Kako najbolje izkoristiti blogovske objave za mala podjetja

Kako najbolje izkoristiti blogovske objave za mala podjetja

Govori se, da uporabniki WordPressa vsak mesec objavijo približno 70 milijonov objav na spletnem dnevniku. Ali to pomeni, da se jim čim prej pridružite in začnete sami blogati?


Definitivno. Dejstvo je, da imate lasten spletni dnevnik vašemu podjetju več koristi. V bistvu gre za poceni alternativo, če imate spletno prisotnost, ki vam ponuja veliko priložnosti za izmenjavo svojih spoznanj, doseganje ciljne publike in pretvarjanje obiskovalcev spletnega mesta v stranke. In najboljši del? Z zmogljivimi sistemi za upravljanje vsebine, kot je WordPress, je vodenje lastnega bloga zdaj lažje kot kdajkoli prej (pravzaprav je razlog, zakaj je WordPress kot nalašč za vsa mala podjetja tam).

Slaba novica pa je, da preprosto vzpostavitev bloga ne bo dovolj, da bi kar najbolje izkoristili svoj potencial. Na srečo imamo nekaj nasvetov, ki vas lahko v nobenem trenutku spremenijo v uspešnega blogerja. Začnimo!

1. Gear Up

Začnite Blogging

Začetek bloga se morda zdi precej preprosta odločitev, zlasti glede na prednosti bloganja v WordPressu. Kljub temu ima ta odločitev še nekaj drugih pomembnih odločitev – na primer izbiranje pravega CMS-a in dodatnih orodij ali integracij, s pomočjo katerih lahko kar najbolje izkoristite svoje objave na spletnem dnevniku.

Kako lahko olajšate ta postopek? Začnite s preprostim, priljubljenim CMS-jem. Ob upoštevanju tega 35,7% vseh spletnih strani v internetu poganja WordPress. To je zagotovo ena najbolj priljubljenih (in všeč) rešitev tam zunaj. Poleg tega ga lahko preprosto združite z drugimi priljubljenimi vtičniki za bloganje – kot so Google Analytics, programska oprema za trženje e-pošte ali orodja za SEO.

Hkrati ne smete zanemariti niti oblikovanja svojega spletnega dnevnika niti kakovosti vizualnih fotografij, ki jih boste vključili v svoje objave. Vsi bi morali biti dovolj privlačni, da bo vaš blog prijeten za branje. Na srečo, ko enkrat izberete WordPress, lahko preprosto izberete najboljšo temo WordPressa za svoj blog in opravite nekaj prilagoditev, da bo bolj “vaš”. Nato bodo brezplačne fotografije in orodja za oblikovanje spletnih slik na pomoč, ko boste iskali ustrezne slike za vse svoje objave.

2. Preverite tekmovanje

ahrefs SEO Orodja in viri Premium naročnina

Kot smo že omenili, je več milijonov spletnih dnevnikov. V takšnih okoliščinah ne smete uničiti svojega bloga in pritegniti obiskovalcev, še posebej, če ne veste, proti komu se borite. Nekaj, kar vam zagotovo lahko pomaga, si vzamete čas za temeljito raziskovanje konkurentov. Mnogi od njih so morda sezonski blogerji, vendar ni nujno, da je to slabo. Na to bi morali razmišljati kot o priložnosti, da se učimo na njihovih napakah. Kako lahko to priložnost kar najbolje izkoristite?

Za začetek poskusite določiti najuspešnejše bloge. Nato poiščite vzorce – katere objave na blogu se zdijo najuspešnejše? Zakaj? Ali lahko kaj dodate temam, ki pritegnejo največ bralcev? Ideja tukaj je najti svojo nišo in določen kot, ki lahko razlikuje vaš blog od konkurence.

Ne skrbite, če se spopadate z analizo konkurenta ali če traja preveč časa, da bi preučili vse bloge tam. V tem primeru: preprosto poskusite eksperimentirati z orodji SEMrush ali Ahrefs. Še najmanj, kar lahko storijo za vas, je, da vam zagotovijo niz ustreznih ključnih besed, ki pritegnejo promet vašim konkurentom in določene strani, ki se zanje uvrščajo visoko..

3. Vložite čas v svoje bloge

Najboljši vtičniki za WordPress za izboljšanje strani spletnega dnevnika

To je samoumevno, toda zagotovo ne boste najbolje izkoristili svojih objav na blogu, če je njihova kakovost na začetku nizka. Obstaja vsaj nekaj stvari, na katere morate biti pozorni pri bloganju – in pozornost na konkurenco je šele začetek.

Najprej: optimizacija ključnih besed. Na srečo lahko zgoraj omenjena orodja tudi pomagajo najti stavke, po katerih bodo morda iskale potencialne stranke in so razmeroma enostavne tudi za vaš blog. Potem je čas, da napišete del, ki ga bodo potencialne stranke pripravljene prebrati, in upajmo, da bodo delile.

Drugič, ko gre za mala in srednja podjetja, nikoli ne škodi, da bi jih lahko pokrpali na družbenih medijih, pa tudi na spletnih straneh in spletnih dnevnikih, povezanih z industrijo. Če želite to narediti, morate še naprej objavljati premišljene in poglobljene vire in vlagati v trženje socialnih medijev. Zanimivo je, da bodo objave na spletnem dnevniku tudi veliko bolj verjetno, da jih bodo vaši naročniki po e-pošti delili v družabnih medijih – zato ne zanemarjajte sestaviti svojega seznama e-poštnih sporočil. Mislite na sebe kot na strokovnega strokovnjaka, ki ga je še treba odkriti!

Dejansko je bloganje odličen način za deljenje svojega znanja s strankami in uveljavljanje avtoritete kot vodilni v panogi. Mnoga podjetja poskušajo doseči točno to, vendar pa vsa podjetja ne posvečajo dovolj pozornosti svojim objavam na blogu, da bi to lahko storila. Poskrbite, da boste o vseh svojih delih premislili (in če je mogoče tudi drugo mnenje) – to vam bo dejansko pomagalo, da dolgoročno izstopate od ostalih.

4. Bodite dosledni

Kako razvrščati WordPress objave v velikem obsegu

Brez skrbi – biti dosleden ne pomeni vsak dan objavljati vsebine. Kakovost je še vedno pomembna več kot količina, vendar to ne spremeni dejstva, da je redno objavljanje pomembno tudi. Ne samo “spravite vsa jajca v eno košarico”, tako da v enem tednu objavite nekaj objav na spletnem dnevniku in potem mesece ostanete popolnoma tihi.

V bistvu, več ko objavite – več možnosti je, da dosežete ciljno publiko in kar najbolje izkoristite svoj blog. Čeprav ni enega samega recepta za uspeh pri objavi frekvence, je resnično vredno ostati dosleden. Pravzaprav, 44% blogerjev raje objavljajte nove objave “samo” 3-6 krat na mesec, vendar to še vedno redno.

Če želite biti dosledni, velja tudi za prizadevanja za promocijo vsebine. Predvsem na samem začetku bo morda res težko pritegniti katerega koli bralca. Poskusite nameniti nekaj proračuna za promocijo svojih objav na spletnem dnevniku. Če so res kakovostne (kot smo že razpravljali), bi morali kmalu začeti ustvarjati nekaj ekoloških delnic, všečkov in e-poštnih naročnin..

Še enkrat: ne počivajte le na lovorikah. V vsaki objavi spletnega dnevnika nadaljujte s pisanjem, izboljševanjem in promocijo svoje vsebine. In če potrebujete pomoč pri spremljanju spletnega dnevnika, uporabite uredniški koledar za načrtovanje in organizacijo spletnega dnevnika.

5. Bodite pozorni na povratne povezave in objave gostov

WordPress objava gostov

Promocija vsebine se ne nanaša samo na oglase v družabnih medijih in marketinška prizadevanja po e-pošti – preprosto lahko ustvarite avtoriteto in usmerite promet na svoj blog z ustreznimi povratnimi povezavami in objavami gostov. V mnogih primerih vam sploh ne bo treba zapravljati denarja. Kaj takega ni všeč?

Pomembno je biti izbirčen glede na strani za povezavo in besedilo za sidranje ter na priložnosti za objavo gostov. Če vaša vsebina resnično doda vrednost spoštovanemu viru, lahko z lahkoto pošlje nekaj prometa (in potencialnih strank) svojo pot. Nasprotno – ko prispevate na dvomljive strani, verjetno ne boste zgradili zaupanja med ciljno publiko. Še enkrat: ne pozabite, da je pri bloganju vseeno kakovost.

6. Sodelujte z obiskovalci spletnega dnevnika

Izboljšajte sodelovanje in preprečite izgubljene potenciale z WordPress Exit Pop-up Vtičniki

Upajmo, da ste do zdaj ustvarili kakovostne, morda celo razburljive objave na spletnem dnevniku, povezane z vašim podjetjem, in poleg tega pritegnili veliko število obiskovalcev. Kaj pa, če bi vam dejansko želeli zastaviti vprašanje o vaši vsebini?

Da, prav ste imeli to – vpogledne objave na spletnem dnevniku so popolnoma sposobne spodbuditi pogovor s vašimi potencialnimi strankami. Da se to zgodi, se prepričajte, da je razdelek za stike (eden od teh vtičnikov za kontaktne obrazce) dobro prikazan na vašem spletnem dnevniku in pustite nekaj prostora za komentarje.

Še bolje, lahko uporabite tudi vtičnike, da spodbudite sodelovanje. Z dodajanjem naročnine na komentar (npr Naročite se na komentarje na novo), pojavna okna ali celo vtičnik za klepet v živo (kot je LiveAgent) na svojem blogu lahko imate dejanski pogovor s svojimi bralci.

Začnite kar najbolje izkoristiti svoje objave na spletnem dnevniku

Še vedno niste prepričani, ali vaš SMB potrebuje blog? Zastavite si nekaj teh vprašanj:

 • Ali imam dovolj časa, da dosledno ustvarjam poglobljeno vsebino?
 • Ali lahko na ta način dosežem svoje stranke?
 • Ali lahko kar najbolje izkoristim svoje objave na blogu?

Če je odgovor na vsa zgoraj navedena vprašanja “Ja, seveda!”, Boste verjetno uspeli in dejansko izkoristili svoj blog. Ko se tega lotevate – upoštevajte vse naše nasvete in ne bojte se eksperimentirati z različnimi orodji in taktikami. Ključno je, da vidite, kaj najbolje deluje za vaše podjetje, in nadaljujte s tem. Na začetku gre lahko za preizkušnje in napake, vendar vas lahko rezultati na dolgi rok resnično presenetijo.

Ne pozabite: konkurenca nikoli ne spi! Glede na število objav v blogih, ki jih samo uporabniki WordPressa redno objavljajo, se morda kdo že bori za vaše stranke. Ne dovolite jim, da zmagajo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map