veliko več stvari, ki jih lahko storite, da optimizirate svoje spletno mesto, da bo videti dobro in dobro deluje na mobilnih napravah. In ko izvedete vse spremembe, lahko preverite, ali je vaše spletno mesto prijazno za mobilne naprave.

mobilni test prijazen

Da ne pozabim, Google nobenega uporabnika mobilne telefonije ne bo poslal na vaš način, če meni, da vaše spletno mesto ni uporabniku prijazno na mobilnih telefonih. To je več kot polovica uporabnikov interneta, tako da vidite, kaj lahko izgubite, če vaše spletno mesto ni prijazno za mobilne naprave.

Poleg tega Google prehaja na a mobilni-prvi indeks. To pomeni, da bo Google pri vsakem iskanju, ki se začne na mobilni napravi, pregledoval vaše mobilne strani pred različico namizja.

Prav tako bi bilo dobro uporabiti prvi mobilni pristop k oblikovanju spletnega mesta, če veste, da večina vaših obiskovalcev dostopa do vašega spletnega mesta z mobilnih telefonov.

4. Samodejno predvajanje avdio / video posnetka pri nalaganju

Seveda, vsi radi poslušamo glasbo, toda za vse je čas in čas. Kako pogosto ste odprli spletno mesto, da vas nepričakovano pozdravi kakšen glasen zvok? Na javnem mestu je to lahko precej vsiljivo. Tudi sicer vas lahko odvrne od naloge.

Še huje je, če imate odprte več zavihkov in ne morete prepoznati tistega, iz katerega se predvaja zvok. In verjemite mi, vašemu obiskovalcu je lažje priti do gumba »Nazaj« ali »Zapri« kot iskati gumb za izklop zvoka. To je drugi obiskovalec, ki ste ga izgubili.

Tudi oglasi, ki predvajajo zvok nepričakovano lahko blokira Chrome vgrajeno zaklepanje oglasov.

5. Vaš spletni dizajn je bolj privlačen kot funkcionalen

Glavni poudarek katerega koli spletnega mesta bi moral biti na prijetno predstavitev vsebine. Hkrati bi morali uporabniki imeti možnost, da z njim intuitivno komunicirajo, ne da bi jih motili preveč triki, ki pritegnejo pozornost, kot so GIF in animacije.

Privlačna spletna mesta, ki jih je težko uporabljati, lahko prvič pritegnejo obiskovalce, a ko spoznajo, da na vašem spletnem mestu nič ne deluje tako, se zagotovo ne bodo vrnili.

Med načrtovanjem spletnega mesta je dobro:

 • Spremljajte sodobne trende, ki jih uporabniki interneta poznajo
 • Bodite dosledni pri oblikovanju na celotnem spletnem mestu, ne da bi na vsako stran pripeljali presenečenje
 • Bodite pozorni na pisave (preskočite željo po dodajanju več pisav), barve, bele prostore in postavitev
 • Naj bodo besedilni bloki majhni, prenatrpana stran s številnimi besedili je pravi način za pošiljanje obiskovalca, ki se muči
 • Uporabljajte drsnike samo, kadar je to primerno, in oglaševanja shranite na sprejemljivo število

Oglasi, ki se odprejo na spletnem mestu oglasa, ko uporabnik klikne »X«, da se ga znebijo, so zagotovo velik št..

Namesto tega poskusite dodati dolge strani uporabne funkcije, kot so na primer “Vrni se na vrh” ali koristna možnost “Iskanje”.

6. Vaše slike so dolgočasne

Če že dolgo uporabljate spletno mesto, bi morali že zdaj vedeti, da so slike glavni del katerega koli dobrega spletnega mesta. Zakaj torej ne bi našli ustreznih, edinstvenih in privlačnih slik za vaše spletno mesto? Slike s slikami niso vedno v redu, še posebej, če izberete prvo ustrezno sliko, ki jo naletite. Možno je, da jih uporabljajo številna druga spletna mesta in zato vaše spletno mesto ne bo postalo samostojno med uporabniki interneta.

Sestavili smo seznam krajev, kjer najdete najboljše fotografije za svoje spletno mesto, lahko pa storite še korak dlje in ustvarite tudi svoje fotografije. Uporabljajte fotografije resničnih ljudi okoli sebe ali ustvarite svoje slike. Poleg tega, če plačujete stranko na spletnih mestih, v katerih so slike, boste verjetno v internetu našli slike, ki niso tako pogoste..

7. Vsebina ni do oznake

Spletno mesto je le platforma za vsebine, ki jih hrani. Ljudje dostopajo do vašega spletnega mesta z glavnim namenom uživanja vaše vsebine. Informacije, ki jih imate, bi morale biti edinstvene, koristne in predstavljene na pogovorni način.

V praksi to lahko pomeni:

 • Ni podvojene vsebine. Google to kaznuje, zato je pomembno, da se vaše vsebine ne ponovijo tako na vašem spletnem mestu kot po internetu.
 • Podobno ključno besedo nadeva tudi Google
 • Vaši naslovi in ​​naslovi so tisto, kar bralcu pritegne pogled in ga spodbudi k branju. Medtem ko pišete zanimive naslove, poskrbite, da se vse ujema z naslovom
 • Dobro oblikovana stran »Vizitka« daje vsebini kontekst in vsebino naredi bolj zanesljivo za obiskovalca

Poleg tega morajo biti vključene informacije, ki ustrezajo spletnemu mestu, in po potrebi prikazane na ustreznih mestih. Na primer, na spletnem mestu za e-trgovino želim vedeti stroške, preden ga dodam v košarico. Ali pa, če je na voljo brezplačna dostava, preden nadaljujem s plačilom. Prav tako bi bilo dobro, če ne boste zahtevali nepotrebnih podatkov, na primer lokacijo ali starost obiskovalca. Mislim, smiselno je, da Google Zemljevidi ali spletna stran za e-trgovino to vprašajo, vendar pri mnogih drugih spletnih mestih to ne velja..

Številnim bralcem je moteče, ko spletna mesta od njih zahtevajo, da onemogočijo blokatorje oglasov. Seveda je enostavno razumeti, zakaj to počnejo. V večini primerov lahko uporabniki zlahka najdejo tisto, kar iščejo, na konkurenčnem spletnem mestu, ne da bi onemogočili blokator oglasa.

8. Navigacija po vašem spletnem mestu primanjkuje

Ali je do vašega spletnega mesta težko krmariti? Ali se obiskovalci sprašujejo, kateri gumb klikne naslednjič, ko pridejo na vaše spletno mesto? Obišče se še en obiskovalec, ki se verjetno nikoli več ne bo vrnil.

Navigacija po spletnem mestu mora biti intuitivna, kar omogoča obiskovalcem, da na svojem spletnem mestu preprosto najdejo vsebino, ki jo iščejo. WordPress ima številne možnosti, ko vam pomaga pri pravilni navigaciji. Na splošno se je smiselno držati preizkušenih načinov navigacije, ki jih pozna večina uporabnikov interneta. Upoštevajte tudi, da obiskovalci funkcijo iskanja vedno cenijo.

Poskrbeti morate tudi, da vse povezave – notranje in zunanje – delujejo v redu. Brez prekinjenih povezav, zagotovo.

9. Vaše spletno mesto ni varno

Ste na začetku strani na tej strani opazili “https”? To pomeni, da je WPExplorer pridobil SSL certifikat in vsa komunikacija med vašim brskalnikom in tem spletnim mestom je šifrirana. To tretjim osebam otežuje poslušanje pogovora ali nered z njim. To uporabnikom daje zaupanje v interakcijo z vašim spletnim mestom, še posebej, če ta zbira občutljive osebne podatke ali sprejema plačila prek spleta. Več o tem si lahko preberete v našem prejšnjem priročniku HTTPS.

Ne samo to, tvega, da bo vaše spletno mesto označen kot “Nezaščiten” če nima SSL certifikata. Zdaj s Let’s Encrypt, dodajanje varnostnega potrdila na vaše spletno mesto je precej enostavno.

10. Kaj je zgoraj na strani na vaši domači strani?

Prav tako je dobro, da bodo najpomembnejše podrobnosti vašega spletnega mesta takoj vidne obiskovalcem, ko pristanejo na vaši domači strani. Ime vašega spletnega mesta, oznaka, ki označuje, za kaj gre, in meni, ki vodi do vsebine spletnega mesta, mora biti obiskovalcem očiten, ko pristanejo na vaši domači strani, ne da bi se morali pomikati po njih. Tako ste v pomoč in obiskovalec takoj ve, za kaj gre na vašem spletnem mestu.

Uporabite menije za hamburger samo, če nujno morate. Smiselno imajo na mobilnih napravah, na namizju pa ne toliko. Nekateri bralci so se morda zmedli in se sprašujejo, kaj naj kliknejo naprej.

Zavijanje

Vaše spletno mesto deluje za vas, tudi ko spite. Zaradi malo razumevanja preferenc občinstva in prilagajanja njim se bodo obiskovalci bolj angažirali na vašem spletnem mestu in jim preprečili, da bi se v naglici lotili proč. Za dober prvi vtis dobite manj kot dve sekundi in narediti morate vse, kar lahko, da izpolnite pričakovanja uporabnikov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me