Kaj iskati pri zaposlovanju samostojnega pisca za svoj WordPress blog

Imeti vrhunske samostojne pisce, ki izdelujejo članke za vaš blog, lahko prinese številne koristi. Temeljito raziskani in dobro napisani članki pomagajo povečati promet na vašem spletnem mestu in ustvariti skupnost angažiranih bralcev. Najem piscev je običajen strošek za izdelavo spletnega mesta WordPress, če pa še nekaj napišete svoje objave, boste sprostili vaš čas, kar vam bo omogočilo, da svoj trud osredotočite na druga področja poslovanja. Kako pa najdete in obdržite uspešnega in zanesljivega freelancerja?


V tem članku bomo razpravljali o tem, kje lahko najdete samostojnega pisca in na kaj morate iskati, ko ga zaposlite. Pomembno bo, da bomo nato razmislili o tem, o katerih pogojih bi se morali pogovoriti s samostojnim sodelavcem, preden začnejo pisati za vas.

Kje najti samostojnega pisca

Obstaja več načinov, kako najti samostojnega pisatelja in veliko pisateljev tam čaka, da jih bomo našli. Ključno pa je, da iščete na pravem mestu, zato na koncu dobite vrhunskega pisca, primernega za vašo nišo.

Postavite oglas
upwork

Eden od načinov za iskanje samostojnega pisatelja je, da oglas na vidnem mestu, kot je Upwork, PeoplePerHour, ali Pro Blogger. Ta spletna mesta imajo veliko število samostojnih izvajalcev, ki redno brskajo po svojih straneh in iščejo koncerte. Na enem od teh spletnih mest boste morda našli nekoga s pravilno veščino.

Vendar se lahko oglaševanje za samostojnega izvajalca konča kot dolgotrajen postopek. Kot odgovor na vaš oglas vas bodo prijavitelji preplavili. Med kandidati je morda nekdo zelo primeren za vaš blog. Odprtih bo tudi veliko neprimernih odzivov, saj bodo ljudje poskušali srečo na področju pisanja, s katerim nimajo izkušenj. Pogosto je prepoznavanje najboljših piscev lahko izredno zamudno.

Poiščite pisatelje

avtorjevo polje

Iskanje pisateljev je včasih lahko boljši način iskanja kakovostnih svobodnjakov. Poglejte bloge v svoji niši, da vidite, kdo piše na njih. Oglejte si biološka polja avtorja na koncu članka, saj običajno vsebujejo povezavo do pisateljevega spletnega mesta.

Iskanje z Googlom je še en način iskanja samostojnega pisca. Če iščete samostojne pisce na svojem področju, lahko izberete spletna mesta pisateljev, ki jih lahko brskate.

Kaj iskati pri zaposlovanju samostojnega pisca

Ko izberete samostojnega pisca, si najprej oglejte njihovo spletno stran, da boste imeli občutek, kaj počnejo in kaj ponujajo. Če so na prvi vtisi združljivi z vašim spletnikom in njegovimi potrebami, lahko nadaljujete z nadaljnjimi pregledi.

Portfolio Stran

portfelj stran

Ko zaposlujete samostojnega pisca, si v idealnem primeru želite nekoga, ki ima izkušnje na svojem področju. Če pa to ni mogoče, morate preveriti, ali vsaj pišejo v standardu, ki ga iščete.

A stran portfelja na pisateljevem spletnem mestu prikaže izbor njihovega dela. Prikazati naj bi delo z različnih strani in po možnosti iz različnih zvrsti. Tu boste lahko ocenili njihov slog in kakovost, kar vam bo pomagalo pri odločitvi, ali je ta pisatelj dobro primeren za vaše spletno mesto.

Če je mogoče, vedno preizkusite stran avtorjevega pisma, preden se obrnete na njih. Tako lahko prihranite tako zase kot za njih, če se izkaže, da niste navdušeni nad njihovim delom.

Preberite Pričevanja

pričevalna stran

Spletna stran večine pisateljev bo vključevala tudi izjavo. Tako boste lažje razumeli, s čim pisatelj dela, če so zanesljivi, natančni in natančni z delom, v katerem se vrtijo..

Če pa pisateljevo spletno mesto nima veliko pričevanj, ga ne odložite. Pričevanja lahko spregledamo, če je delo na strani portfelja kakovostno.

Preverite ceno in razpoložljivost

Zastonj bodo vsi imeli cenovno ugodno ceno, za katero pišejo. Navedba bo na članek ali na besedo, odvisno od tega, kaj vprašate ali kaj imate najraje. Vedno vprašajte njihove cene v prvotnem e-poštnem sporočilu, da ne izgubljate časa. Morda so neverjetni pisatelji, toda če si ne morete privoščiti njihovih cen, potem ni več smisla.

Nikoli ne poskušajte preveč znižati cen pisateljev. Čeprav se lahko strinjajo z vašo nižjo ceno, vam delo ne bo glavna prednostna naloga. In ko nastopi boljše plačilo, boste prvi odpuščeni odjemalec.

Poleg cene se vedno pozanimajte o razpoložljivosti pisatelja ali določite, kakšen dogovor želite iskati. Mnogi pisci so zelo zaposleni, vendar bodo dali prednost rednemu delu nad enkratnimi članki. Če mesečno ponujate delo, potem bo pisatelj lahko predelal njihov urnik in tako naredil prostor za vas.

Kaj se pogovarjati s samostojnim sodelavcem, preden jih zaposli

Ko najdete samostojnega sodelavca, za katerega menite, da je primeren za vaše spletno mesto, je čas, da se pogovorite o dodatkih, ki omogočajo nemoten delovni odnos.

Komuniciranje
skype

Preden se pogovorite o tem, kako boste ostali v stiku s pisateljem. Bi želeli mesečno skype datum? Ali vaše podjetje uporablja Slack ali Trello? Če nobeden od njiju nimate želje, bo e-pošta zadostna.
Smernice

Imeti jasne smernice o tem, kaj želite. Mnogi delodajalci ustvarijo Vodnik za slog za svoje pisce, tako da je jasno, kaj se pričakuje. To bi moralo vključevati podrobnosti, kot so vrste naslovov in velikosti slike itd. To bo pomagalo povečati možnost, da v končnem članku dobite tisto, kar želite.

Roki

Nekateri delodajalci imajo radi članek, ki ga je treba predložiti do določenega datuma. Drugi so le veseli, da bodo članki lahko predali do konca meseca. Če imate določen časovni razpored, obvestite svojega pisatelja in se dogovorite za dogovor, ki ustreza obema.

Revizije

Vnaprej preverite, ali je vaš pisatelj z veseljem popravil članek, če je težava z njim. Večina piscev bo članek pregledala, če bo potrebno. Če pa članke redno vračate, potem morate znova pogledati, ali se vaš pisatelj resnično dobro prilega vašemu blogu ali če se preveč mučite..

Doplačila

Če imate poleg pisanja še kakšne dodatke, ki jih želite dokončati, bo to jasno povedal na začetku. Ali želite, da se odzovejo na komentarje na vašem blogu ali svoje delo delijo na družbenih medijih? Večina pisateljev bo to z veseljem storila, vendar je treba razpravljati na začetku, tako da so vsi jasni glede pričakovanj.

Ghostwriting

Večina pisateljev raje objavlja vsebino pod svojim imenom. Avtorski bio okence pod vsakim člankom, ki vsebuje osebne podatke in povezavo do njihovega spletnega mesta, je običajna praksa. Če želite, da vas nekdo ghostwrite, morate to določiti, ko prvič vzpostavite stik s pisateljem. Morda boste morali plačati več, če bo nekdo napisal pod vašim imenom, zato o tem razpravljajte zgodaj.

Način plačila

Pred začetkom pisanja vedno preverite način plačila. Večina samostojnih piscev uporablja PayPal, tako da, če uporabljate drug način plačila, najprej preverite, ali je ta možnost v redu. Ne pozabite, da nekateri samostojni pisci živijo v tujini in ne bodo imeli dostopa do bančnih računov v ZDA.

Preverite tudi, kdaj vaš pisatelj želi biti plačan. Nekateri z veseljem ob koncu meseca pošljejo račun. Drugi bodo želeli plačati tedensko ali po vsakem članku. Če bodo zahtevali plačilo vnaprej, se najprej prepričajte, da ste zadovoljni z dogovorom.

Vprašajte za testni članek

Če ste previdni, je več kot sprejemljivo, da prosite pisatelja, naj pripravi preskusni članek. To je enkratni članek za preverjanje kakovosti njihovega dela. Če ste z rezultati zadovoljni, jih lahko objavite in nato s pisateljem sodelujete pri prihodnjih objavah. Če se želite odpraviti po poti preskusnega članka, ne pozabite, da morate piscu vedno ponuditi plačilo za tester.

Končne misli

Kakovosten in zanesljiv samostojni pisatelj je vreden njihove teže v zlatu. Ko ste našli enega, se prepričajte, da se jih držite. Z njimi se redno prijavljajte, jim pošljite koristne povratne informacije in jih plačajte pravočasno.

In ne pozabite, da se stopnje pisateljev sčasoma povečujejo. Če imate samostojnega pisca, ki se ga želite držati in vam že nekaj časa dela, ne pozabite jim ponuditi povišico plače.

Kakšne izkušnje imate z delom s samostojnim pisateljem? Prosimo, delite v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map