Kako in zakaj dodati neskončno pomikanje do svojega spletnega dnevnika WordPress

Kako dodati neskončno pomikanje do svojega spletnega dnevnika WordPress

Neskončno drsenje je učinkovit način, da obiskovalci sodelujejo in so aktivni na svojem spletnem mestu WordPress. Neskončno drsenje vašemu občinstvu omogoča hiter in enostaven dostop do neomejenih količin informacij. To ustvarja pozitivno uporabniško izkušnjo in vam lahko pomaga podaljšati čas, ki ga porabijo za branje vaše vsebine in raziskovanje vašega spletnega mesta. Vendar pa lahko poleg prednosti neskončnega drsenja pride tudi do nekaterih težav.


Ta članek vam bo omogočil razumevanje prednosti in slabosti neskončnega drsenja in vam pomagal pri odločitvi, ali ga boste uporabili na svojem spletnem mestu WordPress. Nato bomo razpravljali o tem, kako ga nastaviti s pomočjo modula Jetpack, Infinite Scroll.

Kaj je neskončno drsenje?

Neskončno drsenje pomeni preprosto, da lahko uporabnik drsi v nedogled. Namesto da bralnik doseže dno spletne strani in klikne na novo, neskončno drsenje omogoči, da se naslednji niz informacij samo še naprej nalaga. To pomeni, da obiskovalcem ni treba čakati, da se naloži nova stran, saj bo vsebina nenehno tekla, ko se bodo pomikali navzdol. To lahko vključuje naslednjo objavo na vašem blogu ali več elementov iz vaše galerije.

Čeprav je lahko izjemno učinkovit, neskončno drsenje ni za vsakogar. Preden preklopite, je vredno najprej razmisliti o svoji publiki in vrsti spletnega mesta, ki ga vodite, in preveriti, ali sta obe združljivi.

Kdo trenutno uporablja neskončno drsenje?

Pinterest

Veliki zagovorniki neskončnega drsenja so vsekakor spletna mesta družbenih medijev. Instagram, Pinterest, Facebook in Twitter uporabljajo neskončno drsenje za svoje vire. To pomeni, da bo večina spletne populacije v nekem trenutku uporabila neskončno drsenje.

BuzzFeed

Vendar neskončno drsenje ni omejeno na socialne medije. BuzzFeed in Mashable so tudi uspešno integrirali neskončno drsenje, tako da to ni lastnost, ki bi jo bilo treba omejiti samo na tviteje in zatiče. Če imate spletno mesto z vsebinami ali spletni dnevnik, ki se nenehno posodablja z novimi informacijami, da se bo vaše občinstvo pomirilo, potem je neskončno drsenje morda le tisto, kar potrebuje vaše spletno mesto.

Prednosti neskončnega drsenja

Uporaba neskončnega drsenja ima številne prednosti. Neskončno drsenje omogoča obiskovalcem hiter in enostaven dostop do informacij na vašem spletnem mestu. Je izredno enostaven za uporabo in ima zasvojenost, ki bralce pritegne vase in jih spodbudi k sodelovanju z vašo vsebino.

Poveča čas porabe obiskovalcev na spletnem mestu

Eden glavnih prednosti neskončnega drsenja je, da zadrži ljudi na vašem spletnem mestu dlje časa. Ker nimajo možnosti izbire, ali naj naložijo drugo ali tretjo stran, gledalci samo še naprej drsejo. In kot vemo, dlje ko obiskovalci ostanejo na vašem spletnem mestu, večja je verjetnost, da bodo pretvorili v vaše cilje, pa naj bo to vnos njihovega e-poštnega naslova ali nakup izdelka.

Izboljša uporabniško izkušnjo

Uporaba neskončnega drsenja močno izboljša izkušnjo uporabnikov na vašem spletnem mestu. Ko se vsakič, ko se bralec poda na dno strani, naložijo nove informacije, se vsebina prikaže hitro in gladko. Tako se bo vaša publika odločila, da ne bo sprejemala nobenih odločitev, kliknite poljubnih gumbov ali počakajte, da se stran naloži. Ponovno to zadrži obiskovalce na vašem spletnem mestu dlje in tudi poveča število vračajočih se obiskovalcev.

Mobilno prijazno

Neskončno drsenje je še posebej prijazno do mobilnih naprav. Brez pritiska na minutne gumbe se lahko uporabniki premikajo po svojih zaslonih na dotik, ne da bi odvrnili pozornost. Hiter dostop in enostavna uporaba je privlačna za večino, obiskovalce pa spodbujajo, da redno obiskujejo vaše spletno mesto.

Ko ne bi smeli uporabljati neskončnega drsenja?

Neskončno drsenje ni primerno za vse in za vsako spletno mesto. Torej, kdaj ne bi smeli uporabljati neskončnega drsenja?

Vam bo všeč tudi vaše občinstvo?

Na spletu so omenjene nekatere težave, povezane z neskončnim drsenjem, ki pa so pogosto nekoliko zastarele. Pogosti očitki proti neskončnemu drsenju vključujejo; gledalci postanejo dezorijentirani, velika količina neskončnega drsenja podatkov prikaže ogromno obiskovalcev ali bralci ne morejo preseliti vsebine, ko jo prenesejo.

Čeprav so to na začetku morda bile resnične pritožbe, saj se je neskončno drsenje zdaj tako pogosto uporabljalo po družbenih medijih, se je širša javnost nanj aklimatizirala. Ne dovolite, da vas te kritike odvrnejo od uvajanja in preizkušanja neskončnega drsenja na vašem spletnem mestu.

Vendar je vredno upoštevati, da je neskončno drsenje osebna izbira. Nekateri obiskovalci bodo morda raje ostrini slog nalaganja vsebine naenkrat. Poskusite pridobiti občutek za svoje občinstvo, da vam bo pomagal razumeti, kako se bodo odzvali na neskončno drsenje.

Če niste prepričani, poskusite preskusiti neskončno drsenje na svojem spletnem mestu, da preverite reakcijo. Skrbno spremljajte analitiko in preverite, koliko časa je na spletnem mestu, stopnja obiskov ene strani, število obiskovalcev in število konverzij. Tako boste lahko videli, ali je neskončno drsenje priljubljeno med vašimi obiskovalci in kako vpliva na uspešnost vašega spletnega mesta.

Ali je vaše spletno mesto primerno zanj?

Bolj izvedljiv razlog, da ne uporabljate neskončnega drsenja, je povezan z vrsto spletnega mesta, ki ga vodite. Niso vsa spletna mesta posojena za neskončno drsenje. Če ima vaše spletno mesto določen cilj, ki temelji na tem, da vaše občinstvo opravlja določeno nalogo, je morda neskončno drsenje za vas. Neskončno drsenje lahko odvrne vaše občinstvo, kar jim prepreči, da bi opravilo opravili v roki. To na koncu lahko ustavi pretvorbo vašega spletnega mesta glede na njegove cilje.

Spletna mesta za e-trgovino so se izkazala, da se ne ujemajo z neskončnim drsenjem. Ugotovljeno je bilo, da ljudje pogosto gledajo več izdelkov v spletni trgovini z neskončnim drsenjem in manj klikajo. To lahko vpliva na prodajo in zadovoljstvo strank z vašim spletnim mestom, kar vodi v pomanjkanje dobička in manjši obseg strank, ki se vračajo.

Pomembno je tudi vedeti, da neskončno drsenje najbolje deluje na spletnih mestih, ki vsebujejo veliko vsebine, ki se redno objavlja. Če vaše spletno mesto ni veliko vsebinsko, je neskončno drsenje morda nepotrebno.

WordPress vtičnik Jetpack Infinite Scroll

Če ste se odločili poskusiti neskončno drsenje, je naslednji korak, da ga nastavite. Jetpack, ekipa WordPress.com ponuja nabor brezplačnih vtičnikov ali modulov, kot jih poznamo. Med njimi je an Neskončno drsenje modul. Ta vtičnik vam omogoča, da na svojem WordPress spletnem mestu omogočite neskončno drsenje, zato se bodo naslednje objave samodejno prikazale, ko se bralnik približa dnu strani.

Nastavitev neskončnega drsenja Jetpacka

Ta vtičnik je izjemno hiter in enostaven za namestitev. Najprej namestite Jetpack na svoje spletno mesto.

Jetpack

Nato pod nastavitvami Jetpack izberite Videz.

Videz

Pomaknite se navzdol, da poiščete Neskončno drsenje, in ga vklopite, da se vključite.

Jetpack Neskončno drsenje

Ključna točka, ki si jo je treba zapomniti pri nastavitvi tega vtičnika, je, da deluje samo s temi, ki imajo neskončno podporo za pomikanje. V novejših temah bo že vgrajena ta podpora, če pa vaša tema ne skrbi. The Stran s podporo za neskončno pomikanje vsebuje podrobna navodila, kako dodati svojo temo podpori za pomikanje.

Ko aktivirate modul, bo neskončno drsenje samodejno začelo delovati na vašem spletnem mestu. Sedem novih objav se bo prikazalo ob vsaki novi obremenitvi, ko se bo obiskovalec pomaknil navzdol. Vsako obremenitev si lahko nato ogledate v storitvi Google Analytics kot nov prikaz strani. Tako boste lahko spremljali svojo analitiko.

Prilagajanje funkcij neskončnega pomika

CSS lahko po potrebi uporabite tudi za spreminjanje funkcij Neskončnega pomika. Navodila za to lahko ponovno najdete na strani za podporo Neskončno pomikanje.

Kaj bi torej morali razmisliti o prilagoditvi?

Spreminjanje podnožja

Kritika neskončnega drsenja je, da bralci nikoli ne dosežejo konca strani in nikoli ne dostopajo do podnožja. Neskončno drsenje Jetpacka je s fiksno nogo, ki se pomakne navzdol, ko se pomaknete po strani.

Vendar pa standardna podnožje morda ne bo ustrezala zasnovi vašega spletnega mesta. Izgled te noge je mogoče spremeniti ali pa se odločite, da noge sploh ne dodate, odvisno od potreb vašega spletnega mesta.

Dodajte gumb »Naloži več objav«

Neskončno drsenje ponuja možnost dodajanja gumba »Naloži več objav«. S tem se vaša publika odloči, ali bo nadaljevala s pomikanjem navzdol, kar je lahko dober medij med neskončnim drsenjem in nalaganjem strani hkrati. Če niste prepričani, kako se bodo vaši obiskovalci odzvali na neskončno drsenje, je to morda dobra možnost za vaše spletno mesto.

Končne misli

Neskončno drsenje je odličen način, kako pritegniti svoje obiskovalce, jim zagotoviti impresivno uporabniško izkušnjo in pomagati povečati čas, ki ga preživijo na vašem spletnem mestu.

Uporaba Jetpacka za nastavitev neskončnega drsenja na spletnem mestu WordPress je hitra in enostavna, a izredno učinkovita. Ko zaženete in zaženete, uporabite statistiko spletnega mesta Jetpack, ki vam bo pomagala spremljati analitiko in spremljati, če neskončno drsenje pozitivno vpliva na uspešnost vašega spletnega mesta.

Kaj menite o neskončnem drsenju? Ali boste na svoje spletno mesto WordPress dodali neskončno drsenje? Sporočite nam v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map