Kako posodobiti teme WordPress in ohraniti prilagoditve po meri

WordPress je obsežna platforma

Obstaja veliko načinov za nadgradnjo teme WordPress, vendar je preprosto, da so na koncu izgubljeni podatki, zato morate vedeti, kako to preprečiti. “Drži. Svojega spletnega mesta še nisem prilagodil. Ta članek ne potrebujem. “ Pravzaprav, da. vnaprejšnja priprava je edini način za zagotovitev brezhibnega prehoda. Če ste že prilagodili svoje spletno mesto, ne skrbite. Še ni prepozno.


Tu je nekaj kratkega: večina amaterskih razvijalcev preprosto vstopi v tabelo slogi svojega spletnega mesta in začne preurejati stvari. To je v redu, dokler ne posodobite in ne izginejo vse vaše mukotrpne prilagoditve. Če v resnici prilagodite svoje spletno mesto, ne da bi razmišljali, kako bodo posodobitve vplivale nanj, vas čaka boleč svet. Preden začnete razmišljati o posodabljanju svojega spletnega mesta in njegove ciljne prakse za hekerje po vsem svetu, upoštevajte nekaj spodnjih nasvetov za vključitev prilagoditev v postopek posodabljanja..

Okviri WordPress

Najpogostejša in najbolj priljubljena rešitev tega je okvir Genesis. Če ste kdaj brali WordPress blog ali vadnico, obstaja velika možnost, da ste opazili razvijalca, ki je zadihal, kako divja nad njim (na našem spletnem dnevniku si oglejte Renin celoten pregled Genesis).

Geneza je kot tema, ampak še več. Zgodi se svojemu imenu, da bi ga lahko opisali kot predlogo za barebones, na kateri je vgrajenih veliko tem, vse pa so v obliki otroških tem, ki preko okvira gradijo “zunanjost”. Z Genesisom lahko svoje teme spreminjate in posodabljate, kolikor želite, ne da bi pri tem izgubili niti eno podrobnost svoje prilagoditve. Ponaša se s kar nekaj drugimi zaželenimi lastnostmi in jih je vredno preveriti. Trenutno vam bo vrnila 60 USD.

Druga možnost je tematski okvir Total WordPress, ki uporablja podoben pristop Total vključuje možnosti za otroške teme, poleg enostavnega polja po meri CSS na skrbniški plošči, ki ga lahko uporabite za dodajanje nastavitev stilov svoji temi. Če pa nimate proračuna zanj ali ste našli drugo temo, ki vam je všeč in je ne nameravate opustiti, še vedno obstajajo druge možnosti.

WordPress Vtičniki

Preveri predlogo WP

Obstaja cela vrsta vtičnikov, ki vam lahko olajšajo postopek posodobitve. Večina jih je zasnovana za uporabo, preden ste začeli prilagajati, če pa jih že imate, bodo morda v prihodnosti koristne.

Predloga WP Predloga preglasi vtičnik vam bo omogočil hitro preglasitev katere koli predloge. Če se vam ne zdi vse zgoraj navedeno, lahko uporabite vtičnik, imenovan Tema za otroka z enim klikom to storite na nadzorni plošči WordPress, ki ponuja najboljše iz obeh svetov.

WordPress otroške teme

Najpogostejši način za prilagajanje stabilnih prilagoditev – in najbolj priporočljiv – je z otroško temo. Da pojasnim, je otroška tema veliko podobna sloju Photoshopa ali animacijski celici: pregleden slogski list, ki vam omogoča nestruktivno spreminjanje. Ne gre samo za kozmetične spremembe – še pomembneje je, da se pomembne spremembe bistvenih funkcij spletnega mesta postavijo v otroško temo..

Spreminjanje spletnega mesta function.php datoteka je ena najslabših stvari, ki jo lahko storite pred posodobitvijo, saj lahko izguba pomembne funkcionalne komponente v bistvu potegne podporne pramene izpod vašega spletnega mesta. Torej, v otroško temo vključite tudi funkcionalne spremembe. Morda bo pomagalo narediti več, da ne bi morali premetavati preveč informacij v enega samega. V primeru, da potrebujete osvežilnik, jih je mogoče ustvariti dokaj enostavno. Po tem morate vključiti le otroške teme, ki jih želite posebej spremeniti.

Najprej ustvarite novo mapo v wp-vsebina / teme imenik, ki ga hrani. Dajte mu isto ime kot nadrejena tema, vendar z “-child” pripetim do konca (lahko ga res imenujete karkoli želite, vendar tako, da ga poimenujete na ta način, če imate kdaj več otroških tem, veste, za kaj so namenjene) . V mapi ustvarite datoteko, imenovano “style.css.” Po tem se mora seznam s slogom začeti z naslednja koda:

/ *
Ime teme: Skupaj otrok
URI teme: http://totalwptheme.com
Opis: Skupaj WordPress tema teme otroška tema.
Avtor: AJ Clarke
URI avtorja: http://totalwptheme.com
Predloga: Skupaj
Različica: 1.0
* /

Vsako vnosno polje lahko spremenite, kot se vam zdi primerno, vendar ne pozabite obdržati imena teme in predloge. Predloga je ime imenika nadrejene teme in če ime predloge manjka ali je napačno, se nadrejena tema ne prikaže.

Nato morate ustvariti novo prazno datoteko function.php, v katero boste dodali kodo, tako da bo otroška tema vedela, da vključuje glavno tabelo sloga vaše teme. V to funkcijo.php datoteko prilepite to kodo:

get ('Različica');
// Vstavite tabelo sloga
wp_enqueue_style ('roditeljski slog', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ različica);

}
dodajanje ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Če pogledate kodo, boste videli, kaj počne, če naloži nadrejeni list slogi, vendar vsebuje številko različice nadrejene teme. To je zelo pomembno, vendar to ne počne veliko ljudi. Razlog za vključitev številke različice nadrejene teme je torej vsakič, ko se nadrejena tema posodobi, če je bilo v tabelo stilov nadrejene teme spremenjeno, nato predpomni vtičnike, CDN-jeve brskalnike in vedo, da morajo datoteko posodobiti. To bo pomagalo preprečiti kakršen koli “zlomljen” CSS pri posodabljanju nadrejene teme.

Premik trenutnih ročnih popravkov na otroško temo

Zdaj, če ste že ustvarili spletno mesto in napačno prilagodili nadrejeno temo in nimate več prostih ur za premikanje kode iz ene datoteke v drugo, lahko vedno varnostno kopirate trenutno različico spletnega mesta na otroka tema. Ko ste ustvarili otroško mapo s temi, preprosto dodajte kopije datotek, ki ste jih spremenili, nato pa svojo WordPress temo zamenjajte s tisto v repozitoriju.

To ni popoln popravek, vendar bi moral delovati. Trik je v tem, da ne ustvarite varnostne kopije ničesar, kar ni bilo spremenjeno, da ne boste naključno prepisali nove kode, ki jo bo posodobitev namestila s staro kodo. Torej še vedno potrebujete temeljito znanje o tem, kaj ste prilagodili – stvari ne morete preprosto kopirati na debelo. Morda bo celo pomagalo iti skozi datoteke in odstraniti čim več kode, ki ni tvoja.

Varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress

Prvič, varnostno kopirajte zgodaj in pogosto nazaj. WordPress shrani vse, kar ste kdaj napisali ali naložili v svojo bazo podatkov in zaradi številnih razlogov lahko prihaja do okvar. Zelo enostavno je izgubiti celotno spletno mesto zaradi okvare strežnika ali poškodovane baze podatkov. Na srečo je varnostno kopiranje trajalo le nekaj minut.

Obstaja kup načinov, kako to storiti. Najprej lahko datoteke preprosto kopirate v računalnik s pomočjo Odjemalci FTP ali Unixove veščine školjk. Lahko tudi uporabite WinSCP da na svojem namizju ostane »ogledalo«, ki se posodablja z vašim spletnim mestom.

Ali pa je seznam brezplačnih perila samodejni varnostni dodatki, kot tudi možnosti premije. Tukaj na WPExplorer uporabljamo VaultPress, in v preteklosti smo uporabljali Backup Buddy – obe sta odlični možnosti za ustvarjanje in vzdrževanje rednih varnostnih kopij vašega spletnega mesta (poleg dnevnih varnostnih kopij, ki jih ponuja večina upravljanih načrtov gostovanja WordPress).

Končno imajo cPanel, Direct Admin, Ensim, Plesk, vDeck in Ferozo edinstvene načine za varnostno kopiranje spletnih mest, ki jih gostijo z njimi. Celovita navodila za to najdete v WordPress Codex. V najslabšem primeru se lahko, ko izgubite nekaj, kar resnično potrebujete, obrnete na svojega gostitelja. Večina gostiteljev varnostno kopira svoja spletna mesta, vendar je lahko boleče, če podatke ponovno dobijo.

Preizkusite svoje spremembe

Končno lahko nadgradite ročno ali samodejno. Z ročno nadgradnjo lahko preizkusite spremembe in preverite, ali uničujejo vaše spletno mesto ali ne. WordPress obravnava dve različici iste teme kot dve različni temi. Pomeni, če imate v sebi GenericTheme V1 in GenericTheme V1.1 wp-vsebina / teme mape, obravnavali jih bomo kot dve različni temi. To pomeni, da imate lahko na svojem spletnem mestu nameščene več različic iste teme. Vsaj lahko to uporabite za preklapljanje med staro, prilagojeno različico in novo, tako da imate referenco, če jo želite obnoviti od začetka z otroškimi temami.

Zaključek

Možnost izgube prilagajanj, na katerih ste se tako zelo trudili, je lahko zastrašujoča, postopek posodobitve pa se zdi, kot da bi vas usmeril v to. Toda z otroškimi temami (ali vtičniki ali okviri) in malo predvidevanja, tega ni treba. Ali imate še kakšno idejo za redno posodabljanje WordPress spletnih mest brez izgube prilagajanja? Rada bi slišala o njih v komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map