Če, zakaj in kako dodati premium vsebino na svoje mesto WordPress

Prvo vprašanje, ki si ga morate pošteno zastaviti, medtem ko razmišljate, da bi vaše vsebine bile dostopne samo plačljivim bralcem. Se vaša vsebina res splača? Veliko ljudi, ki začnejo s poslovanjem, ima na splošno zelo optimistična pričakovanja glede svojih poslovnih priložnosti. Optimizem je dober v majhnih odmerkih, vendar pragmatizem in kritična presoja podjetja dolgo časa ohranjata v igri. Najboljša podjetja imajo zdrav optimizem odmerjanja, ki ga blaži pragmatizem.


Google bi bil odličen primer. Nenehno vlagajo v zunanje tehnologije (optimizem) in še 96% njihovih prihodkov se pripisujejo oglaševanju od leta 2011. Imajo bogastvo in vire, ki bi jim omogočili, da si lahko privoščijo nekaj velikih finančnih igel.

Če začenjate kot prvi bloger, morda ne boste imeli finančnih sredstev, da bi se učili iz napak. Poskrbimo, da tega ne naredite!

Ljudje bodo plačali za vašo vsebino?

To je najosnovnejše in najpomembnejše vprašanje, ki si ga boste morali zastaviti. In zelo enostavno je priti do “Easy Da”. Obvladovanje tega zapletenega, a zelo pomembnega vprašanja je najbolj pomemben pravi način.

denarja

Ko govorim o vsebini – mislim na video vaje, spletne tečaje, slike, slike slik, zvočne knjige, e-knjige, navadne članke, novice in kakršno koli obliko medijev, ki komunicira z občinstvom. In potrebujete ljudi, ki bodo pripravljeni predati svoj težko zasluženi dohodek za znanje / informacije, ki jih boste zagotovili. In to ni enostavno. Tu je nekaj dobrih vprašanj, ki si jih zastavite, da se odločite, ali se bodo uporabniki strinjali z vašo vsebino:

 • Ali lahko kjer koli na internetu brezplačno najdete popolnoma isto vsebino, ki jo prodajate svojim bralcem? Če je odgovor pritrdilen, se ustavite tukaj in nikoli ne boste mogli prodati svoje vsebine za denar. Če lahko kdo dobi nekaj brezplačno, ni spodbude za nakup (ob predpostavki, da ni časovnih prednosti). 
 • Ali imate na tem področju kakšno verodostojnost, o kateri ponujate informacije? Ali že imate spletni dnevnik ali spletno mesto, ki ga že leta vodite, ki vsebuje določene informacije o določenih temah? Ali imate višje stopnje na določenem ali sorodnih področjih? Koliko ljudi obišče vaše spletno mesto v glavnem? Vse, kar doda verodostojnost, je zelo pomembno za razpravo.
 • Je pravi čas? Če dodate stroške za ogled vsebine, bo to vplivalo na učinkovitost vašega podjetja. Če ste dosegli kritično maso občinstva ali če stroški pridobitve novih pokroviteljev zmanjšujejo donosnost in če se rast upočasnjuje, ker ste v vrhu svoje niše / industrije, kar zadeva tržni delež, potem je to pravi čas za ustvarjanje vrhunskih vsebin.
 • Ali imajo informacije, ki jih nameravate prodati, kakšno vpogledno ali uporabno znanje? Vsebine, ki v smislu finančne / čustvene obogatitve ne prinašajo nobene koristi, so na trgu težko. 

Sledite denarju, zelo redko vas zavede. Lahko presodite, kako dragocena je vaša niša ali kolikšna je konkurenca v vaši niši, če razumete, kako deluje raziskovanje ključnih besed. Tu bi lahko pisal o raziskavah ključnih besed, vendar je tema obsežna in si zasluži veliko razpravo – priporočam, da se odpravite Mozov vodič za raziskovanje ključnih besed.

Če ne najdete načina, kako povezati tržno vrednost v enačbo, bo vaše podjetje dobičkonosno zelo težko. Brez številke je odgovor na katero od zgoraj omenjenih vprašanj le divja domneva, ki vam ne bo pomagala. Uspešna podjetja zaslužijo denar, optimizacija dohodka pa naj bo vaš cilj. Vedeti boste morali, kako omogočanje dostopnosti vsebine samo plačljivim uporabnikom na vaš dohodek in doseg.

Vse se nanaša na velikost pite, ki jo je treba imeti v kateri koli niši, na konkurenčnost omenjene niše, na vašo sposobnost, da občinstvu ponudite veliko vrednost in sklenete kompromise med skaliranjem podjetij in ustvarjanjem boljših dohodkovnih marž.  

Kako spletna podjetja zaslužijo?

Ko govorim o prodaji vsebin in ustvarjanju vrhunskih vsebin, mislim na podjetja, ki se izključno ali v glavnem zanašajo na prodajo stvari na trgu.

BusinessCalc

Ta razprava postane različno različna pri različnih podjetjih. Zdaj za spletno podjetje, kakšni so različni možni viri dohodka? Najpogostejši so:

 • Oglaševanje
 • Affiliate Marketing
 • Storitve ali izdelki
 • Premium vsebina

V glavnem večina spletnih podjetij deluje prek enega od štirih kanalov za ustvarjanje dohodka. Na primer, vzemite WPExplorer – zakaj WPExplorer najame pisce, da ustvarijo vsebino, samo da te vsebine ne prodajo?

Prvi razlog – Nismo edini vir za novice o WP. Na našem spletnem mestu imamo nekaj čudovite vsebine za pomoč spletnim podjetjem, ki uporabljajo WordPress. Imamo veliko vsebin o številnih temah, ki vključujejo trženje, optimizacijo iskalnikov, gostovanje in podobno vse druge vidike uspešnega poslovanja prek spletnih strani, ki jih poganja WP.

Drugi razlog – Dobra vsebina na našem blogu pomeni odlično trženje. Ne pozabite, da sem govoril o gradnji verodostojnosti, to močno prispeva k naši verodostojnosti. Dajanje vsebine na voljo samo plačljivim bralcem bi lahko oviralo.

Tretji razlog – Tu je primarni posel WPExplorer prodaja teme, ne vsebine. WPExplorer je a tematska hiša ki ustvarja super teme, ki so bile v zadnjih nekaj letih prodane v več kot 35.000 izvodih. In razen prodaje tem uporabljamo tudi mi podružnično trženje da dodamo malo k našemu dohodku. Ponovno ustvarjanje vrhunskih vsebin ni združljivo z našimi viri dohodka, ampak bi se le postavilo na pot.

Večina spletnih mest, ki prodajajo svojo vsebino, lahko ponudi nekaj, česar druge spletne strani ne zmorejo, bodisi pravočasnega posredovanja novic, bodisi vpoglednih mnenj in člankov, ki jih ne boste našli nikjer drugje. To je tudi razlog, zakaj toliko časopisov in revij na spletu uporablja model naročnine za ustvarjanje prihodka. 

Kako prodajate premium vsebino?

Če prodajate e-knjigo, ki se zelo razlikuje v primerjavi s stvarmi, o katerih govorimo tukaj. V primeru, ki ga opisujem, govorimo o podjetju, ki dnevno in tedensko ustvarja veliko svežih vsebin. Tudi če spletno mesto ne zasluži z oglaševanjem in ne deluje kot podružnica niti prodajalec storitev, lahko pravočasno prodaja vsebino, ki je bila proizvedena..

Modeli naročnika in članstva

A naročnina Po vzoru je usmerjen v ustvarjanje odličnih vsebin, nato pa je med ponudnikom in bralcem zelo malo interakcije. To je model izbire za večino vrhunskih revij in časopisov, kot sta The New Yorker ali WSJ.

A članstvo Model je primeren za spletna podjetja, ki presegajo vsebino, za spletna mesta, ki imajo aktivno bazo članov, ki so tudi prejemniki storitve ali izdelka, ki ga ponuja spletno podjetje. Vključeno v isto članstvo je lahko dostop do vsebine, ki je izključno samo za člane.

Razpravljali smo o prodaji vaše vsebine in ne želimo prodati izdelka ali prodati storitve. Torej govorimo o naročnikih, ne o članih. Moramo zgraditi bazo naročnikov. Spletne strani imajo običajno veliko občinstva, le majhen odstotek pa jih je naročnikov, pri plačljivih naročnikih pa ta odstotek še bolj upada.

To se lahko nekoliko zaplete, zato bom poenostavil. Obstaja nekaj načinov, kako to storiti. Toda najboljši način bi bil.

 1. Ustvarite odlično vsebino
 2. Zgradite občinstvo in dosežite obseg
 3. Ustvarite vrhunsko vsebino
 4. Pretvorite majhen odstotek iz neplačljive publike v naročnike, ki plačujejo
računalniški grafi

Rast je pomembnejša od monetizacije.

Si lahko predstavljate, da poskušate prodajati vsebino na povsem novem spletnem mestu z domeno, ki nima skoraj nič prometa? Če niste zvezdnica, ne bo šlo. Torej morate razkriti nekaj vsebine. Ampak koliko?

 • Uporabite pristop, ki vsakemu bralcu zagotavlja določeno število člankov na mesec. To je dobra ideja, če mesečno ustvarite veliko vsebine.
 • Pokažite svojemu občinstvu podroben odlomek iz članka ali odlomke iz članka, ki povzročajo nezaslišane trditve. Pritegnite svojo publiko k nakupu vsebine.

To vas mora zagotovo opomniti, kako delujejo razvijalci programske opreme, saj vam pokažejo zadostno število funkcij, s katerimi boste lahko prišli do nakupa premium različice programske opreme. Predlog je zelo podoben, pokažite svojemu občinstvu ravno toliko, da lahko plača preostanek.

Tu moram tudi poudariti, da boste morali ugotoviti, kako bo to vplivalo na optimizacijo vašega iskalnika. Če se vaše spletno mesto zanaša na iskalnikih, kot večina spletnih mest, in blokira dostop do vaše vsebine, ko pajki iskalnikov pokukajo, lahko uvrstitve iskalnikov na vašem spletnem mestu pošlje v nosediven.

WordPress vtičniki za gradnjo vaših naročnikov in članov

Zdaj pa na dobre stvari! Kako lahko prodajate svojo premijsko vsebino. Najlažji način je, da uporabite nekaj dobrih vtičnikov, da se lahko osredotočite na svojo vsebino. Najprej potrebujete trden vtičnik za članstvo in naročnino. In čeprav se večina vtičnikov imenuje vtičniki “članstvo”, tudi dobro delujejo pri ustvarjanju več ravni naročnin in različnih ravni dostopa na vašem spletnem mestu. Tu so naši najljubši vtičniki za članstvo in naročnino za WordPress:

 • Omeji vsebino Pro je eden najboljših načinov za vrednotenje vsebine. Na voljo so funkcije za preprosto ustvarjanje in upravljanje ravni naročnine ali članstva ter možnosti za omejevanje določenih objav, strani ali delov vsebine.
 • Članica je še ena odlična možnost vtičnikov, ki vključuje več možnosti članstva, orodij za poročanje in možnost prodaje digitalnega blaga in premium vsebine.
 • MemberMouse je še en super in močan vtičnik, ki ga lahko uporabite za prodajo članstva, naročnin in izdelkov. Z dodatnimi funkcijami za upravljanje s strankami, poštnimi seznami, področja samo za člane, avtomatizacijo podpore, poročanje in drugo je močno orodje za prodajo premium vsebin.

Poleg vtičnika za članstvo, boste za promocijo svoje premium vsebine želeli še veliko možnost in pojavni vtičnik. Tukaj je nekaj, ki jih imamo radi:

 • Optin Monster je daleč ena najbolj znanih storitev optin na spletu. Z množico možnosti za obrazce, postavitve, barve, namero o izstopu, A / B testiranje delitve in množico poročil je velika naložba za vsako podjetje.
 • Cveti by Elegant Themes je še ena priljubljena možnost, saj ponuja enostavne funkcije, odziven dizajn in možnosti prilagajanja, poleg tega pa prihaja iz tako dobro poznane blagovne znamke.
 • Popup Pro WPMU je čist in preprost optin vtičnik. Za promocijo glasila ali ponudb bralcem preprosto uporabite predloge in preproste možnosti za barve, animacije in drugo.

Če želite videti več, si oglejte te koristne članke in optin okrogle vtičnike:

 • Omeji vsebino po članih na svojem spletnem mestu WordPress
 • Najboljši vtičniki za WordPress članstvo
 • Obvladajte prvih 5 WordPress vtičnikov za povečanje konverzij
 • Uporabni vtičniki za WordPress za rast seznama e-pošte

Zavijanje

To je vse za zdaj. Pogovarjali smo se o tem, če bi morali prodati premium vsebine svojim bralcem, in nekaj najboljših orodij iz WordPress-a, s katerimi bi lahko brez težav prodali najboljšo vsebino naročnikom. Če imate dvome glede vsebine, ki bi jo ljudje radi plačevali, prosimo, preberite Miles Galliford prevzema MarketingProfs. Zelo rad bi slišal vaše mnenje o tem, o čemer sem govoril v spodnjih komentarjih ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map