Kako pridobiti več družabnih delnic v svojih objavah na spletnem dnevniku

Kako pridobiti več družabnih delnic v svojih objavah na spletnem dnevniku

Torej, začeli ste blog. Čestitamo! Za vas je zelo vznemirljiv čas Sami se postavite tja. Delite svoje misli in sanje s svetom. Toda napisali ste nekaj prispevkov, jih veliko premišljevali, jih prebrali sami vsakič po 10 krat, zdaj se verjetno sprašujete: Ali me kdo sploh posluša? In kako za vraga lahko dobim več družbenih deležev?


Pisanje vsebine je prvi korak, toda njeno širjenje je še večji boj. Tukaj smo opisali, kako pridobiti več družabnih deležev v svojih objavah na spletnem dnevniku, da ne boste samo kričali v praznino.

1. Kakovost objave, vključevanje vsebine

Kakovost objave, vključitev vsebine za več družabnih delnic

Sanjajte si lahko vse naslove clickbaitov, s katerimi boste ljudi poskušali privabiti do svojega članka, toda zato, da bi bralce spodbudil, naj jih pošljejo zraven, ne more nadomestiti dobre, kakovostne vsebine.

Cilj je objavljati bloge, ki imajo veliko informacij in prinašajo vrednost. Ste mamica blogerka, ki je pred kratkim odkrila starševski kramp, o katerem še niste prebrali nikjer drugje? Pišite o tem in podrobno.

Vzemite si tudi čas za spoznavanje in uporabo najboljših praks WordPress SEO, še posebej, če veljajo za SEO na strani. Raziščite ključno besedo ali besede, na katere želite ciljati v svojem članku (Serpstat je odlično orodje za to), uporabljajte ključne besede v celotni vsebini in vse uporabljene naslove ali slike in ne pozabite napisati privlačnih naslovov in meta opisov, optimiziranih za iskalnik..

Poleg tega izdelki z dolgo obliko (v skladu z Backlinko Članki z najvišjimi uvrstitvami z več kot 1800 besedami) so odlični za SEO in vam lahko pomagajo doseči mesto Google Featured Snippet.

Odlična razvrstitev v iskanju = več prometa = več družbenih deležev. Kot vidite, je odlična vsebina z dobrim SEO prvi korak k pridobivanju več družbenih deležev.

2. Uporabite Visuals

Ljudje imajo radi slike in drugo lepo grafiko. Preveč besedila naenkrat je lahko preveč in bralci bodo hitro izgubili zanimanje. Poskusite s slikami zaslona za ponazoritev vsebine ali zgrabite nekaj brezplačnih slik visoke ločljivosti s spletnega mesta, kot je Razpnite.

Uporaba vizualnih vsebin bo zagotovo spodbudila več skupne rabe na družabnih spletnih mestih, kot sta Pinterest in Flipboard, ki so zelo fotografijsko vodene, vendar je za vsako omrežje pomembna pravilno določena fotografija. Želite, da se v virih privržencev izpostavi Tweet ali +1.

Dobro je ustvariti skupno sliko za družbene kanale, na katere želite ciljati. To bo morda zahtevalo nekaj truda z vaše strani, da ustvarite posebna sredstva v družabnih omrežjih, da bi bolje promovirali svoj članek, vendar je dobro, da si zaslužite svoj čas. Tukaj je nekaj priporočenih velikosti slik za priljubljena omrežja, da vam predstavimo kaj dimenzije slike morate spodbuditi več delnic:

 • Facebook 1200 × 630
 • Google+ 1200 × 900 (približno v razmerju 4: 3)
 • Instagram 1080 × 1080
 • Pinterest vsaj 600 × 600 (čeprav mnogi dnevniki priporočajo uporabo razmerja 2: 3, le preverite, ali so slike široke najmanj 600 px)
 • Twitter 1024 × 512 (razmerje 2: 1)
 • Tumblr 1280 × 750

Ultimate paket predloge za socialne medije

Niste prepričani, kje začeti? Ni problem. Če ste prešli na razdelek Predloge za socialne medije kreativnega trga, imajo na tisoče paketov šablon za družbene medije in začetne pakete.

Večina teh vključuje oblikovane predloge fotografij s prekrivanji, pisavami in filtri, zato morate le urediti besedilo in morda izklopiti zalogo fotografije (všeč nam je Ultimate Social Media Template Pack by Poego, saj je obsežen in posodobljen za leto 2018 ). Tako boste prihranili tono časa, saj vam ni treba razmišljati o dimenzijah slike ali kreativni postavitvi – predloga skrbi za vas.

3. Uporabite vtičnik Social Sharing

Uporabite vtičnik za skupno rabo, če želite na svojem blogu pridobiti več družabnih delnic

Tudi če napišete najbolj neverjetno, zabavno objavo na spletnem dnevniku, nikoli ne bo šlo za virus, če svojim bralcem ne omogočite preprostega načina za kroženje.

Najboljši način za spodbujanje skupne rabe je uporaba gumbov za socialne medije na vidnih lokacijah vašega spletnega dnevnika. Na primer, AddThis Share Tools za WordPress ponuja nekaj možnosti, ki so izjemno enostavne za namestitev in vam lahko pomagajo pridobiti več družabnih deležev v svojih objavah.

Zgornja primerna stran vključuje tako »plavajoči« meni skupne rabe, ki potuje po strani z uporabnikom, ko se pomikajo, kot tudi možnost »inline«, ki ostane statična v položaju, ki ga izberete.

Ta vtičnik je odlična možnost, saj preveri več polj hkrati. Ni vam treba iti v vsako socialno omrežje in ugotoviti, kako namestiti posamezne gumbe Facebook Like ali Twitter Tweet. AddThis podpira skupno rabo z več kot 200 storitvami, kar obiskovalcem omogoča skupno rabo kjer koli, ko preživijo svoj čas v spletu, zato jo blogerji dosledno priporočajo kot AddThis kot enega najboljših vtičnikov za socialne medije za WordPress.

4. Delite sami

Pridobite več družabnih delnic na svojem blogu z deljenjem lastne vsebine

Ne izogibajte se malce samopromocije. Ko boste objavo objavili, je treba naslednji korak, da jo sami razširite. Dajte ga v skupno rabo na vseh svojih kanalih za družabne medije!

Ustvarite ustvarjalno in privlačno vrstico, ki jo želite deliti s sliko in povezavo do svojega članka. Dobro je dodati hashtage, ki so pomembni za vašo vsebino, vendar tudi pogosto uporabljeni. Lahko celo skočite na načrtovane tedenske “klepete”, osredotočene na določen hashtag, da dosežete novo občinstvo. Tukaj je nekaj nasvetov koliko hashtagov uporabiti:

 • Na Facebooku ciljajte na nobenega ali samo na 1 hashtag
 • Google+ bo samodejno dodal hashtage v vašo vsebino
 • Instagram dovoljuje do 30 hashtagov, vendar je ponavadi najbolje, da jih ne presežete nad 15
 • Pinterest omogoča do 20 hashtagov, in čeprav zagotovo lahko uporabite vseh 20, se prepričajte, da vsaj dodate nekaj ključnih hashtagov (čeprav bolj besedo ali besedno zvezo bolj natančno določite)
 • Za Twitter uporabite 2 hashtags za izboljšanje uspešnosti vašega tweeta
 • Tumblr omogoča iskanje samo prvih 5 oznak, zato ni smisla dodajati več

Tudi družbena potrditev je resnična stvar, zato je tu nekaj nasvetov: podatki kažejo, da kolikor višji je delež prispevka v članku, večja je verjetnost, da ga bodo drugi delili. Bodite prepričani, da ko delite delitev, to storite z orodji za skupno rabo, ki so implementirani na vašem spletnem mestu.

5. Prosite bralce za skupno rabo

Včasih, če želite nekaj v življenju, ga morate preprosto vprašati. Moč sugestije je zelo grozna taktika, zato se je ne smete sramiti, če jo uporabljate.

Z uporabo prekrivanja spletnega mesta, kot je pojavno orodje ali pasica, lahko ustvarite poziv k dejanju, da delite svojo vsebino. Dokazano je, da prekrivanja spletnih strani povečajo število konverzij.

Pridobite več družabnih delnic z vtičnikom Highlight and Share

Druga možnost je, da na svojem spletnem mestu uporabite funkcijo poudarjanja besedila za tvit. Ena enostavna možnost je brezplačna Označite in delite vtičnik ki vključuje preproste nastavitve za socialna omrežja, možnost dodajanja izvlečne vsebine in samodejno uporabo ožjih povezav.

Če želite preizkusiti drugo strategijo, lahko celo pomagate ljudem, da nekaj osvojijo, če bodo delili vašo objavo na spletnem dnevniku. Za sponzorje se obrnite na podjetje v svoji niši in tako zagotovite izdelek ali članstvo za svoje dajanje. Nato uporabite storitev, kot je Rafflecopter ustvarite svoj natečaj – dopolnite z vstopnimi možnostmi za prijavo v družabne omrežje (na primer »Sledite mi na Twitterju« ali »Delite to na Facebooku«).

Zaprite nasvete za več družabnih delnic

Spodbujanje družbene skupne rabe na vašem spletnem mestu ne mora biti zapletena enačba. Velika sestavina uspeha je preprosto še naprej prikazovanje in skladnost z objavo in napredovanjem. Če torej doživite počasen začetek, ne obupajte! Obljubimo, da boste s časom dobili več družabnih deležev in videli boste, da se bodo te številke začele povečevati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map