Kako narediti tiskanje spletnega mesta WordPress

Kako zagotoviti, da je vaše WordPress spletno mesto pripravljeno za tisk

Kot spletni oblikovalec, razvijalec ali lastnik spletnega mesta je redko, da boste potrebovali tiskanje strani svojega spletnega mesta. Če pa se pojavijo potrebe in morate svoje spletne strani poslati tiskalniku, želite biti prepričani, da so videti enako dobre kot na papirju kot na zaslonih.


Če vaše spletno mesto ni pripravljeno za tisk, ne bodo samo vaše strani zlepljene na papirju, ampak bodo lahko tudi tisk na papirju nizke kakovosti. Očitno to vi ali vaši spletni obiskovalci ne želite videti. Ne pozabite, da vsi spletni obiskovalci na spletu ne berejo spletnih vsebin.

V tej objavi bomo razpravljali o tem, kako narediti spletno mesto WordPress za tisk, tako da se vsaka natisnjena stran na papirju zdi hrustljava in urejena. Prvič, kakšna je potreba po spletnem mestu, ki je pripravljeno za tiskanje?

Zakaj pripravite tiskanje spletnega mesta WordPress?

Morda se upravičeno vprašate, zakaj morate spletno mesto narediti tiskarsko, saj večina internetnih uporabnikov uporablja digitalne naprave za brskanje po spletu. Resnica je, da ne smete predpostavljati, kako ljudje berejo vsebino vašega spletnega mesta. Dejstvo je, da večina obiskovalcev spletnih strani vsebino bere neposredno prek spleta, vendar je dobro poskrbeti za tiste, ki lahko natisnejo vaše spletne strani. In glede na to, da ni veliko dela, da se spletno mesto pripravi za tisk, je malo razlogov, da tega ne storite.

Na splošno morate poskrbeti za vse možne načine dostopa do vaše vsebine, vključno s tiskanjem. V bistvu želite biti pripravljeni na vse, za kar bodo vaši spletni obiskovalci želeli uporabiti vašo vsebino. Če bralec na primer najde objavo, ki je pomembna za njihovo delo, in se odloči, da jo bo uporabil kot referenčno točko v predstavitvi, jo bo želel natisniti. Nikoli ne veš, kdo bo obiskal vašo spletno stran in kako bodo uporabljali vsebino. Kako lahko vaš blog WordPress upodobi s čisto jasnostjo na digitalnih zaslonih in papirju?

Natisnite pripravljene vtičnike WordPress

Kot bi pričakovali s popravki WordPress-a, je na voljo vedno vtičnik. Pisanje lastnega CSS-ja za tisk je zmogljivo, vendar potrebuje malo načrtovanja, da ne omenjam dodanih ur testiranja in odpravljanja težav, ki se pojavijo. Če si ne želite umazati rok, ko pišete CSS, samo dvignite vtičnik in opravite delo. Glede na zapletenost postavitve spletnega dnevnika lahko uporabite več vtičnikov. Tukaj je nekaj izbire:

Preprost socialni vtičnik WordPress

easy-social-share-for-wordpress

Eden najpopularnejših vtičnikov v CodeCanyonu, Easy Social Share, je opremljen z odličnimi funkcijami, ki bralcem olajšajo skupno rabo spletnega dnevnika. Vtičnik ne vključuje samo podpore več kot 20 večjih družbenih omrežij, ampak vključuje tudi uporabno možnost tiskanja, ki jo lahko dodate v katero koli objavo ali stran. Ker je gumb Print (Natisni) vključen v vse gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih, je to hiter in enostaven način za dodajanje možnosti tiskanja na vaše spletno mesto.

Natisni prijazen in PDF gumb Free WordPress Vtičnik

wordpress-print0friendly-pdf-button

Print Friendly in PDF Button ustvari različice za tiskanje svojih spletnih strani s klikom na gumb. Stranice lahko nato shranite v obliki PDF ali jih natisnete na papir. Podpira več kot 20 jezikov in jezik samodejno prilagodi jezikovnim nastavitvam uporabnika. Vtičnik je opremljen s številnimi drugimi funkcijami, najboljše pa je, da ga lahko uporabljate brezplačno (z oglasi). Če želite različico brez oglasov, morate kupiti naročnino.

WP Print Free WordPress Vtičnik

wp-print-plugin

To je še en odličen majhen vtičnik, zaradi katerega je vaš WordPress blog pripravljen za tisk brez težav. Nima toliko funkcij kot prejšnji vtičnik, ima pa ugleden niz nastavitev za nadzor elementov strani za tiskanje. Na spletni strani prikaže en sam gumb za tiskanje, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje različice, pripravljene za tiskanje, na kateri koli strani, ki jo želijo.

CSS po meri za tisk

Če vam je kodiranje dobro, potem je dobro izhodišče, ko želite pripraviti tiskanje na svoj blog WordPress, CSS. Pravzaprav priprava spletnega mesta za tisk v bistvu vključuje pisanje nekaterih slogov CSS, da se skrijejo ali prikažejo elementi, tako da so na papirju jasni. Če vaša tema ni pripravljena za tiskanje ali želite dodati sloge tiskanja po meri, potem najprej ustvarite nadrejeno temo, tako da lahko dodate CSS po meri ali namestite in aktivirate svoj najljubši vtičnik po meri CSS.

Zdaj morate dodati samo svoje sloge tiskanja po meri (CSS), da bodo vaše spletne strani pripravljene za tiskanje, kar pa je enostavno tudi. Samo podajte deklaracijo in nato v to izjavo zapišite svoje sloge:

@media print {
/ * vaši slogi tiskanja * /
}

Izjava je medijska poizvedba, ki uporablja določene sloge za nadzor izgleda vaših spletnih strani, ko so natisnjene .

Drugi način je, da vse svoje stile tiskanja vstavite v ločeno datoteko CSS. To je čistejši in bolj organiziran način dela in je še posebej priročen pri izvajanju nalog vzdrževanja vašega spletnega dnevnika. Preprosto ustvarite novo datoteko CSS, napišite svoje sloge (ne pozabite začeti z @media print izjavo in nato naložite datoteko CSS po meri v svojo temo. Kaj boste postavili v datoteko o svojih slogih, je odvisno samo od vas, v bistvu pa boste vsebovali vse, kar želite prikazati v tiskani različici spletnega dnevnika.

Tukaj je nekaj splošnih smernic pri oblikovanju tiska:

 • Obstaja nekaj delov, ki jih ne želite prikazati v različici za tiskanje, na primer stranska vrstica. V tem primeru, ko uporabljate zaslon: noben da skrijete te dele, ne pozabite preurediti preostalih blokov, tako da vaše strani ne bodo zmešane, ko so natisnjene.
 • Uporabite točke za velikost pisave namesto meritev em ali pikslov, ki so najboljše za digitalne zaslone. Po drugi strani tiskalniki najbolje delujejo s točkami.
 • Različica za tiskanje vašega spletnega dnevnika mora uporabljati polno širino. Na digitalnih napravah je dobro omejiti velikosti širine, vendar to ne izgleda dobro, če jih natisnete na papirju.
 • Odstranite vsebino v razdelku s komentarji, še posebej, če je vaš zelo aktiven blog.
 • Odstranite vsebino navigacije in podnožja (preprosto uporabite zaslon: noben o teh elementih). V večini primerov je besedilna vsebina na vaših straneh pomembna le v tiskanih različicah, zato bi morali biti pri pisanju tiskanega CSS-ja vaš glavni poudarek..
 • Če dodate prejšnjo točko, razmislite tudi o skrivanju vseh slik, razen če niso nujno potrebne za razumevanje ustrezne besedilne vsebine. Očitno je treba vse druge interaktivne predstavnostne elemente privzeto skriti, saj so le nered na papirju. Prav tako je treba odstraniti povezave, saj so na papirju nesmiselne.

WordPress.org ima lep primer tabele stilov tiskanja, ki jo lahko uporabite kot referenco pri pisanju svojega. Videti to tukaj.

Zavijanje

Da je spletno mesto pripravljeno za tisk ni nekaj, o čemer mnogi razmišljajo pri izdelavi svojih spletnih mest. Pomembno pa je, da tako za splet kot za tisk oblikujete že od začetka. Kljub temu, če tega niste storili in se zdaj počutite zavezani, je težko popraviti. Glede na to, kako preprosta je izvedba stilov tiskanja v vašo temo, bi morala večina ljudi – tudi WordPress-ovi novci – biti sposobni te spremembe spremeniti sami, še posebej, če uporabite enega od zgoraj priporočenih vtičnikov..

Ali torej načrtujete, da bo vaš blog pripravljen za tisk? Če ste že sprejeli te ukrepe, kako je šlo? Vse o vaših izkušnjah bi rad slišal v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map