Kako odpraviti napačno temo WordPress

Platformo WordPress posamezniki in organizacije po vsem svetu uporabljajo za gostovanje dinamičnih spletnih vsebin. Morda se tega sploh ne zavedate, toda velik del priljubljenih blogov, novic in spletnih dnevnikov deluje na WordPressu. Ta priljubljeni CMS (sistem za upravljanje vsebin ponuja okvir za delo z besedilom, slikami in videom.


Kako priljubljen je ta sistem za upravljanje vsebin (CMS)? Tako priljubljena, da predstavlja približno 30% VSEH spletnih mest na internetu.

Vsaka namestitev programa WordPress se začne s temo. Teme nadzirajo videz spletnega mesta s pomočjo tabel slogov, ki določajo barve, pisave in obrobe spletnih strani. Po spletu lahko iščete priljubljene teme WordPress, od katerih so nekatere brezplačne, druge pa zahtevajo nakup.

Toda kaj se zgodi, ko želite namestiti ali spremeniti teme in WordPress začne odstranjevati napake ali ne deluje pravilno? Preglejte spodnje nasvete za predloge za odpravljanje težav.

1. Varno migrirajte

Varno selite na novo temo

Če ste pred kratkim prešli z ene teme WordPress na drugo ali nameravate to storiti v bližnji prihodnosti, potem morate pričakovati nekaj prepadov na cesti. Migracija med temami lahko vključuje veliko sprememb konfiguracije, ki morda zahtevajo odpravljanje težav.

Za začetek se prepričajte, da brskate po novih temah iz uglednega vira. Priporočamo spletna mesta, kot so uradni imenik WordPress, ThemeForest, Elegantne teme itd. Izogibajte se iskanju in nalaganju nezakonitih “brezplačnih” kopij vrhunskih tem. Ta spletna mesta lahko ponujajo teme, ki nenamerno ali namenoma vključujejo napake ali druge znane varnostne težave.

Preden nadaljujete s kakršno koli migracijsko dejavnostjo, naredite popolno varnostno kopijo starega spletnega mesta in teme (čeprav obstaja veliko drugih nasvetov, ki jih lahko uporabite za varno spreminjanje teme WordPress).

Ko ste pripravljeni za prehod na novo temo, se prijavite v skrbniško konzolo WordPress in pojdite na zavihek “Videz”. Kliknite gumb »Aktiviraj« poleg želene teme. Upoštevajte, da lahko selitev traja precej časa in se lahko posodablja po fazah.

2. Osvežite povezave

Osvežite in shranite Permalinks

Ko na spletno mesto WordPress namestite novo temo, lahko vključuje spremembe konfiguracije upravljanja podstrani. To bi lahko povzročilo novo obliko URL-ja, ki lahko povzroči napake pri vaših obiskovalcih.

Če želite omiliti težavo z URL-ji, pojdite na skrbniško konzolo in uporabite zavihek »Nastavitve«. Potem pojdite na Podmeni “Permalinks”. Pomaknite se navzdol in kliknite »Shrani spremembe«, da popestrite svoje trajne povezave. To bi moralo posodobiti vse URL-je na vaših straneh, da bodo pravilno povezani.

3. Zaženite posodobitve teme

Če želite ohraniti srečen in zdrav osebni računalnik in pametni telefon, morate redno posodabljati programsko opremo. Te lahko vključujejo kombinacijo novih funkcij in izboljšav varnosti ali popravkov. Če preskočite posodobitev, ste lahko ranljivi za kibernetski napad.

Isti scenarij velja za gostitelje in teme WordPress. Če je v vaši temi prisotna napaka z varnostjo, bodo hekerji morda vdrli v vaše sisteme in tako lahko izpostavili občutljive podatke. Razvijalci nenehno posodabljajo svoje teme, da izboljšajo uspešnost in zmanjšajo varnostne težave.

Ko bo na voljo nova posodobitev teme WordPress, boste na skrbniški konzoli videli mehurček z obvestili. Pojdite na zavihek »Posodobitve« pod »Domov« in potrdite svojo odločitev, da se premaknete na novo različico izbrane teme. Določene teme podpirajo tudi samodejno preverjanje in namestitev posodobitev. Če na primer uporabljate temo, ki ste jo kupili pri Themeforest, je vtičnik Envato Market zagotovo obvezen. Ta vtičnik olajša namestitev in posodobitev vseh vaših tem Envato in nakupov vtičnikov z vaše nadzorne plošče WordPress..

Spodnja vrstica je namestiti samo najnovejšo različico teme ali lahko naletite na sporočila o napakah v zvezi z nezdružljivostjo bodisi s platformo WordPress, vtičniki ali z obema.

4. Preverite nastavitve spletnega mesta

Preverite nastavitve spletnega mesta

Pri delu s kompleksno temo, ki je bila v preteklosti prilagojena, je morda težko, da se vaše WordPress okolje pravilno poveže z vašim domenskim imenom. Domena spletnega mesta je glavni URL, ki ga obiskovalci dostopajo, kar pomeni .com ali .net naslov.

Če zaženete primerek WordPress, vam samodejno ne omogočite dostopa do imena domene. Pridobiti ga morate prek spletnega registrarja. Ko je transakcija zaključena, lahko ukazano ime domene usmerite na vaše spletno mesto WordPress.

Če imate težave s svojo temo WordPress in se trudite, da bi jo krmarili po spletnem brskalniku, začnite z odpiranjem skrbniška konzola in pojdite v splošni meni »Nastavitve«. Od tam se pomaknite navzdol do razdelka, kjer določite, katere spletne naslove uporabljati.

V polju »WordPress Address« preverite, da ste vnesli pravilen URL ali IP naslov, ki kaže na vaš primarni strežnik WordPress. Če uporabljate ponudnika gostovanja v oblaku, bi vam morali te podatke posredovati. V polje »Naslov spletnega mesta« vnesite ime domene, ki ga želite povezati s svojim spletnim mestom. Na začetku naslova vključite “http: //” (ali še bolje, “https: //”, če ste dodali SSL za WordPress).

5. Preglejte uporabo vtičnikov

Pregled uporabe vtičnikov

Ko se odpravite težave pri odpravljanju težave s WordPress temo, je pregled vtičnikov lahko koristen korak. Vtičniki so majhni skripti ali orodja, ki jih ustvarijo razvijalci programske opreme, ki jih je mogoče dodati z vašim klikom na spletno mesto WordPress. Pogosto dodajo uporabne funkcije, lahko pa tudi zapletejo konfiguracijo teme.

Na primer, lahko namestite vtičnik, ki doda podporo za komentiranje vaših objav na spletnem dnevniku. Kot del postopka namestitve bodo izvedene nove prilagoditve obstoječe teme, da bodo lahko prikazovali komentarje v povezavi s preostankom spletnega mesta. Morda boste ugotovili, da vtičnik nepričakovano vpliva na druge dele namestitve WordPress.

Če želite omejiti vir težave, najprej onemogočite vse vtičnike na svojem spletnem mestu in jih nato znova aktivirajte. Ko ugotovite, kateri vtičnik je kriv za težavo, poiščite posodobitve programske opreme na skrbniški konzoli, da odpravite težavo. Če se težava še vedno pojavi, se boste morali obrniti na razvijalca. Odvisno od tega, ali vam lahko pomagajo ali ne, boste morda morali vtičnik v celoti odstraniti s svojega spletnega mesta.

NASVET: Da se izognete napakam vtičnikov, ne nameščajte več vtičnikov z istim namenom. Po naših izkušnjah večina konfliktov vtičnikov in tem nastane zaradi podvojene funkcionalnosti. Držite se enega vtičnika za funkcijo, ki jo želite dodati na svoje spletno mesto. Več vtičnikov seo, premijskih drsnikov ali oblikovalcev strani bo povzročilo le težave.

6. Pospešite zmogljivost

Pogosto lahko namestite temo WordPress in ugotovite, da hitrost in uspešnost vašega spletnega mesta negativno vplivata. Razlog za to je, kako tema naloži svoje vire pred prikazom vsebine v brskalniku obiskovalca.

Pomembno je narediti korak nazaj in razmisliti, kako gostujete na svojem spletnem mestu. Upravljanje lokalne namestitve WordPressa je lahko več težav, kot je vredno. S tem boste morali vzdrževati fizično strojno opremo in omogočili dovolj hitro omrežje, da bo lahko upravljalo ves promet, ki ga pričakujete.

Glede na hitrostno testiranje, ki ga je opravil Gostovanje v Kanadi na več kot 1000 lokacijah v ZDA in Kanadi je povprečni čas nalaganja znašal od 226 do 2850 ms. Očitno si želite biti na spodnjem koncu tega. S tem brezplačnim orodjem preverite hitrost svojega spletnega mesta. Če je slabo, lahko razmislite o preklopu gostiteljev.

Niste prepričani, kje začeti? Obstaja veliko seznamov in člankov, ki pokrivajo najboljše gostovanje v WordPressu, vendar je izbira številka 1 pri WPExplorerju WP Engine. To je tisto, kar uporabljamo (skupaj z Cloudflarejem) za doseganje hitrih hitrosti in popolno 100 točk v Googlovem PageSpeed ​​Insights.

Prehod na gostujočo platformo WordPress odpravlja težave z uspešnostjo na vašem spletnem mestu, hkrati pa prihrani tudi denar. Vaše spletno mesto bo prebivalo v oblaku in se bo izvajalo na virtualizirani strojni opremi v večjem podatkovnem centru.

Velika prednost spletnih mest WordPress, ki jih gostujejo v oblaku, je fleksibilnost za hitro spreminjanje po meri. Če vaša tema WordPress zahteva, da se ob vsakem obisku naložijo obsežni viri, lahko vaš ponudnik oblakov po potrebi samodejno zagotavlja omrežno in strežniško napajanje..

Toda ne ustavite se le z boljšim gostovanjem v WordPressu. Obstaja veliko drugih nasvetov in trikov, s katerimi lahko poskušate pospešiti WordPress. Morda boste želeli razmisliti o dodajanju CDN-ja, razmrševanju slik, omejevanju popravkov objav ali pa tudi o izbiri boljše teme WordPress. Vse to lahko pomaga drastično zmanjšati čas nalaganja strani.

7. Preverite, ali je mogoče predvajanje

WP predpomnilnik motorja

Opazili boste, da lahko spremembe, ko se premaknete na novo temo WordPress-a ali prilagodite obstoječi, lahko trajajo dolgo časa, kar se odraža v lastnih testih brskalnika. To je posledica postopka, znanega kot predpomnjenje. Brskalniki bodo določene podatke shranili lokalno, da se bodo lahko v prihodnosti hitreje naložili.

V tematiki WordPress brskalniki ponavadi predpomnijo informacije o tabelah slogov, kot so pisave, barve in postavitve, saj se ti elementi spreminjajo manj pogosto kot besedilo in vsebina slike na straneh. Če pa nameravate narediti velik nabor sprememb svoje WordPress teme, boste morda želeli razmisliti o čiščenju ali začasnem onemogočanju predpomnilnika brskalnika. Glede na to, kako ste dodali predpomnjenje na svoje WordPress spletno mesto, obstaja nekaj različnih načinov za to.

Počistite predpomnilnik

Vaš prvi korak mora biti čiščenje (ali “čiščenje”) predpomnilnika baze podatkov. Če uporabljate gostovanje, kot je WP Engine, lahko preprosto očistite svojo stran, CDN in predpomnilnik predmete na nadzorni plošči WordPress. Ta možnost je pod WP Engine> General Settings. Preprosto kliknite gumb “Očisti vse predpomnilnike”.

Če uporabljate vtičnik za predpomnjenje, morate poiskati nastavitve vtičnika, da počistite predpomnilnik. Uporabniki WP Super Cache lahko na primer odprejo Nastavitve> WP Super Cache in uporabijo gumb “Delete Cache”.

Če uporabljate CDN tretje osebe, boste morali počistiti tudi predpomnilnik. Če na primer uporabljate Cloudflare, se preprosto prijavite v svoj račun. Nato v navigacijskem meniju kliknite svojo spletno stran in nato možnost »predpomnilnika«. Kliknite gumb »Čisti vse«. Počakajte približno 30 sekund in spletno mesto in CDN naj bosta pripravljena za predpomnjenje vseh vaših strani s spremembami.

OPOMBA: Medtem ko lahko predpomnilnik popolnoma onemogočite (bodisi prek vtičnika za predpomnjenje ali s pomočjo CDN-ja), priporočamo, da ob spremembah preprosto ročno počistite (ali izbrišete). Tako lahko preprečite, da bi hitrost in uspešnost spletnega mesta padli.

8. Vrnite se k temeljni temi

Ko vse drugo odpove, preučite spletno mesto WordPress na osnovno temo. Tisti brez kompleksnih otroških tem ali vtičnikov. To je najučinkovitejša metoda za vse težave s temami, ki jih ne morete rešiti z drugimi nasveti, opisanimi v tem članku. Zamislite si, kot da začnete z praznim platnom.

Pogosto se težave pojavljajo zaradi napačno kodiranih prilagoditev ali konfliktov vtičnikov (kot smo že omenili). Najboljši način, da se temu izognete, je, da izberete temo, ki ustreza vašim potrebam. Ali v glavi potrebujete socialne povezave? Nato se prepričajte, da izbrana tema vključuje to funkcijo. Želite portfelj? Ponovno preverite, ali izbrana tema vključuje vgrajeno vrsto objave po meri.

Potrebujete pomoč pri izbiri teme? Tu je seznam nekaterih najboljših tem WordPress. Večina je fleksibilnih večnamenskih tematik, zaradi česar se dobro prilega večini spletnih niš.

Spodnja črta

Zahvaljujoč številnim možnostim prilagajanja in filozofiji “plug and play” je WordPress svet oblikovanja spletnih strani prinesel v doseg vsakogar (skoraj), ki je sposoben vklopiti računalnik in poiskati internet. Slaba stran tega je, da mnogi netehnični ljudje gradijo spletna mesta. Vendar se ni treba motiti, če se programska oprema ne obnaša pravilno.

Na srečo, kot smo že poskušali opozoriti v tem članku, če ostanete mirni in sledite strategiji korak za korakom, obstaja velika možnost, da boste lahko uspešno opravili osnovne naloge, kot so namestitev ali spreminjanje tem. Hvala za branje in veliko sreče!

Iščete več nasvetov za odpravljanje težav? Tu je 10 pogostejših vprašanj s temo WordPress in kako jih odpraviti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map