Kako narediti svoje WordPress spletne strani bolj prijazne do uporabnika

Ko ste v načinu ustvarjanja idej, preden dejansko sedite in delate na novem spletnem mestu, se je preprosto malo izgubiti. Navsezadnje se soočate z milijonom različnih možnosti in vse so videti čudovito. Skupaj je vse vrgel in kuhinjski umivalnik na stran samo zato, ker lahko. In čeprav ni nič narobe s tem na vašem lokalnem spletnem mestu za izvajanje testov, za stranko strank verjetno ni dober pristop.


Če sem se kaj naučil o uporabnosti spleta, je to zagotovo več. Če želite obdržati obiskovalce na svojem spletnem mestu, morate razmišljati o izkušnji končnega uporabnika že od samega začetka. To pomeni nazaj, ko se lotite koncepta in osnovne postavitve spletnega mesta. Uporabniška izkušnja je nekaj, kar neposredno vpliva na interakcijo obiskovalcev z vašim spletnim mestom in v veliki meri določa, ali se bodo obdržali dovolj dolgo za pretvorbo. Tukaj je nekaj načinov, kako lahko zagotovite, da je osredotočenost na uporabniško izkušnjo med fazami načrtovanja in razvoja.

Razmislite o nastavitvah svojega spletnega mesta

Čeprav vsaka stranka, ki jo dobite, ne bo razmišljala natanko tako kot vi, je lahko koristno, če razmišljate o oblikovanju spletnega mesta. Konec koncev igra, kako se počutiš, ko gledaš spletno mesto, pomembno vlogo pri prejemanju njegove vsebine. Enako velja za vaše idealne obiskovalce spletnega mesta. Nekaj ​​univerzalnih nastavitev vključuje:

Besedilo, ki ga je mogoče skenirati

Tudi če imate veliko povedati, je slabo, da obiskovalce preobremenite s tono besedila. Vsaj ne njegovih gostih blokov. Besedilo mora biti pregledljivo, kar se sliši: kratki odstavki, veliko podnaslovov in seznamov ter uporaba slik na vsaki strani. To razbije bloke besedila, ki bi sicer lahko povzročili, da se obiskovalci zasujejo.

Beli prostor

Rekel sem že enkrat in spet bom rekel: manj je več. Izdelava uporabnikom prijaznega spletnega mesta pomeni razmisliti o njegovem celotnem oblikovanju in vključiti kje se odločite ne za postavitev predmetov. Zdrava količina belega prostora okoli besedila in slik daje obiskovalcem nekaj prostora za dihanje. Prav tako jim omogoča boljšo obdelavo, kar si ogledujejo, in vsebino omogoča večjo preglednost.

Izbira pisave

google-fonts-wordpress

Ohranil bom to preprosto in preprosto: ne uporabljajte pisav, ki jih je težko brati. Preskočite kodre in skripte. Držite se preprostih pisav, ki so splošno prepoznane v vseh vrstah brskalnikov. Če želite narediti dobro in prepričani, da bodo imeli vaši obiskovalci najboljše izkušnje, vključite Google Pisave na svoje spletno mesto. To je enostavno doseči s pomočjo WP Google Pisave vključiti.

Prepoznavne (in delovne) povezave

Dovolj preprosto: prepričajte se, da so povezave v telesu vaših objav in drugje zlahka opazne. Treba jih je poudariti vsaj ali drugačno barvo kot besedilo telesa. Prav tako poskrbite, da vse povezave delujejo. Ena najbolj frustrirajočih stvari, ki jo lahko obišče obiskovalec vašega spletnega mesta, je prekinjena povezava, zato ne dovolite! The Preverjena povezava Vtičnik lahko pomaga preprečiti to in poskrbi, da bo uporabnik, ko klikne, prišel do želenega cilja.

Raziskovanje industrije

Drug vidik prijaznosti do uporabnikov, na katerega morate biti pozorni, je pomembnost industrije. To ima vsaka stvar toliko, kolikor ima opravka z oblikovanjem kot prejšnji atributi, vendar na pričakovanja tehta veliko bolj kot karkoli drugega. Pričakovanja obiskovalcev se od industrije do industrije razlikujejo in teh stvari se morate zavedati že od začetka prodaje.

Na primer, recimo, da gradite spletno mesto za realtor. Potencialni obiskovalec spletnega mesta zastopnika pričakuje, da bo tema spletnega mesta izgledala na določen način in da bo vključevala določene funkcije, kot so MLS povezljivost, virtualne ogledi ipd. Čeprav vam v smislu estetske zasnove ni treba vedno ostati “znotraj polja”, je nujno, da na spletno mesto vključite ustrezne funkcije, povezane z določeno panogo. V nasprotnem primeru stojite, da zmedete obiskovalce v najboljšem primeru in jih v najslabšem primeru odtujite.

Pomislite na navigacijo

Uporabniku prijazno spletno mesto WordPress bo enostavno najti in uporabljati navigacijo. Tako ne bi smeli biti preveč ustvarjalni pri upravljanju menijev. Spustitve, ki se spuščajo v še več padcev, vas ne bodo prijatelji. Meniji, ki so nekje zloženi, bodo obiskovalcem po nepotrebnem prizadevali za dostop do vaše vsebine. To ni nekaj, kar bi radi počeli. Namesto tega navigacijske menije postavite na vidno mesto – običajno na vrh strani ali na levi strani.

Prepričajte se tudi, da ima vaše spletno mesto lahko dostopno iskalno vrstico. Ponovno vam ne pomagajte, da obiskovalci najdejo vsebino, ki jo iščejo.

google-sitemap

Končno se prepričajte, da ima vaše spletno mesto zemljevid mesta. Čeprav to ne bo nujno vplivalo na uporabniško izkušnjo, bo spletno mesto olajšalo branje s strani iskalnikov, kar mu pomaga, da se uvrsti višje, in posledično spodbudi več prometa. The Google Sitemap vtičnik je dobra izbira, saj omogoča zelo preprosto izdelavo zemljevida spletnega mesta za Google Webmaster Tools.

Razmislite o uporabljenih napravah

Ključna sestavina prijaznosti do uporabnika vključuje prepoznavanje, da bodo ljudje dostopali do vašega spletnega mesta z različnih naprav. Z izbiro odzivne teme se boste tega vprašanja lotili naenkrat. Tako boste prepričani, da bo spletno mesto videti tako, kot ste načrtovali v pametnih telefonih, tablicah in namiznih računalnikih. Navigacijski elementi bodo vedno nad pregibom za enostaven dostop, gumbi pa bodo primerno dimenzionirani za napravo, na kateri si je ogledan. Slike se prilagodijo tako, da ustrezajo zaslonu. Odzivnost je način, kako narediti spletno mesto čim bolj prijazno do uporabnikov.

Optimizirajte za hitrost

tinypngHitrost nalaganja strani na vaše spletno mesto vpliva tudi na splošno prijaznost do uporabnika. Na primer, če se spletno mesto počasi nalaga, vendar obiskovalec že točno ve, na kaj mora klikniti, da pride, kam mora iti, se bo obiskovalec medtem zelo razočaral. Torej, uporabite nekaj zdrave pameti. Izogibajte se ogromnim slikam in / ali jih stisnite s pomočjo orodja TinyPNG in Smash. Ta orodja bodo znatno zmanjšala velikost slikovnih datotek.

Če želite skrajšati čas nalaganja, lahko uporabite vtičnik za predpomnjenje W3 Skupaj predpomnilnik da tudi stvari pospešimo.


Mnogi zgoraj opisani nasveti so standardne najboljše prakse za splet, ki bi jih morali uporabljati ne glede na platformo, na kateri gradite spletno mesto. Vendar WordPress CMS poenostavlja izdelavo bolj uporabniku prijaznega spletnega mesta zahvaljujoč nekaterim lastnim lastnostim in zmožnosti razširitve svojih funkcij s pomočjo vtičnikov. In če lahko ponudite dosledno uporabniku prijazno izkušnjo, je gotovo, da ponavljate stranke in napotnice.

Katere atribute povezujete s spletnimi mesti, ki bi jih štela za uporabnika? Kaj so po vašem mnenju obvezni dogodki? Če menite, da sem karkoli zamudil ali preprosto želim ponuditi vaša dva centa, vas prosimo, da to storite v komentarjih. Vedno smo radi slišali, kaj imate povedati!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me