Kako najti svojo nišo za bloganje z WordPressom

Kako najti svojo nišo za bloganje z WordPressom

Kot nov bloger boste morda nekoliko negotovi glede tega, kako začeti. Še posebej, če želite na svojem blogu pridobiti veliko občinstva ali zaslužiti dohodek, vas zlahka preplavi število odločitev, ki jih morate sprejeti, na primer o čem pisati.


Preden ustvari svoj prvi del vsebine ali izbere popolno WordPress temo, vsak uspešen bloger začne z odločitvijo o namenu in niši svojega spletnega dnevnika. Če imate definirano temo, bo vaša vsebina jasno osredotočena in vam pomaga ciljati na pravilno občinstvo.

V tej objavi bomo razpravljali o pomembnosti oblikovanja niše in orisali nekaj načinov, kako najti fokus svojega bloga. Na koncu bomo predstavili tudi nekaj orodij, ki vam bodo pomagala ustvariti super vsebino za nišo vašega spletnega dnevnika. Skočimo noter!

Kakšna je niša vašega spletnega dnevnika (in zakaj je pomembna)?

Kar zadeva bloganje, je vaša niša osredotočenost ali glavna tema vašega bloga. Opisuje, kaj je vsebina vaše vsebine in je lahko tako široka ali specifična, kot želite. Na primer, Slast je blog, ki zajema splošne recepte, kulinarične preglede in novice, zabavne nasvete in še več:

posnetek zaslona spletnega mesta delish.com

Enostavna zelenjavna kuhinja , po drugi strani je blog, ki je posebej osredotočen na kuhanje in uživanje (predvsem) rastlinske prehrane:

Enostavna zelenjavna kuhinja

Obe spletni strani sta trdno vpeti v nišo s hrano. Vendar pa je ena zelo široka (razpon od receptov do izbire slave hrane), druga pa se osredotoča na manjši vidik celotne teme.

Blog je mogoče ustvariti z več nišami, vendar je tovrstno spletno mesto težko zagnati, zato priporočamo, če nimate veliko izkušenj z bloganjem. Za večino ljudi je držanje ene same niše na blogu veliko pametnejša strategija, saj vam bo pomagalo privabiti dosledno občinstvo, ki skrbi za vašo temo. S tem v mislih govorimo o tem, kako se odločiti o svojem fokusu!

Morda se sprašujete, kako izbrati pravo nišo za svoj blog. Na srečo je nekaj preprostih korakov, ki jih lahko storite, da se žoga kotali.

1. korak: Vprašajte se, za kaj ste strastni

Preden se prebijete v tržno nišo, razmislite, kaj vas zanima. Ker boste odgovorni za ustvarjanje dosledne vsebine o tej temi, bi to moralo biti nekaj, kar vas zanima in o njem imate veliko povedati. Še več, vaše objave na spletnem dnevniku bodo zvenele bolj pristno in manj podobno prodajnemu tekstu, ko boste navdušeni nad svojo temo.

Zato lahko začnete s pripravo seznama svojih strasti, interesov in hobijev. Nato se osredotočite na tiste, o katerih imate nekaj edinstvenega povedati, in o katerih mislite, da lahko pišete o prihodnjih letih. Na tem mestu boste morda želeli razmisliti tudi o svojih ciljih. Če nameravate na primer zaslužiti svoj blog, morate biti prepričani, da je vaša niša donosna (več o tem v trenutku). Morda boste želeli povečati ozaveščenost o neki težavi ali deliti izobraževalne informacije. Karkoli želite od bloganja, vaša niša bi mu morala biti sposobna zagotoviti.

2. korak: Začnite ustvarjati ideje o vsebini za svojo nišo

Ko imate v mislih potencialno nišo, je čas, da ugotovite, ali lahko zanjo najdete kakovostno vsebino. Ta korak vam bo pomagal tudi zmanjšati fokus, še posebej, če gledate zapleteno temo. Uporabite svoje obstoječe znanje in spletne vire, da ustvarite nekatere potencialne vsebinske ideje. Tu je nekaj nasvetov:

 • Preberite druge bloge in spletna mesta o svoji potencialni temi. Če vidite, kako se drugi približajo vaši strasti, vas lahko navdihne in lahko prepoznate nove pristope, ki jih obstoječi blogerji niso upoštevali.
 • Opravite raziskave ključnih besed, da vidite, kaj ljudje iščejo v iskalnikih. Če ljudje ne iščejo informacij v vaši niši, bo težko pritegniti občinstvo. Niste prepričani, kje začeti? Uporabite ta vodič o tem, kako si zamisliti odlične ideje za blog, da prikličemo odlične ideje s pomočjo komentarjev, socialnih medijev, ključnih besed, brainstorminga in še več.
 • Poiščite majhno nišo znotraj večjega polja ali predmeta. Zgornji primeri bloga o hrani prikazujejo, kako se široka tema, kot je hrana, lahko prikrajša v manjše niše. Če se vam tema, ki vas zanima, zdi prevelika, poskusite poiskati manjši predmet, na katerega bi se morali osredotočiti.

Ko ste prepričani, da imate veliko bazo vsebinskih idej, iz katerih lahko črpate, je čas, da določite, kako donosna bo vaša niša.

3. korak: določite potencial zaslužka svoje niše

Kot smo že omenili, če nameravate zaslužiti svoj blog, boste morali biti vnaprej prepričani, da vaša niša ima potencial za zaslužek. Obstaja več načinov, kako to ugotoviti. Priporočamo, da upoštevate ta navodila po korakih, da analizirate vsako nišo, o kateri razmišljate:

 1. Uporabite Googlove Načrtovalnik ključnih besed odkriti obseg in trendi za vaše ključne besede. Po iskanju serije ključnih besed uporabite možnost »Pridobite obseg iskanja« za ogled statističnih podatkov, vključno s povprečnim mesečnim iskanjem. Podobno lahko uporabite Google Trends pa tudi, da preverite, ali so vaše ključne besede trenutno priljubljene.
 2. Z iskanjem ugotovite, kako priljubljena je vaša tema aktivni blogi in spletna mesta. Pomislite na bloge, ki jih stalno obiskujete, da preberete svoje najljubše teme. Ali še vedno delujejo? Nekateri dnevniki objavljajo celo mesečne ali četrtletne izjave, tako da dejansko vidite, ali prinašajo dobiček.
 3. Peruse forumi in oglasne deske, povezane z vašo strastjo. Reddit je še posebej odličen forum, saj imajo table za skoraj vsako temo, ki jo je mogoče zamisliti. Če ste navdušeni nad nečim, verjetno že obiskujete ustrezne forume (na primer veliko uporabnikov WordPressa redno obiskuje StackExchange in Envato forum).
 4. Preverite socialni mediji hashtags in fan strani povezane z vašo temo. Oglejte si, ali so ljudje zainteresirani in aktivno govorijo o vaši niši in / ali ključnih besedah.
 5. Najpomembneje – ali obstaja podružnični potencial? Eden od najhitrejših načinov za zaslužek spletnega dnevnika je dodajanje partnerskih povezav na priporočene izdelke ali storitve, omenjene v vaših objavah. Prijavite se za programe, kot so ShareASale,Podružnica CJ in celo Amazonka najti na stotine ponudb izdelkov in storitev, povezanih z vašo nišo (samo upoštevajte vse FTC smernice pri uporabi partnerskih povezav).

Več ko bo teh poti, ki prinesejo pozitivne rezultate, večja je verjetnost, da boste zaslužili z ustvarjanjem bloga v tej niši.

Če združite ta korak s prejšnjima dvema, bi se morali postaviti na nišo, do katere ste strastni, ponuja veliko prostora za edinstveno vsebino in ima nekaj zaslužka. Seveda je to šele začetek. Zdaj, ko imate nišo v mislih, se pogovorimo o tem, kako ustvariti super vsebino zanjo.

Ključna orodja za optimizacijo nišne vsebine vašega spletnega dnevnika

Če želite uspeti v svoji izbrani niši, mora biti vaša vsebina oboje dragocena bralcem in optimiziran za iskalnike. Najboljši način za optimizacijo vsebine je, da se prepričate, da je kakovostna in uporabljate učinkovite ključne besede. Na srečo obstaja nekaj orodij, ki vam lahko pomagajo pri tem.

Posnetek zaslona orodja za načrtovanje ključnih besed v Googlu

Google načrtovalec ključnih besed, na primer je brezplačno orodje, ki vam omogoča iskanje po povezanih ključnih besedah ​​glede na temo vaše niše. Prikaže tudi obseg iskanja, s pomočjo katerega lahko ugotovite, katere teme so priljubljene. Vse kar morate storiti je, da vnesete v svojo nišno temo in ustvarite seznam ključnih besed.

S temi ključnimi besedami lahko začnete ustvarjati ideje za objavo z uporabo Generator idej spletnega dnevnika na središču:

posnetek zaslona generatorja idej za blog na hubspotu

To je še eno brezplačno orodje, ki vam lahko v kombinaciji s ključnimi besedami pomaga ustvariti optimizirane naslove objav. Samo vnesite ključne besede in kliknite Daj mi ideje za blog! za ustvarjanje potencialnih naslovov.

Seveda obstaja tudi veliko WordPress vtičnikov, ki so zasnovani tako, da vam pomagajo ustvariti super vsebino. Orodja, kakršna so ta, lahko zagotovijo, da je vaša vsebina niše ustrezna, uporabna in optimizirana za iskalnike. Tukaj je nekaj vodnikov za pomoč.

 • V WordPressu sestavite uredniški koledar (in ga dejansko uporabljajte). Uredniški koledar je odličen način, da ostanete na vrhu svojih tem in organizirate različne avtorje. Na srečo WordPress omogoča enostavno ustvarjanje in načrtovanje objav s pomočjo teh odličnih edicorcialnih vtičnikov za koledar.
 • Naučite se, kako organizirati vsebino na svojem mestu WordPress. Pisanje odličnih vsebin je le del tistega, kar naredi blog priljubljen. S temi nasveti in orodjem za organizacijo vsebine spletnega dnevnika povečajte bralstvo in sodelovanje.
 • Naročite in delite ustrezno vsebino na svojem mestu WordPress s koristnimi orodji. Izdelava vsebine iz nič je le en način, kako na vaše spletno mesto za bralce dodate dragocene informacije. Druga možnost je, da negujete in delite čudovito vsebino iz celega spleta in s temi tremi vtičniki lahko danes hitro in enostavno dodate vire na svoje spletno mesto s pogonom WordPress.

Ko ste nov bloger, je pomembno, da začnete s pravim temeljem. Če natančno veste, v čem je vaša niša, boste daleč pomagali pri ustvarjanju spletnega dnevnika, iskanju občinstva, ustvarjanju ustrezne vsebine in unovčevanju spletnega mesta (če je primerno).

Imate vprašanja o iskanju niše za svoj novi blog? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map