Če izberete brezplačno ali premium WordPress temo

Če izberete brezplačno ali premium WordPress temo

Če šele začnete nov projekt, se je težko odločiti, ali se boste odločili za brezplačno ali vrhunsko WordPress temo. Čeprav se na splošno teme premium obravnavajo kot najboljša izbira, to v resnici ni vedno tako.


V tem članku primerjamo brezplačne in premium teme glede na merila cene, podpore, varnosti in posodobitev, uporabnosti in kakovosti. Upoštevamo tudi prednosti izbire teme freemium. Pa začnimo …

Vrednost denarja

Skupaj

Cena je očitna razlika pri izbiri brezplačne ali premium teme WordPress. Mnogi ljudje, ki šele začenjajo, so previdni pri plačilu nove teme, ko ne vedo, ali se bo njihov projekt dejansko izkazal.

Kljub temu, da je brezplačna tema sprva ‘brezplačna’, je realnost, da če želite ustvariti profesionalno ali donosno spletno mesto, boste verjetno morali kupovati drugje. Brezplačne teme na splošno nimajo obsežnih funkcij. Torej vas bo morda stalo več kot cena premium teme, če želite posodobiti svoje spletno mesto s potrebnimi premium dodatki, ki jih boste potrebovali za popolnoma učinkovito spletno mesto.

Premium teme imajo pogosto tudi številne prikrite dodatke, zaradi česar so zelo vredni denarja. Veliko premium tematik je že vgrajenih premium vtičnikov. Na primer, naša lastna tema Total prihaja z Visual Composer, Slider Revolution in drugimi, brez dodatnih stroškov (plus posodobitve teme so zastonj).

ThemeForest ponuja izbor ponudb za gostovanje in domene, če kupite katero od njihovih premium tem. Če pa se pridružite tematskemu klubu, kot je WPMU DEV, boste imeli dostop do številnih dodatkov, kot so vtičniki, podpora, varnost in več.

Zgoraj nasvet: Preden ga naložite, natančno raziskajte, kaj je vključeno s temo, da se izognete razočaranju in dodatnim stroškom.

Podpora razvijalcev

Podpora

Eno najbolj odmevnih kontrastov med brezplačnimi in premium temami je podpora, ki je na voljo. Razvijalci brezplačnih tem imajo izredno omejen proračun. Zaradi tega ne bodo mogli takoj zagotoviti kakovostne podpore. Čeprav je pomoč običajno na voljo, pomoč 24 ur na dan ni na splošno brezplačna tema.

Teme Premium imajo na splošno bodisi večje skupine razvijalcev, boljše podporne sisteme bodisi kombinacijo obeh. Običajno so na voljo obsežne video vadnice in dokumentacija, forumi in e-poštna podpora, mnogi pa nudijo pomoč, ki je brez težav. Če torej vodite spletno podjetje ali nimate obsežne izkušnje s WordPressom, je lahko pot do vrhunske teme z vrhunsko podporo.

Zgoraj nasvet: Pred končno odločitvijo vedno preverite, kako je podprta tema.

Varnost in posodobitve spletnega mesta

WordPress repozitorij

Na splošno velja, da so premium teme bolj varne od brezplačnih. Vendar to ni vedno tako.

Brezplačne teme WordPress v WordPress repozitorij pojdite skozi strog postopek pregleda. To zagotavlja, da so teme, ki so na voljo v skladišču, na visoki ravni, varnostni elementi pa so glavni del meril.

Premium teme so lahko bolj mešana torba z varnostjo, saj lahko vsak ustvari vrhunsko temo in jo proda. Če pa svojo temo kupite od uglednih razvijalcev ali znane tematske trgovine (kot so Themeforest, StudioPress, Anariel Design, Elegant Themes itd.), Potem bi morali spati brez težav.

Premium teme priznanih razvijalcev so na splošno najbolj varne teme, ki so na voljo. Ta podjetja imajo velike proračune in številne razvijalce, namenjene varnosti. Napake najdemo in odpravimo hitro, saj lahko kakršne koli kršitve varnosti resno vplivajo na prihodnjo prodajo teme.

Premium teme se običajno posodabljajo bolj redno. Posodobitve so pogosto odziv na spremembe v jedru WordPressa in najnovejše varnostne ranljivosti. Cikel posodobitve ponavadi ni tako reden ali skladen z brezplačnimi temami. Torej, starejša tema postaja bolj odprta za kršitve varnosti.

Zgoraj nasvet: Vedno kupujte vrhunske teme iz uglednih virov in brezplačne teme iz skladišča WordPress, da zagotovite visoko kakovostno in varno temo.

Kakovost oblikovanja in funkcionalnosti teme

ThemeForest

Kakovost oblikovanja se lahko med brezplačno ali vrhunsko WordPress temo zelo razlikuje. Na splošno priljubljene premium teme ponujajo višjo raven kakovosti. Dizajni so profesionalni v svoji postavitvi in ​​estetiki, vgrajeni so napredni lastnosti in funkcionalnost, poudarek pa je na uporabnosti.

Kljub temu gre pri nekaterih temah za premijo predaleč, vključno s množico funkcionalnosti, ki jo bolje uporabljajo vtičniki. To bo povzročilo razmah teme, upočasnilo vaše spletno mesto in vplivalo na njegovo uspešnost. Če se v prihodnosti odločite za preklapljanje tem, selitev vsebine ne bo enostaven postopek.

Pri izbiri med brezplačno ali premijsko WordPress temo, ki jo je treba upoštevati, je treba upoštevati tudi to, da dejansko ne potrebujete veliko funkcij, ki jih ponuja veliko premijskih tem. Če se odločite za lahkotno brezplačno temo, lahko preprosto namestite nekaj WordPress vtičnikov in tako naredite nekaj izjemnih izboljšav. Z vlaganjem v ustvarjalca strani in druge napredne vtičnike lahko hitro nadgradite videz svojega spletnega mesta in dodate dodatne funkcije, ki jih morda potrebujete.

Zgoraj nasvet: Preberite mnenja o temah, če želite dobro razumeti kakovost in splošno uspešnost teme.

Uporabnost

Dvajset sedemnajst

Uporabnost teme WordPress je izjemno pomemben dejavnik pri izbiri nove teme za vaše spletno mesto WordPress. Na žalost je uporabnost za ustvarjalce spletnih strani in za uporabnike spletnega mesta lahko nekaj, kar manjka brezplačni temi. Če pa imate izkušnje z uporabo WordPressa, je to lahko v vašo korist. Enostavnost brezplačnih tem in pomanjkanje funkcij ju pogosto omogočata hitro in enostavno nastavitev.

Razvijalci vrhunskih tem se ponavadi osredotočajo na oblikovanje tem z impresivno uporabnostjo, tako na sprednjem kot na zadnjem delu. Vrhunska uporabnost uporabnikov vam bo prihranila veliko časa in truda, ko delate na svojem spletnem mestu. In kar je pomembno, vam bo omogočilo, da boste uživali v postopku prilagajanja. Učinkovita in uspešna uporabniška izkušnja za vaše obiskovalce bo tudi povečala čas uporabnikov na mestu in izboljšala konverzije na vašem spletnem mestu.

Zgoraj nasvet: Oglejte si predstavitve teme, da boste občutili uporabniško izkušnjo.

Končne misli o brezplačni ali premium WordPress temi

Še vedno niste prepričani o plačilu premijske teme s strani get-go? Potem bi bila tema freemium lahko dobra izbira za vas. Tema freemium je brezplačna tema, ki jo lahko kadar koli nadgradite. To pomeni, da če se v nekem trenutku v prihodnosti odločite, da potrebujete napredne funkcije in funkcionalnosti premijske teme, se lahko preprosto zamenjate za premijsko različico, ne da bi dejansko prešli na novo temo.

Zdaj bi morali imeti dobro predstavo o tem, kaj ponujajo brezplačne in vrhunske WordPress teme. Ne glede na izbrano možnost, se prepričajte, da opravite svoje raziskave. In vedno prenesite svojo temo iz uglednega vira.

Ali boste izbrali brezplačno ali vrhunsko WordPress temo za svoj projekt? Ali pa je tema freemium najboljša možnost za vas? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map