Kako očistiti predpomnilnik WordPressa kot profesionalca

Kako očistiti predpomnilnik WordPressa kot profesionalca

Mislim, da se boste strinjali, ko bom rekel, da omemba predpomnilnika ne vzbuja najboljšega občutka, razen če seveda niste eden teh tehnološko pametnih kul otrok. Ne, še vedno ne vzbuja najboljše občutke.


Kljub temu je pojem predpomnilnika tako preprost za razumevanje, da ne potrebujete ničesar. Poleg tega se izkaže, da je čiščenje predpomnilnika na vašem WordPress spletnem mestu zelo enostavno, saj lahko to naredite, preden naslednji fant pripravi skodelico kave.

V današnjem postu pa vam pokažemo, kako lahko očistite predpomnilnik WordPress-a. Do konca objave bo WordPress predpomnilnik ena stvar, o kateri ne bi smeli več skrbeti. Vabljeni, da podate mnenje in delite svoje izkušnje v razdelku za komentarje.

Najprej postavimo oder.

Kaj je predpomnilnik?

V splošnem izračunu je predpomnjenje preprosto shranjevanje podatkov v začasni pomnilnik v nasprotju z glavnim pomnilnikom. Predpomnilnik (izgovorjena gotovina) je tehnologija, s katero del strojne ali programske opreme shrani začasne podatke, ki so hitrejši za iskanje, ko jih drugič potrebujete..

Zamislite si to kot premik daljinskega upravljalnika iz medijske omare kamor koli sedete. Ko boste naslednjič morali spremeniti TV kanal, lahko to storite hitreje, saj vam ni treba znova hoditi do medijske omare.

Če ne gledate televizije, je tukaj še ena ilustracija. Če spletno mesto predpomni vsebino v vašem brskalniku, to preprosto pomeni, da spletno mesto shrani začasne podatke v vašem brskalniku. Ti podatki so lahko karkoli – slike, datoteke JavaScript itd. – stvari, ki se običajno ne spreminjajo v dolgih obdobjih.

Ko naslednjič obiščete omenjeno spletno mesto, se predpomnjena vsebina naloži iz vašega brskalnika in ne izvirnega spletnega strežnika. To pomeni, da se podatki ne pošiljajo drugič, saj že obstajajo v vašem brskalniku / osebnem računalniku. Končni rezultat je hitrejša izkušnja, shranjena pasovna širina in manjša obremenitev strežnika.

Vrste predpomnilnika WordPress

Kar zadeva pospeševanje spletnih mest WordPress, je treba upoštevati štiri vrste predpomnilnika. Poglejmo vsak na kratko:

Predpomnilnik brskalnika

Da bi zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo med brskanjem, so sodobni brskalniki opremljeni s predpomnilnimi zmogljivostmi. Ne glede na to, ali uporabljate Chrome, Mozilla Firefox, Edge ali Safari, vaš brskalnik samodejno predpomni vsebino s spletnih mest, ki jih obiščete.

Tako se hitreje nalagate, ko pozneje obiščete predpomnjeno spletno mesto. Vaše spletno mesto WordPress lahko izkoristi predpomnilnik brskalnika, da vsem uporabnikom omogoči hitrejšo izkušnjo. Lahko določite predpomnilna pravila za svojo vsebino in tako zagotovite, da strežnik prejme poizvedbe samo za novo vsebino.

Tako vaše spletno mesto WordPress ne zahteva vsebine, kot so slike pasic, logotip, datoteke JavaScript, tabele stilov itd., Saj so podatki že shranjeni v računalniku. Seveda, če ne posodobite svojega spletnega mesta in očistite predpomnilnik brskalnika, bomo nekaj objavili v naslednjih razdelkih.

Predpomnilnik vtičnikov

Nato imamo predpomnilnik vtičnikov, ki predstavlja vse začasne podatke, ki jih shrani vtičnik predpomnilnika. Vaš predpomnilnik lahko med drugim vključuje datoteke HTML, sestavljeno PHP kodo, poizvedbe MySQL in spletne predmete..

Obstajajo številni vtičniki predpomnilnika, vendar sta najbolj priljubljena dva W3 Skupaj predpomnilnik in WP Super predpomnilnik. Oba vtičnika sta sijajna pri predpomnjenju WordPress mest in lahko znatno skrajšata čas, ki ga potrebujete za nalaganje vaših strani. Kateri vtičnik za predpomnjenje uporabljate na svojem spletnem mestu WordPress? Sporočite nam v komentarjih ��

Če se spomnite, smo že večkrat povedali, da WordPress gradi spletne strani iz PHP-ja in podatke, poizvedbo iz vaše baze MySQL. Zdaj namesto da znova ustvari strani ob vsakem obisku uporabnika, vaš vtičnik za predpomnilnik shrani shranjene kopije, kar olajša obremenitev vašega strežnika, kar pomeni boljše delovanje. S predpomnjenjem se tudi zmanjša prenos datotek naprej in nazaj.

Predpomnilnik strežnika

Večina ponudnikov gostovanja ponuja predpomnilne funkcije za pospešitev vaših WordPress spletnih mest. To je še posebej pravilo pri večini upravljanih gostiteljev WordPress, kot je WPEngine, Vztrajnik in Pagely med ostalimi. Prejšnje povezave preusmerijo na strani s podporo, ki prikazujejo, kako izplavati predpomnilnik za vsakega gostitelja.

Vse je v tem, da izboljšate hitrost svojega spletnega mesta WordPress, tega predpomnilnega posla. Vsak gostitelj uporablja drugačno vrsto arhitekture predpomnjenja, odvisno od njihove nastavitve, vendar se vse skupaj splača samo na eno stvar – izboljšanje zmogljivosti. Najbolje je, da se ob morebitni težavi s predpomnilnikom strežnika posvetujete s svojim gostiteljem.

Nekatera gostiteljska podjetja ustvarjajo predpomnilnik lokalno, druga pa uporabljajo napredne tehnike, kot so povratni proxy strežniki. To samo pomeni, da več strežnikov predpomnilnika postavite “pred” glavnega strežnika. Prve zahteve bodo podane na glavni strežnik, naslednje zahteve pa strežejo predpomnilniki.

3rd Party cache

Hudiča je predpomnilnik tretjih oseb? Dobro vprašanje. Če uporabljate spletno aplikacijo, kot je CloudFlare, StackPath ali Sucuri, upoštevajte, da je ena od prvih stvari, ki jih naredijo za izboljšanje delovanja svojega WordPress spletnega mesta, predpomnilnik.

Pravzaprav sem videl spletno mesto s pomočjo 3rd predpomnilnika za stranke, da bi ustvarili iluzijo o spletu, medtem ko je bilo njihovo spletno mesto popolnoma propadlo. Obiskovalci domene so bili preusmerjeni v predpomnilnik, kar je veliko bolje kot, no, nič. Manjkala je le dinamična vsebina, kot so prenosi medijev. Statične strani so bile vse tam.

Kje smo v vsem tem?

V tem stičišču ne mislite več, da je predpomnilnik tuja pošast, ki bi se jo morali bati. Dejansko je znanje moč. Toda ogled predpomnilnika je odličen za vaše WordPress spletno mesto, zakaj bi sploh želeli počistiti predpomnilnik?

Zakaj počistiti predpomnilnik WordPress?

Prvič, če na spletnem mestu WordPress spremenite spremembe, vendar po zadetku ne vidite posodobitev osvežiti, boste morda morali počistiti predpomnilnik programa WordPress. S tem mislimo na katero koli ali vse štiri vrste predpomnilnika, ki smo jih pred kratkim začrtali.

Drugič, sprememba nastavitev znotraj skrbnika lahko pokvari zasnovo vašega spletnega mesta. V tem trenutku čiščenje predpomnilnika po opravljenih potrebnih spremembah ne pomeni več. V nasprotnem primeru lahko vi in ​​vaši obiskovalci še naprej vidite zlomljeno zasnovo.

Tretjič, strani se lahko spremenijo na strežniku med postopkom predpomnjenja. Drugič bo predpomnilnik, ki je bil napačno konfiguriran, vašim uporabnikom postregel z zastarelo vsebino, kar je samo žalostno. Obakrat je čiščenje predpomnilnika WordPress vaša milost za varčevanje.

Kako očistiti predpomnilnik WordPress v delitvi sekunde

Najboljši del tega priročnika je čiščenje predpomnilnika WordPress tako enostavno kot A, B, C. V skrajnih situacijah se boste morda želeli obrniti na svojega gostitelja, če menite, da je težava v strežniku predpomnilnika. V večini primerov so trije scenariji, ki smo jih omenili pred nekaj sekundami, posledica predpomnilnika brskalnika ali predpomnilnika.

Začnimo z najlažjim za čiščenje.

Kako počistiti predpomnilnik brskalnika

Čiščenje predpomnilnika brskalnika je zelo enostavno, verjetno ste to storili že velikokrat doslej. Vaša izkušnja se razlikuje glede na vaš brskalnik, vendar pokrivamo le tri glavne brskalnike. Vedno lahko delite, kako počistite predpomnilnik v svojem brskalniku v komentarjih ��

Google Chrome

Moj osebni najljubši je Chrome nedvomno hiter zaradi lahkega dizajna in odličnega predpomnjenja. Preprost dizajn naredi očiščenje predpomnilnika programa WordPress. Preprosto kliknite ikono menija in se pomaknite do Več orodij –> Počisti podatke brskanja … kot je prikazano spodaj:

kako očistiti predpomnilnik kroma WordPress

S tem boste prišli do pojavnega okna, kjer boste lahko izbrali tisto, kar morate počistiti. Tu lahko od začetka časa izbrišete vse, od zgodovine brskalnika do piškotkov in še več. Vendar nas zanima predpomnilnik, zato označite samo »Predpomnjene slike in datoteke«. Nato kliknite gumb »Izbriši podatke brskanja«:

kako očistiti predpomnilnik WordPress chrome, drugi del

In ste končali!

Mozilla Firefox

Podobno je čiščenje predpomnilnika v Firefoxu stvari četrtih grederjev. Samo kliknite ikono menija in nato jeziček Zgodovina, kot je prikazano spodaj:

kako očistiti predpomnilnik strežnika WordPress

S klikom na zavihek Zgodovina se prikaže še ena plošča, kot je prikazano spodaj. Na tej plošči kliknite element menija “Počisti nedavno zgodovino”:

kako očistiti predpomnilnik WordPress Firefox 2. del

Prikaže se pojavno okno, kjer lahko izberete vse, kar želite počistiti iz svojega brskalnika. Izberite časovno obdobje, da se počistite (ponavadi to nastavim na vse). Potrdite potrditveno polje »Predpomnilnik« in na koncu gumb »Počisti zdaj«, kot je prikazano spodaj:

kako očistiti predpomnilnik WordPress Firefox 3. del

Microsoft Edge

Edge, ki je bil prej znan kot Internet Explorer, je Microsoftov poskus pridobitve trga, na katerem so nekoč prevladovali. Edge je pomembno izboljšanje tega, kar večina ljudi pozna kot mater vseh spletnih brskalnikov. Čeprav vedno izbiram Chrome, Edge ni slab. Kako počistiti predpomnilnik?

Kliknite ikono menija in izberite Nastavitve:

kako očistiti rob predpomnilnika WordPress

Odpre se nova plošča z vsemi nastavitvami brskalnika. Pomaknite se navzdol do Počistite podatke brskanja in kliknite na gumb “Izberite, kaj naj počistite”:

kako očistiti rob predpomnilnika WordPress, 2. del

To dejanje vodi do tretje plošče, na kateri so prikazane vse stvari, ki jih izbrišete iz Edgea. Izberite “Predpomnjeni podatki in datoteke” in pritisnite gumb “Počisti”:

kako očistiti rob predpomnilnika WordPress, 3. del

Lahko celo izberete samodejno brisanje predpomnilnika vsakič, ko zaprete Edge, funkcijo, ki je ni mogoče najti v drugih brskalnikih.

Po čiščenju predpomnilnika brskalnika znova naložite spletno mesto WordPress. Ali ste po čiščenju predpomnilnika brskalnika odpravili težavo, povezano s predpomnilnikom? Če se težava še vedno pojavlja, je drugi najverjetnejši krivec vaš vtičnik za predpomnilnik.

Kako počistiti predpomnilnik vtičnikov

Postopek čiščenja predpomnilnika programa WordPress tukaj je odvisen od vtičnika za predpomnjenje, ki ga uporabljate. Vseeno je čiščenje predpomnilnika programa WordPress s pomočjo vtičnika tako enostavno, kot da kliknete gumb. Naj se konča s tem.

W3 Skupaj predpomnilnik

W3 Total Cache je eden najbolj priljubljenih vtičnikov predpomnilnika WordPress. Z več kot milijonom aktivnih namestitev, vključno z AT&T in MakeUseOf, med drugim je ta predpomnilni vtičnik nekaj drugega. Priložen je z velikim naborom funkcij, ki obljubljajo boljše zmogljivosti in pretvorbe.

Če želite počistiti predpomnilnik WordPress v predpomnilniku W3 Total, se pomaknite do Zmogljivost> nadzorna plošča v vašem WordPress administratorju. Na nadzorni plošči W3 Total Cache kliknite gumb »izprazni vse predpomnilnike«, kot je prikazano spodaj:

kako očistiti predpomnilnik WordPress w3 skupaj

WP Super predpomnilnik

WP Super Cache je izjemno orodje za optimizacijo uspešnosti WordPress, ki vam ga je priskrbel Automattic, isti fantje, ki so nam med drugim podarili številne druge izdelke, kot so Jetpack, Akismet in WooCommerce..

Za brisanje predpomnilnika WordPress v WP Super Cache preprosto pojdite do Nastavitve v skrbniškem meniju WordPress. Nato kliknite WP Super predpomnilnik in nato gumb »Izbriši predpomnilnik«, kot je prikazano na spodnji sliki:

kako očistiti predpomnilnik WordPress wp super cache

Kako počistiti strežnik in 3rd Party cache

WP predpomnilnik motorja

Če uporabljate 3rd strankarske spletne aplikacije ali gostitelja, ki podpira predpomnjenje, je morda malce drugačen postopek. Na primer, WP Engine ima ploščo za gostovanje po meri vgrajeno v nadzorno ploščo WordPress. Vse, kar morate storiti, je, da kliknete nanj, da dostopate do možnosti, da očistite predpomnilnik ali ponastavite dovoljenja datotek. Tukaj je nekaj koristnih povezav do virov, ki vam natančno prikazujejo, kako očistiti predpomnilnik WordPress v nekaj običajnih scenarijih:

  • Počistite predpomnilnik mesta WordPress – naša zelo lastna objava, ki vam prikazuje, kako med drugim počistite predpomnilnik v WPEngine, SiteGround, GoDaddy in Media Temple
  • Kako očistiti predpomnilnik CloudFlare – Podpora CloudFlare

Zavijanje

In tu ste – vsi najboljši načini za čiščenje predpomnilnika WordPressa tako enostavno, kot v rekordnem času. Kako počistite predpomnilnik na svojem mestu WordPress? Če imate vprašanje ali predlog v zvezi s predpomnilnikom WordPress, ne oklevajte in se obrnite v spodnji razdelek za komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map