Kaj morate vedeti o upravljanem gostovanju WordPressa

V zadnjih desetih letih je WordPress odigral veliko vlogo pri demokratizaciji spleta. Te dni lahko skoraj vsakdo ustvari blog v nekaj minutah z najljubšim svetovnim sistemom za upravljanje vsebine, ne da bi se morali skrbeti za morebitne zmede tehničnih zadev.


Vendar pa se tako rekoč dogaja “veliko pod pokrovom”. Te težave v zadnjem delu vplivajo na številna spletna mesta. Drugi ljudje ugotavljajo, da je posodabljanje WordPress-a in njegovih vtičnikov težava. Medtem ko je WordPress super sistem za upravljanje vsebin, je upravljanje upravitelja lahko težavno.

Na srečo se je pojavil trg, ki bo poskrbel za to odgovornost namesto vas – upravlja WordPress gostovanje. V tej objavi bom razložil, kaj je, kdo ga morda potrebuje in zakaj. Predstavil bom tudi nekaj podjetij, ki sodelujejo v upravljanem gostovanju podjetja WordPress.

Kaj je upravljano WordPress gostovanje?

Na kratko, upravljanje WordPress gostovanja se ukvarja z vsemi nadomestnimi nalogami, povezanimi z vodenjem spletnega dnevnika WordPress, tako da vam ni treba. Tako se lahko osredotočite na tisto, kar je resnično pomembno: prodajo izdelkov in / ali storitev kupcem.

Seveda bodo gostili vašo spletno stran. Poleg tega prinašajo tudi specifično WordPress izkušnjo in si prizadevajo za optimizacijo vašega spletnega mesta na številnih področjih: hitrost, varnost, čas delovanja, posodobitve jedra WordPress in združljivost vtičnikov. Sean O’Brien, direktor marketinga v podjetju Pagely, povzame tisto, kar vidi kot ključne prednosti upravljanega gostovanja v WordPressu:

Varnost, hitrost (SEO) in posodobitve. Delamo izključno in poskušamo maksimirati vse tri.

Kdo naj dobi upravljano gostovanje v WordPressu?

Upravljani gostitelji WordPress pomagajo na različnih frontah. Toda možnost ni za vsakogar. Na primer, načrti Pagely se začnejo pri 24 USD, dražje možnosti pa ponujajo več funkcij. Stroški niso pohabljivi, vendar tudi ni ničesar, kar bi se smililo. Osebnim blogerjem bi bilo verjetno bolje brez upravljanega gostovanja.

Po drugi strani bi to morala vsekakor upoštevati mala podjetja in velike korporacije. Stroški upravljanega gostovanja bledo v primerjavi s stroški najema sistemskega administratorja. Nakup upravljanega gostujočega programa WordPress bo cenejši od plačevanja nekomu, da dela za vaše podjetje in reši težave.

Ne pozabite tudi, da je upravljano gostovanje usmerjeno posebej v WordPress. Če želite, da je vaše spletno mesto vrhunsko, se vam ponudnik, osredotočen na vaš sistem za upravljanje vsebine, lahko izplača.

Kako težko je preklopiti?

Ob običajnem gostovanju je lahko selitev spletnega mesta od enega ponudnika do drugega moteče. Upravljani gostitelji WordPressa si prizadevajo, da bi ta boleč postopek ublažili in ga bolelimanj. Rezultati so odlični. Na splošno lahko pričakujete selitev z minimalnim izpadom – večina upravljanih ponudnikov WordPressa bo vaše spletno mesto preizkusila na svojih strežnikih in vam omogočila ogled predogleda prej preklopijo podatke DNS.

Jerod razlaga:

Ključno je, da ljudem omogočite predogled svojih spletnih mest, preden spremenijo katere koli nastavitve DNS. To omogoča selitev “v temi”, ne da bi to vplivalo na spletno mesto v živo … torej brez izpadov.

Podrobnosti se razlikujejo od ponudnika do ponudnika – nekatera upravljana podjetja WordPress bodo katero koli spletno mesto premaknila brezplačno, druga pa zaračunajo dodatno pristojbino.

Seveda morate vedno raziskati, kako različna podjetja obravnavajo (in zaračunajo) migracije na spletnem mestu. Sean O’Brien povzema politiko družbe Pagely:

… Brezplačno pomagamo pri selitvi na računih Professional in Enterprise in na drugih načrtih ponujamo selitev za plačilo. Stroški se razlikujejo glede na zahtevnost. Ves čas premikamo spletna mesta, tako da redko pride do težav.

Kaj bom dobil od upravljanega gostovanja WordPressa?

Upravljanje WordPress gostovanja sicer prinaša stroške, vendar ima nekaj ključnih prednosti, in mnogi od teh so razlogi, zakaj WPExplorer gostuje v WP Engine.

 • Povečana hitrost spletnega mesta
 • Boljša varnost
 • Zanesljiv čas delovanja
 • Posodobitve v jedru WordPress
 • Preverja združljivost vtičnikov.

Varnost

Varnost je ključna. S tem, ko WordPress v teh dneh napaja približno 18% spleta, je velika tarča za pošiljatelje neželene pošte in hekerje. Upravljane storitve gostovanja varnost jemljejo zelo resno. Jerod podrobno opisuje pristop Sinteze:

Vsakoletno namestitev programa WordPress, ki ga gostimo, zagotavljamo Sucuri-jeve preiskave zlonamerne programske opreme. In v primeru kakršnih koli kršitev prevzamemo polno odgovornost za njegovo čiščenje in ponovno zaklepanje spletnega mesta. Poleg tega smo bili med najbolj proaktivnimi v tem podjetju pri preprečevanju nadloga WordPressa: poskusi prijave z grobo silo… Vsakodnevno izvajamo tudi varnostne kopije vsake namestitve programa WordPress, tako da nobeno mesto Synthesis ni več kot 24 ur odstranjeno z popolna obnovitev.

Druge storitve ponujajo podobne varnostne funkcije za zaščito vašega spletnega mesta.

Hitrost

Tudi ta podjetja prevzamejo hitrejše hitrosti kot ponos. Vendar je treba opozoriti, da se bo povečanje hitrosti spreminjalo glede na to, kje je vaše spletno mesto trenutno. Chris Piepho piše:

Ni resničnega načina za izračun povprečja – Videla sem nekaj oglasov v zvezi s tem in se mi zdi neverjetno zavajajoče … za spletna mesta, ki so že hitra, se lahko spremenijo majhne, ​​vendar na zelo dobrih ne morete izboljšati veliko … Za spletna mesta, ki doživljajo počasnost, obstaja zelo realna možnost, da bodo opazili veliko izboljšanje.

Kaj pa alternative?

Vedno obstajajo tudi druge možnosti, torej tisto, ki jo izberete, je odvisno od vaših potreb. Podjetja za vzdrževanje WordPressa trdijo, da imajo vrhunsko storitev, vendar pride po ceni. To sem raziskal v prejšnji objavi tukaj na WPExplorerju. Navidezni zasebni strežniki in namenski strežniki so še ena od možnosti, vendar morate imeti v mislih, da se v WordPressu ne specializirajo. Chris Piepho tehta:

V primerjavi z manjšim VPS so naše storitve na splošno cenovno konkurenčne, hkrati pa skrbijo za vse glavobole pri upravljanju. V primerjavi s namenskim strežnikom bo Lightning Base dražji, vendar bodo stranke izkoristile naše izkušnje z vodenjem velikega števila mest WordPress – če bodo morali za najem podobnega strokovnega znanja najeti nekoga, bo to precej dražje od naše storitve.

Kot vedno, upravljani gostitelji WordPressa poudarjajo svoje strokovno znanje. Sean O’Brien nadaljuje:

Če uporabljate WordPress, je naša storitev veliko boljša. Naši tehniki so dobro seznanjeni z vsemi podrobnostmi programa WordPress, vključno s vtičniki, temami in nadgraditvami, medtem ko tipični tehnik v običajnem ponudniku gostovanja morda ne ve ničesar o WordPress.

Upravlja WordPress gostitelj dobra naložba?

Bi morali na koncu izbrati upravljano gostovanje WordPressa? Svoje posamezne razmere poznate najbolje, zato se lahko odločite samo vi. Upam, da vam bodo informacije, ki sem jih tukaj predstavil, pomagale pri izbiri.

Cene upravljanega gostovanja v WordPressu se zdijo dokaj primerne, zlasti za podjetja, ki bi običajno morala plačati nekoga, ki se bo ukvarjal s temi vprašanji. Nekateri menijo, da se lahko na zadnji strani spopadejo s svojimi težavami v programu WordPress. Če ste eden od teh ljudi, je morda dobro, da se držite tega, kar trenutno počnete.

Ne glede na to, ali želite upravljati z gostovanjem WordPress-a ali ne, se na koncu zvrsti logična analiza stroškov in koristi – ali bo čas, ki ga prihranite, in funkcije, ki jih pridobite, prihranili več denarja, kot ga porabite za upravljano gostovanje WordPress-a? Če je odgovor pritrdilen, je težko utemeljiti, da ne boste preklopili. Če je odgovor ne, lahko vzamete stran iz knjige Dory in samo nadaljujete s plavanjem.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map