Kako narediti varnostno kopijo spletnega mesta WordPress (ročno ali prek vtičnikov)

Kako varnostno kopirati WordPress

Ste že kdaj izgubili spletno mesto WordPress? Ali ste pravkar izgubili spletno mesto WordPress? Morda ste postali žrtev zlonamernega hekerja. Morda se je vaše spletno mesto ravno zlomilo, ko ste namestili napačen vtičnik, temo ali dodatek. Morda vam gostovanje ni uspelo – slabi pes je pojedel strežnik. Strašljivo je, kajne? Ne, ne pes; izgubi spletnega mesta. In lahko postanete neljubi, če ne veste, kaj storiti, da obnovite svoje ljubljeno WordPress spletno mesto v nekdanji slavi.


No, uganite kaj: ni vam treba niti enega kosa znojiti z zanesljivo varnostno rešitevjo. Vse, kar morate, je, da pritisnete gumb za obnovitev in Viola! – spet ste pripravljeni in tečete. Poglejte, kaj sem tam storil?

V tej objavi boste izvedeli, da je varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress izjemno enostavno. Naučite se ustvariti popolne varnostne kopije vašega podjetja, ki temelji na WordPressu, tako da se lahko spočijete, še posebej, ko se zgodi grdo. Vzemite pisalo in nekaj papirja ter se pripravite na lastne varnostne kopije WordPress-a kot šef. Pripravljeni? Super, naj se žoga valja.

Zakaj bi morali hraniti varnostne kopije spletnega mesta WordPress

Preden smo se seznanili s podrobnostmi o sokovniku, sem bil pred kratkim zmeden glede tega rezervnega posla. Nisem imel pojma, za kaj sploh gre za varnostno kopiranje spletnega mesta. Vraga, nisem imel pojma, kako ustvariti popolne varnostne kopije svojega spletnega mesta WordPress, dokler me okoliščine niso prisilile. Moral sem se naučiti, potem ko sem se zasukal, in naučil sem se.

Kot novinec ste tako zmedeni kot jaz. Torej, tukaj je nekaj hitrih vprašanj in vprašanj.

Kaj je rezervno?

Odgovor je dokaj preprost. Varnostna kopija je preprosto kopija vašega spletnega mesta, ki jo lahko znova namestite (obnovite), če bi šlo kaj narobe. Varnostni varnostni ukrep vam prihrani veliko nepotrebnega stresa. Je kot zavarovalna polica, ki ščiti ves trud, čas in denar, ki ste ga vložili v svoje WordPress spletno mesto.

Kaj vključuje varnostno kopijo?

Zdaj, da vam predstavim jasnejšo sliko, bom podrobneje razmislil o tem, kaj predstavlja varnostno kopijo fullWordPress. Vaše spletno mesto WordPress je sestavljeno iz dveh komponent, prva pa je datoteke spletnega mesta tj. teme / datoteke, skripte, predstavnosti itd., ki sestavljajo strukturo vašega spletnega mesta in zagotavljajo funkcionalnost. Potem imamo a MySQL baza podatkov ki hrani vaše objave na spletnem dnevniku, komentarje in možnosti, ki ste jih nastavili v vašem upravnem območju WordPress.

Zakaj moram varnostno kopirati spletno mesto?

Večina poceni gostiteljev spletnega omrežja bo govorila o ponujanju varnostnih kopij, toda vse, kar storijo, je varnostno kopiranje samo vaše baze podatkov MySQL, če sploh varnostno kopirajo. Datoteke ne varnostno kopirajo, kar pomeni, da ne morete obnoviti sprememb, na primer v temi, če je poškodovana. Prav tako je precej težav zahtevati kopijo spletnega mesta iz varnostnih kopij, zato je najboljše, da spletno mesto varnostno kopirate sami. Veste, samo da bi zagotovili, da je vse varno.

Celotna varnostna kopija, ki vam jo pomagamo sestaviti tukaj, bo skrbela za vaše datoteke in za vašo bazo podatkov. To pomeni, da če izgubite spletno mesto, morate znova namestiti varnostno kopijo in vaše delo je končano. To je nenavadno, ustvarimo popolne varnostne kopije svojega spletnega mesta WordPress.

1. način: Varnostno kopiranje WordPress-a s svojim gostovanjem

Varnostne kopije, ki jih upravlja ponudnik gostovanja

Vaša prva možnost je, da preprosto izberete gostiteljsko podjetje, ki dokonča popolne, vsakodnevne varnostne kopije vašega spletnega mesta WordPress. Na primer, gostovanje WP Engine WordPress, ki ga upravlja WP Engine, ponuja samodejne vsakodnevne varnostne kopije vseh osnovnih WordPress datotek, tem in vtičnikov ter vaše baze podatkov (vključno z vsemi vašimi mediji). Poleg tega lahko ustvarite varnostne kopije na katerem koli mestu (na primer pred večjo posodobitvijo WordPress-a ali pri spreminjanju tem).

Če želite ponudnika gostovanja upravljati z varnostnimi kopijami na naslednjo raven, se občasno prijavite in prenesite svojo kopijo zip datotek, da ostane na vašem trdem disku. Nikoli ne moreš biti preveč varen.

2. način: Ročno varnostno kopirajte WordPress

Vaš WordPress imenik vsebuje podmape, npr. wp-content, wp-include itd in datoteke, npr. wp-config.php, teme z datotekami in vtičniki itd., ki jih zahteva vaše WordPress spletno mesto. Mapa wp-vsebine med drugim vsebuje vse teme, vtičnike, predpomnilnik in nalaganje. Ne morete si privoščiti izgube teh podatkov. Wp-admin nosi vse datoteke, ki jih zahteva vaše skrbniško območje WordPress, zato si ne morete privoščiti, da tudi tega izgubite. Mapa wp-vsebuje vsebuje jedrne datoteke WordPress. To je mapa, v kateri živijo vse glavne WordPress kode. Te kode zagotovo ne želite izgubiti.

1. korak: Ročno varnostno kopirajte datoteke WordPress

Če želite ustvariti kopijo datotek WordPress, morate samo prenesti celoten imenik WordPress. Kako? Na strežnik se lahko prijavite preko cPanel ali z uporabo a SFTP program.

Varnostno kopiranje prek cPanel

To je tako enostavno, da lahko to storite v času, ko je potrebno za kuhanje skodelice kave. Tukaj je postopek:

 • Prijavite se na svojega spletnega gostitelja in pojdite na cPanel. Pri večini gostiteljev spletnih strani je cPanel običajno prva stran, na katero naletiš, ko se prijaviš
 • Pojdite do upravitelja datotek, ki naj vas vodi do vašega public_html ali Domov imenik
 • Od tu preprosto poiščite svoj WordPress imenik. To je mapa, ki jo želite varnostno kopirati
 • Žal mape WordPress v Upravitelju datotek ne morete prenesti, ne da bi je najprej stisnili. Vseeno ne skrbite, stiskanje mape ne bo izziv
 • Kliknite svoj WordPress imenik in izberite Stisniti v menijski vrstici. Ali pa z desno miškino tipko kliknite mapo in izberite Stisniti iz spustnega menija, ki se prikaže
 • Izberite vrsto stiskanja, npr. ZIP, Tar, GZIP itd v pogovornem oknu, ki se odpre. Vedno grem z arhivom ZIP
 • Potem samo udarite v Stisni datoteke gumb in počakajte, da postopek teče. Vaš strežnik bo shranil stisnjeno mapo WordPress
 • Kliknite arhiv, ki ste ga pravkar ustvarili, in izberite Prenesi iz menija. Druga možnost je, da z arhivom kliknete desno miškino tipko in izberete Prenesi.
 • Izberite varno lokacijo na trdem disku in shranite varnostno kopijo
 • In to je to!

Namig: Naložite varnostno kopijo v svoj račun Dropbox, Google Drive, ga zapišite na DVD / CD, ga pošljite po e-pošti itd. – samo preverite, ali imate več kopij, da ne izgubite svojega spletnega mesta, če ena od varnostnih kopij umre..

Če vaš spletni gostitelj uporablja drugo nadzorno ploščo, npr. vDeck, Plesk itd. morate le najti upravitelja datotek in samo slediti postopku, tj. Poiščite Upravitelj datotek> Poiščite imenik WordPress> Stisni> Prenesi. Redno ponavljajte.

Varnostno kopiranje prek SFTP

Priporočamo uporabo priljubljenega upravitelja datotek, kot je FileZilla ali Prenesi ker so lahki in enostavni za uporabo. Najprej morate aplikacijo namestiti v računalnik in iz svojega gostovalnega računa pridobiti poverilnice za prijavo SFTP.

SFTP prijava s prenosom

Nato se prijavite v upravitelj datotek po vašem izboru (v tem primeru uporabljamo program Transmit) in vnesite podrobnosti svojega spletnega mesta, vključno z vzdevkom, naslovom spletnega mesta, svojim edinstvenim uporabniškim imenom in geslom SFTP ter spremenite številko vrat na 2222.

Kopiranje in prenos datotek SFTP

Ko se prijavite, bi morale videti vse vaše datoteke WordPress. Preprosto izberite vse datoteke, z desno miškino tipko kliknite in izberite možnost »Prenos izbranih elementov«. Ko so datoteke naložene, se prepričajte, da so datoteke zadrgane in ji dodelite spominsko ime, kot je današnji datum.

2. korak: Ročno varnostno kopirajte bazo podatkov WordPress

Zdaj, ko imamo novo kopijo vaših datotek WordPress, hranimo varnostno kopijo baze podatkov WordPress, tako da bomo lahko imeli popolno varnostno kopijo, ki bo prišla v poštev v pregovornem deževnem dnevu. To je tudi tako enostavno, da boste varnostno kopirali spletno mesto kadarkoli, ne da bi pri tem zlomili znoj.

Preprosto poiščite svojo ploščo za gostovanje in poiščite phpMyAdmin. Za uporabnike uporabnikov cPanel se nahaja pod Orodja za baze podatkov:

kako-backup-your-wordpress-site-select-phpMyAdmin

Vendar se lahko, odvisno od vašega gostovanja, nahaja drugje. Uporabniki WP Engine lahko na primer poiščejo svoj phpMyAdmin na glavni uporabniški nadzorni plošči s klikom na ikono chevron poleg vaših namestitev:

WP Engine Dostop do phpMyAdmin

Ko se prijavite v phpMyAdmin, bi morali videti glavno skrbniško ploščo:

phpMyAdmin glavna stran

Izberite Baze podatkov za seznam podatkovnih baz. Če ste svoje spletno mesto WordPress namestili na platformah drugih proizvajalcev, kot sta Softaculous ali Mojo Marketplace, morda nimate pojma, s katero bazo podatkov bi delali. Kaj storiti?

V upravitelju datotek se pomaknite do svojega imenika WordPress in poiščite datoteko wp-config.php. Z desno miškino tipko kliknite datoteko in izberite pogled. V oknu, ki se odpre, želite najti to vrstico:

definiraj ('DB_NAME', 'ime_podatkovne baze');

Ime vaše baze podatkov je vrednost, vsebovana v drugem nizu posameznih narekovajev, ki je v našem zgornjem primeru „ime_ baze podatkov“. Oboroženi s temi informacijami poiščite svojo bazo podatkov v phpMyAdmin. Kliknite na bazo podatkov, da jo odprete. Morali bi videti nekaj takega, kot so:

Primer baze podatkov phpMyAdmin

Izberite vse tabele, ki jih želite varnostno kopirati, tako da označite potrditvena polja. Kliknite »Preveri vse« na dnu, da izberete vse naenkrat. Ko izberete tabele, kliknite na Izvoz zavihek. Izberite način izvoza in nastavite obliko na SQL:

Izvozi svojo bazo phpMyAdmin

Udari Pojdi in shranite bazo podatkov v varno mapo v računalniku. Ne pozabite shraniti kopij na enaka mesta, kjer ste shranili kopije datotek WordPress. To je to, zdaj imate popolno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress!

Ali uporabljate drugo nastavitev? Če vaš gostitelj ne ponuja cPanela, si oglejte to Rezervno objavo za WordPress na Codexu.

Namig: Ustvarite redne varnostne kopije, odvisno od pogostosti objave na svojem mestu WordPress. Če objavljate 50+ objav na dan, morate redno ustvarjati varnostne kopije kot človek, ki objavlja enkrat mesečno. Razen tega razmislite, ali vaš spletni gostitelj ponuja zanesljivo varnostno kopijo.

Nadaljujemo z avtomatizacijo varnostnih kopij WordPressa z nekaj odličnimi vtičniki za varnostno kopiranje WordPress. Vse sem za ročno varnostno kopiranje, ker tako imate popoln nadzor. Vseeno, tukaj je nekaj odličnih rezervnih WordPress vtičnikov, ki jih lahko uporabite za avtomatizacijo postopka.

3. način: Samodejno varnostno kopirajte WordPress z vtičniki

Rezervni vtičniki za WordPress dodajo element enostavnosti za ustvarjanje zanesljivih varnostnih kopij za vaše WordPress spletno mesto. Vse kar morate storiti je, da namestite svoj najljubši rezervni vtičnik WordPress, konfigurirate nekaj nastavitev in ste dobri.

Varnostne kopije VaultPress Premium by Automattic

VaultPress za WordPress

VaultPress je ustvaril Automattic, da bi olajšal varnostno kopiranje in zavarovanje vašega spletnega mesta. VaultPress sprejme samodejne varnostne kopije vašega spletnega mesta, ki so varno shranjene zunaj kraja. In njihova uporaba za obnovo vašega spletnega mesta je tako enostavna kot prijava v račun in klik na gumb.

Druge funkcije Ponudbe VaultPress vključujejo podvajanje in preselitev spletnih mest (moraš imeti rad tiste popolne varnostne kopije), zlonamerno programsko opremo in iskanje virusov, samodejno popravilo datotek in celo zaščito pred neželeno pošto. Začenši kar pri 39 dolarjev na leto kot del JetPack Personal je to zelo dostopen varnostni dodatek, v katerega je vredno vlagati.

BackupBuddy Premium WordPress vtičnik

BackupBuddy WordPress Vtičnik za varnostno kopijo

Info & DownloadView Demo

Drugi vrhunski rezervni vtičnik WordPress na našem seznamu je BackupBuddy by iThemes. S pomočjo vtičnika lahko ustvarite varnostno kopijo celotne zbirke podatkov in datotek ter / ali premaknete spletno mesto na drug strežnik.

Svoje spletno mesto lahko varnostno kopirate na trdi disk in različne zunanje storitve shranjevanja, vključno s spletnimi storitvami Amazon, Rackspace, e-pošto, FTP, Dropbox in BackupBuddy Stash..

Med načrtovanjem načrtujte varnostne kopije WordPress-a z BackupBuddyjem in ste na poti in uživajte v storitvi varnostnih kopij, kot nobena druga. Cene se začnejo pri 80 dolarjev na leto za licenco za eno spletno stran, čeprav iThemes ponuja tudi dosmrtni paket Gold ob enkratnem znesku 297 dolarjev, ki ponuja neomejeno uporabo vtičnika, zaradi česar je odličen za podjetja.

Podvajalnik brezplačnega vtičnika WordPress

Podvajalnik brezplačnega vtičnika WordPress

Z več kot milijonom aktivnih namestitev je Duplicator več kot vaš običajni rezervni vtičnik. Duplicator vam pomaga, da preprosto klonirate ali preselite spletno mesto na drugo lokacijo. Ta glavna funkcija omogoča močno rešitev za varnostno kopiranje.

Čeprav vam ne bo omogočil načrtovanja varnostnih kopij, vaša baza podatkov samodejno odloži v datoteko SQL in jo shrani v ZIP arhiv skupaj z datotekami WordPress. Nato ustvari posebno datoteko PHP, ki vam omogoča enostavno namestitev varnostne kopije. Na strežnik preprosto naložite ZIP arhiv in PHP datoteko, ostalo pa je enostavno delo. Želijo več? Checkout Duplicator Pro, ki dodaja več funkcij, vključno z varnostnimi kopijami urnikov, povezavo v oblaku, e-poštnimi obvestili, podporo za podporo in več.

BackWPup Free WordPress Vtičnik

BackWPup Free WordPress Vtičnik

BackWPup je priljubljen rezervni vtičnik za WordPress, ki vam pomaga ustvariti popolne varnostne kopije vašega spletnega mesta WordPress in jih shraniti na zunanjo lokacijo, kot so Dropbox, Amazon S3, FTP, RackSpace Cloud in še veliko več.

Lahko načrtujete popolne varnostne kopije, kar pomeni, da bo celotno spletno mesto WordPress, datoteke in vse ostalo, vedno varno. Nadalje lahko preverite / popravite in optimizirate svojo bazo podatkov, in če potrebujete več soka, se lahko odločite za različico pro.

UpdraftPlus Varnostno kopiranje in obnovitev Prosti WordPress Vtičnik

UpdraftPlus WordPress Backup Vtičnik

UpdraftPlus je eden najbolj uvrščenih rezervnih vtičnikov WordPress, ki dodaja zabavo in enostavnost za varnostno kopiranje vašega spletnega mesta WordPress. S številnimi ugodnimi funkcijami, vključno z varnostnimi kopijami na Amazon S3, Google Drive, FTP, Dropbox, e-pošto in drugimi možnostmi za shranjevanje, hitro obnovitvijo, razporedom, razmnoževanjem spletnega mesta, zmožnostjo delitve velikih spletnih mest v več arhivov in še veliko več, lahko ‘ ne morete iti narobe z UpdraftPlus (razvijalci pa ponujajo tudi različico profesionalne različice, ki je zelo dobra, če iščete več funkcij).

Sorodni viri

Želite izvedeti več o podpiranju spletnega mesta WordPress? Za dodatno zadovoljstvo smo našli te dodatke:

 • Varnostno kopiranje WordPress v oblak z BackWPup
 • 10 rezervnih zgodb o WordPressu, ki lahko ubijejo vaše spletno mesto
 • Najboljši rezervni vtičniki za spletna mesta WordPress
 • BackupBuddy WordPress Vtičnik za varnostno kopijo
 • Kako preizkusiti varnostne kopije spletnega mesta WordPress

Na koncu dneva je najbolj zanesljiva rešitev za varnostno kopiranje, ki jo lahko naredite za svoje podjetje s sedežem v WordPressu. Vse se lahko zgodi kadar koli, toda s varnostnimi kopijami na mestu se boste izognili neželenemu stresu. Samo pritisnite na obnovitev in spet ste v poslu.

Zajemali smo naše metode, kako pa varnostno kopirate spletno mesto WordPress? Kateri je vaš najljubši rezervni vtičnik ali storitev WordPress? Prosimo, delite z nami v komentarjih. Se vidimo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map