Hiter in preprost Google Analytics za WordPress

Kratek vodnik za Google Analytics za WordPress

Ustvarjanje novega bloga je lahko težko, še posebej, ker je vse, no, novo. Ključni del napredka po zagonu je možnost sledenja in spremljanja napredka z merljivimi dejavniki, kot so meritve prometa in občinstva.


Zagotovo ste že slišali starostnika, ki pravi “ne moreš vedeti, kam greš, dokler ne veš, kje si bil.»To velja skozi celo življenje in v mnogih okoliščinah, še posebej pa velja za promet v WordPressu. Spremljati morate statistiko, videti, kaj počnete pravilno (ali narobe) v prometu na svojem spletnem mestu in nato prilagoditi povečanje prometa.

Zakaj bi morali slediti statistiki spletnega mesta

Analitika je odličen način za prikaz WHO obišče vaše spletno mesto, kdaj obiščejo podnevi (ali ponoči) in kje na svetu, iz katerega prihajajo. To je pomemben vir, tako da lahko resnično optimizirate svojo vsebino tako, da ustvarite ustrezne in ciljno usmerjene članke, ki jih bo vaše občinstvo sprostilo v najboljšem času.

Drug pomemben razlog za uporabo analitike je videti kaj vaše obiskovalce počnejo na vašem spletnem mestu in kako vaša vsebina deluje. Google Analytics vam omogoča, da vidite, kateri članki dobijo največ ogledov, kako dolgo se vaši bralci zadržijo, če / katere povezave kliknejo in s tem povezano stopnjo obiskov (obiskovalci, ki izstopijo brez branja). To so pomembna orodja, da lahko ustvarite boljše vsebine, na katere se bo odzvala vaša publika.

Zakaj uporabljati Google Analytics?

Eden najpogostejših načinov merjenja in vodenja tabulatorjev prometa je Google Analytics. Kar je smiselno – Google je prvi iskalnik, zato imajo seveda odlično orodje, s pomočjo katerega lahko uporabniki optimizirajo svoje SEO metode. To je tudi popolnoma brezplačna storitev spletne analitike, ki jo lahko uporabite za sledenje in razlago prometa na vašem spletnem mestu. S tem orodjem boste lahko odkrijte dejstva in trende povezana s vašim spletnim mestom, ki vam lahko pomaga bolje razumeti njegovo delovanje.

Uporaba Google Analytics ima številne prednosti, čeprav je predvsem ključno orodje za ugotavljanje, kako obiskovalci uporabljajo vaše spletno mesto. Tako lahko bolje analizirate uspešnost svoje vsebine in opazite tudi trende, kot je visoka stopnja obiskov ene strani.

Kaj lahko storite z Google Analytics

Google Analytics je vse na enem mestu za vse stvari, povezane s prometom in publiko. S tem orodjem lahko zbirate podatke o svojih virih prometa, napravah, dogodkih in še več. Poleg tega obstaja veliko orodij za poročanje, s pomočjo katerih si lahko ogledate podatke v enostavno razumljivi obliki, kot so grafi, odstotki, zemljevidi in časovnica. Tako lahko na prvi pogled vidite, kakšne objave izvajajo, od kod večina vaših bralcev, ali celo, kako stranka prehaja z vaše domače strani na zaključen nakup.

Obstaja na tone odličnih funkcij in poročil, preveč, da bi lahko šli čez zdaj. Več o storitvi Google Analytics pa lahko izveste tako, da obiščete njihov Lastnosti strani in nato poiščite, kako jih uporabljati prek brezplačnih spletnih tečajev Analytics Academy.

Kako se prijavite v Google Analytics?

Google Analytics SIgnup

Prijava v Google Analytics je hitra, enostavna in brezplačna. Preden se lahko prijavite, boste potrebovali nekaj stvari:

 1. Brezplačni Googlov račun, ki ga uporabljate za svojo analitiko
 2. Vtičnik za Google Analytics ALI dostop do vašega spletnega mesta WordPress prek FTP ALI združljiva tema (kot je Skupaj)

Prvi korak je s klikom na gumb za prijavo. Prepričajte se, da je izbrana nova možnost računa za »spletno mesto«. Nato dodajte ime računa, ime spletnega mesta, URL in podatke o panogi / časovnem pasu. Nato kliknite modri gumb, da dobite svoj ID za sledenje.

Nato vam bo predstavljena koda za sledenje za vaše spletno mesto. Kopirajte kodo da prilepite v svoj najljubši vtičnik Google Analytics (kot je eden od spodnjih, ki ga delimo).

Če raje ne uporabljate vtičnika, ki je popolnoma v redu – nekatere teme, kot je tema Total WordPress, vključujejo vgrajeno podporo za Google Analytics. Na primer, Total ima akcijsko polje po meri, kamor lahko kodo prilepite desno na nadzorno ploščo WordPress (več podrobnosti si lahko ogledate v dokumentaciji). Če pa ste bolj v roki (in veste, kaj počnete), lahko kodo prilepite v datoteke function.php z naslednjim odrezkom:


// Tu prilepite kodo Google Analytics iz 4. koraka

Zadnji korak je vrnite se v svoj račun Google Analytics in ga shranite. Zdaj morate še malo počakati, da Google zbere podatke z vašega spletnega mesta, da boste lahko začeli preverjati statistiko in poročila.

Najboljši vtičniki Google Analytics

Seveda se lahko prijavite v svoj račun za Google Analytics in prebrskate vsa številna (številna, številna) poročila, grafikone in druga orodja. Če želite to narediti, bi kodo za sledenje prilepili v temo ali ključne datoteke WordPress. Lahko pa si olajšate življenje s pomočjo vtičnika. Naslednji vtičniki pripeljejo Google Analytics desno na vašo nadzorno ploščo WordPress.

Google Site Kit

Google Site Kit za WordPress

Kar zadeva Google Analytics, se ne morete zmotiti z uradnim vtičnikom za Google Site Kit. Z njim lahko preprosto dostopate do vseh svojih Googlovih orodij z nadzorne plošče WordPress, ki vključuje Analytics (skupaj z upraviteljem oznak, iskalno konzolo, PageSpeed ​​Insights in še več). Samo namestite vtičnik, kliknite na Povežite storitev za Analytics, se prijavite s svojim Google računom in potrdite, da ste Dovoli Spletni komplet za dostop do vaše Analytics. Potem morate samo klikniti Konfigurirajte Google Analytics gumb za zaključek. Vse, na kar bi se običajno prijavili v Google Analytics, je priročno prikazano na nadzorni plošči WordPress.

Če želite izvedeti več, imamo popoln priročnik za Google Site Kit, ki vam bo pomagal, da vtičnik vklopite in zaženete na svojem mestu WordPress.

Google Analytics avtorja MonsterInsights

MonsterInsights Analytics za WordPress

Informacije in prenosOglejte si predstavitev

Google Analytics by MonsterInsights je priljubljena brezplačna rešitev za integracijo Google Analytics z vašo namestitvijo WordPress. Samo dodajte svojo Googlovo sledilno kodo in začnite spoznati svoj promet! Obstajajo dodatne možnosti za sledenje demografij, beleženje odhodnih povezav kot ogledov strani, prilagajanje sledenja notranjim povezavam in še več. Plus za še več funkcij (in podpore) lahko nadgradite na premijo, da dodate več poročil in sledenje e-trgovini.

Nadzorna plošča Google Analytics za WP

Nadzorna plošča Google Analytics za vtičnik WP

Brezplačna nadzorna plošča Google Analytics za WP vtičnik vam omogoča prikazovanje ključnih meritev analitike neposredno na nadzorni plošči WordPress. Nekatera poročila vključujejo število obiskov, obiskovalcev in ogledov strani, ki jih prejmete, stopnjo obiskov ene strani in številne druge.

Največja prednost uporabe vtičnika je seveda vpogled v ključne podatke v celoti v WordPressu, ne pa v neposredno prijavo v Google Analytics. Ta vtičnik vključuje različne možnosti, da si lahko na nadzorni plošči ogledate Googlove statistike v realnem času. Oglejte si številna standardna Googlova poročila za svoje obiskovalce, seje, oglede strani, stopnje obiskov strani in še več. To je hitrejše in vam omogoča, da se prilagodite tistim meritvam, ki so za vas res pomembne, namesto da bi se spopadali s številnimi drugimi (manj pomembnimi) poročili.

Kako razlagati poročila Google Analytics

Seveda je dostop do poročil o analitiki vse za nič, razen če jih ne znate uporabljati. Nekatera ključna poročila, ki si jih boste verjetno želeli ogledati, so:

 • Ogledi strani. Eno najpreprostejših poročil, ki ga ustvari Google Analytics, preprosto pove, kolikokrat si je stran ogledala. S temi informacijami lahko izveste, kaj je priljubljeno na vašem spletnem mestu in kaj lahko naredi nekaj dela. Seveda vam to ne pove celotne zgodbe in jo boste verjetno uporabili v povezavi z drugimi poročili.
 • Viri prometaGoogle Analytics lahko spremlja, od kod prihajajo obiskovalci, tako v spletu, kot tudi njihovo geografsko lego. Ta meritev je lahko ključna pri merjenju učinkovitosti trženjskih kampanj.
 • Stopnja obiskov ene strani. Ta meri, koliko obiskovalcev je brskal po vaši domači strani in jih nato takoj zapustil, ne da bi z njimi sodeloval. Visoka stopnja obiskov ene strani kaže, da se ljudje ne zadržujete, da bi si ogledali vašo vsebino (kar je slabo!). Ko pa se tega zavedate, lahko raziščete, zakaj se dogaja.

V Google Analytics je na voljo še veliko drugih poročil in ta članek jih sploh ne more začeti zajemati! Po vsej verjetnosti boste želeli izvesti lastno raziskovanje ponudbe in se ob tej priložnosti posvetovati s priročnikom ali dvema orodjema Google Analytics..

Ali obstaja alternativa za sledenje statistike spletnega mesta?

Mogoče ne želite prebrati vseh obročkov za nastavitev Google Analytics ali pa se preprosto ne želite zanašati na spletna mesta drugih proizvajalcev. Brez problema – še vedno lahko sami spremljate osnovne statistike prometa na spletnem mestu. Oglejte si naš nedavni vodnik za Matomo Analytics in si oglejte, kako lahko vse podatke spremljate sami.


Google Analytics se lahko uporablja za ustvarjanje številnih informacij o obiskovalcih vašega spletnega mesta in njihovem vedenju. Te informacije vam lahko pomagajo bolje oceniti uspešnost vašega spletnega mesta in vam omogočijo, da določite bolj posebne cilje na spletnem mestu.

Ali imate kakršna koli vprašanja, kako Google Analytics vključiti v WordPress? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map