Kako dodati povezane objave v svoj WordPress blog

Kako dodati povezane objave v svoj WordPress blog

Če dodate povezane objave v vaš blog, lahko izboljšate sodelovanje z vsebino, obdržite obiskovalce na svojem spletnem mestu in povečate svoj SEO. S tem, ko svoje bralce seznanite z drugimi ustreznimi vsebinami na vašem spletnem mestu, zagotovite impresivno uporabniško izkušnjo, ki bo na koncu pomagala vašemu spletnemu mestu doseči svoje cilje. Edino vprašanje je, kako dodati povezane objave na svoj WordPress blog?


V tem članku podrobno razpravljamo o prednostih uporabe vtičnika, povezanih z objavami. Nato bomo pogledali, kako namestiti Jetpack na svoje spletno mesto WordPress in nastaviti njegov modul Povezane objave. Zaključili bomo s preučevanjem nekaj drugih vtičnikov WordPress, ki lahko na vaš blog dodajo tudi impresivne odseke, povezane z objavami.

Zakaj bi morali uporabljati vtičnik za sorodne objave?

Primer sorodnih objavUporaba vtičnika za povezane objave na vašem spletnem mestu WordPress ima lahko številne prednosti. Oglejmo si nekaj njih …

Obiskovalce ohranjajte na svojem spletnem mestu

Ko na vašo spletno stran pride nov obiskovalec, ne bodo vedeli, kaj storiti ali kam pogledati. Vaša naloga je, da potovanje vaše publike na vaše spletno mesto čim bolj brezhibno in enostavno. Če morajo vaši obiskovalci razmišljati o tem, kam naj bodo nadaljevali, mora vaše spletno mesto izboljšati navigacijo.

Številni obiskovalci vašega spletnega mesta bodo našli njegovo spletno mesto prek iskalnika, ki bodo prispeli do določene objave ali strani, ki je bila povezana z njihovim prvotnim iskanjem. Težava je v tem, da ko bodo ljudje končno brali članek, ki jih je pritegnil na vaše spletno mesto, če ne bodo povedali drugače, bodo takoj odšli. Tu je vtičnik za povezane objave lahko tako koristen.

Če pod člankom prikažete povezane objave, obiskovalcem sporočate, kaj storiti naprej. Če bodo vsebine v podobni niši kot pravkar prebrane objave, vas bo zanimalo, kaj lahko vaše spletno mesto ponuja. In več strani si ogledajo in dlje ko porabijo na vašem spletnem mestu, večja je verjetnost, da bodo pretvorili v skladu s cilji vašega spletnega mesta..

Ustvari zvestega sledilca

Vse WordPress spletne strani bi morale biti osredotočene na ustvarjanje zvestih naslednjih. Vtičnik za sorodne objave bo obiskovalcem pomagal do lažjega dostopa do številnih člankov, saj bo vaš čas za ogled vsebine verjetno ne bil prejet drugače. Bolj ko bo vaše občinstvo prebralo, večja je verjetnost, da bodo postali oboževalci vašega pisanja in vsebine spletnega mesta, kar poveča verjetnost, da vam bodo sledili in delili svoje članke na družbenih medijih ter se redno vračali na vaše spletno mesto.

Izboljšajte svoj SEO

Vtičnik za povezane objave je učinkovit način za izboljšanje SEO vašega spletnega mesta WordPress. S spodbujanjem obiskovalcev k branju vedno več objav v spletnem dnevniku se poveča število ogledov strani in čas, porabljen na spletnem mestu. Hkrati se bodo stopnje odklona zmanjšale. Iskalniki vse te meritve pozitivno gledajo in bodo pomagali, da se vaša vsebina dobro uvrsti.

Ponovno uporabite staro vsebino

Neprestano odkrivanje novih vsebin, ki so hitro pokopane strani, lahko postane frustrirajoče. Z uporabo vtičnika za povezane objave je odličen način, da si svojo starejšo, a še vedno kakovostno vsebino ogleda vaše občinstvo.

Zdaj ste videli nekaj impresivnih koristi, ki jih lahko z uporabo vtičnikov za povezane objave prinese. Poglejmo si, kako na svoje spletno mesto WordPress dodati funkcije povezanih objav.

Kako dodati povezane objave v WordPress z JetPackom

Kako dodati povezane objave z Jetpackom

V hipu si bomo ogledali, kako uporabiti Jetpack za dodajanje sorodnega oddelka objav na vaš blog. Vendar pa obstaja veliko drugih učinkovitih brezplačnih in vrhunskih vtičnikov, povezanih z WordPressom, ki so vse izvedljive možnosti. Pomembno je, da nekatere teme, kot je Total (ustvarili smo jih tukaj na WPExplorerju), dejansko vključujejo svoje orodje za objavljanje objav. Zato vedno preverite, ali vaša tema ne vsebuje te funkcije, preden namestite povezan vtičnik za objave.

Jetpack je bogata funkcija, ki lahko vašemu spletnemu mestu WordPress doda impresivno funkcionalnost. Ustvaril Avtomatski, Jetpack je sestavljen iz širokega nabora modulov, zavezanih k izboljšanju delovanja vaše spletne strani. Vendar se bomo v tem članku osredotočili na modul Povezane objave.

Primer vtičnika za sorodne objave

Sorodne objave vam bo omogočilo, da pod vsak članek na svojem spletnem mestu dodate privlačen sorodni razdelek objav (kot je prikazano zgoraj). To orodje bo analiziralo vsako objavo in nato obiskovalcem prikazalo druge kontekstualizirane članke, ki jih bodo morda zanimali za branje.

Jetpack ponuja nekaj hitrih možnosti prilagajanja, lahko pa tudi dlje konfigurirajte svoj sorodni razdelek s pomočjo kode. Povezane objave se ustvarijo na podlagi njihove vsebine in vseh označenih oznak ali kategorij. Jetpack se prav tako loti vse obdelave in serviranja iz svojega oblaka. To pomeni, da na strežniku vašega spletnega mesta ni dodatne obremenitve, s čimer se ne vpliva na hitrost vašega spletnega mesta.

Jetpack je izjemno enostaven za namestitev in nastavitev, povezane objave pa lahko aktivirate s klikom na gumb. Če iščete, da na svoje spletno mesto hitro dodate stilsko povezan odsek o objavah, je to morda vtičnik za vas. Poglejmo, kako ga nastaviti …

1. korak: Namestite Jetpack

Odprite nadzorno ploščo WordPress in v meniju izberite Vtičniki> Dodaj novo.

Dodajte nov vtičnik

V funkcijo iskanja vnesite ‘Jetpack’. Ko enkrat Jetpack vtičnik nahaja se Namestitev> Aktiviraj.

Jetpack Active

Zdaj boste ugotovili, da je meni Jetpack dodan v vaš WordPress meni.

2. korak: Aktivirajte povezane objave

Če želite aktivirati modul Sorodne objave, v meniju WordPress izberite Jetpack> Settings. Nato izberite zavihek Promet in se pomaknite navzdol do Povezane objave.

Aktiviranje povezanih objav

Aktivirajte gumb poleg možnosti Pokaži vsebino po objavah, da vklopite funkcijo povezanih objav. Nato lahko izbirate med nekaj preprostimi možnostmi prilagoditve, ki vam omogočajo uporabo velike presenetljive postavitve in v razdelek dodate sorodni naslov.

3. korak: S prilagoditeljem prilagodite razdelek s povezanimi objavami

Nedavni razvoj programa Jetpack vam zdaj omogoča nadaljnje spreminjanje povezanega odseka o objavah z orodjem za prilagajanje teme. Odprite svoj Customizer s klikom na Jetpack’s Poskusi zdaj pokliči k akciji ali prek svojega WordPress menija Videz> Prilagodi. Vaša spletna stran se bo nato odprla v živo in prikazala vaš WordPress Customizer.

Customizer

Pomaknite se po orodju za prilagajanje in kliknite na Povezane objave. Tu vam program za prilagajanje ponudi dodatne možnosti prilagajanja, vključno s spreminjanjem postavitve, prikazom sličic in datumom objave vsakega članka. Spremembe si lahko v živo ogledate na svojem spletnem mestu, ko jih naredite, in ko ste zadovoljni s povezanim oddelkom objav, izberite Shrani in objavi.

Kot lahko vidite, je nastavitev funkcije sorodnih objav na vašem spletnem mestu WordPress hiter in enostaven postopek. Če pa niste prepričani, da je vtičnik za vas, je tu še nekaj drugih možnosti …

Alternativne objave z Jetpackom

Če ne želite uporabljati JetPacka, lahko izbirate med številnimi drugimi vtičniki. Za celoten seznam lahko preberete naš članek o najboljših povezanih vtičnikih objav, vendar sta tukaj dve najljubši alternativi Jetpack.

Še en povezan vtičnik za objavo (YARPP)

Kako dodati povezane objave z YARPP

Še en povezan vtičnik za objave (YARPP) je priljubljena možnost za tiste, ki iščejo, kako na svoje spletno mesto WordPress dodati povezane objave. YARPP ponuja nekaj impresivnih funkcij in vam bo dal več nadzora nad videzom in položajem povezanega delovnega mesta kot Jetpack.

YARPP vam omogoča, da s pomočjo sličic ali seznama izberete, ali želite prikazati objave, strani in / ali vrste objav po meri. Pod vsako objavo spletnega dnevnika, v stranski vrstici ali v vir RSS lahko dodate sorodne razdelke objav. YARPP uporablja svoj napredni algoritem, ki upošteva vsebino, naslove objav, oznake, kategorije in taksonomije po meri, da bralcem prikaže ustrezno vsebino.

Slaba stran uporabe YARPP na vašem spletnem mestu je, da je lahko izredno intenzivna baza podatkov. Zaradi tega so številne storitve gostovanja WordPress prepovedale, tudi WPEngine.

Sorodne objave Pro

Kako dodati sorodne objave s sorodnimi objavami Pro

Povezane objave Pro je vrhunski WordPress vtičnik, ki ga je mogoče kupiti pri CodeCanyonu. Ta močan vtičnik je izjemno prilagodljiv in vključuje tri različne postavitve ter 65 vnaprej določenih predlog. To zagotavlja, da se lahko ustvarijo odseki za vaše objave po vaših natančnih specifikacijah, ki ustrezajo vaši blagovni znamki. Če niste prepričani, kako dodati povezane objave, je to preprost način, ne da bi se morali dotikati vrstice kode.

Povezane objave Pro podpirajo tudi vrsto vsebine, vključno z vrstami objav po meri, vsebino po meri, kategorijami, objavami, stranmi in še več. Z integracijo z bbPress in WooCommerce ter drugimi vtičniki eCommerce lahko prikažete povezane izdelke ali teme foruma.

Kljub naprednim funkcijam ima Related Posts Pro lastno nastavitev. Z brezplačno koristno podporno ekipo lahko hitro prikažete ustrezno povezano vsebino na svojem spletnem mestu WordPress.

Končne misli o vtičnikih za sorodne objave

Kot lahko vidite, je dodajanje vtičnika za povezane objave v vaš WordPress blog učinkovit način za zagotavljanje impresivne uporabniške izkušnje. S prikazom vsebine občinstva, ki ustreza članku, ki ga berejo, je večja verjetnost, da bodo obiskovalci kliknili in nadaljevali brskanje po vašem spletnem mestu. To bo pomagalo znižati stopnjo obiskov ene strani, izboljšati čas, ki ga ljudje porabijo na vašem spletnem mestu, in ustvariti skupnost zvestih sledilcev za vaš blog.

Imate več nasvetov, kako dodati WordPress povezane objave? Ali ste na spletnem mestu WordPress uporabljali dodatek za povezane objave? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map