Kako pospešiti svoj WordPress blog

Kako pospešiti spletno mesto WordPress

Ko govorimo o hitrosti spletnega mesta, bo veliko založnikov – WordPress uporabnik ali ne – trdilo, da je resnično pomemben dejavnik, ki ga je treba dosledno vzdrževati iz razloga, da lahko neposredno vpliva na izkušnje uporabnikov. Njen učinek je tako velik, da v resnici, 40% uporabnikov interneta dejal, da bodo opustili spletno mesto, ki se naloži več kot 3 sekunde (zato je tako pomembno, da pospešite WordPress).


V današnjem svetu, kjer se število ljudi zmanjšuje, je nujno, da vsi lastniki spletnih strani razumejo vrednost hitrosti kot ključnega dejavnika v celotni uporabniški izkušnji in zato pomemben signal za uvrstitev na strani z rezultati iskalnikov..

Oglejte si spodnje elemente, saj smo zbrali nekaj trikov in metod, ki jih potrebujete za pospešitev WordPressa in pomoč pri nalaganju vašega spletnega mesta.

1. Preizkusite svojo trenutno hitrost spletnega mesta

Orodja Pingdom

Preden lahko optimizirate hitrost svojega spletnega mesta, morate vedeti svoje izhodišče. To pomeni, da boste morali izmeriti začetno hitrost spletnega mesta. Tu je nekaj najboljših brezplačnih spletnih orodij, ki vam lahko pomagajo ugotoviti, kateri deli vašega spletnega mesta morda povzročajo ozka grla:

 • Google PageSpeed ​​vpogled v stran: Kopirajte in prilepite URL spletnega mesta, da vidite, katera področja lahko prilagodite za izboljšanje hitrosti svoje strani na namiznih in mobilnih napravah (na primer optimizacijo slik, popravljanje prekinjenih povezav itd.).
 • Test hitrosti spletnega mesta Pingdom: Oceni vse dele vaše spletne strani in poda oris uspešnosti, skupaj z oceno in priporočili.
 • GTmetrix: Svoje spletno mesto ocenjuje tako, da dobi oceno PageSpeed ​​in YSlow, ki vam sporoči čas nalaganja strani, velikost strani in število vloženih zahtev ter rešitve za izboljšanje vašega spletnega mesta.
 • Preskus hitrosti oblačnega spletnega mesta: To orodje ponuja analizo slik hitrosti na spletnem mestu. Zakaj je to super? Pomagal vam bo prikazati, kako lahko izboljšate hitrost svojega spletnega mesta, tako da preprosto optimizirate svoje slike (ni potrebno kompleksno kodiranje ali spreminjanje strani).
 • Preskus hitrosti KeyCDN: KeyCDN ponuja odlično storitev CDN, nudijo pa tudi brezplačna orodja za testiranje hitrosti in uspešnosti spletnega mesta. Preprosto vnesite svoj URL in zabeležite svoje rezultate pred in po opravljenih nastavitvah, če želite videti, kako lahko pospešite WordPress.

2. Izberite dobrega ponudnika gostovanja, da pospešite WordPress

Gostovanje motorjev WP

Če imate spletno mesto za e-trgovino ali vaše spletno mesto uporablja veliko različnih vsebin, kot so videoposnetki ali infografika, potem naj bo prednostno iskanje zanesljivega ponudnika gostovanja. Če se resnično resnično ukvarjate s svojim spletnim mestom, boste verjetno želeli izpustiti brezplačne ali deljene storitve gostovanja in se namesto tega odločiti za kakovostno upravljano WordPress gostovanje. Uporabljamo in obožujemo WP Engine in jih ne moremo priporočiti dovolj. Njihove popolnoma upravljane platforme za gostovanje pomenijo, da lahko manj skrbite za svoj strežnik in več za svojo vsebino.

Če pa je to več, kot potrebujete, je na voljo veliko skupnih možnosti gostovanja, ki so med njimi dostopne in bolj sposobne za preživetje, če šele začnete. Potem, če se pojavi potreba, lahko načrt načrtujete za več dodelitev pasovne širine ali drugih gostiteljskih ugodnosti, ki so na voljo z večjimi načrti. Za skupno gostovanje nam je všeč Bluehost, saj ponujajo kup odličnih ugodnosti za nove blogerje, vendar imamo radi tudi Cloudways, če iščete enostavno možnost gostovanja v oblaku.

Kaj je dober gostitelj WordPress-a

Pri izbiri ponudnika gostovanja zagotovo upoštevate nekaj ključnih dejavnikov. Te lahko vključujejo:

 • Cena (pogosto vprašanje # 1 za nove blogerje)
 • Brezplačno ime domene
 • Podpora za SSL ali brezplačna integracija šifriraj SSL
 • Brezplačna migracija spletnega mesta (pomembno, če ne želite sami preseliti spletnega mesta WordPress)
 • Popolnoma uspelo
 • Tehnične specifikacije (PHP, Nginx itd.)
 • Vsakodnevno varnostno kopiranje spletnih strani, čeprav še vedno priporočamo uporabo vtičnikov, da sami varnostno kopirate WordPress
 • Podpora za klepet, e-pošto ali telefon za hitro tehnično pomoč
 • FTP / SFTP dostop
 • Splošne ocene / ocene

3. Izberite super temo WordPress

Dandanes lahko izbirate veliko vizualno osupljivih tem. Vendar videz ni nujno enak uspešnosti, še posebej, če je tema slabo kodirana. Tudi preprosta tema bloganja bi lahko upočasnila vaše spletno mesto, če razvijalci niso vedeli, kaj počnejo. Vaša najboljša stava je, da izberete temo z odličnimi ocenami hitrosti.

Skupaj povleci in spusti WordPress tema

Skupaj WordPress tema

Seveda priporočamo našo skupno temo WordPress. Ročno zgrajena tukaj, pri WPExplorerju, ni le polna odličnih funkcij, temveč je tudi neverjetno hitra. Poglejte si ta vodič Kinsta o tem, kako to storiti optimizirajte temo Total WordPress za hitrost!

Tema vključuje veliko vgrajenih možnosti za barve, pisave, postavitve, vrste objav po meri, sloge glave in še več. Ne uporabljate vrste objave po meri (ali druge funkcije) po meri osebja? Skupaj vključuje nastavitve za optimizacijo, da onemogočite funkcije za pospešitev WordPressa v ozadju vašega spletnega mesta.

V temo je vključen tudi WPBakery Page Builder, skladatelj vizualne strani povleci in spusti. To je mogoče uporabiti za ustvarjanje popolnoma prilagodljivih modelov spletnih strani, ne da bi upočasnili vaše spletno mesto (zaupajte nam – samo poglejte si naše demonstracije Total Theme, da vidite, kako hitro je lahko vaše spletno mesto).

Elegantna brezplačna tema WordPress

Elegantna brezplačna tema WordPress

Iščete preprosto, hitro in brezplačno temo za svoj blog, portfelj ali poslovno spletno stran? Elegantna brezplačna tema je odlična možnost, ki vključuje vgrajene in preproste za uporabo funkcije, kot so predloga domače strani, vrste osebja in portfeljskih objav ter osnovni blog. Tema vključuje nekaj možnosti za prilagajanje barv, logotipa, pripomočkov za noge in nekaj drugih nastavitev. Ampak to je tisto, kar ohranja elegantno lahka! Če želite dodati več prilagoditev, razmislite o dodajanju lastnega CSS-ja ali uporabi dobro kodiranega vizualnega urejevalnika, kot je Rumeni svinčnik.

Privzeto tema dvajset sedemnajst

Dvajset sedemnajst WordPress tema

In nazadnje, privzeta tema WordPressa leta je ponavadi dobra izbira pri razmišljanju o hitrosti spletnega mesta. Ko pogledate Dvajset sedemnajst (in tudi v preteklih letih) je tema dobro kodirana, funkcije pa so čim manjše, kar je dober pokazatelj, da tudi po dodajanju vsebine vaša tema ne sme upočasniti hitrosti strani (bodite pozorni pri dodajanju vtičnikov).

Če pa želite preizkusiti drugo temo (ali celo preizkusiti Total zase), samo uporabite hitrostne teste, ki smo jih povezali zgoraj, da preizkusite predstavitvene teme.

4. Izogibajte se prenatrpavanju svojega spletnega mesta z nepotrebnimi vtičniki

Poizvedbeni monitor Prosti WordPress Vtičnik

Če se sprašujete, ali lahko preveč vtičnikov upočasni delovanje vašega spletnega mesta WordPress, je odgovor mogoče. To je res, če bo odvisno od velikosti vaših vtičnikov, če so med seboj kompatibilni, če obstaja funkcionalnost, ki se prekriva, in kar je najpomembneje, če so dobro kodirani vtičniki (tako kot teme, tudi če nameščate preprost vtičnik za socialne povezave lahko založi vaše spletno mesto, če je slabo kodirano).

Čeprav je eden ključnih razlikovalnikov, ki WordPress ločuje od drugih platform, njegova široka paleta vtičnikov, ne pomeni nujno, da morate namestiti vse vtičnike, ki jih vidite. Poskusi samo namestite vtičnike, ki jih potrebujete, se prepričajte izbrisati vtičnikov, ki jih ne uporabljate več (ni smiselno biti zaščitnik vtičnikov) in ne pozabite nadgradnja vaše vtičnike, da jih ohranite v vrhunski obliki.

Pri izbiri vtičnikov se ne pozabite osredotočiti na kakovost in ne na količino. Tu je nekaj nasvetov za upravljanje vtičnikov:

 • Preverite hitrost svojega spletnega mesta (in zaženite varnostno kopijo spletnega mesta za varno) pred in po namestitvi novega vtičnika
 • Uporabite vtičnik, ki deluje kot brezplačen Monitor poizvedb
 • Odločite se za vtičnike z več funkcijami (na primer Jetpack – WordPress-ov zvezdni vtičnik all-in-one)

5. Omogočite predpomnjenje WordPress-a

WP Super predpomnilnik

Eden od najbolj zanesljivih načinov za pospešitev WordPressa je nastavitev predpomnjenja (celo WordPress pravi tako v Kodeks). Lahko znatno poveča hitrost nalaganja vašega spletnega mesta, tudi če uporabljate skupno gostovanje. Deluje tako, da pri vsakem obisku prikaže statično kopijo svojega spletnega mesta in ne izvede PHP in izvede klice iz baze podatkov – s tem prihranite tono pasovne širine..

WordPress uporablja ta postopek na več mestih notranjega delovanja. Vendar pa lahko povečate raven predpomnjenja drugih procesov v WordPressu (in na koncu pospešite WordPress kot celoto) z namestitvijo vtičnikov predpomnilnika, kot sta W3 Total Cache ali WP Super Cache.

Želite izvedeti več o tem, kaj predpomni WordPress, zakaj ga uporabljate in kako ga izvajati na svojem spletnem mestu? Oglejte si naš celotni vodnik za predvajanje WordPress-a.

6. Pospešite WordPress s CDN

Prednosti uporabe CDN za vaše WordPress spletno mesto

Mreža za pošiljanje vsebine je neposredna razširitev strežnika vaših spletnih mest, ki se nahaja po vsem svetu in predpomni statično vsebino vašega spletnega mesta. Statične vsebine vašega spletnega mesta, kot so slike, datoteke CSS in JavaScript, so shranjene na teh različnih strežnikih kot predpomnjene kopije. Ko obiskovalec klikne na vaše spletno mesto, bo strežnik, ki je najbližje lokaciji obiskovalca, dobil vašo vsebino in jo dostavil pozneje.

Poleg tega, da pospešite dostavo vsebine svojim obiskovalcem, je ena od prednosti uporabe CDN z WordPressom tudi ta, da zmanjša vaše zamude, saj zmanjša razdaljo med strežnikom in končno napravo (v primerjavi s storitvami gostovanja ali upravljanimi storitvami gostovanja, ki uporablja le en strežnik). Test latencije na spletnem mestu, ki ga je izvedel KeyCDN, je pokazal, da lahko spletno mesto, ki uporablja CDN, takoj zazna 73-odstotno zmanjšanje zamude.

Za uporabnike WordPressa obstaja na voljo veliko brezplačnih možnosti CDN. Nekateri najboljši ponudniki CDN po našem mnenju vključujejo CloudFlare, Jetpack’s Photon in CDN77 (ki ima 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje).

7. Nadgradite svojo različico PHP

PHP-FPM

Za začetnike je PHP skriptni jezik za ustvarjanje dinamičnih interaktivnih spletnih mest, kot je WordPress. WordPress se za ustvarjanje spletnih strani zanaša na PHP. Različica PHP ima ogromen vpliv na uspešnost vašega spletnega mesta WordPress – tako da, če lahko nadgradite na PHP 7, pojdite, da pospešite namestitve WordPress-a na vaš strežnik. Dejansko je primerjalno merilo, ki ga je opravil Kinsta Managed Hosting, pokazalo, da je PHP 7 skoraj 2x hitrejši od prejšnje različice.

Nadgradnja pa je lahko ali ne bo vaša izbira. Pri ponudniku gostovanja preverite, ali je bil vaš strežnik že nadgrajen, ali pa poiščite časovnico za nadgradnjo. Nekatere stare funkcije morda ne bodo več podprte, zato poskrbite, da boste po nadgradnji natančno preizkusili svoje spletno mesto (vključeni so tema in vtičniki).

8. Optimizirajte slike za izboljšano hitrost spletnega mesta

WP Smush Optimizer

Z optimizacijo slik lahko skrajšate tudi čas nalaganja spletnega mesta. Ko naložite sliko na vaše spletno mesto WordPress, lahko izberete, da jo stisnete ali shranite kot progresivno JPG. Drugi načini za optimizacijo slik za pospešitev WordPressa so naslednji:

 • Pred nalaganjem spremenite velikost in obrežite slike z uporabo osnovne programske opreme za urejanje fotografij
 • Pred nalaganjem slike stisnite in optimizirajte slike Kraken.io (enostaven in brezplačen optimizator)
 • Skrčite naložene slike s pomočjo vtičnikov za optimizacijo slik, kot so WP Smush, WP Smush Pro (naš najljubši) ali the Ewww orodje za optimiziranje slik
 • Onemogoči vroče povezovanje slike (ali vsaj sprejmi ukrepe za preprečitev vročega povezovanja)
 • Določite velikosti slike v temi WordPress
 • Odložite nalaganje slik, dokler ni potrebno z vložkom za leno nalaganje WordPress

9. Očistite svojo bazo podatkov in omejite popravke

Optimizacija podatkovnih baz

Ko boste nekaj časa uživali v uporabi svojega spletnega mesta WordPress, bo vaša baza podatkov vsebovala neuporabljene, osirotele in podvojene podatke, ki jih ne potrebujete, zato morate vzeti minuto, da optimizirate svojo bazo WordPress. Če odstranite te podatke, lahko zmanjšate velikost vaše baze podatkov, s tem pa bo postopek varnostne kopije bistveno hitrejši in še pomembneje, da bo izboljšal splošno delovanje vašega spletnega mesta.

Revizije objave zavzamejo tudi prostor v vaši zbirki podatkov, zato je dobro, da število osnutkov, ki so shranjeni, omejite na najmanj 2 ali 3, da služijo kot varnostne kopije. To vrstico preprosto dodajte v datoteko wp-config.php:

definiraj ('WP_POST_REVISIONS', 3);

Za lažje življenje pa lahko uporabite vtičnik. Ena priljubljena možnost je WP Optimiziraj, ki vključuje enostavne možnosti za čiščenje objav, komentarjev, povratnih informacij, metapodatkov in še več.

10. Onemogočite pingback in povratne povratne informacije

Zunanje povezave

WordPress privzeto pošilja in prejema pinge in povratne povezave z in na druga spletna mesta. To se zgodi, ko druga spletna mesta omenjajo vaše spletno mesto, ki vas nato obvesti in ob odobritvi posodobi podatke v vaši objavi. To lahko povzroči dodajanje nepomembnih povezav na vaše spletno mesto, kar lahko zmede vaše obiskovalce in vpliva tudi na uspešnost vaših spletnih mest.

Nastavitve pogovora v WordPressu

Če želite na svojem WordPress spletnem mestu onemogočiti obvestila o pingbakih in povratnih sporočilih, se prijavite na nadzorno ploščo in pojdite na Nastavitve> Razprava in počistite polje „Dovoli obvestila o povezavah iz drugih blogov (pingbaki in povratne povezave)“ možnost.

Zavijanje

Močna podpora hitrosti vašega spletnega mesta bo vaše spletno mesto znatno spodbudila ne le iskalnike, temveč tudi vašo publiko in izkušnje strank. Čeprav spletno mesto, ki je hitro optimizirano, ni vse, vam lahko veliko pomaga pri povečanju prometa na vašem spletnem mestu in lahko poveča število zadovoljnih uporabnikov, ki bi se sčasoma lahko spremenili v kakovostne ponudbe in prodajo.

Pospeši WordPress infografiko

Želite še naprej brati nasvete za pospešitev svojega spletnega mesta WordPress? Oglejte si to vizualni vodnik za pospeševanje WordPressa WP Shrug o tem, kako pospešiti svoje spletno mesto WordPress, ki si ga lahko ogledate in prenesete z njihovega bloga.

Kot vedno, nam lahko v spodnjih komentarjih postavite kakršna koli vprašanja ali dodajte svoje nasvete, kako pospešiti WordPress.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map