Kako svoj blog WordPress spremeniti v posel

 1. 1. Kako zaslužiti z blogom WordPress
 2. 2. Kako zaslužiti s prodajo izdelkov in storitev WordPress
 3. 3. Trenutno bere: Kako svoj blog WordPress spremeniti v posel

Dobrodošli v končni objavi v našem prispevku z WordPress serijo! Čas je, kajne? Poročali smo že o tem, kako lahko ustvarite dohodek iz svojega spletnega dnevnika WordPress kot podružnica in kot ustvarjalec. Naslednji korak je, da poskrbite za vse druge stvari, ki jih je treba storiti, da bi vaš blog spremenil v popoln posel.


Preden začnemo, želimo to jasno povedati: nismo pravniki ali javni računovodje. Ne dajemo vam pravnih ali finančnih nasvetov. Preprosto delimo korake, ki smo jih sprejeli za začetek poslovanja, in nekaj nasvetov, kaj nam je uspelo. Priporočamo, da si vzamete čas, da sami opravite veliko raziskav in se morda pogovorite s strokovnjakom, preden sprejmete kakršne koli odločitve.

Ustvari blagovno znamko

Ustvari blagovno znamko

Pri ustvarjanju podjetja ali spletnega dnevnika boste morali razmišljati o tem, kakšna bi bila vaša splošna blagovna znamka. To vključuje vrsto dejavnikov, in sicer:

Znamka

ime, izraz, oblikovanje, simbol ali katero koli drugo funkcijo, ki označuje blago ali storitev enega prodajalca kot razlikovanje od drugih prodajalcev

Izbira imena

Najprej si morate omisliti ime svojega podjetja. To je lahko vaše lastno ime, če vodite podjetje, v katerem ste glavna funkcija Chris Lema in Carrie Dils.

Lahko pa si omislite drugo ime, čeprav predlagamo, da ustvarite ime na podlagi svoje niše. In resnici na ljubo – ime vašega podjetja se bo morda samo spustilo na domenska imena, ki so še vedno na voljo. To se je zgodilo, ko smo izbrali WPExplorer. Sedeli smo za računalniško mizo in samo vtipkali kombinacije WP in drugih besed v registrator GoDaddy. WPExplorer je bil na voljo, deloval je in izkazalo se je, da je bil popolnoma primeren za našo blagovno znamko.

Ustvarjanje logotipa

Ko boste dobili ime, se morate odločiti, ali želite, da slika vsebuje. Mnoga podjetja preprosto uporabljajo svoje ime kot logotip. Če želite iti po tej poti, boste morda želeli, da Googlovo pisavo ali dogodek upoštevate kot prvovrstno pisavo (na primer tiste iz Typekit, ali na voljo na tržnicah za oblikovanje, kot je Creative Market), da dodate malo vizualnega zanimanja.

Če želite ustvariti logotip slike, obstaja veliko možnosti. Imamo celoten članek o proračunu prijaznih možnostih za izdelavo logotipa za vaše spletno mesto. Ali pa bi lahko dali Shopify je brezplačen ustvarjalec logotipa poskus.

Ko smo ustvarili svoj logotip, smo se odločili, da želimo neposredno sodelovati z oblikovalcem. Tako smo porabili na tone časa za raziskovanje logotipov Dribbble. Smo ugotovili Stevan Rodic in absolutno imamo radi, kako se je izkazal naš logotip. Barve smo malo spremenili, ko smo pred nekaj leti naredili svoj veliki preoblikovanje, a teleskop je precej ostal enak (pravzaprav – tako zelo ga imamo radi, da smo ga celo dodali FontAwesome).

Izbira spletnega oblikovanja

Če želite zares povezati vse različne elemente vaše blagovne znamke, boste morali izbrati izjemen dizajn spletnega mesta. Tako kot večina stvari v življenju imate tudi par možnosti.

Vaša prva možnost je uporabite temo. Da bi imeli najboljši nadzor nad videzom svojega spletnega mesta, predlagamo večnamensko temo z obilico možnosti za prilagajanje in ustvarjalec strani. Seveda nam je všeč, če bi preizkusili našo skupno WordPress temo, saj je res ena izmed najbolj bogatih tem v spletu. Toda za vsak proračun je na voljo vrsta odličnih poslovnih tem WordPress. Tema je enostavna za nastavitev in večina je opremljena z veliko dokumentacijo, tako da boste lahko hitro dobili novo nastavitev zasnove (Skupaj ima celo vgrajen demo uvoznik, tako da lahko v nekaj vzorcih uvozite vzorčne podatke).

Vaša druga možnost je imeti oblikovanje po meri ustvarjeno samo za vaše spletno mesto. Če ste razvijalec (k sreči imamo, da imamo AJ in je super), vam ni treba zapraviti niti denarja. Ustvarite lahko svojo lastno temo, ki je podaljšek odlična predstavitev vaše blagovne znamke. Če niste razvijalec, potem vam bo tema in dizajn po meri verjetno pomenil precej sprememb. Naročene teme lahko stanejo od nekaj tisoč do deset tisoč dolarjev, toda po meri tema pomeni, da bo vaše spletno mesto videti točno tako, kot želite. Poskusite spletno mesto, kot je Upwork, Samostojni delavec ali lahko poskusite vprašati nekatere svoje priljubljene razvijalce tem, če so na voljo.

Naj bo to uradno

Naj bo vaše podjetje uradno

Ko ste ugotovili, da je vaša blagovna znamka, je naslednji velik korak narediti vaše podjetje uradno. Glede na državo, državo in mesto, v katerem živite, so ti koraki lahko različni, vendar vam lahko vsaj predstavimo, kaj smo storili.

Oblikovanje vašega podjetja

Ko se odločite, da je čas za zakonito ustvarjanje podjetja, boste najverjetneje izbrali štiri glavne vrste podjetij:

 • Edino lastništvo
 • Partnerstvo
 • Družba z omejeno odgovornostjo (LLC)
 • S ali C Corporation

LegalZoom ima krasno stran, kjer lahko spoznate različne vrste podjetij in izberete, ki je pravi za vas. Pravzaprav smo pri raziskavi našli pravno službo, ki smo jo uporabili pri vpisovanju v LLC. To nam je odlično uspelo, saj smo lahko delovali kot partnerstvo, vendar še vedno ohranjamo svoje poslovne in osebne finance popolnoma ločene.

Ko ustvarjate svoje podjetje prek LegalZoom-a, imate tudi možnost najeti Registrirani zastopnik skozi njih. Vaš agent je nekako podoben srednjemu človeku – če boste kdaj morali služiti ali prejemati pravne dokumente, bodo stopili in pomagali zagotoviti prijazen obraz (to ni vaše). Poleg tega boste z naročnino registriranega zastopnika od LegalZoom imeli tudi dostop do priročnega koledar skladnosti da se prepričate, da nikoli ne zamudite roka.

In medtem ko ste na tem, boste morda želeli razmisliti vložitev blagovne znamke vaše ime ali logotip To ščiti uporabo vašega imena v prihodnosti, prav tako pa imate tudi pravico do uporabe imena ali logotipa vašega podjetja v domenskih URL-jih, računih v družbenih medijih, medijih in še več.

Vložitev papirja

Ko ustvarite podjetje, ga morate registrirati glede na vaš lokal. Za tiste, ki ste v ZDA, to običajno pomeni, da se registrirajo pri zvezni, zvezni, mestni državi in ​​morda v okrožnih vladnih uradih.

Registrirali se boste za Identifikacijska številka delodajalca (EIN) z zvezno vlado. To je v bistvu številka socialnega zavarovanja za vaše podjetje. To je tisto, kar boste uporabili pri davkih za podjetja, obrazec W-9, obrazce 1099-Misc in vso dokumentacijo, potrebno za registracijo povsod drugje. Če ste samostojni podjetnik, lahko v svojih poslovnih dokumentih uporabite svojo številko socialnega zavarovanja ali se prijavite za EIN. Resnično bi spodbudili nova podjetja, da si vzamejo čas za pridobitev EIN-a, če le ohranijo vaše zasebne podatke. LegalZoom to olajša, saj če se prav spomnim, so ti dokumenti vključeni v paket (samo se prijavite in pošljite po pošti).

Ko je vaše podjetje ustvarjeno, se boste morali registrirati tudi za Licenca za državno poslovanje. Mnoge države dajo vse te informacije na voljo na spletu (Nevada na primer ima celo zelo enostaven spletni poslovni portal, da bi stvari še olajšali), ali pa se za dodatno pomoč obrnite na LegalZoom. Običajno navaja podatke o vrsti podjetja, ki ga opravljate, članih organizacije, seznamu menedžerjev, ali imate zaposlene itd..

Če se boste še bolj približali domu, boste potrebovali tudi Mesto in / ali licenca za poslovno okrožje tudi. Predlagamo, da najprej pokličete vašo okrožno pisarno in preverite, ali se boste morali registrirati pri njih in v mestu, iz katerega poslujete. Kjer se nahajamo, potrebujemo le mestno dovoljenje in lahko preskočimo okrožje, toda nazaj, ko smo bili v Kaliforniji, smo se morali prijaviti pri obeh.

Poleg teh licenc boste morda morali vložiti še več dovoljenj in dokumentov, da pokrijete druge vidike vašega podjetja, ki niso na spletu. Če imate zaposlene, službena vozila ali fizične prodajalne (pozdravljeni policijska in gasilska služba), so to vse dodana dovoljenja boste morali pogledati. Na primer, vložili smo zahtevek za dovoljenje za zaposlitev na domu v Kaliforniji, odkar je bila naša pisarna v našem domu. Preverite spletna mesta za svojo državo in lokalne organe, pokličite jih ali celo najemite odvetnika, če želite biti prepričani, da ste naredili vse pravilno.

Najem zaposlenih in freelancerjev

Pri poslovanju in poslovanju boste morda potrebovali pomoč. Pred objavo pomoči želeni oglasi razmislite, ali ste zaposleni ali samostojni zaposleni na trgu.

An zaposleni dela za vas, je določil dolžnosti, uporablja vašo opremo / vire, deluje v okviru vašega urnika, se plačuje urno ali na plačo in prejema ugodnosti podjetja (povračila, zavarovanja, delavci itd.). Če imate zaposlene, boste morali zbirati obrazce W-4, izdajati obrazce W-2, organizirati pokojninske in zdravstvene dajatve med množico drugih zakonskih zahtev. Glavne prednosti zaposlovanja zaposlenih vključujejo možnost nadzorovanja delovnega načina in urnika. Zaposleni so podaljšek samega sebe.

Samostojni delavec (oz neodvisni pogodbenik) dela zase, določa svoj urnik, plačuje se po pogodbi in ne prejema nobenih ugodnosti. Vsakemu izvajalcu, ki je državljan ali rezident ZDA, morate plačati 600 dolarjev ali več v davčnem letu, morate izdati 1099-Misc. Toda to je enostaven obrazec, ki ga lahko prevzamete v kateri koli prodajalni pisarne januarja. Prednosti zaposlovanja samostojnih strokovnjakov vključujejo možnost najema strokovnjakov za vsak projekt in prihranili boste malo denarja in veliko časa, saj vam ni treba zagotoviti ugodnosti.

Previdno razmislite, kaj zahteva vaše posamezno podjetje, preden koga najamete. Ne pozabite opraviti lastne raziskave ali se pogovoriti s strokovnjakom o pravnih in davčnih zahtevah v vašem lokalnem jeziku, če želite v svojo ekipo dodati nove člane (na primer – Nevada ima državno delovno zakonodajo, spremenjen državni davek na poslovanje, zakone o zavarovanju za primer brezposelnosti in delavce odškodninsko zavarovanje, ki začnejo veljati, če najamete zaposlenega).

Računovodstvo in davki

Vodenje lastnega podjetja je super, saj lahko postanete sami šef in naredite svoj urnik. Ko pa je vaše podjetje, ste tudi vi odgovorni za finance, proračun in seveda poročanje in davke.

Pomembno je voditi dobro finančno evidenco za vaše podjetje. Glede na to, kako zapletene so vaše finance, se boste lahko lotili tudi sami računovodska programska oprema kot naprimer Hitre knjige ali žajbelj. Toda pri najemanju strokovnjakov obstajajo prednosti. Ko najamete lastnega knjigovodjo ali poiščete takšno storitev Klop ali lokalno računovodsko podjetje vam odvzame stres in sprosti več časa, da se osredotočite na tisto, kar vam najbolje uspeva.

Poleg splošnega računovodstva je seveda treba upoštevati tudi davke. Če ste v ZDA, se boste morali prijaviti zvezni davki in najverjetneje državnih davkov za vaše podjetje. In odvisno od tega, kaj prodajate in kje, imate morda različico davki na promet zapade vsak mesec ali četrtletje. IRS ima super stran za majhna podjetja ki vsebuje številne informacije, ki jih boste morali prebrati, vendar je tukaj nekaj pogostejših davčnih obrazcev, ki jih vložimo na koncu vsakega leta, da bi vam dali idejo:

 • 1099-Razno: Te pošljete po pošti neodvisnim izvajalcem (s sedežem v ZDA), ki jim je bilo ob koncu vsakega proračunskega leta plačanih več kot 600 USD.
 • 1065 plus seznam K-1: Za podjetja, ki delujejo kot partnerstvo, s tem obrazcem vložite obračun davka za podjetja. Razpored K-1 v obrazcu se uporablja za poročanje partnerskih dohodkov.
 • Davek na porabo potrošnikov: To je lokalni obrazec, ki ga uporabljamo v Nevadi in ga vložimo po vsakem proračunskem letu. Uporabljamo ga za prijavo prodaje oprijemljivega blaga (vložiti moramo celo misli, da ga nimamo – in ja, z davčnim oddelkom smo se pogovarjali za naše mesto, da smo 100-odstotno prepričani).

Naj bo boljše

Izboljšajte svoje podjetje: Bodite vedno boljši

Ko svoje podjetje začnete izvajati, lahko začnete izboljševati. Obstaja veliko načinov za rast in izboljšanje podjetja, vendar je tukaj le nekaj idej, s katerimi lahko začnete.

Vključite se v skupnost

Mislimo tako na WordPress kot na lokalno skupnost. Udeležite se a WordCamp na svojem območju podarite svoj čas ali denar lokalnim dobrodelnim organizacijam, se pridružite Gospodarski zbornici ali se celo udeležite pripravnika na lokalni šoli, če lahko. Obstaja nabor odličnih načinov, kako se lahko vključite, če se malce kreativno pošljete. Dogodki v skupnosti so odličen način za povezovanje z drugimi majhnimi podjetji v vaši bližini.

Strokovna združenja in konference

Drug odličen način za rast je, če se pridružite strokovnim združenjem in obiskujete konference, pomembne za vašo nišo. Če delate z WordPressom, to lahko vključuje dogodke, kot so LoopConf, Pridružitveni vrh in WordCamp US. Ne le, da so to odlična mesta za učenje obrti, ampak boste morali zagnati tudi nekaj mrežnega povezovanja. Če si to lahko privoščite, postanite sponzor. To bo dolgo povečalo prepoznavnost vaše blagovne znamke, še lažje pa je omrežje, ko se ljudje lahko stopijo do vas pred vašo stojnico.

Razvijte svojo mrežo

Poleg tega, da zaposlite zaposlene ali samostojne strokovnjake, je dobro razširiti svojo poklicno mrežo tako, da se obrnete na druge v svoji panogi. Navzkrižno promovirajte svoje podjetje z združevanjem z drugimi spletnimi dnevniki in izmenjavo objav. Podprite dopolnilna podjetja z nakupom oglasnega prostora na njihovih spletnih mestih (če ponujate gostovanje, poiščite oglasna mesta na spletnih mestih za bloganje). Združite se z drugimi blagovnimi znamkami industrije za načrtovanje dogodkov ali podelitev. Obstaja ogromno načinov, kako ustvarjati ustvarjalno in sodelovati, da bi oboje koristilo.

Zavijanje

Seveda je veliko več, česar nismo zajeli, vendar upamo, da je bilo tisto, kar smo vključili, koristno. To je le nekaj korakov, ki smo jih izvedli za začetek, in metode, ki jih uporabljamo za promocijo.

Če imate kakršna koli vprašanja o vodenju lastnega podjetja WordPress, nas vprašajte – potrudimo se, da vam pomagamo in vas usmerimo v pravo smer. Če pa imate svoje nasvete, prosimo, delite jih v razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map