Kako dodati avatarje na svoje WordPress spletno mesto z Gravatarjem

Avatari – grafični prikazi uporabnikov računalnikov – pomagajo določiti spletno identiteto osebe. WordPress jih imenuje globalno prepoznani avatarji (ali ‘Gravatars’) in te ikone (skupaj z uporabniškimi imeni) identificirajo avtorje objav in komentarjev na blogih in forumih. Gravatarji so majhni, vendar močni in lahko ponudijo lastnikom spletnih strani priložnosti, ki jih pogosto spregledajo.


Čeprav se Gravatarji morda ne zdijo zelo pomembni, lahko dejansko igrajo pomembno vlogo pri usmerjanju prometa na vaše spletno mesto in spodbujajo ljudi, da se še naprej vračajo. Pomagajo tudi pri vzpostavljanju odnosov med vami in vašimi uporabniki ter utrjevanju vaše blagovne znamke.

V tem članku bomo razkrili štiri razloge, zakaj so Gravatarji pomembni za vas in vaše obiskovalce. Pojasnili bomo tudi, kako jih omogočiti na svojem spletnem mestu in tudi kako ustvariti privzeti Gravatar za obiskovalce, ki še nimajo aktiviranega.

Kaj je avatar?

Avatarji se že dolgo uporabljajo za prikazovanje uporabnikov na spletu. Odvisno od medija, so lahko slika ali 3D-predstavitev uporabnika. Avatarji so se sčasoma razvijali in izraz je v spletnem svetu imel veliko pomenov. Ena oblika avatarja – tista, ki se uporablja v WordPressu – se imenuje Gravatar.

Kaj je gravatar?

Razlika med avatarjem in Gravatarjem je obseg prepoznavanja. Običajno se ustvarjajo novi avatarji za različna spletna mesta in forume. Vendar pa pri Gravatarju vedno isto predstavitev spremlja, kadar greš na druga spletna mesta. Preprosto prijavi se pri Gravatarju, priskrbite jim sliko in to je to! Tam se bo ikona vsakič, ko objavite ali komentirate na spletnem mestu WordPress, na katerem je omogočen Gravatars, poleg vsebine pojavila vaša ikona. Tu je primer Gravatarjev v akciji na našem blogu:

Komentarji iz bloga WPExplorer s spremljajočimi Gravatarji.

4 razlogi za ustvarjanje Gravatarja za vas in obiskovalce vaše spletne strani

Zdaj veste, kaj so Gravatarji, poglejmo nekaj prednosti, ki jih omogočajo na svojem spletnem mestu.

1. Lahko ustvarite poznanstvo in krepite zaupanje

Gravatarji lahko pomagajo dodati osebno noto na vaše spletno mesto. V dobi, kjer je anonimnost na spletu tako razširjena, je lepo, da si lahko dejansko dodamo obraz. Če se sestanka ne srečate osebno, če postanete vizualni, s kom govorite, so interakcije lahko veliko bolj človeške. Ljudje si tudi lažje zapomnijo in prepoznajo sliko kot ime.

2. Gravatar je lahko dodaten marketinški element vaše blagovne znamke

Ko aktivirate Gravatar, se bo začel prikazovati po vsem spletnem mestu. Glede na vašo temo in nastavitve si jo lahko ogledate v vsaki objavi in ​​v vseh komentarjih. Čeprav je majhen, je pogostost izpostavljenosti vaš Gravatar ključni element pri vaših prizadevanjih za trženje. Zato je pomembno, da v gravatarjevo sliko, ki jo izberete, vnesete nekaj misli.

3. Gravatar lahko pomaga zgraditi občutek skupnosti

Ko se ljudje začnejo seznanjati z vami in drugimi rednimi komentatorji, začnete graditi občutek skupnosti. Obiskovalci se bodo verjetno prepoznali in jim dali večjo nagnjenost k interakciji. Kot smo razkrili s socialnimi mediji, so ljudje privlačni, da so del skupnosti – še posebej, če so našli podobno misleče ljudi, s katerimi bi razpravljali o svojih interesih.

4. Izpostavljenost lahko povečate na drugih spletnih mestih

Poleg tega, da se Gravatar prikazuje na vašem spletnem mestu, lahko izpostavljenost povečate tudi tako, da se pojavlja tudi na drugih spletnih mestih. Ljudje vas bodo prepoznali in vašo blagovno znamko, ko boste komentirali druga spletna mesta, vam pomagali pridobiti promet na svojem spletnem mestu in na koncu pomagali razširiti svojo skupnost in doseg. Tudi drugi lastniki spletnih strani so lahko iz istega razloga povečane izpostavljenosti bolj naklonjeni interakciji z vašim spletnim mestom, ki podpira Gravatar.

Kako aktivirati Gravatarje na svojem spletnem mestu WordPress

Na srečo lahko vse prednosti Gravatarjev dosežete z zelo malo truda. Za začetek vam ni treba upravljati uporabniških računov, da se Gravatars prikažejo – vgrajeni so v WordPress, tako da niti ne potrebujete vtičnika.

Omogočanje Gravatarjev na vašem spletnem mestu je preprosto. Pomaknite se na nadzorno ploščo WordPress in poiščite Nastavitve zaslon in izberite Diskusija. Na naslednjem zaslonu se pomaknite navzdol do Avatarji oddelek:

Razdelek o nastavitvah avatarja

Če želite aktivirati Gravatars, preverite Pokaži avatarje potrdite polje za komentarje. Izbirate lahko še druge možnosti, na primer odločitev, ali želite, da se uporabniški profili prikažejo, ko z miško prečkate Gravatar. Obstaja tudi Najvišja ocena možnost. Gravatar uporabnikom omogoča, da ocenijo svojo sliko, kot je primerno za določeno občinstvo. Privzeta nastavitev je G – Primerno za vse ciljne skupine, vendar ne pozabite, da uporabniki slike ocenjujejo sami, zato morda niso popolnoma zanesljivi.

Kaj pa, če obiskovalci nimajo Gravatarja?

Seveda nima vsak Gravatar – nekateri morda niso uporabniki WordPress-a ali pa bi morda želeli ostati anonimni. Če obiskovalci nimajo aktiviranega lastnega Gravatarja, se bo poleg njihovega imena prikazala privzeta slika. Na izbiro je več privzetih nastavitev:

Privzete slike in imena avatarjev

Vendar pa ne so iti z eno od teh možnosti. Namesto tega lahko spremenite v privzeto sliko po meri, ki ustreza vašemu trženju. Če želite prilagajati datoteke s temami, lahko ročno dodate svoj privzeti avatar po meri. Če rečem, da raje uporabljate vtičnik, Avatar uporabnika WP je hitra in enostavna možnost.

Avatar uporabnika WP (brezplačno)

Posnetek zaslona z naslovom WP User Avatar z WordPress.org

Ta vtičnik omogoča uporabo katere koli fotografije v predstavnostni knjižnici kot avatar po meri. Ko namestite in aktivirate vtičnik, se vrnite nazaj na Setings zaslon na nadzorni plošči WordPress:

Zaslon z nastavitvami uporabniškega avatarja WP

V Privzeti avatar odsek, izberite Avatar uporabnika WP in kliknite na Izberite Slika, ki vas bo pozval, da izberete enega iz medijske knjižnice ali pa naložite sliko iz računalnika.

Ta vtičnik ima a premium različica po ceni 20 USD, kar ponuja dodatne funkcije, kot je to, da uporabnikom daje možnost nastavitve avatarja po meri za vaše spletno mesto. Čeprav je to morda primerno za nekatera spletna mesta, je naredi zanikajo nekatere prednosti sistema Gravatar, ki smo jih omenili prej.

Zaključek

Zaradi svoje neseksi narave je enostavno spregledati morebitne koristi, ki jih lahko ponudi Gravatar. Te ikone se morda ne zdijo glavni dejavnik pri gradnji vašega spletnega mesta; vendar imajo številne možnosti, ko gre za označevanje in povečanje prejetega prometa.

V tem članku smo ponudili štiri odlične razloge, s katerimi lahko zagotovite, da ste vi in ​​vaši obiskovalci omogočili Gravatarje. Na hitro jih povzamemo:

 1. Lahko si ustvarite domačnost in ustvarite zaupanje.
 2. Gravatar je lahko dodaten marketinški element vaše blagovne znamke.
 3. Pomaga lahko zgraditi občutek skupnosti.
 4. Izpostavljenost lahko povečate na drugih spletnih mestih.

Ali bodo Gravatarji ključni za vaše spletno mesto? Delite svoje misli v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map