Kako izboljšati strukturo in trajne povezave svojega spletnega mesta WordPress

Morda se spomnite objave, ki sem jo napisal o tem, kako spremeniti trajne povezave, ne da bi pri tem nekaj časa motil osnovno strukturo. No, odločil sem se, da je čas, da to zadevo nekoliko ponovno pregledam in porabim nekaj več podrobnosti, kako lahko izboljšate strukturo svojega spletnega mesta WordPress na splošno. Tu je kratki povzetek moje prve objave:


 • Povezave so naslovi objav / strani vašega spletnega mesta.
 • Povezave so ključne za SEO uspešnost vašega spletnega mesta, saj jih iskalniki uporabljajo za iskanje vaših objav ali strani za ustrezna iskanja..
 • Sintaksa vaših trajnih povezav je ključnega pomena in zahteva skrbno razmišljanje.
 • S pomočjo preprostih preusmeritev 301 lahko popravite 301 preusmeritve po spremembi strukture trajne povezave.

V tej objavi bom preučil načine za nadaljnje izboljšanje strukture stalnih povezav vašega spletnega mesta WordPress. Za začetek, če nimate dobrega razloga, da spremenite svojo strukturo stalne povezave, jo običajno pustite nedotaknjeno. Najbolje je, če je vaše spletno mesto novo, sicer izgubite uvrstitev na svojem spletnem mestu. Slabo! Ampak če preprosto mora spremenite svoje trajne povezave, preberite dalje.

Najpogostejše strukture s stalnimi povezavami

V teoriji WordPress omogoča do deset stalnih povezav strukturne oznake lahko ustvarite edinstvene trajne povezave, v resnici pa večina spletnih mest WordPress uporablja manj kot pet strukturnih oznak, vključno z: Ime in priimek, Dan in ime, Kategorija in ime ter mesec in ime.

Struktura spletnega mesta in stalne povezave

Ime objave

Ime objave (/% postname% /) je zagotovo najbolj priljubljena strukturna oznaka, ki se danes uporablja, saj omogoča kratke in lepe URL-je, ki jih je enostavno zapomniti. Mnogi dnevniki uporabljajo to strukturno oznako iz tega preprostega razloga. Poleg tega Ime objave ne določa datuma objave, zato je idealen za ustvarjanje “brezčasne” vsebine, ki bo še dolgo pomembna.

Zaradi priljubljenosti Post Name večina ljudi napačno domneva, da je najboljša strukturna oznaka za SEO, resnica pa je, da ni tehtnih dejstev, ki bi podkrepile te trditve. Ime objave je preprosto osebna želja mnogih lastnikov spletnih strani WordPress.

Dan in ime

Razširitev vrst za oznako Ime objave, dan in ime (/% leto% /% mesecnum% /% dan% /% priimek% /) se običajno uporablja na spletnih dnevnikih, kjer je potrebna visoka specifičnost glede časa objave. Ta struktura stalne povezave vključuje dan, mesec in leto objave dela vsebine. Dan in ime se večinoma uporabljajo na spletnih straneh z novicami, ki dnevno objavijo več člankov.

Kategorija in ime

Kategorija in ime (/% kategorija% /% priimek% /) uporabnikom olajša presejanje vsebine na spletnem mestu na podlagi kategorij. Prav tako omogoča, da se v vaše URL-je vstavi največ ključnih besed. Če izberete to strukturo, naj bodo polži kategorije kratki in izrazni. Če se pravilno uporabljata, lahko Kategorija in ime naredijo čudeže za vaše SEO.

Če rečem, obstaja nekaj razlogov, zakaj bi pred uporabo te strukture morali dvakrat premisliti. Prvič, v prihodnosti ne boste mogli premakniti objave v drugo kategorijo, ker se na to objavo morda povezujejo nekatera druga spletna mesta. Drugič, ključne besede, uporabljene v imenu vaše objave, dobijo manj teže v iskalnikih, ker so potisnjene na konec URL-ja. Dlje kot je ime domene najvišje ravni, manj teže imajo.

Mesec in ime

Mesec in ime (/% year% /% monthnum% /% postname% /) je še ena široko uporabljana struktura stalnih povezav, ki je glede na SEO zelo podobna dnevu in imenu. V bistvu imata podobne koristi in pasti. Tako kot pri Dnevu in imenu je tudi mesec in ime v URL-ju prikazano ime in datum objave (tokrat mesec), vendar so ustvarjeni URL-ji krajši od dneva in imena za dva znaka.

Struktura po meri

Permalinks po meri vam omogoča, da prilagodite svojo strukturo trajnih povezav, kot se vam zdi primerno za vaš blog. Najpogostejši strukturi po meri sta /% postname% /% post_id% / in /% postname% /.

Uporabniki WordPressa so večinoma razdeljeni glede na prilagojene trajne povezave. Po eni strani nekateri prisegajo, da je prilagojena struktura stalne povezave najboljša za SEO, če se pravilno uporablja. Medtem pa drugi trdijo, da v SEO ni bistvene razlike. Najboljši način je, da to preizkusite sami, v idealnem primeru na novem blogu. Eksperimentiranje zmaga na dan!

Torej, katero strukturo bi morali sprejeti?

Z izjemo privzete strukture so vse WordPress strukture s trajnimi povezavami prijazne do SEO in bodo dale bolj ali manj podobne rezultate SEO. V bistvu gre za osebne želje in namen ali vrsto spletnega dnevnika. Bottom line je, da ne glede na strukturo trajne povezave, ki jo izberete, bodite prepričani, da jo ljudje lahko berejo, vaše glavne ključne besede pa so čim bližje domeni najvišje ravni..

Majhni poteg lahko spremeni razliko

Permalink Tweaks

Tako smo videli, da zgolj sprememba strukture trajne povezave ne bo prinesla pomembnih rezultatov, če je SEO vaš glavni cilj. Vendar pa lahko z nekaj dodatnimi popravki izboljšate pripravljenost iskalnega spletnega mesta in zagotovite vidnost v rezultatih iskanja v prihodnosti. Kot smo že omenili, so vse strukture WordPress permalink kar se tiče SEO. Uporabite lahko celo vrsto spremenljivk s katero koli strukturo, ki jo izberete. In pri stalnih povezavah po meri lahko z vrednostmi po meri vzamete višjo stopnjo.

Kaj so vrednosti po meri, se morda sprašujete? Če potrebujete pomembne rezultate SEO iz svoje strukture trajne povezave, boste morda želeli uporabiti napredno strukturo URL-jev, ki vam omogoča, da v svoje trajne povezave dodate vrednosti po meri prek objav in polj po meri. Vendar pa je to potrebno nekaj sprememb notranjih funkcij WordPressa, kar na koncu pomeni porabo denarja za najem razvijalca ali brisanje vaših veščin kodiranja.

Izvedba 

Če imate blog, ki prejema veliko prometa, na primer spletno mesto za e-trgovino ali kakšno drugo spletno podjetje, je uspešnost spletnega mesta ključnega pomena, saj vpliva na splošno uporabniško izkušnjo. Uspešnost je v bistvu hitrost vašega spletnega mesta ali čas nalaganja strani. Slabe hitrosti nalaganja strani lahko vplivajo na vašo stopnjo konverzije in na koncu na prodajo.

Torej nazaj k bistvu; medtem ko struktura povezav malo vpliva na uspešnost majhnih spletnih mest ali nima nobenega učinka, lahko vpliva na hitrost nalaganja strani pri večjih spletnih mestih z velikimi bazami podatkov. To je še večji problem, ko uporabniki po vašem spletnem mestu iščejo določeno vsebino.

Ko uporabnik izda iskalno poizvedbo na spletnem mestu WordPress, PHP ne išče po celotni bazi podatkov; namesto tega išče po tabelah z enakimi žigi datumov (leto, mesec in dan). Enako velja za povezave, ki vsebujejo kategorijo in arhiv. Zaradi tega bi morala biti v vaši strukturi trajne povezave idealno vsebovan žig datuma, kot je /% year% /% monthnum% /% postname% /.

Za strukture, ki vsebujejo samo besedilna polja, WordPress išče celotno bazo podatkov, ker “dela več” in skuša razlikovati med stranmi in objavami, saj ni spremenljivk. Tako bodo vplivale hitrosti nalaganja strani. Zato se izogibajte uporabi kategorije pred imenom objave v svoji strukturi stalne povezave.

Upoštevajte, da obstajajo številni drugi dejavniki, ki lahko vplivajo na uspešnost vašega spletnega mesta WordPress, zato jih morate tudi optimizirati. Poleg tega so razlike v uspešnosti, ki se nanašajo na strukturo stalne povezave, bolj izrazite na spletnih mestih WordPress s sorazmerno veliko vsebine, zato upoštevajte to pri zagonu novih spletnih mest!


Katera koli struktura trajne povezave, ki jo nudi WordPress, razen privzetega, bo zadostovala za navadne ali osebne bloge. Faktorji so konstantni, vse strukture dajejo enake rezultate, in kljub več trditvam ni dokazov, da je ena določena struktura boljša od druge za relativno majhna spletna mesta.

Če potrebujete bolj napredno strukturo stalne povezave po meri, boste morda morali spremeniti nekatere notranje funkcije, da boste v svojih URL-jih uporabili vrednosti po meri, kar lahko privede do nekoliko izboljšanega SEO-ja. Za zasedena spletna mesta WordPress z veliko količino vsebine lahko struktura URL-jev z žigom datuma nekoliko izboljša hitrost nalaganja strani pri iskanju po vsebini.

Kakšno strukturo trajnih povezav uporabljate za svoje spletno mesto? Ste ugotovili, da je ena bolj učinkovita kot katera koli druga? Kako je vaša struktura trajne povezave vplivala na vaš SEO ali uspešnost? Rada bi slišala vaše misli o tej temi v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map