Dilema med “lepo” in prijazno do uporabnika: kako izbrati popolno temo WordPress

Dnevi, ko je imela lepa tema dovolj za izstopanje v spletni džungli, so oštevilčeni. Ogromna rast WordPressa z veliko novimi, nadarjenimi razvijalci ustvarja na tone lepih tem, ki omogočajo tudi najbolj nepismenim oblikovalcem, da ustvarijo lepo spletno mesto brez ogromnega proračuna in ne da bi morali nešteto ur porabiti za učenje oblikovanja, OD TEGa.


Danes je za vtis potrebno, da tema ne bo le lahka na očeh, ampak tudi intuitivna. Dobra novica je, da ni nujno, da gre za kompromis. V mnogih primerih prijaznost do uporabnika preprosto dopolni že tako lepo temo in obisk vašega spletnega mesta postane popolno veselje na vseh ravneh.

Ko pa pomislite na prijaznost do uporabnika, je enostavno pomisliti, da je nekaj zapletenega in dragega, rezerviranega za večja spletna mesta, kot sta Facebook in YouTube. A ni nujno, da je tako. Prijaznost do uporabnika lahko pomeni

Kaj naredi temo prijazno do uporabnika?

Za razliko od nepomembnosti, ne glede na to, ali je tema prijazna do uporabnika, ni nekaj, kar se odločite za muhavost glede na vaše estetske želje (ki se lahko razlikujejo od občinstva). To je nekaj, o čemer se odločite, če imate v mislih svojo (bodočo) publiko.

Tema je uporabniku prijazna, če:

 • Učinkovito prikazuje vsebino, ki je najpomembnejša / pomembna za vaše občinstvo.
 • Zasnova je čista in intuitivna.
 • Slog teme in slike so pomembne za vaše spletno mesto. (Ali obratno, je dovolj nevtralen, da omogoča, da vsebina govori sama zase.)

Bonus je tudi, če ima tema funkcije, ki podpirajo, kar želite s spletnim mestom storiti v prihodnosti. (To omogoča nove elemente brez pomembnih izpadov. Seveda pa lahko vsak izpad za vašo namensko občinstvo moti.) Preprosto povedano, če vam pomaga, da učinkoviteje komunicirate o tem, kar želite komunicirati, je uporabniku prijazen.

Če na primer uporabite standardno poslovno temo na svojem spletnem mestu portfelja, če ste fotograf, lahko pošljete napačno sporočilo. (Razen če so vaše glavne stranke korporativni tipi, ki se najbolj počutijo kot doma, ko je spletno mesto z nasmejanimi ljudmi v oblekah kot ozadje, potem bi rekel, da imate pravo idejo.) Še bolj očiten primer je, kako verjetno ne bi smeli uporabljati neprofitne teme na vašem spletnem mestu o poslih z dizajnerskim blagom.

Seveda pa je lahko bolj subtilna od tega. V večini primerov je veliko bolj subtilna. Na primer, obstaja veliko tematik portfelja, ki izgledajo odlično. Od tistih, za katere bi rekel, da so Daisho, Yin & Yang in naša Elegantna brezplačna tema, so lepi primeri minimalnih temah portfelja (oglejte si spodaj).

Daisho (način domače strani)

Daishoportfoliotheme

Yin in Yang

yinandyangportfoliotheme

Eleganten

elegantna portfeljna tema

Ob prvem pregledu so si na več ravneh podobni. Poenostavljeno, čisto in lepo. Vendar niso brez bistvenih razlik. Yin & Yang omogoča večjo prednost vizualnim vsebinam, optimalno za recimo fotografa ali oblikovalca, vendar ne tako optimalno za tekstopise. Nasprotno pa Daisho (v načinu domače strani) omogoča močnejši poudarek besedilu, zato je idealen za izdelek ali storitev, ki ga je težje predstavljati zgolj z vizualnimi slikami.

Vsebina, ki najbolje predstavlja to, kar počnete, mora biti prednostna naloga. Naj bo to video, portfelj slik ali samo pisanje. (Enako načelo za bloge in druga spletna mesta.)

Ko gre za tem, kako čista in intuitivna je tema, boste prisiljeni klicati sodbo. Na splošno velja, da je na voljo nekaj možnosti in motenj, ki bi lahko pozornost odvzele od glavne pozornosti vašega spletnega mesta. Če ugotovite, da vas tema vabi k dejanjem, ki jih želite obiskati… na primer, si oglejte portfelj ali preberite več o določeni storitvi, morda imate skrbnika.

Ko ste v dvomih: pojdite na preprosto in čisto temo

Če še niste povsem prepričani v temo ali boste morda v prihodnosti spletno stran uporabili v eni od več smeri, izberite nekaj čistega, preprostega, nevtralnega. Tako lahko temo in logotip naredite majhne ali celo monumentalne spremembe, vendar še naprej uporabljajte isto temo. (Izdelava “prenove” neverjetno neboleča.)

Ko rečem preprosto, mislim na oblikovanje, ne nujno na zmožnosti teme. Vsaj glede na velik odstotek mobilnih uporabnikov v teh dneh bi ga morali optimizirati tako za mobilne kot tudi za splet. (To se običajno imenuje kot odziven. Izraz, ki ga želite iskati.) Če želite začeti s preprostim blogom, vendar želite imeti možnost v prihodnosti ustvariti čudovito stran storitve, izbira teme, ki podpira obojestransko palico, vam lahko v prihodnosti prihrani glavobol, nekaj ur in morda celo kup denarja.

Lahko se na primer odpravite z našim lastnim Totalom, ki je odziven, ima lepo postavitev spletnega dnevnika in ustvarjalec strani, ko želite sestaviti te ciljne strani.

Lahko pa se sprašujete zakaj bi morali izbrati nekaj preprostega. Morda ste opazili, da je danes pri spletnem oblikovanju nekaj razcveta minimalizma. Logotipi so poenostavljeni. 3D predmeti in gumbi se spet pokončajo. Velike blagovne znamke izvajajo prenovo spletnih strani, ki ne upoštevajo umetniških rešitev in domišljijskih animacij, namesto tega pa se osredotočajo na preprostost in uporabnost.

Mogoče zato, ker je raziskava v, in pravi bolj preprosto = lepši videz večini ljudi. Bolj zapletena je spletna stran, manj je privlačna za končnega uporabnika ob prvem obisku. (To ne pomeni, da ljudje med prenovo ne bodo spregovorili o spremembi.)

Poleg tega, če se omejite na preproste teme, vam lahko dejansko pomagajo izbrati eno od sto tisoč, ki so tam malo lažje. Čas, ki ga prihranite, lahko izkoristite za boljše izkoriščanje (na primer ustvarjanje vsebine za vaše odlično mesto WordPress).

Ali se vaša izbrana tema odjavi?

Preden se končno odločite za nakup (ali preprosto namestitev) teme, morate nekaj stvari preveriti pred seboj

 • Ali je posodobljen?
 • Ali nudi aktivno podporo?
 • Ali je brez napak?
 • Ali se je težko ukvarjati?

Če uporabljate imenik WordPress.org ali tržnico Themeforest, lahko ugotovite večino teh stvari in izjemno enostavno dojamete druge..

Ali je posodobljen?

Če vaša tema ni posodobljena, lahko ima varnostne luknje ali ne bo združljiva z najnovejšo različico WordPress-a. Slednji vam bo težko našel združljive vtičnike (ali vam pustil zastarele različice, ki imajo manj funkcionalnosti ali celo varnostne težave). Zadnja posodobitev teme je navedena na desni, pod gumbom za predogled v WordPress imeniku.

datum posodobljene besede

In malo naprej v desni stranski vrstici na Themeforest.

posodobljeno

Če najdete popolno temo in se slučajno nekoliko zastara, kaj bi morali storiti? Ves čas se dogaja. Razvijalec / oblikovalec bo ustvaril premalo cenjeno mojstrovino in bo nehal biti pozoren nanjo, ker le ni vredno svojega časa, da bi se z njo spopadali. In kdo jih lahko krivi? Zanimivo je, če bi se lotili takšne teme. Še posebej, ker ga ne uporablja veliko drugih spletnih mest.

Na splošno velja, da se je dobro izogniti starim temam, ki se že dolgo niso posodabljale. Najprej morda ne delujejo z najnovejšo različico WordPress-a. Mogoče pa niso podprte nekatere novejše funkcije. V resnici pa je najslabši scenarij, če deluje, do naslednje posodobitve WordPressa ne bo več uporaben, zato se morate spoprijeti s spreminjanjem tem na svojem aktivnem spletnem mestu, poleg tega pa poiščite novo.

Če pa ste resnično zaljubljeni v zastarelo temo, se lahko prerekate: “Zakaj ne bi uporabili starejše različice WordPress-a, s katero deluje?” In moj odgovor bi bil, da vas povabim k Googlu »WordPress popravki napak« in vas opomnim, da bi lahko postala težava tudi združljivost z vtičniki. Prihranite si možnega glavobola in se izogibajte.

Ali nudi aktivno podporo?

Za WordPress.Org lahko dobite dobro navedbo številk na prvi strani, ki prikazuje, koliko odgovorov na prošnjo za podporo je odgovorjeno, vendar ni vedno zelo natančen prikaz. Nekatere vstopnice so lahko podvojene ali težave zaradi namestitve in ne same teme ali pa grozi avtor morda pozabi, da jo bo po prejemu pomoči označil kot rešeno..

V zvezi z Themeforest morate preveriti komentarje in ostati na preži, da omenite podporo v besedilu besedila. Na primer na prodajni strani Yin & Yang je na koncu kopije dejansko omenjen namenski forum za podporo.

Ali je brez napak?

Teoretično bi morale biti teme v imeniku WordPress.org in na trgu Themeforest brez napak, saj se koda teme pregleda, preden je vključitev dovoljena. Toda v praksi so zaradi človekove zmožnosti napak (zlasti ko gre za prezaposlene ljudi, ki pregledujejo kodo) nekaj izjem..

Eden od načinov, kako doseči splošen vtis o celovitosti teme, je, da skrbno pregledujete komentarje in preglede in preverite, ali obstaja neposredna omemba motečega hrošča, ki se zaradi tega ni razrešil, morda bi bilo bolje, da se izognete tema v celoti (Če obstajajo omembe manjših napak in se avtor hitro odzove ter izvede popravke, je to ponavadi dober znak in ne slab…).

Ali je težava za reševanje?

Medtem ko so komentarji / ocene ponovno vir informacij, bi priporočal, da si ogledate celovite ocene ljudi, ki vedo, kaj počnejo. Razlogov za to je nekaj. Najprej je težko presojati nečije tehnično pismenost s komentarjem / pregledom v treh stavkih. Prav tako ne pove ničesar o njihovih pričakovanjih. Kar pomeni, da so kratki tovrstni komentarji lahko zavajajoči. Če se odločite strogo po komentarjih ali pa ocene ni, morate sprejeti nekaj sodbe o tehnični pismenosti komentatorja, njihovih pričakovanjih in o tem, ali je podobno vašim.

Če vas v tem trenutku skrbi, ali je vredno vložiti toliko truda v neko temo, razmislite o tem, način, na katerega vaše spletno mesto POGLEDA, je pomembnejši za prvi vtis, kot je dejanska vsebina. In tudi, bolj ko pridno to prečkate zdaj, manj se morate za to skrbeti in bolj boste lahko osredotočeni na pisanje, oblikovanje ali fotografiranje. Če potrebujete nekaj navdiha, si lahko ogledate nekaj naših priporočil za teme tukaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map