Kako optimizirati stranske vrstice WordPress za boljši promet in pretvorbe

Kako optimizirati stranske vrstice WordPress za boljši promet in pretvorbe

Vzemanje časa za optimizacijo stranskih vrstic WordPressa na vašem spletnem mestu za boljši promet in konverzije mora biti ena od glavnih prioritet poleg ustvarjanja prepričljivih vsebin za privabljanje novih bralcev. Stranske vrstice smo pogosto zapostavljene, ker ne razumemo njihove prave funkcije. Menimo, da so zgolj dodatki k spletnim stranem in objavam. Zato naše stranske vrstice ne vidimo kot močno orodje za dobro sodelovanje uporabnikov.


V tem članku na kratko razpravljam, kaj so stranske vrstice in kateri so skupni elementi. Predstavila bom tudi nekaj nasvetov za optimizacijo stranskih vrstic za dobro sodelovanje uporabnikov, kar lahko povzroči boljši promet in konverzije.

Prava funkcija stranskih vrstic WordPress

Stranske vrstice WordPress prikazujejo informacije, ki niso glavna vsebina na določeni spletni strani. Ti omejeni prostori se nahajajo na obeh straneh strani ali na obeh straneh in omogočajo dom widget-om, ki prikazujejo naše oglase, navigacijski meni, koledar, nedavne objave itd..

Optimizirajte stranske vrstice WordPress - Izbira gradnikov

Kateri pripomočki stranske vrstice so pomembni za vašo glavno vsebino?

Kljub omejenemu prostoru pa veliko uporabnikov ponavadi napolni stranske vrstice s čim več gradnikov. Eden od razlogov je, da se uporabniki spletnih strani prilagodijo raznolikim potrebam in željam. Tako lahko upravljavec spletnega mesta želi, da so ti pripomočki na voljo samo v primeru, da jih potrebuje en bralec. Poleg tega je to najprimernejši način. Stran je na koncu videti prenatrpana. Uporabniki se lahko počutijo preobremenjeni s preveč informacijami ali celo razlagajo spletno mesto kot »neželeno«. Rezultat je pogosto negativen – uporabniki odhajajo in se ne vračajo.

Ta situacija ponazarja, kako so WordPress stranske vrstice postale eden najbolj zapostavljenih delov spletne strani. Zato pogrešate njihovo resnično funkcijo. To pomeni, da imajo samo pripomočki, ki so najbolj pomembni za glavno vsebino, kar v zameno pomaga povečati uporabniško angažiranost. Vsi vemo, da dobro sodelovanje uporabnikov pomeni povečanje prometa in večje možnosti za konverzije.

Nekaj ​​preprostih nasvetov za optimizacijo stranskih vrstic WordPress na svojem spletnem mestu je gotovo, da ne izgubite svoje publike in da izkoristite svoje stranske vrstice..

1. Omeji prikazano število pripomočkov

Vzemite si čas, da se odločite, katere gradnike morate dodati v stranske vrstice. Lahko je malo težko, vem. S toliko WordPress pripomočkov je na voljo, da bi vas lahko zamikalo, da bi na svoje stranske vrstice dodali kar največ. Da, to je najprimernejši način. Mislite, da ne bo škodovalo, vendar ste obiskali spletno stran spletnega dnevnika, ki ima v stranski vrstici več oglasov, besedila in privzetih pripomočkov? Če je odgovor pritrdilen, kakšna je bila izkušnja? Sama se mi zdijo prenatrpane strani precej presenetljive. Raje si ogledujem stran, ki je nekoliko manj zapletena, zato poudarja glavno vsebino; in vsebine so kljub temu lepo nameščene in lahko dostopne, ne da bi bile preveč vsiljive.

Da se boste lažje odločili, kaj boste postavili v stranske vrstice, je morda dobro, da si ogledate nekaj najbolj priljubljenih spletnih mest in opazujete, kateri pripomočki imajo skupno. Točno to sem storil. Pregledala sem približno 75 spletnih mest in ugotovila, da je 43 od njih, ki so imele stranske vrstice na svojih spletnih straneh spletnega dnevnika, uporabljalo naslednje pripomočke.

Običajni pripomočki WordPress Sidebar

 1. Widget za prijavo na glasilo
 2. Navigacijski meni za notranje povezave
 3. Oglasi
 4. Ikone družbenih medijev
 5. Priljubljena / Trending posts
 6. Kategorije
 7. Zadnje / Najnovejše objave
 8. Obrazec za iskanje
 9. O tem
 10. Sorodne objave

Seveda lahko odstopate od običajne prakse, ker je pomembno, da se odločite na podlagi natančnih premislekov o tem, kaj vaše strani potrebujejo.

Pomembno: Zagotovite, da pripomočki ne bodo odvečni

Previdno preučite, za kaj je namenjen vsak gradnik, da se prepričate, ali so njegove lastnosti edinstvene. Ne potrebujete 5 različnih socialnih pripomočkov samo zato, ker je vsak videti nekoliko drugačen. Enega je veliko.

Uporabite druga območja, pripravljena na gradnike (na primer glavo ali podnožje)

Tako svojih pripomočkov ne nasičite v stranskih vrsticah. Prav tako boste morda želeli, da se v stranskih vrsticah, glavi in ​​nogi hkrati prikazujejo eden ali dva pomembna pripomočka. Uporabniki lahko enostavno dostopajo do njih, kjer koli so na strani. V nasprotnem primeru imate lahko te pomembne pripomočke pritrjene, lepljive in plavajoče. Več o tem kasneje.

Razmislite o napravah, ki jih vaša ciljna skupina uporablja

Večina spletnih uporabnikov raje brska po svojih mobilnih napravah. Želite zagotoviti, da vaše strani na majhnih zaslonih mobilnih naprav ne bodo prenatrpane s pripomočki. Medtem ko bi morale biti najboljše teme programa WordPress v celoti odzivne, lahko vedno uporabite orodja za razvijalce svojega spletnega brskalnika (tukaj je Chromov vodnik) ali vrhunsko orodje, kot je CrossBrowserTesting da si ogledate in preizkusite svoje spletno mesto. Tako boste lahko prepričani, da optimizirate stranske vrstice WordPress na običajnih velikostih zaslona.

Optimizirajte stranske vrstice WordPress - Omejite gradnike

Ne želite, da bi vaše strani izgledale prenatrpane, ker v stransko vrstico dodate preveč pripomočkov.

2. Prilagodite stranske vrstice na stran ali objavo

Ponovno je pomembna pomembnost (ko optimizirate stranske vrstice WordPress, pa tudi, ko gre za skoraj vse druge vidike vašega spletnega mesta). Kateri izmed izbranih pripomočkov so ustrezni za določeno stran ali objavo? Morali bi se edini pokazati. Na primer, ne smejo na vseh straneh prikazati pripomočka za nedavno objavo; ne smejo vse objave prikazati biografije določenega avtorja; in morda vse strani vsebujejo vašo prijavo po e-pošti.

3. Uporabite plavajoče gradnike

Naj pomembni pripomočki (ali celo celotna stranska vrstica) spremljajo vaše uporabnike, ko se pomikajo po strani navzgor in navzdol. Ti fiksni, lepljivi in ​​plavajoči pripomočki uporabnikom olajšajo ukrepanje, kadar čutijo potrebo. To lahko storijo ne glede na to, kje so na strani. Nič več se pomikajte navzgor do stranske vrstice ali navzdol do podnožja, da se držite tistih pripomočkov, s katerimi potrebujejo interakcijo.

Dandanes ima večina strani objav na spletnem dnevniku fiksne pripomočke, večinoma povezave na družabne medije in navigacijske vrstice. Plavajoče gradnike lahko tudi spremenite v gumbe za poziv k dejanju, tako da jih namestite v kotiček strani. Preprosto dodajte diapozitiv ali pojavno animacijo ob kliku (namesto da bi jih sam prikazoval nad glavno vsebino).

Dosezite svoj cilj za učinkovito optimizacijo stranskih vrstic WordPress

Zdaj, ko ste se naučili nekaj načinov za optimizacijo stranskih vrstic WordPress, poglejmo stvari, ki jih morate imeti, in jih narediti, da jih dosežete..

1. korak: razumejte, kaj želijo vaše stranke in vaše poslovne potrebe

Razumete, kaj iščejo obiskovalci vaše spletne strani in veste, da imate tisto, kar iščejo. Vse, kar morate storiti, je, da se prepričate, da jih stranske vrstice vodijo, ko raziskujejo vaša spletna mesta za informacije ali izdelke, ki jih potrebujejo. Ne želite jih drugače odgnati.

2. korak: Izberite najboljša orodja za ustvarjanje zelo privlačnega spletnega mesta

Izberite vtičnike, s pomočjo katerih boste prihranili čas pri oblikovanju in programiranju vseh delov vašega spletnega mesta, vključno s stranskimi vrsticami. Medtem ko bi zagotovo lahko imeli višjega razvijalca, da bi ustvaril nekaj po meri, je na voljo že na vrsto odličnih možnosti. Iz široke palete vtičnikov, ki so na voljo v shrambi WordPress, lahko izberete tisto, kar najbolje ustreza vašim potrebam. Obstajajo vtičniki, namenjeni upravljanju vaših stranskih vrstic in pripomočkov WordPress z manj kodirnim delom ali sploh nobenim.

Možnosti pripomočkov Vtičnik WordPress

Na primer, vtičnik z imenom Widget Options, ki je brezplačno na voljo v skladišču WordPress, omogoča izvajanje preprostih in zapletenih nalog upravljanja pripomočkov – od nadzora vidnosti (strani, objave, naprav in uporabniških omejitev), oblikovanja, animacije, do podpora za ustvarjalce strani.

Optimizirajte stranske vrstice WordPress-Skrij ali prikaži pripomočke

Pripomoček lahko preprosto skrijete ali pokažete na kateri koli od svojih WordPress strani.

Ena glavnih značilnosti možnosti pripomočkov je nadzor vidnosti pripomočkov na straneh in v objavah. S to funkcijo lahko omejite število vidnih pripomočkov na samo ustrezne in tako prilagodite stranske vrstice na stran ali objavo. Poleg tega ta brezplačni vtičnik nadzira tudi vidnost pripomočkov glede na vrsto naprave – mobilni, tablični ali namizni. To je zelo priročno, ko morate nadzorovati število pripomočkov, ki se prikazujejo na drobnih zaslonih mobilnih naprav.

Za bolj zmogljive funkcije (in podporo) razmislite o nadgradnji na Možnosti gradnikov Premium. To vključuje dodane možnosti za oblikovanje pripomočkov, lepljive gradnike, predpomnjenje, povezave pripomočkov po meri, možnosti dovoljenj in še več.

Zakaj bi uporabljali vtičnik za stransko vrstico in pripomočke? Ker podjetja naj bi jemanje vsebine in promocija izdelkov jemljite resno. Oblikovanje spletnega mesta v skladu z blagovno znamko in obiskovalci spletnega mesta je ena vaših glavnih prioritet. Morate najti način, kako uresničiti svoj cilj, kako učinkovito in časovno in denarno zagotoviti zelo privlačna spletna mesta.

Obstaja veliko WordPress vtičnikov, ki so na voljo za doplačilo ali brezplačno, večina pa je zasnovana tako, da lahko upravljate svoja spletna mesta WordPress z manj dela kodiranja ali pa sploh nobenega. Gotovo so minili dnevi, ko morate preživeti dolge ure programiranja vsak del vaših spletnih strani. Poleg tega so vtičniki z enim ali le omejenim številom funkcij izklopljeni; vse v enem vtičniki so vključeni. To je zato, ker uporaba takšnih vtičnikov pomeni porabiti manj denarja in ni preklopa z enega v drugega. Zato je uporaba enega vtičnika za optimizacijo stranskih vrstic WordPress na celotnem spletnem mestu zelo vredna.

3. korak: Izberite postavitev za funkcionalnost in slog

Ljudje želijo najpreprostejši in najhitrejši način za pridobitev informacij, ki jih potrebujejo. Glede stranskih vrstic, ne glede na to, ali izberete dvostransko, enostransko ali postavitev brez stranske vrstice, razmislite, kako bo takšna izbira vplivala na splošno funkcionalnost vaših strani. Ne pozabite, da morajo stranske vrstice pomagati uporabnikom spletnega mesta. Če se odločite za postavitev brez stranske vrstice, poskrbite, da te pripomočke postavite premišljeno, da boste lažje raziskali vaše spletno mesto.

Zaključne besede o tem, kako optimizirati stranske vrstice WordPress

Hvala za branje! Upam, da ta članek pomaga pri spoznanju, da stranske vrstice WordPress niso le dodatna oprema za naše spletne strani. Igrajo ključno vlogo pri doseganju boljšega prometa in preusmeritev.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map