Kako uporabljati Instagram za povečanje prodaje v e-trgovini

Kako uporabljati Instagram za povečanje prodaje v e-trgovini

Če imate trgovino z e-trgovino, bi morala biti promocija vaših izdelkov na Instagramu glavna prednostna naloga. Instagram je zdaj zrasel 600 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov, vse gledanje, objavljanje in skupna raba fotografij in slik. To pomaga, da je to idealna platforma za oglaševanje vaše spletne trgovine.


Če ste prisotni na Instagramu, boste svoji znamki pomagali doseči širše občinstvo. Instagram vam bo omogočil tudi ustvarjanje skupnosti sledilcev, ki jim lahko prikažete svoje izdelke. Na koncu vam bo Instagram pomagal pri ustvarjanju potencialnih strank in povečanju prodaje v e-trgovini.

Vendar pa, tako kot pri vseh kanalih družbenih medijev, tudi nagrade za zanesljiv ogenj ni. Čas, ki je potreben, da postanete glavni igralec na Instagramu, je lahko obsežen. Prav tako je težko spremljati, kako učinkovit je Instagram pri povečanju vaše prodaje na e-trgovini. Kakšna je torej najboljša praksa Instagrama, če želite resnično vplivati ​​na prihodke spletne trgovine?

V tem članku bomo razpravljali o dejanskih nalogah, ki vam bodo pomagale pri uporabi Instagram povečati prodajo v e-trgovini. Ogledali si bomo, kako začeti na Instagramu, kako svoje slike izstopati iz množice in katere hashtage bi morali uporabljati. Nato bomo razmislili, kako ustvariti resnično Instagram prisotnost in kako uporabiti oglaševanje za povečanje Instagramovega prometa na vašem WordPress spletnem mestu.

Uvod v Instagram

Instagram

Instagram se hitro nastavi. Preprosto prenesite aplikacijo za vaš pametni telefon iz Google Play ali Apple Store. Po hitri prijavi ste pripravljeni za začetek. To je tako enostavno!

Izbira slike profila

Ko ste nastavili svoj račun, morate naložiti sliko profila. Izberite nekaj ustreznega za vašo trgovino e-trgovine, v najboljšem primeru vaš logotip. Vedno se prepričajte, da je to nekaj, kar ljudje prepoznajo in si ga bodo zapomnili. Če ste obraz vašega podjetja, je to lahko slika vas ali če prodajate en glavni ključni izdelek, je to lahko fotografija tega izdelka.

Dodajanje biografije

Bio

Vaša biografija je pomembna, ker občinstvu sporoča vaše podjetje, kdo ste in kaj prodajate. Biografija je dolga le 150 znakov, zato morate čim več informacij spakirati v kratko število besed. Tu lahko dodate povezavo do svojega spletnega mesta, zato se prepričajte, da to dodate na koncu biografije. To bo pomagalo usmeriti promet na vaše WordPress spletno mesto.

Nadgradnja na poslovni račun

Ko končate svoj profil, morate nadgraditi na poslovni račun. To je enostavno in brezplačno, vendar boste morali dodati nekaj kontaktnih podatkov za svoje podjetje in imeti Facebook stran podjetja.

Čeprav nadgradnja na poslovni račun ni bistvenega pomena, če ste resna trgovina e-trgovine, potem je vsekakor priporočljivo. Poslovni račun vam omogoča, da prikažete več informacij o svojem spletnem mestu WordPress in izdelkih, ki jih prodajate. Drugo prednosti vključujejo vpogled v objave in spremljevalce ter možnost promocije slik za doseganje poslovnih ciljev.

Ko je vaš poslovni račun ustanovljen, je čas, da začnete dodajati slike…

Naj vaše slike izstopajo

Samsung

Instagram je kanal socialnih medijev, ki ga poganja slika, zato je ključnega pomena, da so vaše slike dobro premišljene in vrhunske kakovosti. Vaše slike morajo izstopati iz množice, zato razmislite o objavi kombinacije čudovitih, izvirnih, zabavnih in razmišljujočih fotografij.

Poglejmo si, kaj morate upoštevati pri objavljanju slik in katera orodja lahko uporabite, da so te posebne bitne.

Ne odpravite se na trdo prodajo

Nike

Instagram ne gre za trdo prodajo, zato ne prikazujte samo slike, ki očitno oglašuje izdelke. Pomislite, kako lahko subtilno prikažete svoje izdelke v uporabi. Prikazovanje življenjskega sloga, ki ga ustvari vaš izdelek, je učinkovit način tihega oglaševanja vaših izdelkov.

Odličen primer subtilnega oglaševanja življenjskega sloga na Instagramu prihaja od Nikea. Večina slik, ki jih je naložil Nike, prikazuje športnike v akciji. Šele ko pogledate natančneje, ne opazite, da vsi ti športniki nosijo Nike. Tu Nike ne prodaja samo svojih izdelkov, ampak življenjski slog, ki ga njihova blagovna znamka navdihuje. In kdo noče biti znan športnik na vrhu svoje igre?!

Dodajte besedilo slikam

Prekrivanje

Dodajanje besedilnega prekrivanja slikam je odličen način za sodelovanje s svojo publiko. Dodajte navdihujočo ponudbo, postavite vprašanje, delite novice ali izrazite mnenje o fotografiji. Če dodate te dodatne informacije sliki, boste gledalce spodbudili, da se ustavijo in razmislijo o vaši objavi.

Pri uporabi prekrivanja besedila je dobro, krepko in svetlo besedilo, vendar se prepričajte, da ne vpliva na sliko. Dodajanje besedila za skupno rabo URL-ja spletnega mesta WordPress, koda kupona za popust ali prodaja je lahko učinkovit način za povečanje prometa na vašem spletnem mestu. Vendar ta tak način uporabljajte zmerno. Preveč oglaševanja na slikah vas bo verjetno izgubilo na Instagram sledilcih.

Ustvari kolaž

Kolaž

Ustvarjanje osupljivega kolaža je še en način, kako svoje slike izstopiti iz množice. Pripoved zgodbe s kolažem je lahko učinkovit način, da očarate svojo občinstvo in vzbudite zanimanje za vaše izdelke.

Brezplačna aplikacija Instagram Postavitev omogoča ustvarjanje edinstvenih kolažev. Te lahko nato naložijo in delijo s svojimi sledilci in potencialnimi strankami.

Naložite diaprojekcijo

Diaprojekcija

Februarja letos je nastal Instagram Slideshows. Instagram Slideshow vam omogoča, da naložite 10 fotografij ali videoposnetkov, ki jih lahko predvajate kot diaprojekcijo na Instagramu. To je idealno za e-trgovino, saj vam omogoča prikazovanje različnih izdelkov v enem diaprojekciji. Ker so diaprojekcije še vedno razmeroma nov koncept na Instagramu, je vredno izkoristiti to možnost prikaza.

Uporabite video

Da bi resnično vplivali na Instagram, je pomembno, da objavite različne medije, ki bodo vaši publiki pritegnili različne okuse in obdržali zanimanje privržencev. Ustvarjanje videoposnetkov je še en odličen način, da se obrnete na svoje gledalce in vam pomagajo, da vas ločijo od konkurence.

Instagram vam omogoča, da dodate do 15 sekund videoposnetka na en prenos. Z videoposnetkom predstavite svoj izdelek v gibanju, uporabi, reševanju težave ali na kakšen drug ustrezen, zabaven ali zanimiv način.

Najboljši nasveti za uporabo Hashtags

Apple

Hashtags je težko dobiti prav. Pomembno je, da uporabite številne priljubljene hashtage, da bodo vaše slike videli veliko občinstva. Vendar pa bodo preveč nejasni hashtagovi na koncu pritegnili ljudi, ki dejansko ne zanimajo izdelkov, ki jih prodajate.

Trendih hashtagov se tudi nenehno spreminjajo, zato se prepričajte, da vsakič, ko objavite novo sliko, raziskate sorodne hashtage. Tu je nekaj načinov, kako najti prave hashtage za svoje slike …

Poiščite sorodne Hashtags

Iskanje

Dve odlični mesti za iskanje primernih hashtagov sta oba znotraj samega Instagrama. Prvič, funkcija iskanja v Instagramu vam bo dala seznam vseh ustreznih hashtagov za vašo nišo, trgovino ali izdelek e-trgovine. Preprosto vtipkajte ključno besedo in pokaže se, katere sorodne besede iščete.

Drugič, preverite, katere hashtage vaša konkurenca uporablja na Instagramu. Iščete pritegniti enako občinstvo kot vaši neposredni tekmeci, zato si oglejte, katere hashtage uporabljajo za vleko ljudi … in jih nato uporabite tudi.

Uporabite orodje tretjih oseb

Orodje tretjih oseb, kot je Osrednja točka aplikacija, vam bo pomagal najti ustrezne Instagram hashtags za vsako fotografijo, ki jo objavite. Preprosto določite fokus slike, ki jo objavite, in Focalmark vam bo dal seznam priljubljenih hashtagov za to temo. Izberite oznake, ki so najbolj primerne za vašo trgovino in izdelke na sliki.

Ustvarite svoj Hashtag za e-trgovino

Ko raste vaša trgovina e-trgovine, želite, da se vaša blagovna znamka išče prek lastne edinstvene hashtage. Ta hashtag je treba dodati vsem slikam, ki jih objavite, s čimer bodo vse vaše fotografije takoj iskanje. Svojo edinstveno hashtago morate deliti tudi s svojim občinstvom, tako da ga dodate v svoj Instagram bio.

Ustvari prisotnost na Instagramu

Do zdaj smo v tem članku razpravljali o tem, kako nastaviti Instagram račun, dodati različne slike izdelkov in medijev za zaustavitev prikazovanja in kako jih pravilno označiti s hashtagami. Vendar pa samo objavljanje lastnih slik žal ni dovolj, če želite z Instagramom povečati prodajo v e-trgovini. Torej, kaj morate še storiti raste vaš Instagram?

Objavite redno

Ustvarjanje urnika, kdaj boste objavljali, in njegovo upoštevanje je pomembno. Slike je treba redno objavljati, da bi ohranili stalno prisotnost na Instagramu.

Uporaba urnika, kot je Pozneje je preprost način, da ste organizirani in na tekočem s svojo objavo. Kasneje vam omogoča vizualno načrtovanje in načrtovanje objav na Instagramu, tako da lahko vidite, kaj bo objavljeno kdaj. S profesionalnim upravljanjem računa na Instagramu boste lahko konkurirali velikim znamkam v svoji panogi.

Dodajte klice v akcijo

Poziv k dejanju

Če ste dodali ustrezne hashtage, potem boste dobili svoje slike. Kako torej dosežete, da vas to občinstvo spremlja?

Pod vsako sliko, ki jo objavite, dodajte klic k dejanju, s katerim boste lahko ljudje posegali po vaših fotografijah. Zastavite jim vprašanje o podobi in jih spodbudite, da delijo svoje misli. Bolj ko se ljudje ukvarjajo s sliko, večja je verjetnost, da vam sledijo.

Občasno jih lahko vprašate, da vam sledijo, potisnejo prodajo ali jih usmerijo na vaše spletno mesto WordPress, tako da dodate URL v komentarje. Vendar tega ne počnite prepogosto, saj ne želite, da se preveč prodaja.

Sledite, ljubite in komentirajte

Poleg tega, da redno objavljate in komentirate svoje fotografije, morate porabiti čas za všeč in komentirati slike drugih ljudi. Ciljajte slike in uporabnike v svoji niši, tako da vas bodo tisti iz vaše panoge začeli prepoznavati kot strokovnjaka na tem področju.

V komentarjih postavite vprašanja ali dodajte premišljena mnenja, da sodelujete s tistimi, ki objavljajo slike ali berejo komentarje. Če vas ljudje vidijo kot dodano vrednost razpravi, vas bodo videli kot nekoga, ki mu je vredno slediti. Tako boste lahko ustvarili Instagram skupnost, v katero lahko promovirate svoje izdelke e-trgovine.

Oglašujte na Instagramu

Nakupujte zdaj

Oglaševanje na Instagramu je lahko zelo učinkovit način, da svoj Instagram usmerite na vaše spletno mesto WordPress. Obstaja več načinov oglašujejo na Instagramu. Ustvarite lahko fotografijo, video ali vrtiljak ter izbirate med številnimi poslovnimi cilji.

Pri nastavitvi oglasov morate najprej izbrati glavni cilj oglasa. Če želite uporabiti Instagram za povečanje prodaje v e-trgovini, potem mora biti cilj oglasov „Konverzija“. Če se odločite za »Pretvorba«, boste na svoje Instagram oglase dodali gumb Poziv k dejanju (Shop Now). Ko kliknete ta gumb »Nakupi zdaj«, bo vaše občinstvo preusmerjeno na stran po vaši izbiri na vašem spletnem mestu WordPress.

S pomočjo gumba Poziv k dejanju ustvarite način, kako občinstvo lahko neposredno dostopa do vašega spletnega mesta in izdelkov. Ta gumb je na voljo samo pri plačljivih oglasih in je možnost, ki bi jih trgovine za e-trgovino vsekakor morale upoštevati.

Uporabite Instagram s svojim spletnim mestom, da povečate prodajo v e-trgovini

Nazadnje – pomembno je, da na svojem spletnem mestu predstavite svoj Instagram račun ali objave. To lahko storite na nekaj načinov, najpreprostejša pa je preprosto uporaba teme, pripravljene za WooCommerce, ki že vključuje razdelek Instagram ali pripomoček po meri.

New York WordPress tema

Tema NewPorgov blog in trgovina WordPress je odlična izbira, saj vključuje noro Instagram spodnjo nogo in popolno podporo (s prilagojenim slogom) za vtičnik za e-trgovino WooCommerce. Toda tema se tu ne ustavi – vsebuje pa tudi funkcije in možnosti za barve, pisave, postavitve, oglaševanje in enostavne nastavitve CSS (zahvaljujoč priloženemu dodatku Yellow Pencil premium).

Če pa že imate temo, ki vam je všeč, ki ji primanjkuje Instagram integracije, lahko vedno objavite svoje objave na Instagramu ročno ali vstavite vtičnik iz skladišča WordPress, da dodate svoj vir. Imamo cel članek o tem, kako dodati Instagram v WordPress, ki ga morate naročiti, če želite izvedeti več!

Rezultati sledenja

Pomembno je vedeti, ali se vaše trdo delo izplača in ali vam Instagram dejansko pomaga prodati izdelke. Ikonoskot ponuja poglobljen vpogled v vaše Instagram aktivnosti, občinstvo in konverzije. Skrbno spremljajte analitiko in si oglejte, kaj deluje in kaj je treba izboljšati. In vedno ne pozabite na končni rezultat … povečanje prodaje v e-trgovini.

Kaj morate storiti, da izboljšate svojo prisotnost na Instagramu in povečate prodajo v e-trgovini? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map