Kako organizirati vsebino na svojem spletnem mestu WordPress

Kako organizirati vsebino na svojem spletnem mestu WordPress Bralci ostanejo prilepljeni na vaš blog

Medtem ko je vsebina, ki jo pišete za svoj blog, pomembna, pa tudi način, kako jo organizirate. Pravzaprav, slaba organizacija vsebine na vašem blogu lahko med drugim povzroči zmanjšanje bralstva in pomanjkanje bralčevega angažmaja.


Na srečo pravilno strukturiranje vsebine ni tako težko. Verjetno bo v vašem spletnem dnevniku potrebno spremeniti nekaj sprememb, vendar je veliko teh sprememb mogoče rešiti v nekaj minutah. Ugotovili boste, da lahko na ta način ustvarite bolj prijetno doživetje za svoje bralce, ne da bi se pri tem potrudili.

V tej objavi bomo razpravljali o pomembnosti organizacije vsebine spletnega dnevnika. Nato bomo ponudili nekaj nasvetov za strukturiranje vsebine in zagotovili nekaj preprostih načinov za izvajanje vsake strategije. Začnimo!

Zakaj je zelo pomembno organizirati vsebino vašega spletnega dnevnika

Kar zadeva bloganje, organizacija vsebin pomeni vodenje strukture vsebine na vašem blogu kot celote. Pomembno je razumeti, da lahko neorganiziran spletni blog zmede obiskovalce in jih morda odžene (povečuje stopnjo obiskov). Vaši bralci ne bi smeli iskati po vašem spletnem mestu po želeni vsebini; mora biti dostopna in enostavna za iskanje.

Poleg izogibanja zgoraj omenjenim težavam lahko organizacija bralcem ponudi tudi bolj prijetno izkušnjo. Pravilna organizacija:

 • Drži vaš blog prijazen do uporabnika in spodbuja nadaljevanje branja.
 • Spodbuja bralce k raziskovanju, ki jim omogočajo izkusite več svoje vsebine.
 • Vaš blog postane bolj profesionalen, posoja mu verodostojnost in avtoriteto.
 • Vašemu WordPress spletnemu dnevniku ponuja spodbudo, ki lahko izboljša promet na vašem spletnem mestu.

Navsezadnje je organiziran vaš blog prav tako pomembno kot vsebino, ki jo ponujate. Če ne morejo enostavno krmariti, se obiskovalci verjetno ne zadržujejo ali delijo svojega dela z drugimi.

Na srečo je postopek organizacije preprost, ko za svojo platformo uporabljate WordPress. Z le nekaj popravki trenutne nastavitve lahko brez težav vključite svoje bralce in se vrnete po več. Oglejmo si tri najpomembnejše strategije, ki jih lahko izvajate.

1. Učinkovito uporabljajte kategorije in oznake

WPMU DEV blogovske kategorije

WPMU DEV na svojem blogu uporablja kategorije in oznake ter vključuje spustni meni, da lahko bralci iščejo po kategorijah.

Eden najlažjih načinov za organizacijo vsebine spletnega dnevnika je uporaba vgrajenega sistema kategorij in oznak za WordPress. Ta orodja vam omogočajo, da logično strukturirate svojo vsebino, kar bi morali ceniti vaši bralci.

Najpreprosteje povedano, kategorije so splošno orodje za združevanje vaših objav. Po drugi strani se oznake uporabljajo bolj kot indeks posta. Če na primer vodite spletni dnevnik o zdravju in pišete objavo o različnih rutinah vadbe, bi lahko bila skupna kategorija Fitnes ali Vaja. Oznake se zelo razlikujejo in morajo biti čim bolj natančne. Če smo razpravljali o našem primeru na spletnem dnevniku joga, kaistenika, in kardio rutine, ti bi naredili tri popolne oznake.

Za učinkovito uporabo kategorij in oznak morate upoštevati tri glavna pravila:

 1. Uporabite opisna imena. To velja tako za vaše kategorije kot oznake, saj povečujejo možnosti, da bodo bralci lahko našli želeno vsebino na vašem spletnem dnevniku.
 2. Omejite objave na spletnem dnevniku na vsako kategorijo. S tem zmanjšate zmedo in uredite svojo organizacijsko shemo čim bolj preprosto.
 3. Uporabljajte oznake svobodno. Za razliko od kategorij bi morale biti v vaših objavah na spletnem dnevniku različne oznake. Delajo kot kazalo in temo vsake objave sporočajo tako bralcem kot iskalnikom.

Če imate trenutno veliko objav v svojem spletnem dnevniku, lahko traja nekaj časa, da določite najboljši nabor kategorij. Ko pa je vaš sistem nastavljen, bo izvedbo naprej enostavno.

2. Ustvari jasne in uporabnikom prijazne menije

Domača stran elegantnih tem

Elegantne teme uporablja čist in neposreden navigacijski meni, da bralcem olajša iskanje tega, kar potrebujejo.

Kljub temu je strukturiranje vsebine bistvenega pomena, zato tudi organizirate, kako bodo vaši bralci našli to vsebino. Jasni in uporabnikom prijazni meniji so bistven prvi korak, saj dobro oblikovani meniji zagotavljajo, da bodo vaši bralci brez težav krmarili po spletnem mestu. Ko bralci porabijo manj časa za ugotavljanje, kako deluje vaše spletno mesto, lahko porabijo več časa za branje in ukvarjanje z vašo vsebino.

Če želite začeti, se morate najprej odločiti, ali boste uporabili nastavitev menija teme ali privzete možnosti WordPress-a. Večina tem ponuja funkcijo menija po meri. Vendar je nastavitev WordPressa prav tako učinkovita, zato je izbira tukaj stvar preferenc.

Ne glede na sistem menijev, ki se ga odločite uporabiti, upoštevajte ta dva nasveta, ko gradite svoj meni:

 1. Uporabite očitna imena. Ko gre za navigacijo, je najbolje, da se vzdržite ustvarjalnosti in se držite očitnih izrazov (npr DomovKontakt, in Blog). Tako bo navigacija enostavnejša in bralci ne bodo ugibali.
 2. Vzdržujte dosleden model. Pomaga uporabljati isti navigacijski model od strani do strani, da odpravite presenečenja. To pomeni tudi postavitev menijev na enak način na celotnem spletnem mestu.

Pri ustvarjanju menijev je pametno, da so čim bolj preprosti. Želite, da bodo novi obiskovalci lahko takoj našli pot. Najboljši način za to z uporabo preizkušenih metod, kot so zgoraj opisane strategije.

3. Ponudite povezane objave in vsebine

Objave v zvezi z WPExplorerjem

Na svoje spletno mesto lahko dodate sorodne objave, da spodbudite nadaljnje branje, kot je ta primer tukaj od WPExplorer

Ko vaš blog raste, boste imeli več vsebine za skupno rabo z bralci. Iz očitnih razlogov, več vsebine, ki jo ponujate, več časa lahko bralci porabijo za vaš blog. Obsežni arhivi lahko tudi ustvarijo avtoriteto in tako dokažejo vaše znanje in izkušnje v vaši niši.

Da bi bralce spodbudili k temu, da doživijo vso to vsebino, jim lahko prikažete povezane objave, da pozovejo zanimanje. Seveda se boste najprej prepričali, ali je vsebina, ki jo promovirate, dragocena in kakovostna. Če imate kakršne koli objave v podpovršinah, je najbolje, da jih posodobite, preden jih ponudite svojim bralcem.

Ko ste pripravljeni, da v svoj blog vključite sorodne objave, je tu dva nasveta za čim lažji postopek:

 1. V svoje nove objave vključite povezave do sorodne vsebine. Notranje povezovanje je ogromno za SEO. To lahko storite z naravnimi povezavami med temami v svojem pisanju.
 2. Uporabite vtičnik ali pripomoček za sorodne objave. Vtičniki, kot so Še en povezan vtičnik za objave (YARPP) in Jetpack omogočajo, da na koncu objav v spletnem dnevniku in na spletnih straneh prikazujete podobno vsebino (vendar številne premium teme, kot je Total, vsebujejo vgrajene sorodne možnosti objav, tako da dodatni vtičniki niso potrebni).

Glavni cilj te strategije je ohraniti bralce na svojem blogu čim dlje. Z zagotavljanjem povezanih objav in vsebin bralci sodelujejo in jim nudijo večjo vrednost. To je preprost način za povečanje časa, porabljenega na vašem spletnem mestu, hkrati pa tudi zadovoljevanje potreb bralcev.


Kot bloger želite ohraniti svoje bralce srečne in angažirane. Vendar pa slabo organizirano spletno mesto lahko odvrne od teh ciljev in lahko vodi do zmanjšane bralnosti. Na srečo je blog mogoče enostavno strukturirati na način, ki izboljša izkušnjo bralcev.

V tej objavi smo opisali tri tehnike, s katerimi lahko organizirate svojo vsebino in bralce držite na vašem spletnem dnevniku. Ali imate kakršna koli vprašanja, kako lahko najbolje organizirate vsebino svojega spletnega dnevnika, da boste bralci zadovoljni? Ali več nasvetov za oglas na našem seznamu? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map