Kako povečati čas porabe obiskovalcev na vašem spletnem mestu WordPress

Kako povečati čas porabe obiskovalcev na vašem spletnem mestu WordPress

Nihče ne želi ustvariti spletnega mesta, ki obiskovalce odganja takoj, ko prispejo. Če ste na svojem spletnem mestu porabili veliko časa, truda ali denarja in želite vedeti, kako povečati čas, ki ga obiskovalci preživijo na vašem spletnem mestu WordPress, pa tudi, zakaj bi to morda želeli, ste se obrnili pravo mesto.


Ta priročnik za povečanje časa na spletnem mestu pokriva prednosti daljšega ohranjanja obiskovalcev, kako izmeriti trenutno povprečno trajanje obiskovalcev in kaj lahko storite za izboljšanje teh časov.

Prednosti povečanja porabe časa, ki ga obiskovalci porabijo na vaši spletni strani

Če ste slišali, da je pomembno povečati čas, ki ga obiskovalci preživijo na vašem spletnem mestu, vendar niste prepričani, zakaj so tukaj najpomembnejše prednosti.

Povečane stopnje konverzije ciljev

Povečane konverzije ciljev

Glavna prednost daljšega zadrževanja obiskovalcev na vašem spletnem mestu je, da lahko pomaga povečati zaupanje in ozaveščenost o svoji blagovni znamki, hkrati pa poveča tudi stopnjo konverzije ciljev. Ne glede na namen vašega spletnega mesta, morate zagotovo imeti cilj. Ne glede na to, ali je obiskovalec kupil izdelek, se pridružil vašemu glasilu, ustvaril pozitiven vtis o svoji blagovni znamki ali pustil komentar, večina spletnih mest ima cilj.

Dlje ko boste obiskovalca lahko obdržali na svojem spletnem mestu, večja je možnost, da se bo povezal z vašim sporočilom, si oglejte vrednost, ki jo navedete in se odločil, da vas bo prevzel pri svoji ponudbi.

Lahko pomaga pri optimizaciji iskalnikov (SEO)

Strani z rezultati iskanja

Veliko lahko storite, da izboljšate razvrstitev svojega spletnega mesta. Vendar nekateri strokovnjaki za SEO trdijo, da meritve časa na spletnem mestu vplivajo na to, kako se iskalniki, kot je Google, odločijo, da bodo vsebino razvrstili med njihove rezultate. Če se Google obiski obiskovalcev vrnejo na svojo stran z rezultati zelo kmalu po kliku na vaše spletno mesto, je smiselno, da Googlov algoritem to razlaga kot znak, da vaše spletno mesto in njegova vsebina ne izpolnjujeta pričakovanj obiskovalcev.

Zato bi premik vašega spletnega mesta navzdol na strani z rezultati in njegovo nadomestitev z nečim ustreznejšim moral Googlu pomagati pri boljši izkušnji svojih uporabnikov. Dobro za obiskovalca; slabo zate.

Ker Google skriva podrobnosti svojega algoritma za razvrstitev v iskalnikih, je nemogoče reči, ali je to res. Vendar pa čas bivanja ali čas na mestu postaja enakomeren vse bolj priljubljen izraz v SEO skupnosti, tako da je vsekakor treba razmišljati.

Kako preveriti, koliko časa obiskovalci preživijo na vašem spletnem mestu WordPress

Preden se lotimo povečanja časa porabe obiskovalcev na vašem spletnem mestu WordPress, poglejmo na kratko, kako lahko preverite to meritev. Konec koncev, če že ne merite, koliko časa se obiskovalci zadržujejo na vašem spletnem mestu, kako boste vedeli, če ste ga povečali?

Če uporabljate Google Analytics ali podobno storitev za analizo, kako vizirji medsebojno vplivajo na vaše spletno mesto in njegovo vsebino, lahko hitro vidite to meritev. Če želite to narediti, se prijavite v Google Analytics in poiščite meritev povprečnega trajanja seje.

Nadzorna plošča Google Analytics

Te podatke bi morali najti na privzeti nadzorni plošči. Zahvaljujoč moči Google Analytics lahko nato podrobneje ugotovite, kako uspešno je vaše spletno mesto na tem področju. En niz podatkov, ki bi ga morda želeli raziskati, je povprečen čas informacij o strani.

Čas Google Analytics na strani

Če pogledate poročila o obnašanju uporabnika orodja za analitiko, lahko vidite, katere strani na vašem spletnem mestu dlje ohranjajo obiskovalce. Prav tako lahko vidite, katere strani so pod povprečjem spletnega mesta in bi morda potrebovale nekaj pozornosti.

Kako spodbuditi obiskovalce, da se dlje zadržijo na svojem spletnem mestu

V redu, tako da zdaj vemo, zakaj bi se morali truditi, da bi obiskovalci na vašem spletnem mestu bili daljši, poglejmo, kako.

Prepričajte se, da je vaša vsebina v temi

Ali se naslovi vaših strani ujemajo s skupno vsebino vaših člankov? Če obiskovalci pridejo na stran na vašem spletnem mestu in pričakujejo eno stvar in dobijo nekaj drugega, se ne bodo dolgo držali. Da bi se izognili temu, da bi se obiskovalci obdržali ali nezadovoljni z vašo vsebino, poskrbite, da naslovi člankov natančno odražajo tisto, kar je zajeto. Ena od rešitev je, da počakate, da napišete svoj članek, preden ustvarite ustrezen naslov in slogan.

Enako velja za pisanje uvoda za vaše članke. Ko napišete članek, se lahko vrnete in razložite, kaj je zajeto v uvodu. Pogosto začnemo z eno idejo za članek in se nato med pisanjem spustimo v nekoliko drugačno temo. S čakanjem, da je napisan glavni članek, lahko zagotovite, da vaš naslov, meta opis, oznaka in uvod učinkovito posredujejo obiskovalcem, kaj bodo brali.

Ustvarite dobro predstavljeno vsebino

Lahko bi napisali najboljši članek na svetu, toda če ni dobro predstavljen, bo težko koga prebrati. Nekaj ​​točk, ki jih morate upoštevati pri oblikovanju in predstavitvi vsebine, zlasti pri pisanju v spletu, vključuje uporabo veliko odstavkov, glav in slik, da razbijete kose besedila..

Tudi kratek stavek lahko pomaga, saj se boste izognili zapletenim besedam. S tem, ko je vaše članke enostavno posneti, lahko bralci hitro ugotovijo, ali želijo v branje vsebine vložiti svoj dragoceni čas od začetka do konca. Hitro nalaganje spletnega mesta WordPress lahko pomaga tudi.

Če želite več nasvetov, ta članek vsebuje več informacij o ustvarjanju berljivih objav v spletnem dnevniku WordPress.

Osredotočite se na navigacijska območja spletnega mesta WordPress

Če obiskovalcem težko potuje po vašem spletnem mestu, obstaja verjetnost, da bodo pritisnili na gumb nazaj, preden bodo poskušali razumeti strukturo in menije spletnega mesta. Zato je ključnega pomena, da porabite nekaj časa za načrtovanje strukture spletnega mesta in njegovih menijev.

Upoštevati morate, katere povezave naj bodo prikazane v vašem glavnem meniju, kako organizirati te povezave in kateri drugi navigacijski pripomočki so primerni. Poleg glavnih menijev sta območje stranske vrstice in podnožja odlična mesta za prikazovanje povezav do vaše najboljše vsebine. Ta članek vsebuje nekaj dobrih nasvetov za ustvarjanje učinkovitih WordPress menijev.

Povežite svojo vsebino

WordPress interne povezave

Drug učinkovit način za povečanje časa, ki ga obiskovalci preživijo na vašem spletnem mestu WordPress, je v članke vključiti povezave, ki obiskovalce popeljejo na druge strani na vašem spletnem mestu. Kot lahko vidite, ta članek vsebuje notranje povezave do drugih povezanih člankov na tem spletnem mestu. Ti članki ponujajo več informacij o zajetih točkah. Morda ste celo sami kliknili enega od njih.

Za lažjo povezavo vsebine WordPress zdaj vključuje uporabno funkcijo. Ko vstavite povezavo v svojo vsebino, lahko hitro poiščete obstoječe članke na svojem spletnem mestu, preden izberete, na katero povezavo.

Prikaži povezave do sorodne vsebine

Povezave do sorodnih člankov

Ko je obiskovalec prebral članek, po katerem je prišel, jim želite olajšati, da kliknejo na drug del vsebine na vašem spletnem mestu. Čeprav bo dober navigacijski sistem pri tem pomagal, je še ena učinkovita taktika prikazati izbor člankov, ki so povezani s tistim, ki se bere.

Na srečo obstaja nekaj odličnih brezplačnih povezanih objav vtičnikov za WordPress, ki bodo samodejno prikazali podobno vsebino na koncu vaših člankov.

Končne misli

Zdaj veste prednosti povečanja časa, ki jih obiskovalci preživijo na vašem spletnem mestu, in nekaj praktičnih načinov za podaljšanje bivanja. Ne glede na to, ali se želite vrniti nazaj in analizirati obstoječo vsebino ali začeti uporabljati nekatere od teh taktik naprej, lahko veliko storite, da povečate čas, ki ga obiskovalci preživijo na vašem spletnem mestu WordPress.

Kaj vas na spletnem mestu očara in kaj vas takoj pritisne na gumb nazaj? Spodaj delite svoje izkušnje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map